افزایش تمرکز در کودکان
داشتن تمرکز به کودک کمک می کند تا تسلط بیشتری روی کارهای خود داشته باشد و بتواند به بهترین شکل آنها را انجام دهد.کودکانی که تمرکز کافی ندارند اصولا حواس پرت هستند و در یادگیری هم مشکل دارند. عدم تمرکز چیزی ثابت نیست و شما می توانید با راه حل های ساده قوه تمرکز را در کودکان خود تقویت کنید. برخی کودکان به صورت ذاتی تمرکز خوبی دارند و این می تواند به پیشرفت آنها هم کمک زیادی کند. بازی های فکری و خلاقانه که کودک را به فکر فرو می برند در واقع تمرکز او را بیشتر می کنند و همین راه حل های ساده به شما این امکان را می دهد تا عدن تمرکز را در کودک خود کمتر کنید.
افزایش تمرکز تمام جوانب زندگی کودک را تحت تاثیر قرار می دهد. این تمرکز زمانی که کودک کارهای شخصی خود را انجام می دهد بیشتر خود را نشان می دهد. این کودکان سرعت عمل بیشتری دارند چون با دقت و تمرکز کامل کار خود را انجام می دهند. افزایش تمرکز در کودکان به مرکر زمان و با تمرین های زیاد اتفاق می افتد. قدرت توجه و تمرکزبرای کودکان فواید زیادی را به همراه دارد و مانع از حواس پرتی آنها می شود. کودکانی که تمرکز بیشتر دارند با اعتماد به نفس بالاتری با واقعیت ها روبرو می شوند و می توانند با دیگران هم ارتباط بهتری داشته باشند.
مطالعه بیشتر: چگونه حواس جمع باشیم
نوع تربیت والدین می تواند در میزان تمرکز کودکان نقش بسزایی داشته باشد. والدینی که کودک را ترغیب به تمرکز داشتن می کنند در واقع به موفقیت آنها کمک کرده اند. تمرکز با ذهن آگاهی رابطه مستقیمی دارد چون کودک باید در لحظه توجه و تمرکز لازم را داشته باشد و تمام حواس خود را معطوف به کاری که انجام می دهد کند. میزان تمرکز و توجه کودکان در سنین مختلف متفاوت بوده بنابراین شما باید با توجه به سن کودک درخواست معقولی از او داشته باشید. هر چه کودک بزرگتر باشد بهتر می تواند زمان را مدیریت کند. انجام دادن کارها به صورت قدم به قدم و با برنامه ریزی می تواند میزان تمرکز کودکان را تا حد زیادی افزایش دهد.
روش های افزایش تمرکز در کودکان
همانطور که در قسمت بالا به آن اشاره کردیم تمرکز و تسلط به صورت ناگهانی اتقاق نمی افتد بلکه با تمرین های ساده می توان آن را در کودکان تقویت کرد. این تمرین ها عبارتند از:
بازی های تمرکزی و تمرین های ساده
که برای بالا بردن تمرکز و توجه در کودکان نقش بسزایی دارند. بازی ها می توانند به طور موثر برای ساخت تمرکز استفاده شوند.
آماده کردن محیط بدون حواس پرتی
اولین گام برای افزایش میزان تمرکز در کودکان شناخت محیطی است که کودک شما در ان احساس آرامش دارد. بعضی از کودکان به خوبی در محیطی آرام بخش و ساکت پاسخ می دهند.
مطالعه بیشتر: تمرکز حواس در کودکان
بالا بردن تمرکز در کودکان با غذاهای سبز و سالم
خوراکی ها در تقویت حافظه و افزایش قوه تمرکز نقش بسزایی دارند. غذای حاوی پروتئین مانند بادام، تخم مرغ و گوشت، آگاهی و تمرکز کودک زا افزایش می دهد.
خرید کتاب(کلیک)
تقویت چرت زدن و استراحت در بالا بردن تمرکز در کودکان
برای تازگی مغز چرت زدن و استراحت کافی موثر است و تمرکز را تقویت می کند و مانع از حواس پرتی می شود.
وظایف بزرگتر را به وظایف کوچکتر تقسیم کنید
برای کودک سخت است که بتواند تایم طولانی را به مطالعه یک فصل کامل بپردازد بنابراین بهتر است آن را به قسمت های کوچکتر تقسیم بندی کنید.
بالا بردن تمرکز در کودکان با درک روش های یادگیری فرزندان (بصری، شنوایی، جنبشی)
برای بالا بردن سطح تمرکز بهتر است ابتدا توانمندی های کودک خود را بشناسید و آنها را مورد ارزیابی قرار دهید.
فرزندتان را برای کار بعدی آماده کنید
زمانی که فرزند شما مشغول کاری است که دوست دارد از او بخواهید کار خود را ترک کرده و کار دیگری را انجام دهد. در لین زمان می توانید سطح تمرکز او را افزایش دهید.
تعیین اهداف کوتاه مدت برای تمرکز بیشتر
زمانبندی برای انجام کارها باعث می شود تا میزان تمرکز در کودکان افزایش پیدا کند. یک زمان محدود برای انجام یک هدف قرار دهید. در زمان مطالعه برای او زمان تعیین کنید.
سیستم پاداش بگذارید
پاداش و جایزه کودک را تشویق می کند که کار خود را با تمرکز کامل و بدون کمترین حواسپرتی انجام دهد.
نشانههای عدم تمرکز در کودکان
عدم توانایی در تمرکز بر روی یک کار
اولین نشانه در عدم تمرکز حواس پرتی و نداشتن توجه کامل برای انجام یک کار است. کودکانی که تمرکز کافی ندارند نمی توانند یک کار را به صورت کامل به نتیجه برسانند.
ناتمام گذاشتن کارها و جهش کردن از یک کار به کار دیگر
نشانه دیگر عدم تمرکز است که امروزه در بیشتر کودکان مشاهده می شود. در این زمان کودک کار خود را تمام نکرده به سراغ یک کار دیگر می رود.
مطالعه بیشتر: تمرکز حواس چیست
انجام کارهای پرخطر
ریسک در این افراد زیاد است و چون توجه و تمرکز کامل را ندارند اصولا در کارها با خطر بیشتری روبرو می شوند. کارهای پر خطری که کودکان در شرایط حواس پرتی و عدم تمرکز انجام می دهند هیچ نتیجه ای نخواهد داشت.
خستگیناپذیر بودن کودک به دلیل داشتن انرژی بیشازحد
این نشانه در برخی کودکان به وضوح دیده می شود. عدم تمرکز مانع از فشار زیاد به مغز شده در نتیجه کودک احساس خستگی خصوصا از نظر دهنی ندارد.
فراموش کردن کارهای روزمره و ساده
نشانه دیگر حواس پرتی است. وقتی کودک تمرکز کامل برای انجام کارهای روزمره ندارد قطعا آنها را هم فراموش خواهد کرد.
حرکت دائم دستها و پاها با اضطراب و مشغول شدن با صندلی موقع نشستن
اضطراب و استرس در این افراد زیاد است و چون تمرکز کامل ندارند همیشه از این بابت نگران هستند. آنها استرس خود را با تکان دادن زیاد دست و پا به دیگران نشان می دهند.
تصمیمگیری باعجله و بدون فکر
نشانه عدم تمرکز در کودکان است. کودکان حواس پرت بدون فکر تصمیم می گیرند و تصمیمات آنها هم نتیجه خوبی به همراه نخواهد داشت. تمرکز نداشتن خود را با فکر نکردن نشان می دهند.
مطالعه بیشتر: بالا بردن اعتماد به نفس کودکان
نوشتههای تازه
حتما این مطالب را بخوانید
یادگیری در روانشناسی چیست
یادگیری در روانشناسی به معنی مهارتی در ذهن است که افراد به کمک آن می توانند به کسب علم و...
چگونه بر اهداف خود تمرکز کنیم
راهکار هایی برای افزایش تمرکز بر اهداف اصلی ترین راه رسیدن به هدف تمرکز روی آن است. اگر می خواهید...
مشاوره انتخاب رشته
انتخاب رشته همون قدمیه که آیندهتو میسازه! سردرگمی بین گزینههای مختلف طبیعیه، اما نذار این تصمیم بزرگ رو بدون راهنمایی...
چگونه تندخوان شویم
چگونه تندخوان شویم ؟ اگر سوال شما هم این است که چگونه تندخوان شویم ؟ به این مقاله توجه کنید....
دیدگاهتان را بنویسید