بالا بردن اعتماد به نفس کودکان
بالا بردن اعتماد به نفس کودکان
مهم ترین پایه زندگی اعتماد به نفس است که در دوران کودکی شکل می گیرد . اعتماد به نفس نقشی مهمی در سلامت و رفاه کودک و همچنین سلامت اجتماعی ، ذهنی ، رفتاری و هیجانی او دارد و تاثیر زیادی در نحوه ی برخورد کودک با شکستها ، و چالشهای دیگری میگذارد که در طول زندگی بر سر راهش قرار میگیرد.
اعتماد به نفس یعنی اینکه کودک چه تصویری از خودش را مشاهده می کند و چه نظری درمورد خودش و توانایی هایش دارد . میزان عشق، حمایت، تشویق یا انتقادی که کودک از مهمترین اشخاص زندگیش مانند والدینش دریافت میکند، بر شکلگیری اعتماد به نفس در این دوران حساس اثر بسیاری میگذارد.
چرا برخی کودکان اعتماد به نفس پایینی دارند؟
کودکی که اعتماد به نفس بالایی داشته باشد انرژی و جرات لازم را هم برای پیشرفتش دارد. اما بالعکس کودکانی که اعتماد به نفس پایینی دارند اصولا در زمان ها و موقعیت های سخت دچار تردید و سردرگمی می شوند . اگر شما هم متوجه شدید که اعتماد به نفس فرزندانتان پایین است اقدامات لازم برای افزایش اعتماد به نفس در کودکانتان را انجام دهید .
تشویق ناکافی والدین
هر کودکی استعداد های را درون خود دارد و برای اینکه بتواند این توانایی ها را شکوفا کند نیاز به تشویق والدین خود دارد .
اگر این کودک از سمت پدر و مادرش تشویق نشود و تواند استعداد های خودش را شکوفا کند اعتماد به نفسش پایین می آید .
مطالعه بیشتر: تست استعداد یابی
انتقاد مداوم
خود مثبت پنداری ارتباط نزدیکی با اعتماد به نفس دارد.
اگر پدر و مادر مدام فرزند خودشان را سرزنش کنند و از او ایراد بگیرند کودک یک انرژی منفی را دریافت می کند و نمی تواند توانایی ها و قدرت لازم را برای مقابله با چالش ها و برای رسیدن به هدفش به کار ببرد .
اضطراب یا محافظت بیش از حد والدین
بعضی از پدر و مادر ها به علت استرس زیادی که نسبت به کودکان خود دارند مدام آنها را کنترل می کنند وبا این کار اعتماد به نفسشان را به شدت پایین میاورند .
با این کار کودک اعتماد به باورها و افکار خودش را از دست میدهد و به دیگران وابسته میشود.
مقایسه کردن کودکان با همسالان خود
یکی دیگر از مهمترین عواملی که باعث پایین آمدن اعتماد به نفس کودک می شود و با انجام ندادن آن باعث بالا بردن اعتماد به نفس کودکان می شویم مقایسه کردن او با کودکان همسالان او است .
زمانی که شما کودکی را با هم سنش مقایسه می کنید او فکر می کند که شما بقیه را به او ترجیح می دهید و کودک از نظر شما به خاطر خطایی که کرده است مورد قبول نیست . به همین علت به توانایی های خود اعتماد نمی کند و دچار کمبود اعتماد به نفس می شود .
شما با این کارها کودکتان را ضعیف فرض می کنید و به او تلقین می کنید که به اندازه ی کافی توانمند نیست .
پدر و مادری که بخواهند کودکشان را تشویق کنند و مهارت های کودکشان را ارتقا بدهند باید عملکرد امروز کودک را با عملکرد گذشته اش مقایسه کند نه با سایر کودکان .
مطالعه بیشتر: راه های لذت بردن از زندگی
تنبیه بدنی کودک
کودکانی که از سمت پدر و مادرشان تنبیه می شوند نمی توانند به راحتی ابراز وجود کنند . تنبیه بدنی باعث تخریب شخصیت کودک می شود و همین امر باعث می شود تا کودک نسبت به ارزش های فردی اش دچار تردید شود .
با تنبیه کودک خود به شیوه های نادرست باعث ضعف و شرمندگی او می شوید و اعتماد بنفسشان را تضعیف می کنید .
مطالعه بیشتر: تست هوش
راهنمایی های در مورد چگونگی بالا بردن اعتماد به نفس کودکان
اعتماد به نفس مناسب، سلاح کودک در برابر چالش های دنیاست . کودکانی که احساس خوبی در مورد خود دارند ، راحت تر می توانند با مشکلاتی که برایشان پیش می آید کنار بیاییند و حلشان کنند . در ادامه این مقاله نکاتی را برای تقویت اعتماد به نفس کودکان بیان می کنیم .
اینکه فرد حس کند که فرد شایسته ای است باعث افزایش اعتماد به نفسشان می شود .یک کودک با اعتماد به نفس نیاز به درک مثبت و واقع گرایانه از توانایی هایش دارد و این امر ناشی از دستاوردهای بزرگ و کوچک است . زمانی که شما از کلمات دلگرم کننده استفاده می کنید به ایجاد اعتماد به نفس کودکتان کمک کرده اید . به خصوص زمانی که تلاش ها و توانایی هایش را به او یادآوری می کنید .
10 نکته برای بالا بردن اعتماد به نفس کودکان
بچه ها از بدو تولد مهارت های جدید را با سرعت خیلی زیاد یاد می گیرند و در کنار آن توانایی های جدید ، اعتماد به نفس و نحوه ی استفاده از آنها را نیز به دست می آورند.همانطور که کودکان بزرگتر می شوند ، این اعتماد به نفس می تواند به اندازه خود مهارت ها مهم باشد. برای پیشرفت ، بچه ها باید به توانایی های خود اعتماد کنند و در عین حال بدانند که اگر در کاری موفق نباشند می توانند از عهده آن برآیند . با تجربه تسلط و بازگشت از شکست است که آنها اعتماد به نفس سالمی پیدا می کنند .در اینجا 10 روشی وجود دارد که می توانید کودکان را طوری آماده کنید که احساس توانایی کنند و از مهارت ها و استعدادهایشان بیشترین سود را ببرند .
مطالعه بیشتر: افزایش تمرکز در کودکان
1. اعتماد به نفس خودتان را به او نشان دهید حتی اگر کاملاً اعتماد به نفستان را احساس نکنید!
دیدن شما که کارهای جدید را با خوش بینی و آمادگی زیاد انجام می دهید ، الگوی خوبی برای بچه ها است. این بدان معنا نیست که شما باید وانمود کنید که کامل هستید . اضطراب خود را بپذیرید ، اما روی آن تمرکز نکنید ؛ روی کارهای مثبتی که انجام می دهید تمرکز کنید .
2. از اشتباهات ناراحت نشوید.
به بچه ها کمک کنید متوجه شوند که همه اشتباه می کنند و نکته مهم این است که از اشتباهات خودشان درس بگیرند ، نه اینکه روی آنها تمرکز کنند . افراد با اعتماد به نفس اجازه نمی دهند ترس از شکست سر راهشان قرار گیرد – نه به این دلیل که مطمئن هستند هرگز شکست نخواهند خورد ، بلکه به این دلیل که می دانند چگونه شکست ها را به آرامی کنار بگذارند و به راهشان ادامه دهند .
3. آنها را تشویق کنید تا چیزهای جدید را امتحان کنند.
به جای اینکه تمام انرژی خود را روی چیزهایی متمرکز کنند که قبلاً در آن عالی هستند ، برای بچه ها خوب است که تنوع داشته باشند . دستیابی به مهارت های جدید ، باعث می شود بچه ها احساس توانایی و اعتماد به نفس داشته باشند که می توانند با هر چیزی که پیش می آید مقابله کنند .
4. اجازه دهید بچه ها شکست بخورند.
طبیعی است که بخواهید از فرزندتان در برابر شکست محافظت کنید ، اما آزمون و خطا روشی است که بچه ها یاد می گیرند تا در هر شرایطی چه بر خوردی داشته باشند . همچنین میتواند بچهها را به تلاش بیشتر تشویق کند ، که به خوبی به آنها کمک خواهد کرد5. استقامت را تحسین کنید .اینکه کودکانتان یاد بگیرند که به راحتی تسلیم نشوند یکی از مهم ترین مهارت های زندگی است .اعتماد به نفس و عزت نفس به این نیست که همیشه در همه چیز موفق شوید ، بلکه به این است که به اندازه کافی انعطاف پذیر باشید تا به تلاش ادامه دهید و اگر بهترین نیستید ناراحت نشوید .
مطالعه بیشتر: تست استعداد یابی
5. به بچه ها کمک کنید اشتیاق خود را پیدا کنند.
کاوش در مورد علایق خود می تواند به کودکان کمک کند تا حس هویت را ایجاد کنند ، که برای ایجاد اعتماد به نفس ضروری است . البته ، دیدن استعدادهای آنها باعث افزایش عزت نفس آنها نیز می شود.
6. هدف گذاری کنید.
بیان اهداف کوچک و بزرگ و دستیابی به آنها باعث می شود بچه ها احساس قوی کنند . با تشویق فرزندتان به تهیه فهرستی از چیزهایی که دوست دارند به آن دست یابند ، به فرزندتان کمک کنید تا آرزوها و رویاها را به اهداف عملی تبدیل کند . سپس ، تقسیم اهداف بلندمدت به معیارهای واقعی را تمرین کنید . شما به علایق آنها اعتبار می دهید و به آنها کمک می کنید مهارت هایی را که برای رسیدن به اهدافشان در طول زندگی نیاز دارند بیاموزند .
7. تلاش کودکان تان را جشن بگیرید.
تمجید از بچه ها به خاطر دستاوردهایشان عالی است ، اما همچنین مهم است که به آنها بفهمانید که نتیجه ی کار هر چیزی باشد مهم نیست ، مهم تلاش کردن است و شما به او افتخار می کنید .ایجاد مهارتهای جدید کار سختی هایی دارد و نتایج کار همیشه فوری اتفاق نمی افتد . بگذارید بچه ها بدانند که برای کاری که انجام می دهند ارزش قائل هستید ، چه بچه های نوپا و چه نوجوانانی که در حال تلاش برای یاد گیری یک حرفه ی کاری هستند .
8. نقص را در آغوش بگیرید.
به عنوان یک انسان عاقل میدانیم که نباید کمالگرا باشیم ، این موضوع را باید به کودکان و فرزندانمان هم بیاموزیم .
9. آنها را برای موفقیت آماده کنید.
چالشها برای بچهها خوب است ، اما آنها باید فرصتهایی هم داشته باشند تا بتوانند در آن موفق شوند . به فرزندتان کمک کنید تا در فعالیت هایی شرکت کنند که به آنها احساس راحتی و اعتماد به نفس کافی برای مقابله با یک چالش بزرگ تر را می دهد .
مطالعه بیشتر: تمرکز حواس در کودکان
10. عشق خود را نشان دهید.
برای بالا بردن اعتماد به نفس کودکان اجازه دهید فرزندتان بداند که شما او را بدون توجه به هر چیزی دوست دارید . چه برنده باشند چه بازنده ، چه نمره ی خوبی بگیرند چه نمره ی بد . به آنها این اطمینان را بدهید حتی زمان هایی که از دستش عصبانی هستید هم دوستش دارید .به او یاد بدهید ارزشش را حتی زمانی که احساس خوبی نسبت به خودش ندارد را را تقویت کند .
دوره های آموزشی رایگان در یوتیوب
همین الان میتونی از کانال یوتیوب ما دیدن کنی و مارو حمایت کنی و کلی ویدیو های آموزشی و دوره های آموزشی رایگان ببینی
نمایش دوره های رایگان
مزایای کتاب شفای هیجانات نیمه شکسته
افزایش آرامش - کاهش استرس - افزایش اعتماد به نفس - خودآگاهی و شناخت احساسات
خرید کتاب شفای هیجانات
خرید کتاب دیدار با استاد درون
افزایش عزت نفس - سفر به دورن خود و شناخت احساسات خود - احساس همدلی - افزایش اعتماد به نفس - بهبود کیفیت زندگی
خرید کتاب دیدار با استاد درون
حتما این مطالب را بخوانید
تنفس جعبه ای برای کاهش استرس
تنفس جعبه ای برای کاهش استرس تنفس جعبه ای چیست؟ تنفس جعبهای یک روش تنفسی است که در آن فرد نفسهای خود را به صورت کامل و عمیق از ریههای خود بیرون میکشد و سپس نفس جدیدی را به آرامی و با کندی وارد میکند....
چرا با خودم حرف میزنم
چرا با خودم حرف میزنم؟ حرف زدن با خود، یک رفتار رایج در انسانهاست و میتواند اهداف مختلفی داشته باشد. اغلب به افراد کمک میکند تا افکارشان را روشنتر کنند، تصمیمات بگیرند یا اطلاعات را تثبیت کنند. این میتواند یک راه برای حل مشکلات یا...
انواع فوبیا و راه های درمان
فوبیاها، ترسهای بیمنطق و بیمعنی هستند که میتوانند زندگی انسان را به شدت تحت تأثیر قرار دهند. افرادی که با فوبیاها مواجه هستند، ممکن است تجربههای نامطلوبی را در مواجهه با موقعیتهای خاص داشته باشند. در این مقاله، به بررسی انواع فوبیا و راههای درمان...
استرس اجتماعی چیست
استرس اجتماعی یکی از مسائل روزمره زندگی مدرن است که بسیاری از افراد با آن روبرو میشوند. در این مقاله، به بررسی علل استرس اجتماعی، علائم آن، و راههای مدیریت این مشکل خواهیم پرداخت. برای فهم بهتر این موضوع، ابتدا به تعریف استرس اجتماعی میپردازیم...
دیدگاهتان را بنویسید