وبینار رایگان (آنلاین)

طرحواره ها قاتل خاموش رویاها

فقط 100 نفر اول

ثبت نام
توسط منتشرشده در: اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰دسته بندی ها: تندخوانی و تمرکز حواس

فهرست مطالب این مقاله

16 روش برای افزایش تمرکز حواس

امروزه بسیاری از افراد از کمبود تمرکز حواس گلایه دارند و دنبال تکنیکهای تمرکز حواس هستند. در این مقاله 16 تکنیک مهم برای افزایش تمرکز حواس ارائه می کنیم.

1- آن چه به ذهنتان می‌رسد و در جهت اهدافتان هست را به تعویق نیندازید. به محض این‌كه می‌خواهید كاری را انجام دهید شروع كنید و منتظر بعد نباشید، این كار حواستان  را جمع‌تر می‌كند و از پریشانی حواس جلوگیری می‌کند. مثلا اگر قرار است یك ساعت دیگر بیرون روید و می‌دانید كه هوا بارانی است، همان موقع چتر را آماده كنید تا وقتی كه بیرون رفتید با چتر باشید و نه زمانی كه باران بر سر و رویتان ریخت خودتان را محكوم كنید كه چرا یادتان رفته‌است چتر را بیاورید.

2- گاهی برای ایجاد تمركز و رفع فراموشی می‌توانید از راهنما استفاده كنید؛ مثلاً در جیب خود یك شی به عنوان راهنمای چیزی كه می‌خواهید در ذهنتان باشد قرار بدهید تا به محض دست زدن به آن، آن چیز به ذهن بیاید.

3- میز كار و اتاق مطالعه‌ی خود را خلوت و منظم كنید تا چیزهای بلااستفاده تمركز را برهم نزند و مجبور نشوید كه در لابلای وسایل مختلف دنبال چیز مورد نظر خود باشید. تحقیقات نشان داده است كه یك انسان عادی حدود 1سال از عمر خود را به دنبال چیزهایی كه گم كرده است می‌گردد.

برای ثبت درخواست مشاوره فرم زیر را پر کنید یا با شماره 02166425154 تماس بگیرید.

مطالعه بیشتر: تمرکز حواس چیست 

 

4- از هر بهانه‌ای برای كسب آرامش استفاده كنید. «لاروش فوكو» می‌گوید: «اگر آرامش را در درون خود پیدا نكنیم، جستجوی آن در جای دیگر بی‌فایده است»

5- برای افزایش تمرکز حواس انگیزه خود را تقویت کنید؛ برای ایجاد انگیزه برای شروع كار منتظر نمانید؛ به هر طریقی خودتان را قانع كنید كه كار را شروع كنید و بدانید كه دشوارترین بخش هر كاری شروع آن است.

6- به نصیحت «هنری فورد» گوش كنید: «كارها را به بخش‌های كوچك‌تر تقسیم كنید تا از عهده‌ی انجامش برآیید و پیروز شوید.»

7- در مواجهه با كار دشوار به مزایای انجام دادن آن فكر كنید و نه به مشكلات آن، زیرا موفقیت یعنی انجام كارهایی كه ظاهرا ناممكن هستند و نه كارهایی كه ممكن و بدیهی هستند.

8- برای مدیریت افكار از تكنیك اسكارلت استفاده كنید: هنگامی كه مشغول مطالعه و یا كار مهمی هستید و با هجوم افكار مزاحم مواجه هستید به طور ذهنی به آن‌ها بگویید در فرصت مناسب به شما هم فكر خواهم كرد. آن‌گاه هر وقت كه فرصت مناسب داشتید به آن افكار هم فكر كنید و چنان‌چه در ارتباط با اهدافتان هستند برای آن‌ها برنامه‌ریزی كنید و اگر هم افكاری بیهوده هستند به آن‌ها توجهی نكنید.

9- قبل از كلاس یا محل كنفرانس یا جایی كه می‌خواهی كاری را به انجام برسانید چند بار آن کار را تكرار كنید.

10- به ذهن استراحت بدهید. در قسمت‌های مختلف كتاب متوجه می‌شوید كه ذهن هم مثل سایر قسمت‌های بدن نیاز به استراحت دارد.  با تمرینات مختلفی كه در این كتاب وجود دارد تلاش كنید ذهنتان را از موضوعات بیهوده خالی كنید. این کار به افزایش تمرکز حواس کمک می کند.

11- هرگز خود را به خاطر این كه قبلاً تصور می‌كردید دارای هوش خوبی نیستید سرزنش نكنید. زیرا تحقیقات انستیتوی كارنگی-ملون نشان داده است كه تفاوت در موفقیت‌های دانش آموزان بیش‌تر از آن كه مربوط به IQ باشد مربوط به روش‌های یادگیری است.

مطالعه بیشتر: تمرینات افزایش تمرکز و دقت 

12- برای افزایش تمرکز حواس از تمرین ذهن‌آگاهی استفاده کنید

گاهی اوقات هنگام مطالعه افكار زیادی به ذهن می‌آید و مانع تمركز بر خواندن می‌شود. در چنین مواقعی بهتر است یك كاغذ در كنار خود قرار دهید و هر فكر مثبت و یا منفی‌ای كه به ذهن می‌آید را بر روی آن بنویسید. با چنین كاری به طور غیر مستقیم به این افكار پیام می‌دهید كه نگران نباشید در جایی ثبت شده‌اید و در موقع مناسب به سوی شما می‌آیم. كار دیگر این است كه وقتی یك فكر منفی سراغتان آمد به خودتان بگویید:«بعدی»؛ یعنی به خودتان بگویید: “فکر بعدی بیاید”

13- از تصویرسازی ذهنی استفاده کنید

تصویرسازی ذهنی نقش مهمی در تقویت حافظه و به تبع آن پرورش مغز دارد. تصویر‌سازی یك هنر است و فقط افراد معدودی از آن استفاده می‌كنند. این هنر آموختنی است و با انجام آن نیمكره‌ی راست مغز به فعالیت بیشتری سوق می‌یابد. از آن جایی كه مغز ما بین تصاویر واقعی و خیالی تمایز ی ایجاد نمی‌كند و نسبت به هر دو گروه پیام مشابهی ارسال می‌كند باید تلاش كنید هر از چند گاهی تصاویری خیالی در نظر بیاورید تا مغز آن‌ها را ببیند و پردازش كند و به تبع آن علاوه بر نیمكره‌ی راست، حافظه ات نیز تقویت شود، چرا؟ چون با دیدن و پردازش هر تصویری مغز به فعالیت می‌پردازد و در نتیجه بین اعصاب مغز ارتباطاتی ایجاد می‌شود كه باعث تقویت و بهره‌وری مغز می‌شود.

مطالعه بیشتر: تمرکز حواس در کودکان

14- حس ذهنی خود را تقویت کنید

چشم‌ها را ببندید، چند نفس آرام و عمیق بكشید و با هر نفس احساس آرمیدگی بیش‌تر كنید، از شماره‌ی 10 به صورت ذهنی و با آرامش بشمارید تا به 1 برسید یک پرچم بزگ را در ذهن تصور کنید. گویی پرچم به آرامی به وسیله‌ی باد تکان می‌خورد. تصور کنید. كمی سرعت باد زیادتر می‌شود و تكان‌های پرچم هم زیادتر می‌شود. حال باد كم‌تر می‌شود و پرچم هم آرام‌تر می‌شود. رنگ پرچم قرمز است، آن را با دقت نگاه می‌كنید، كم كم رنگش زرد می‌شود، هم‌چنان كه آن را نگاه می‌كنید رنگش آبی می‌شود. كمی دیگر آن را نگاه می‌كنید و پرچم كم كم ناپدید می‌شود.

15- یك ساعت عقربه‌دار را جلوی تلویزیون روشن قرار بدهید و وقتی عقربه‌ی ثانیه‌شمار روی عدد 12 قرار گرفت تلاش كنید كه حداقل به مدت 5 ثانیه فقط بر آن تمركز كنید.

اوایل ممكن است فوراً توجهتان از بین برود ولی پس از مدتی بیش از 5 و كم كم تا 1 دقیقه و حتی بیش‌تر هم می‌توانید بر آن تمركز كنید و به این ترتیب قدرت تمركز خود را زیاد كنید. هنگامی‌که در حال تمرکز هستید اگر حواستان پرت شد به آرامی آن را به سمت ساعت بیاورید.

16- یك شمع در فاصله‌ی حدود 1 متری خود قرار بدهید و به مدت 2 دقیقه به شعله‌ی آن خیره شوید و سپس چشم‌ها را ببندید و تلاش كنید تا زمانی كه می‌توانید تصویر آن را در ذهن داشته باشید. این تمرین كمك می‌كند كه فكرتان متمركز بر شمع شود و كم كم به تمركز حواس بالایی دست یابید.

مطالعه بیشتر: چگونه عاشق درس خواندن شویم

3.3/5 - (21 امتیاز)

به اشتراک گذاشتن این استوری،بستر های خود را انتخاب کنید!

2 ديدگاه

  1. mahdiyeh مهر 19, 1400 در 14:04 - پاسخ

    با انجام این تکنیک ها چقدر زمان میبره تا به نتیجه برسیم؟

  2. افسانه مهر 19, 1400 در 14:02 - پاسخ

    مشغله های ذهنی و فکری خیلی زیاد شدن و همین باعث شده که تمرکز نداشته باشم
    ممنون که این تکنیک ها را رایگان در اختیار ما میذارید
    حتما استفاده میکنم ازشون

درج دیدگاه