نیاز به مشاوره فوری دارم
اگر نیاز به مشاوره فوری داری همین الان میتونی از طریق دکمه زیر درخواست خودت رو ثبت کنی!!!
نیاز فوری به مشاوره دارم
نشانه های عدم اعتماد به نفس در کودکان
کودکانی که اعتماد به نفس پایین دارند همیشه رفتارهایی را از خود نشان می دهند که در زیر به آنها می پردازیم.
نشانه های کمبود اعتماد به نفس در کودکان
- اطلاعات کمی از خودش به دیگران میدهد: کودکانی که اعتماد به نفس پایینی دارند دوست ندارند اطلاعات شخصی خود را به دیگران بدهند و از این بابت ترس زیادی دارند.
- گوشهگیر است و در مهمانی ها و مجالس شرکت نمیکند: آنها دوست ندارند در جمع باشند و همیشه تنهایی و عزلت را ترجیح می دهند.
- از همسالان خود بدگویی می کنند: چون خود را پایین تر از دیگران می دانند و نمی توانند بالاتر از خود را تحمل کنند.
- در رویایی با شرایط جدید مضطرب میشود: آنها اهل تغییر نیستند و در شرایط جدید استرس زیادی را تحمل می کنند.
- در مدرسه و کلاس درس، کم حرف میزند: آنها سکوت را ترجیح می دهند و دوست ندارند در مقابل دیگران صحبت کنند.
- نیاز دارد که به او توجه کنند: کودکانی که اعتماد به نفس پایین دارند توجه بیشتری را از دیگران طلب می کنند.
- از شکست میترسد: این کودکان از شکست ترس زیادی دارند و کمتر به پیروزی فکر می کنند.
- در دوستیابی و حفظ دوستانش مشکل دارد: آنها نمی توانند به خوبی با دیگران ارتباط برقرار کنند و در انتخاب دوست مشکل دارند.
- نیاز شدیدی به تشویق دیگران دارد: کودکانی که اعتماد به نفس پایین دارند دوست دارند مدام مورد تشویق و تمجید قرار بگیرند.
- کودک خود را حقیر و بیارزش میداند: احساس بی ارزشی می کند و خود را پایین تر از دیگران می داند.
- اجتناب از انجام کارهای جدید: این افراد از ریسک کردن نیستند ترسند به همین دلیل دست به کار جدید نمی زنند.
- آرزو دارد که فرد دیگری باشد: هیچ وقت به توانایی های خود ایمان ندارد و خود را با دیگران مقایسه می کند.
- تصمیم گیری برایش دشوار است: این کودکان قدرت تصمیم گیری ندارند و بی اراده می شوند.
- به آینده امیدوار نیست: چون نمی تواند با مشکلات روبرو شود.
- به بچههای کوچکتر از خود تمایل به زورگویی دارد: به خاطر حس حسادت به دیگران زور می گوید.
- در برابر همسالانش احساس ضعف میکند: چون خود را پایین تر از آنها می داند.
- تحت سلطه همسالان خود است: این کودکان نمی توانند در مقابل زور ایستادگی کنند.
مطالعه بیشتر: مشاوره کودک
دلایل اعتماد به نفس پایین در کودک
اعتماد به نفس پایین در کودکان به دلایل مختلفی رخ می دهد که در درجه اول برخورد والدین، نوع تربیت آن ها، میزان آگاهی آن ها در این زمینه، و بازخوردهای اشتباه در آن نقش دارند. از مهمترین دلایل کاهش اعتماد به نفس در کودکی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
عصبانیت و ابراز خشونت والدین
والدینی که کودک خود را مورد خشونت قرار می دهند در واقع زمینه زمینه برای کاهش اعتماد به نفس او فراهم می کنند. خانواده هایی که به دلیل طلاق دچار تنش های زيادي هستند قطعا فشارهای زیاری هم به کودکان وا می کنند که اولین تأثیر منفی آن کاهش اعتماد به نفس است.
مورد مخالفت قرار گرفتن مداوم
وقتی کودک با هر تصمیمی که می گیرد به مخالفت والدین روبرو می شود کم کم اعتماد به نفس خود را از دست می دهد. والدینی که به جای حمايت کردن مدام کودک را سرکوب می کنند قطعا زمینه کاهش اعتماد به نفس را در آک فراهم می کنند.
سرزنش کودک
کودکی که برای شناخت محیط اطراف خطایی را مرتکب می شود نبايد سرزنش شود چون اعتماد به نفس خود را از دست می دهد. شما با سرعت و ملامت در واقع شجاعت را در کودک خود از بین می برید و این تربیت اشتباه کاهش اعتماد به نفس را به همراه دارد.
مقایسه کردن کودک با هم سالان
وقتی کودک را با دیگران مقایسه می کنید در واقع داريد شخصیت او را زیر سؤال می برید و او را پایین تر از دیگران می دانبد که باعث کاهش اعتماد به نفس او می شود. او دیگر نمی تواند به توانایی های خود اعتماد کند.
تنبیه بدنی کودک
بدترین کاری که می تواند اعتماد به نفس کودک را تضعیف کند تنبیه بدنی است. تنبیه کودک به شیوه های نادرست آن هم جلوی دیگران باعث می شود تا شخصیت کودک تخریب شود و اعتماد به نفس او از بین برود.
مطالعه بیشتر: افزایش عزت نفس در کودکان
راه های افزایش اعتماد به نفس در کودک
توجه كنيد
زمانی که شما توجه کامل به کودک خود دارید در واقع اعتماد به نفس او را بیشتر می کنید. والدینی که نسبت به کودک خود بی توجه هستند در واقع شناختی هم توانایی های او ندارند و همین ناديده گرفتن ها باعث نی شود تا کودک کم کم اعتماد به نفس خود را از دست بدهد.
محدوديتها را يادش بدهيد
محدودیت ها همینطور که برای رشد کودک ضروری هستند نبود آنها هم می تواند باعث کاهش اعتماد به نفس در آنها شود. وقتی قوانینی برای او وضع کنید او احساس امنيت بيشتري خواهد داشت.
از ريسك كردنهاي سالم استقبال كنيد
والدینی که قدرت ریسک کردن را به کودک نمی دهند در واقع باعث کاهش اعتماد به نفس او می شوند. پس بهتر است کودک را به انجام کارهای جدید تشويق کنید تا بتواند با چالش های بزرگ و کوچک روبرو شود.
اجازه بدهيد اشتباه كند
اشتباه کردن کودک چيزي نیست که والدین به خاطر آن کودک خود را سرزنش کننده با اشتباه کردن است که کودک راه درست را یاد می گیرد. در غیر این صورت کودک شما با کاهش اعتماد به نفس مواجه خواهد شد.
از اتفاقات مثبت تجليل كنيد
بهتر است با صدای بلند از کارهای خوب کودک خود صحبت کرده و او را مدام تشویق کنید. با این کار می توانید به افزایش اعتماد به نفس در او کمک زیادی کند.
خوب گوش كنيد
کودکان به دنبال گوش شنوا هستند. اگر کودک شما در حال صحبت کردن است بهتر است بایستید و به طور کامل به حرف های گوش دهيد. به افکار و خواسته ها و انتظارات او اهمیت بدهید.
از مقايسه اجتناب كنيد
اگر می خواهید اعتماد به نفس کودک شما بیشتر شود بهتر است او را با دیگران حتی پایین تر از او مقایسه نکنید. او را به خاطر منحصر به فرد بودنش تشويق و تحسین کنید و برای او ارزش قائل باشید.
احساس همدردي كنيد
وقتی در هر شرایطی با کودک خود همدردي می کنید در واقع داريد باعث افزایش اعتماد به نفس در او می شوید. کودک را متوجه نقاط ضعف و قوت خود کنید و به او کمک کنید تا نقاط ضعف خود را به بهترین شکل تقویت کند و دیگر خود را با دیگران مقایسه نکتد
تشويق كنيد
تشويق کردن بهترین راه برای افزایش اعتماد به نفس در کودک است چون به او کمک می کند تا کارهای خوب خود را مجدد تکرار کند. به او بفهمانید که شما نظاره گر تلاش های او هستید.
فرزندتان را با نامش صدا کنید
سعی کنید کودک خود را با الفاظ مثبت و زیبا و با نام او صدا کنید که در این صورت اعتماد به نفس لازم در او رشد کرده و می تواتر به خودشناسی برسد.
مطالعه بیشتر: بالا بردن اعتماد به نفس کودکان
دوره های آموزشی رایگان در یوتیوب
همین الان میتونی از کانال یوتیوب ما دیدن کنی و مارو حمایت کنی و کلی ویدیو های آموزشی و دوره های آموزشی رایگان ببینی
نمایش دوره های رایگان
حتما این مطالب را بخوانید
افسردگی در کودکان – نشانه های و راه های درمان
افسردگی در کودکان موضوعی پیچیده و چالشبرانگیز است که در سالهای اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است. در حالی که بسیاری از افراد افسردگی را به عنوان مشکلی که بیشتر بزرگسالان را تحت تاثیر قرار میدهد تصور میکنند، واقعیت این است که...
روانشناسی کودک در تهران
روانشناسی کودک به عنوان یکی از شاخههای مهم و حیاتی در علم روانشناسی، نقش بسیار مهمی در رشد و توسعه سالم کودکان ایفا میکند. در کلانشهری مانند تهران، با وجود فشارهای زندگی شهری، آلودگی هوا و تراکم جمعیتی بالا، اهمیت توجه به سلامت روانی...
مشاوره درسی
امروزه با توجه به رقابت شدید در زمینههای تحصیلی و آموزشی، نقش مشاوره درسی بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. مشاوره درسی میتواند به دانشآموزان و دانشجویان کمک کند تا مسیر تحصیلی خود را با دقت بیشتری انتخاب کنند و با بهرهگیری از...
اهمیت خواب کافی برای کنکور
یکی از عوامل کلیدی و مهم در آمادگی برای کنکور، داشتن خواب کافی و با کیفیت است. خواب نه تنها به بازسازی انرژی و تجدید قوای بدن کمک میکند، بلکه نقش مهمی در تقویت حافظه و افزایش تمرکز نیز دارد. بسیاری از دانشآموزان در...
دیدگاهتان را بنویسید