نیاز به مشاوره فوری دارم
اگر نیاز به مشاوره فوری داری همین الان میتونی از طریق دکمه زیر درخواست خودت رو ثبت کنی!!!
نیاز فوری به مشاوره دارم
نحوه مدیریت استرس
نحوه مدیریت استرس؛ پذیرش و رهایی از استرس
یکی از عوامل بدحالی که خیلیها دوست دارند راهی برای آن بیابند استرس است. همه دنبال یادگیری نحوه مدیریت استرس هستند. ابتدا بدانید که استرس یک امر طبیعی است که تقریبا همه افراد جامعه آن را تجربه می کنند. در این مقاله کوتاه میخواهیم چند نکته برای نحوه مدیریت استرس بیان کنیم.
هنگام نگرانی، نگرانیهای خود را به دو دسته منطقی و احساسی تقسیم کنید.
نگرانیهای منطقی: نگرانیهایی هستند که شواهدی برای آنها وجود دارد. مثلا نگران از دست دادن شغلتان به دلیل شرایط اقتصادی جامعه هستید. نگران دیابت گرفتن خودتان هستید، چون در خانواده شما سابقه دیابت وجود داشته است. نگران هستید فرزندتان وارد یک رابطه عاطفی اشتباه شود، چون به راحتی به دیگران اعتماد می کند و…
نگرانیهای احساسی: نگرانیهایی که شواهدی برای آنها وجود ندارد و معمولا دلیل چنین نگرانیهایی طرحوارههای فرد است. مثلا نگران هستید که فرزندتان تصادف کند. نگران هستید در دوران پیری دچار مشکلات مالی شوید. نگران هستید در رابطه عاطفی طرف مقابلتان شما را ترک کند و رابطهتان تمام شود.
اگر نگرانی شما منطقی است سعی کنید آنرا مدیریت کنید. مثلا توانمندیهای شغلی خود را بالا ببرید. هر سه ماه یکبار چک آپ انجام دهید. به کمک کلاسهای آموزشی یا مشاور به فرزندتان نکات مهم رابطه عاطفی را آموزش دهید.
اگر نگرانی شما احساسی است خیلی آنرا جدی نگیرید چون نشات گرفته از طرحوارههایی چون طرحواره آسیب پذیری، طرحواره طرد شدگی، طرحواره بیاعتمادی و… است.
به یاد داشته باشید که ما نمیتوانیم وقایع کره زمین را کنترل کنیم و نمیتوانیم مدیریت کره زمین را در دست بگیریم. ولی میتوانیم از بروز وقایع جلوگیری کنیم و یا اگر اتفاق افتاد آنها را مدیریت کنیم. ما میتوانیم نحوه مدیریت استرس را یاد بگیریم و خودمان را مدیریت کنیم.
دوره های
رایگانوقت رو هدر نده و همین الان دوره های رایگان موسسه ذهن موفق را در یوتیوب دنبال کن
دوره ذهن آگاهی و آرامش درون به صورت کاملا رایگان
ورود به یوتیوب
برای یادگیری نحوه مدیریت استرس اصل تغییر را بپذیرید. ما همیشه در حال تغییر هستیم. اگر خود را نیز تغییر دهیم و در محیط امنی که از قبل برای خود ایجاد کردهایم نمانیم رهایی از استرس دور از دسترس نیست.
مطالعه بیشتر: دلیل خیانت زنان
مثلا ژاپن کشوری زلزله خیز است ولی با ساختن ساختمانهای محکم از آسیب هنگام زلزله جلوگیری میکند. کشوری که سیلخیز است با ساختن سیل بند و ایجاد پوشش گیاهی از وقوع سیل جلوگیری میکند. پس اگر احتمال وقوع حادثه ای بر اساس شواهد هست می توان از آن پیشگیری کرد. یعنی همانطور که گفتیم به فرزندمان نحوه رابطه عاطفی صحیح را آموزش دهیم، چون احتمال آسیب در روابط عاطفی در جامعه امروز وجود دارد. شخصیتها را بشناسیم، چون احتمال آسیب در روابط عاطفی یا روابط کاری در شرایط کنونی جامعه وجود دارد. هر چند وقت یکبار چک آپ کنیم، چون احتمال بالا بودن چربی خون در خانواده شما وجود دارد. توانمندی کاری خود را بالا ببریم، چون احتمال تعدیل نیرو در شرکتها به دلیل شرایط اقتصادی وجود دارد.
با همه این مسائل تعدادی از وقایع از کنترل ما خارج هستند و نمیتوان از وقوع آنها جلوگیری کرد اما در صورت وقوع، میتوان آنها را مدیریت کرد. مثلا نمیتوان از بوجود آمدن ویروسهای جدید جلوگیری کرد، اما در صورت وقوع میتوان آنرا مدیریت کرد (مانند ویروس کرونا). نمیتوان از فوت عزیزان جلوگیری کرد، اما میتوان تا زمانی که زنده هستند رابطه خوبی با آنها داشت و…
به صورت خلاصه توصیههای زیر برای نحوه مدیریت استرس پیشنهاد میشوند:
1- استرس یک پاسخ طبیعی بدن نسبت به خطر است. وقتی احساس خطر میکنید کورتیزول در بدن شما رها میشود و استرس را بالا میبرد. بر این اساس توجه کنید که آیا استرس شما منطقی است یا خیر. اگر استرس شما دلیل خاصی دارد و احساس خطر میکنید آن خطر را رفع کنید یا خود را تقویت کنید که بتوانید در مقابل آن قدرتمند شوید. اگر استرس شما احساسی است خود را درگیر آن نکنید. بدانید که خطر واقعی شما را تهدید نمیکند فقط توهمات ذهنی است که به شما فشار وارد میکند.
مطالعه بیشتر: دوره کاهش استرس با ذهن آگاهی
2- در زندگی امروزی تغییر با شدت زیادی در حال رخ دادن است. از تغییر نترسید، بلکه خود را مهیای آن کنید. تغییر در ابتدا ترسناک به نظر میرسد ولی با ورود به آن متوجه میشود که آن گونه که فکر کردهاید ترسناک نبوده است. در کل خود را با تغییر آشنا کنید. بگذارید عادت کنید. حتی از روشهای ساده شروع کنید. مثلا گاهی مسیر رفتن به منزل را تغییر دهید. گاهی با آدم جدیدی سر صحبت باز کنید و…
3- هنگام استرس به نفس خود توجه کنید و برای لحظاتی تمرکز خود را بر نفس قرار دهید. به دم و بازدم خود توجه کنید.
4- احساسات و تجربیات خود را بپذیرید. اگر حتی استرس دارید و یا خیلی سریع ناامید میشوید سعی کنید این تجربه را مشاهده کنید. منظور این است که وقتی احساساتی در وجودتان ایجاد شده است آن احساسات را مشاهده کنید و ببنید چگونه هستند. خود را از احساسات جدا کنید و مشاهدهگر آنها باشید.
5- وقتی استرس دارید فکر نکنید همیشگی است. این تجربه گذراست. مانند ابری که برای لحظاتی جلوی آسمان را میگیرد و سپس میرود. استرس نیز جلوی شما را گرفته است و به زودی میرود.
6- همیشه در زیر استرس یک سری افکار منفی قرار دارد. ببینید چه افکاری باعث استرس شده است. ممکن است در ذهن شما افکاری مثل: “من نمیتوانم” “من ضعیفم” و… باشد. خود را درگیر این افکار نکنید فقط آنها را نگاه کنید و رها کنید.
امیدوارم با به کارگیری این موارد بتوانید نحوه مدیریت استرس را به خوبی فرا بگیرید.
کلیپ کوتاه زیر تمرین کوتاه و تاثیرگذاری برای آرامش پیشنهاد میکند
مطالعه بیشتر: نحوه برخورد با خانواده شوهر
نوشته: مشاوران موسسه ذهن موفق
سوالات متداول
تکنیکهای مؤثر برای مدیریت استرس شامل تمرینهای تنفسی، مدیتیشن، فعالیتهای بدنی منظم، و استفاده از تکنیکهای آرامسازی مانند یوگا و تایچی است.
برای کاهش استرس در محل کار، میتوان به مدیریت زمان مؤثر، استفاده از تکنیکهای آرامشبخش، و ایجاد تعادل بین کار و زندگی شخصی، و همچنین برقراری ارتباط واضح و مؤثر با همکاران و مدیران پرداخت.
راهکارهای مدیریت استرس در زندگی روزمره شامل تعیین اولویتها، ایجاد زمان برای فعالیتهای مورد علاقه، حفظ تغذیه سالم، و خواب کافی است. همچنین، یادگیری مهارتهای حل مسئله و تکنیکهای ذهنآگاهی نیز کمککننده است.
دوره های آموزشی رایگان در یوتیوب
همین الان میتونی از کانال یوتیوب ما دیدن کنی و مارو حمایت کنی و کلی ویدیو های آموزشی و دوره های آموزشی رایگان ببینی
نمایش دوره های رایگان
مزایای کتاب طرحواره ها
شناخت طرحواره های خود - درمان طرحواره ها - رشد و توسعه فردی - شناخت الگوهای غلط کودکی
خرید کتاب طرحواره ها
حتما این مطالب را بخوانید
راه های درمان طرحواره وابستگی
راه های درمان طرحواره وابستگی راهکارهای درمان طرحواره وابستگی طرحواره وابستگی یک موضوع مهم و پیچیده است که نیازمند رویکردهای گستردهای برای درمان آن است. اینجا چند راهکار کلی برای درمان طرحواره وابستگی آوردهام: مشاوره روانشناختی: مشاوره با یک روانشناس یا متخصص اعتیاد میتواند به...
راه های درمان طرحواره استحقاق
راه های درمان طرحواره استحقاق راهکارهای درمان طرحواره استحقاق طرحواره استحقاق یکی از اختلالات روانی است که نیازمند مراجعه به متخصصین مربوطه مانند روانپزشکان و رواندرمانگران است. درمان این اختلال به صورت ترکیبی از روشهای مختلف انجام میشود که شامل موارد زیر میشود: 1. دارو...
راه های درمان طرحواره بی اعتمادی
راه های درمان طرحواره بی اعتمادی راهکارهای درمان طرحواره بی اعتمادی طرحواره بی اعتمادی ممکن است از عوامل مختلفی ناشی شود، از جمله تجربههای گذشته، شرایط فعلی زندگی، یا مسائل روانی. درمان طرحواره بی اعتمادی میتواند به شکلهای مختلفی انجام شود که بسته به شدت...
راه های درمان طرحواره شرم و نقص
راه های درمان طرحواره شرم و نقص اعتماد به نفس و پذیرش خود اساسیترین عنصر در خودباوری و رشد شخصی است. طرحوارههای شرم و نقص، میتوانند از روابط اجتماعی، پیشرفت شغلی و حتی رضایت از زندگی شخصی ما بازداشت کنند. این مقاله به بررسی علل...
دیدگاهتان را بنویسید