توسط منتشرشده در: اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰دسته بندی ها: تندخوانی و تمرکز حواس

فهرست مطالب این مقاله

چگونه تندخوان شویم ؟

اگر سوال شما هم این است که چگونه تندخوان شویم ؟ به این مقاله توجه کنید.

تندخوانی یک مهارت است که با انجام تمرینات اصولی به دست می‌آید. با انجام تمرینات تندخوانی، توقف‌ها و برگشت‌های چشم‌تان از بین می‌رود و حوزه‌ی دیدتان گسترش می‌یابد و دیدتان بر چیزی كه می‌خوانید متمركز می‌شود و خود به خود تندخوان می‌شوید و بعد از آن دیگر نمی‌توانید آهسته بخوانید. اما به یاد داشته باشید كه تندخوانی باعث می‌شود كه درك شما از آن مطلب بالاتر هم برود، زیرا ناخودآگاه تمركز حواستان را زیاد‌تر می‌كند. فقط این نكته‌ی بسیار مهم را بدانید كه سرعت خواندن همه‌ی كتاب‌ها مثل هم نیست. ممكن است پس از انجام تمرینات تندخوانی، یك كتاب رمان را با سرعت 1000 كلمه بخوانید ولی یك كتاب دشوار را با سرعت 300 كلمه بخوانید و این طبیعی است، چون سرعت خواندن به عوامل زیر بستگی دارد:

  1. میزان دشواری مطلب
  2. میزان آشنایی مقدماتی با آن
  3. میزان علاقه به مطلب

مطالعه بیشتر: آموزش تندخوانی

خواندن مثل رانندگی است كه نمی‌توان در همه جا با یك سرعت رانندگی كرد؛ در كوهستان آرام‌تر و در اتوبان سریع‌تر. برای كتاب‌های ساده با سرعت زیادتر و برای كتاب‌های دارای نكات فراوان با سرعت كمترمی خوانید. ولی درهر صورت سرعت خواندن شما نسبت به قبل خیلی زیادتر می‌شود، با تمرین و تمرین و تمرین. قبل از شروع تمرینات فصل بعد بهتر است كه، اگر شما هم مثل بسیاری از افراد عقاید زیر را دارید، آ ن‌ها را از ذهن خود بیرون كنید:

برای ثبت درخواست مشاوره فرم زیر را پر کنید یا با شماره 02166425154 تماس بگیرید.

پانزده باور نادرست

  1. حافظه‌ام ضعیف شده است.
  2. برای یادگیری دیر شده است.
  3. وقت مطالعه ندارم.
  4. درس خواندن كار سختی است.
  5. برای درك بهتر مطالب باید آرام آرام خواند.
  6. تندخوانی باعث كاهش یادگیری می‌شود.
  7. همه‌ی ما سرعت یكسانی برای خواندن داریم.
  8. هنگام مطالعه مشكلات ناخواسته به وجود می‌آید كه یادگیری را مختل می‌كند.
  9. مطالب خوانده شده زود فراموش می‌شوند.
  10. برای درك بهتر مطلب باید كلمه به كلمه‌ی آن را خواند.
  11. امتحان باعث استرس می‌شود.
  12. بعضی از مطالب آن چنان دشوار هستند كه نمی‌توان آن‌ها را یاد گرفت.
  13. نمی‌توانم هنگام مطالعه تمركز داشته باشم.
  14. مطالعه‌ی زیاد، جسم را فرسوده می‌كند.
  15. باید مطالب را چندین بار خواند تا یاد گرفت.

مطالعه بیشتر: کتاب تندخوانی با ذهن ناخودآگاه

چگونه تندخوان شویم؟

برای تندخوان شدن پنج کار مهم نیاز است:

– از بین بردن محدودیت حوزه‌ی دید:

چشم ما قابلیت دیدن كلمات زیادی در یك زمان را دارد ولی چون آموزشی ندیده‌ایم و تمرین نكرده‌ایم هنگام خواندن ممكن است فقط یك یا دو كلمه را با هم ببینیم و بخوانیم. به عبارت دیگر حوزه‌ی دید ما هنگام خواندن محدود است. اگر تمرینات خاصی را انجام دهیم به راحتی حوزه‌ی دیدمان گسترده‌تر می‌شود و آن‌گاه به جای یك كلمه چندین كلمه و حتی چندین جمله را با هم می‌بینیم و می‌خوانیم و به همین راحتی سرعت خواندن ما چند برابر می‌شود. علاوه بر كمك به خواندن، این كار باعث می‌شود كه در زندگی روزمره هم دید بهتری داشته باشیم و اطراف خود را بهتر ببینیم.

از بین بردن توقف چشم:

علت دیگر كه باعث می‌شود شخص كند بخواند این است كه پس از خواندن هر كلمه، چشمش به طور ناخودآگاه یك توقف كوتاه می‌كند و همین توقف‌ها باعث از بین رفتن زمان زیادی می‌شوند و تمر كز را نیز مختل می‌كنند. مثلاً یك فرد معمولی هنگام خواندن جمله‌ی زیر، پس از پایان هر كلمه توقف اندكی انجام می‌دهد و سپس به كلمه بعدی می‌رود:

چنان. نیكی. كن. و بگذر. كه گردی. از كرامات. تو  بر. عارض. كسی. ننشیند. «جبران خلیل»

اگر كمی تمرین كنید و به جای كلمه كلمه خواندن، چند كلمه را با هم بخوانید سرعت خواندن خود را چند برابر می‌كنید! حال به یك محاسبه‌ی ساده توجه كنید تا متوجه شوید كه چگونه همین توقف‌های چشمی وقت خواندن را تلف می‌كند. فرض كنید یك صفحه دارای 20 سطر است و هر سطر دارای 10 كلمه است. در وضعیت معمول و قبل از تندخوانی برای خواندن یك سطر تقریباً 10 بار توقف می‌كنید و اگر هر توقف نیم ثانیه طول بكشد در یك سطر 5 ثانیه وقت تلف می‌كنید و در یك صفحه‌ی 20 سطری 100 ثانیه. حال خودتان محاسبه كنید كه برای یك كتاب 200 صفحه‌ای چقدر وقت تلف می‌كنید و در طول یك ترم تحصیلی چقدر از وقت خود را فقط به خاطر توقف‌های بی‌مورد چشم از دست می‌دهید.

کتاب تندخوانی
اگه از مقاله خوشت اومده و فکر میکنی که نیاز به تقویت حافظه و تندخوانی داری حتما این کتاب به دردت میخوره و میتونی بخونی.

خرید کتاب(کلیک)

مطالعه بیشتر: مشاوره انتخاب رشته

اگر بپرسید چگونه تندخوان شویم ؟ می گوییم با افزایش حوزه دید و از بین بردن توقفهای چشمی. توقف چشم علاوه بر تلف كردن وقت، باعث خستگی و خواب آلودگی هم می‌شود. بنابراین یكی از اهداف تمرینات بسیار ساده‌ی این كتاب از بین بردن همین مشكل است. 

  • برگشت چشم:

یكی دیگر از مشكلاتی كه باعث كند خوانی و خستگی افراد می‌شود این است كه به طور ناخودآگاه در هر سطر پس از خواندن هر چند كلمه، چشم به عقب برمی‌گردد و مطلب خوانده شده را دوباره نگاه می‌كنند و وقت زیادی را بیهوده تلف می‌كنند، بدون آن كه این كار به خواندن و تمركز آن‌ها كمك كند. اگر در هر سطر دوبار به عقب برگردید و هر برگشت نیم ثانیه وقت بگیرد، در یك صفحه‌ی 20 سطری 20 ثانیه وقت تلف می‌كنید. حالا این وقت تلف شده را به 100 ثانیه‌ی قبلی اضافه كنید و ببینید چقدر از وقتتان بر روی كاغذ كتاب بیهوده از بین می‌رود و علاوه بر این هنگام مطالعه فكرتان هم به سراغ مسائلی غیر از خواندن می‌رود.

  • بلندخوانی:

خیلی از افراد هنگام مطالعه بلند می‌خوانند و یا لب‌خوانی می‌كنند. قبلاً اشاره كردم كه بلندخوانی و یا لب خوانی هم تمركز شخص را بر هم می‌زند و هم سرعت او را به طور چشمگیری كاهش می‌دهد.

  • پخش دید:

یكی دیگر از مشكلاتی كه باعث كندخوانی می‌شود این است كه وقتی به یك صفحه نگاه می‌كنید دید چشمتان بر آن صفحه پخش می‌شود و قسمت‌های غیر ضروری آن را می‌بینید بدون آن كه به قسمت‌های ضروری توجه خاصی كنید؛ مثلا قسمت‌های خالی صفحه كه نگاه ناخودآگاه به آن‌ها باعث پایین آمدن سرعت خواندن و تمركز حواس می‌شود.

 

مطالعه بیشتر: چگونه عاشق درس خواندن شویم

3.2/5 - (41 امتیاز)

به اشتراک گذاشتن این استوری،بستر های خود را انتخاب کنید!

5 ديدگاه

  1. بچه آذر 11, 1402 در 20:26 - پاسخ

    بسیار عالی

  2. شیرین مهر 19, 1400 در 12:51 - پاسخ

    کلاس های تندخوانی هم موسسه ی ذهن موفق برگزار میکنه ؟

  3. فرنود مهر 19, 1400 در 12:50 - پاسخ

    مثل همیشه عالی

  4. مهتاب مهر 17, 1400 در 07:43 - پاسخ

    تندخوانی باعث نمیشه از مطالب سرسری رد بشیم؟
    آیا واقعا یاد میگیریم

    • ناشناس دی 24, 1400 در 17:55 - پاسخ

      با تند خوانی هم وقتت کمتر تلف میشه هم میتونی سریع تر مرور کنی
      مطالب درسی هر چقدر هم دقیق خوانده بشن فرارن و نیاز به مرور زیاد دارن تا تثبیت شن در حافظه
      تند خوانی باعث مرور بیشتر و در نتیجه یادگیری بهتر میشه??

درج دیدگاه