مهارت های گفتگو چیست
با تقویت مهارت گفتگو می توانید سریع تر با دیگران ارتباط برقرار کنید. انسان موجودی اجتماعی متولد شده و گفتگو در ذات انسان است و به کمک آن می تواند ارتباطی سالم و موثر با دیگران داشته باشد. این گفتگو جنبه های درونی و بیرونی دارد. وقتی با خود گفتگو می کنیم در واقع داریم جنبه های درونی آن را پرورش می دهیم و وقتی در گفتگو با دیگران هستین جنبه بیرونی را به رشد می رسانیم. تنها ارتباط با دیگران است که می تواند راه پیشرفت را برای ما باز کند. پس بهتر است با تکنیک های گفتگو با دیگران آشنا شویم و آنها را به کار بگیریم. در گفتگو فقط افکار و احساسات رو و بدل نمی شوند بلکه می توانیم به شناخت خوبی از یکدیگر برسیم.
امروزه تفاهم بین انسان ها کم رنگ تر شده به همین دلیل انسان به مهارت های گفتگو نیاز اساسی دارد. برای کسب نقاط مشترک و همچنین دست یافتن به ریشه های تفاهمات بهترین راهکار همین گفتگو است که انسان ها را به هم نزدیک می کند و باعث می شود تا بتوانند به خوبی نظرات و خواسته های خود را بیان کنند. با گفتگو موانع فکری از سر راه انسان برداشته می شود چون می تواند راه حل های خوبی برای آنها پیدا کند. برخی گفتگوها کاملا برنامه ریزی شده هستند بدین ترتیب شما می توانید با اعتماد به نفس بالا با دیگران ارتباط بگیرید و گفته های خود را بدون کم و کاستی بیان کنید.
مطالعه بیشتر: اصول گفت و گو با همسر
در ارتباط و گفتگو با دیگران شما فقط گوینده نیستید بلکه باید شنونده خوبی هم باشید. وقتی مهارت های گفتگو در شما تقویت می شود می توانید خوب صحبت کنید. احساسات و عواطف خود را به دیگران ابراز کنید. همچنین در جذب آنها هم موثر خواهید بود. پایه و اساس روابط اجتماعی همین گفتگو است که انسان ها را به هم نزدیک می کند. اگر خواسته ای از دیگران دارید تنها با گفتگو است که می توانید آن را به دیگران بفهمانید. مهارت های گفتگو به انسان کمک می کنند تا به کمک دیگران اهداف کوتاهمدت مدت و بلند مدت خود را دنبال کند.
خرید کتاب(کلیک)
عناصر اصلی گفتگوی موثر
برای اینکه بتوانید یک گفتگوی سالم و موثر داشته باشید باید به ۳ عنصر اصلی پایبند باشید تا به کمک آنها به اهداف خود در ارتباط جامعه عمل بپوشانید. این ۳ عنصر عبارتند از:
کلماتی که استفاده می کنید
اولین عنصر کلمات هستند که می توانند احساس و خواسته های ما را به راحتی منتقل کنند پس در انتخاب آنها باید نهایت دقت را خرج کنیم. کلماتی که در گفتگو اهمیت دارند همیشه اولویت قرار می گيرند. وقتی کلماتی مبهم را بیان می کنید مخاطب را به شک می اندازید تا مجدد گفته های شما را بررسی کند. نوع کلمات شما باید براي افراد مختلف متفاوت باشد تا بتواند تاثیر لازم را داشته باشد. پردازش و درک جملات کوتاه تر ساده تر است و شما هم باید از این روش استفاده کنید. کلمات ساده همیشه سریع تر درک می شوند و ارتباط با دیگران را آسان تر می سازند.
صدای شما
صدای شما می تواند به اندازه ظاهر شخصی شما درباره درون و شخصیت شما چیزهایی را نمایان کند. شنیدم صدای شما می توانند حس خوبی را در مخاطب ایجاد کند به شرطی که با لحنی زیبا و دلنشین صحبت کنید. اگر اعتماد به نفس و عزت نفس شما پایین باشد صدای شما دارای لرزش است که به خوبی حس می شود. افراد خجالتی همیشه به آرامی صحبت می کنند از این رو سریع شما آنها را تشخیص می دهید. اما برای گفتگو با دیگران بهتر است لحنی قاطعانه و در عین حال نرم و دلنشین داشته باشید تا در دل آنها نفود کند. مهم است که به تن صدای خودتان عادت کنید.
ارتباطات غیر کلامی دیگر شما به ویژه زبان بدن
فقط ارتباطات کلامی نیست که زمینه یک گفتگوی موثر را فراهم می کند بلکه می توانید به صورت غیر کلامی و به کمک زبان بدن هم ارتباط خوبی داشته باشید. هماهنگی بین زبان و بدن می تواند به جذب بیشتر مخاطب کمک زیاری کند. ارتباط غیر کلامی بسیار دشوارتر از کلامی است اما تاثیر بیشتری دارد. برای اینکه از زبان بدن استفاده کنید باید مهارت های لازم را داشته باشید تا بتوانید به راحتی خواسته خود را به دیگران منتقل کنید. زبان بدن بیشتر شامل نحوه ایستادن ، حالت های صورت ، نحوه استفاده از دستان خود برای تأکید بر گفتار و حتی ارتباط چشمی و ارتباط با آنها می شود.
مطالعه بیشتر: مهارت های گفتگو با همسر
تکنیک های تقویت مهارت گفتگو
مهارت گفتگو ریشه در ذات انسان ندارد بلکه شما باید با تمرین و تکرار آن را در وجود خود پرورش دهید. تکنیک های زیر برای تقویت مهارت گفتگو مناسب هستند:
رفتار دوستانه داشته باشید
وقتی با لبخند و با یک لحن دوستانه با دیگران صحبت می کنید قطعا تاثیرگذارتر خواهید بود. ما به صورت ناخودآگاه جذب افرادی می شویم که با آنها حس بهتری داریم و رفتار آنها دوستانه تر است آنها خوشحالی را برای ما به ارمغان می آورند.
قبل از صحبت کردن فکر کنید
برای اینکه بتوانید همیشه احترام دیگران را داشته باشید باید سنجیده سخن بگویید و قبل از حرف زدن فکر کنید. این می تواند مهارت گفتگو را در شما تقویت کند.
روشن حرف بزنید
وقتی منظور طرف مقتبل را متوجه نشویم نمی توانیم ارتباط خوبی با آن داشته باشیم پس بهتر است از خود شروع کنیم و همیشه شفاف و روشن صحبت کنیم. وقتی منظور خود را به صورت کاملا دقیق و واضح به دیگران می رسانید می توانید برای آنها قابل احترام باشید.
پرحرفی نکنید
به دیگران هم اجازه صحبت کردن بدهید و گاهی شما فقط شونده باشید. چون در غیر این صورت کسی با شما وارد گفتگو نخواهد شد.
خودتان باشید
افرادی که روشن و شفاف و از صمیم قلب حرف می زنند همیشه جایگاه بالایی در بین مردم دارند چون نقش بازی کردن جذابیتی برای مردم ندارد.
فروتن باشید
وقتی فروتن و متواضع باشید احترام دیگران را به سرعت جلب خواهید کرد و می توانید احترام دیگران را نسبت به خود حس کنید.
با اعتماد به نفس حرف بزنید
وقتی اعتماد به نفس داشته باشید می توانید واضح و شمرده شمرده و بدون ترس نظرات خود را بیان کنید. با اعتماد به نفس صحبت کردن در نتیجهی انتخاب کلمات مناسب، تُن صدا، ارتباط چشمی و زبان بدن حاصل میشود.
مطالعه بیشتر: حل اختلافات زناشویی
آخرین مقالات
-
درمان طرحواره بدبینیآیا احساس میکنید همیشه دیگران قصد دارند شما را فریب […]
-
درمان طرحواره تنبیهآیا تا به حال احساس کردهاید که اشتباهات کوچک و بزرگی […]
-
درمان طرحواره آسیب پذیریآیا احساس میکنید همیشه در معرض آسیبپذیری بیشتر از […]
-
مدیتیشن برای کاهش خشمآیا تا به حال احساس کردهاید که خشم شما تحت کنترل شما […]
-
مدیتیشن برای رهایی از استرسآیا از استرسهای روزمره خسته شدهاید؟ آیا به دنبال […]
-
فواید مراقبه چیستآیا احساس میکنید زندگی شما از استرس و اضطراب پر شده […]
-
مدیتیشن برای افزایش تمرکز کودکانآیا کودکتان هنگام انجام تکالیف به راحتی حواسش پرت […]
-
مدیتیشن برای خواب آرامآیا شبها به سختی به خواب میروید؟ یا ممکن است حتی […]
-
مدیتیشن برای رفع سر دردآیا از سردردهای مکرر و طاقتفرسا خسته شدهاید؟ آیا به […]
-
مدیتیشن برای آرامش اعصابآیا هر روز با استرس، اضطراب و فشار ذهنی مواجه هستید؟ […]
حتما این مطالب را بخوانید
چرا نمیتوانم هیچ دوستی پیدا کنم
چرا نمیتوانم هیچ دوستی پیدا کنم؟ دلایلی که چرا نمیتوانیم دوست پیدا کنیم پیدا کردن دوستان جدید یک فرایند چند بُعدی است و ممکن است به دلایل مختلفی باشد که افراد دشواری در این زمینه تجربه کنند. برخی از دلایل ممکن شامل موارد زیر میشود:...
مدیریت تعارض چیست
مدیریت تعارض به چه معناست؟ مدیریت تعارض چیست ؟ مدیریت تعارض فرآیندی است که به کمک استراتژیها، فنون و روشهای مختلف، تفاوتها، ناهماهنگیها و اختلافات را در محیطهای مختلف اداره میکند. این فرآیند شامل شناسایی، تجزیه و تحلیل مسائل، یافتن راهحلهایی که منجر به کاهش...
پرورش تسلط کلامی
تسلط کلامی چیست؟ پرورش تسلط کلامی به مهارت و توانایی ارتباط برقرار کردن، بیان افکار و ایدهها، استفاده از واژگان مناسب و منظم، و انتقال پیامها و اطلاعات به شیوهای کارآمد و موثر اطلاق میشود. این مهارت شامل توانایی صحبت کردن به شیوه روان و...
زبان بدن
زبان بدن چیست؟ زبان بدن یک روش غیرکلامی است که افراد از طریق حرکات، اعمال و انتقال احساسات و نظراتشان، ارتباط برقرار میکنند. این نوع ارتباطات شامل انواع حرکات مانند نگاه کردن، اشاره کردن، تغییرات در اندازه بدن، حالتهای چهره و حرکات دست میشود. زبان...
دیدگاهتان را بنویسید