اختلال شخصیت اجتنابی
این افراد شخصیتی دوری گزینی دارند و نمی توانند به راحتی با دیگران ارتباط بگیرند. افراد مبتلا به این اختلال تمایلی به حضور در اجتماع ندارند و از ابن موضوع مدام رنج می برند و در دیگران فاصله می گیرند. اعتماد به نفس آنها کم بوده و حس می کنند که از دیگران پایین تر هستند بدین ترتیب مدام از آنها فرار می کنند. آنها از طرد و قضاوت شدن هراس زیادی دارند و می ترسند که مورد توجه دیگران نباشند. بیشتر افراد مبتلا به این اختلال از شرایط خود آگاهی کامل دارند و به دنبال پیشرفت و بهبودی هستند و دوست دارند تا زودتر از این مشکل خلاص شوند چون زندگی فردی و اجتماعی آنها را درگیر می کند.
به همین دلیل ابن افراد به درمان پاسخ خوبی می دهند و می توانند در کمترین زمان خود را از این بحران نجات دهند. این اختلال به عوامل مختلفی بستگی دارد که هر کدام به نوعی در تشدید این بیماری نقش دارند. مشخصه اصلی این افراد که باعث رنجش خود و دیگران هم می شود الگوی رفتاری پایدار و مغایر با هنجارهای فرهنگی است. آنها از نظر جامعه رفتار نرمالی ندارند. آنچه در ایجاد این اختلال تاثیر زیادی دارد دوران کودکی و تجربیات شخصی فرد در طول زندگی و همچنین علل محیطی و ژنتیکی است که باعث شده تا این بیماری در افراد شکل بگیرد. این افراد ترس و استرس شدیدی را تجربه می کنند به همین دلیل از دیگران فراری هستند.
مطالعه بیشتر: اختلال شخصیت چیست؟
آنها نسبت به خود احساس بی کفایتی می کنند و بر این باور هستند که توانایی انجام کاری را ندارند بدین ترتیب از قضاوت منفی اطرافیان نسبت به خود ترس زیادی دارند و به قدری ناراحت می شوند که به لاک تنهایی فرو می روند اختلال شخصیت اجتنابی افراد را به این وا می دارد تا مدام نگران قضاوت دیگران باشند و هیچ گاه در جمع های خانوادگی و گروهی حاضر نشوند. آنها دوست دارند تا با دیگران ارتباط بگیرند اما ترس از قضاوت شدن مانع این کار می شود. این افراد در زمینه شغلی هم نمی توانند موفق عمل کنند چون ارتباط مثبت و سالم با دیگران برای آنها سخت است و همیشه عزت نفس پایین دارند.
مطالعه بیشتر: خانواده درمانی چیست
نحوه رفتار با افراد مبتلا به اختلال شخصیت اجتنابی
افراد مبتلا به اختلال شخصیت اجتنابی همیشه رفتارهای متفاوتی از خود نشان می دهند و شما برای اینکه بتوانید آنها را حمایت کردخ و به آنها انگیزه دهید بهتر است ابتدا ارتباطات این افراد را با جامعه گسترده تر کنید. اگر فرد در شرایط عصبانیت است به او اجازه دهید تا کمی آرام شود سپس با او صبحت کرده و شرایطش را درک کنید. رفتار مثبتی که اعضای خانواده به این افراد دارند باعث می شود تا بتوانند بهتر مسیر درست را پیدا کنند. پس بهتر است در رفتار و برخورد با آنها به نکات زیر توجه کنید:
- وقتی به صورت فعالانه به او گوش می کنید در واقع حس همدردی خود را به بهترین شکل نشان می دهید و همین می تواند به شما انگیزه زیادی بدهد.
- بهتر است به احساس این افراد توجه کنید و تمرکز را روی کلماتی که بیان می کنند قرار ندهید در این شرایط لست که می توانید احساس انها را به بهترین شکل درک کنید.
- سعی کنید در او حس شنیده شدن و مورد توجه قرار گرفتن ایجاد کنید. با این کار فرد بیمار حمایت شما را حس خواهد کرد و می تواند به بهترین شکل با شما و دیگران ارتباط بگیرد.
- در موقعیتهای احساسی با این فرد بهتر است ابتدا آرامش خود را حفظ کنید که در این صورت می توانید عکس العمل بهتری از خود نشان دهید و به عنوان یک مشاور و راهنما او را هدایت کنید.
مطالعه بیشتر: روانشناسی شخصیت
خرید کتاب(کلیک)
راهکارهای درمان اختلال شخصیت اجتنابی
هر فردی برای اینکه بتواند از این بیماری نجات پیدا کند نیاز به درمان های خاصی دارو و شرایط همه یکسان نیست. در زیر به مهنترین روش های درمانی اشاره می کنیم:
- درمان دارویی اختلال شخصیت اجتنابی: داروی خاصی برای این اختلال وجود ندارد و داروهایی که درمانگر تصویر می کند فقط نفش کمک کننده دارند تا سطح استرس و اضطراب و افسردگی را در فرد کاهش دهند.
- رفتار درمانی اختلال شخصیت اجتنابی: بهترین روش برای درمان این اختلال رفتار درمانی است. با این روش درمانگر اعمال و رفتار و اعتقادات نادسالمی که در فرد پرورش پیدا کرده را به بهترین شکل اصلاح می کند.
- روان درمانی اختلال شخصیت اجتنابی: درمانگر با لین روش می تواند به خوبی روی روح و روان فرد کار کند. این روش درمانی، به شخص کمک میکند تا درگیریها، عقدهها و مشکلات باقیمانده از گذشته را شناخته و آنها را برطرف کند.
- گروه درمانی اختلال شخصیت اجتنابی: قرار گرفتن ور گروهی که همه در ان از این اختلال رنج می برند می تواند کارساز باشد. آنها تجربیات خود را با هم به اشتراک می گذارند.
مطالعه بیشتر: اختلال شخصیت خود شیفته
آخرین مقالات
-
درمان طرحواره آمیختگیآیا احساس میکنید که همیشه در حال مبارزه با ترس و […]
-
درمان طرحواره تایید طلبیآیا تا به حال احساس کردهاید که برای تأیید دیگران بیش […]
-
درمان طرحواره رهاشدگیآیا شما هم احساس میکنید که در روابط خود همیشه در معرض […]
-
درمان طرحواره بدبینیآیا احساس میکنید همیشه دیگران قصد دارند شما را فریب […]
-
درمان طرحواره تنبیهآیا تا به حال احساس کردهاید که اشتباهات کوچک و بزرگی […]
-
درمان طرحواره آسیب پذیریآیا احساس میکنید همیشه در معرض آسیبپذیری بیشتر از […]
-
مدیتیشن برای کاهش خشمآیا تا به حال احساس کردهاید که خشم شما تحت کنترل شما […]
-
مدیتیشن برای رهایی از استرسآیا از استرسهای روزمره خسته شدهاید؟ آیا به دنبال […]
-
فواید مراقبه چیستآیا احساس میکنید زندگی شما از استرس و اضطراب پر شده […]
-
مدیتیشن برای افزایش تمرکز کودکانآیا کودکتان هنگام انجام تکالیف به راحتی حواسش پرت […]
حتما این مطالب را بخوانید
اختلال dsm5 چیست
آیا تا به حال با اختلالات روانی روبرو شدهاید که تشخیص آن برای شما پیچیده باشد؟ شاید اصطلاح "DSM-5" را شنیده باشید، اما نمیدانید این راهنمای تشخیصی چیست و چگونه به شناسایی و درمان اختلالات روانی کمک میکند. در این مقاله، به شما کمک میکنیم...
افسردگی بعد از جدایی – راه های تشخیص و درمان
افسردگی بعد از جدایی یکی از چالشهای روحی و روانی است که بسیاری از افراد پس از پایان یک رابطه عاشقانه با آن مواجه میشوند. این نوع افسردگی میتواند از احساس غم و اندوه شدید تا از دست دادن علاقه به فعالیتهای روزمره و حتی...
افسردگی دو قطبی چیست
افسردگی دو قطبی، یکی از اختلالات روانی پیچیده و چالشبرانگیز است که تأثیرات عمیقی بر زندگی فردی و اجتماعی مبتلایان دارد. این اختلال، که به نامهای دیگر مانند اختلال دوقطبی نیز شناخته میشود، با تغییرات شدید و غیرقابل پیشبینی در وضعیت خلقی مشخص میشود....
افسردگی فصلی چیست
افسردگی فصلی یا اختلال عاطفی فصلی (SAD) نوعی از افسردگی است که در برخی افراد با تغییرات فصول، به ویژه در ماههای پاییز و زمستان، بروز میکند. این اختلال میتواند تأثیرات چشمگیری بر زندگی فرد داشته باشد و اغلب با احساس خستگی، بیحالی، اضطراب، و...
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
من مشاور نیاز دارم فقط هم میتونم چت کنم واتساپم که قطع
چکار کنم ؟
سلام با موسسه هماهنگ کنید 02166425154