نیاز به مشاوره فوری دارم
اگر نیاز به مشاوره فوری داری همین الان میتونی از طریق دکمه زیر درخواست خودت رو ثبت کنی!!!
نیاز فوری به مشاوره دارم
احساس ارزشمندی چیست
احساس ارزشمندی چیست
شما چه زمانی احساس ارزشمندی می کنید؟
احساس ارزشمندی یعنی این که شما برای خودتان ارزش قائل شوید.
ارزشمندی دورنمایی از احساساتمان نسبت خودمان در مقایسه با دیگران است .
این احساس بخشی از وجود ماست و برداشت ما از تمامی احساسات و رفتار های ما را شکل می دهد .
درباره ی هرچیزی که فکر می کنیم بر احساس ارزشمندی ما تاثیر می گذارد. اما خیلی افراد احساس بی ارزشی دارند.
مطالعه بیشتر: دوره شناخت ارزش های زندگی
احساس بی ارزشی از کجا ناشی می شود؟
بسیاری از انسان ها احساس بی ارزشی می کنند و تعداد بسیاری از آن ها به همین دلیل به یک مشاور یا روانشناس مراجعه می کنند . این احساس ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیوفتد .
هیچ فردی زمانی که متولد می شود احساس بی ارزشی و یا بی کفایتی نمی کند .اگر کسی عزت نفس پایینی داشته باشد به مرور زمان احساس بی کفایتی میکند ، عزت نفس پایین به مرور زمان در طول زندگی به وجود می آید و همه ی کودکان در زمان تولد یکسان هستند .
احساس بی ارزشی از محیط و یا رفتار های اطرافیانمان است که موجب این احساس بی ارزشی می شود.
زمانی که یک کودک را مدام تحقیر و مورد آزار قرار دهیم این باور در ناخودآگاه او شکل می گیرد که لیاقت چیزهای خوب را ندارد و نمی تواند به چیزهای خوبی دست پیدا کند .
کودکانی هستند که متوجه درس نشده اند و نمره ی پایینی گرفته اند به همین علت والدین آنها و معلما ن او را سرزنش می کنند . تکرار شدن این موضوع باعث می شود که او باور کند که احمق یا کم هوش است و عزت نفس خودش را از دست می دهد و فکر میکنند که آنها به اندازه ی بقیه باهوش نیستند و در هیچ کاری موفق نمی شوند .
ایجاد عزت نفس و تقویت حس ارزشمندی در کودکان :
پدر و مادرها برای اینکه فرزندانشان آینده ای درخشان داشته باشند باید عزت نفس و حس ارزشمندی آنها را بالا ببرند .
آنها باید نکته های مثبت شخصیت فرزندانشان را بفهمند و به آنها یادآوری کنند تا حس ارزشمندی را در آنها به وجود آورند .
مطالعه بیشتر: افزایش عزت نفس در زنان(
نکاتی وجود دارند که می توانند به پدر ها و مادر ها در این زمینه کمک کنند :
1.اشتباهات خودتان را بپذیرد و روی آنها کار کنید
تا فرزندانتان بفهمند که هر کسی امکان اشتباه دارد اما باید خودش را اصلاح کند (کودکان از شما الگوبرداری می کنند )
2.نکات مثبت شخصیتی فرزندانتان را مدام به آنها یاد اوری کنید و لابه لای این نکات مثبت برخی نکات منفی را هم بگویید.
با این کار کودک برای بر طرف کردن نکات منفی خودش تلاش می کند.
مانند اینکه که سارا جان تو دختر مهربانی هستی و در کار های خانه به مادرت کمک می کنی چقدر خوب میشد که درست را هم بخوانی تا بیشتر به تو افتخار کنیم .
مطالعه بیشتر: linkTest
3.رفتار های بد و منفی کودکان را بیش از اندازه به روی آنها نیاوریم .
نباید رفتار ها و کار های منفی فرزندانتان را مدام تکرار کنید چون کودکان هر چیزی که گفته می شود را در ذهن خودش ثبت می کند و همیشه به آنها فکر می کند.
مثل رضا تو پسر بی ادبی هستی ؛ تو هیچ وقت درست را نمی خوانی .
این حرفا در باور رضا می ماند و فکر میکند که همیشه تبل است و در هیچ کاری موفق نمی شود.
4.از آنها انتظاراتی داشته باشید که توان انجام آن را نسبت به سنشان ؛ موقعیتشان ؛ استعداد و هوششان داشته باشند .
5.قبل از آنکه از فرزندانتان توقع داشته باشید که افرادی مسئولیت پذیر و منظم باشند خودتان باید اینها را رعایت کنید و الگو ی صحیحی از نظم و مسئولیت پذیری برای آنها باشید.
6.همیشه فقط نتیجه ی کار آنها را نبینید ، به آنها بفهمانید که تلاش آنها او خیلی خوب بوده است .
7.به آنها اعتماد کنید و کار هایی که توان انجامش را دارند بهشان بسپارید.
با این کار آنها اعتماد به نفس آنها افزایش می یابد و به توانایی های خود اعتقاد پیدا می کنند .
زمانی که مسئولیت های خودشان را می پذیرند برای دلگرم کردنشان از آنها تمجید کنید.
ایجاد عزت نفس و تقویت حس ارزشمندی در کودکان :
[bookDidar]
عزت نفس نوجوانان را چگونه بالا ببریم؟
دوران نوجوانی از حساس ترین سنین است اگر نوجوان بتواند این مرحله را به خوبی بگذراند برای بقیه ی عمر خود مسیر راحت تری را پیش رو دارد .
دختران در این دوران روحیه ی شکننده ای دارند و تحت تاثیر حرف اطرافیان راجع به خودشان قرار می گیرند . والدین باید ارزش ها ی دخترانشان را را به آنها یادآوری کنند .
1.روی ظاهر تمرکز نکنیم
باید به دخترانمان آموزش دهیم که به ظاهرشان نباید افتخار کنند بلکه نقاط برجسته ی رفتاری و اخلاقی آنها ارزشمند تر هستند . اینکه رنگ پوستاشان چگونه است مهم نیست بلکه رفتار و منش آنها مهم است . باید به آنها یائ آوری کنیم که درونشان ارزش دارد ، نه آنچیزی که دیگران از ظاهرشان برداشت می کنند.
مطالعه بیشتر: ارزش های زندگی
2.تلاش هایشان را تحسین کنیم
به نتیجه ی کار فکر نکنیم و تلاشی را که برای سرانجام رساندن آن کار کرده است را تحسین کنیم. با اینکار حتی اگر هم شکست خورده باشد بازم هم برای رسیدن به هدف تلاش میکند .
3.او را به دوستی های حضوری تشویق کنیم
نوجوان خودتان را تشویق کنید تا با دوستانی رفت و آمد کنند که به آنها احساسی خوبی می دهند و از بودن در کنار آنها انرژی بگیرند.
4.مهربان بودن به آنها یاد بدهیم
روانشناسان می گویند افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند سعی می کنند تا دیگران را تحقیر کنند تا خودشان را بالا ببرند و نوجوانان خودمان آموزش دهیم برای بالا بردن اعتماد به نفس خود نباید دیگران را خورد کرد .
5.صرفا به خاطر خوشحال کردن دیگران کاری را انجام ندهند:
به فرزندانتان بیاموزید که کاری را که شرایط انجام دادنش را ندارند یا انجامش برای آنها سخت است را صرفا برای خوشحال کردن دیگران انجام ندهند.
چهچیز را نباید احساس ارزشمندی بدانیم؟
باورهای غلط زیادی درباره ارزشمندی آدمها وجود دارند. این باورها باعث میشوند برخی آدمها برای خودشان ارزشی کمتر از چیزی که لیاقتشان را دارند قائل شوند؛ مثلا دارایی مادی را حقیقت نباید شاخصی برای ارزشمندی افراد دانست.
ارزش انسان ربطی به حرفه ندارد
کار و حرفه ما نباید در ارزشی که برای خودمان قائلیم، تأثیرگذار باشد. خیلی وقتها افرادی با مهارتها و توانمندیهای بالا، شغل مناسبی پیدا نمیکنند؛ بنابراین مجبور میشوند در جایگاهی پایینتر کار کنند. این وضعیت چیزی از مهارتها و توانمندیهای آنها کم نمیکند. پس چرا باید ارزش فرد بر اساس شغل و حرفهاش تعیین شود؟ تنها موردی که مهم است میزان رضایت شغلی است.
ارزش انسان ربطی به دستاوردها ندارد
موفقیت در زندگی یک ارزشمندی است اما نباید زمانی که خودمان را میسنجیم در ارزش خودمان تاثیر داشته باشد .هیچ عنوان، گواهی یا مدالی نمیتواند ارزش ما را تعیین کند ..
ارزش انسان ربطی به سن ندارد
«سن فقط یک عدد است!» سن وسال ما انسان ها هیچ ربطی به میزان آمادگی ما نسبت به روبه رو شدن اتفاقات و حقایق ندارد فقط قرار است که که اراده کنیم و بخواهیم..
ارزش انسان ربطی به زندگی عاشقانهاش ندارد
بعضی افراد زمانی نسبت به خودشان احساس خوبی دارند که دیگران به آنها علاقمند شوندو حس خوبی به آنها پیدا کنند. اما شما نباید مبنای ارزش خودتان را نظرات یا احساسات دیگران نسبت به خودتان بدانید .امکان دارد در رابطه ای باشیم و ترد شویم . آیا ارزش ما به وجود این فرد در زندگیتان بوده است ؟خیر
ارزش انسان ربطی به نمرهها و رتبهها ندارد
اگر شما از هوش بالایی برخوردار نباشید اما شما ویژگی هایی دارید که شاید دوست باهوشتان نداشته باشد پس ارزش شما کمتر از بقیه نیست ..
ارزش انسان ربطی به وضعیت مالی ندارد
ارزش انسان ها هیچ زمانی به میزان درآمد یا پول آنها نیست .
ارزش انسان ربطی به سلیقه ندارد
سلیقه ی هر فردی با دیگری متفاوت است ، پس سلیقه نمی تواند ارزش باشد ..
اهمیت احساس ارزشمندی
زمانی که بدانیم چرا ارزشمند هستیم رفتار ما تغییر می کند و چه به بسا بهتر هم میشود . کسی که حس ارزشمندی را تجربه می کند انتخاب های آگاهانه تر نسبت به بقیه دارد .
احساس ارزشمندی باعث میشود از آنچه در زندگیمان تأثیر منفی دارددور شویم و در زندگیمان چیز هایی را قبول کنیم که ما را به آدم بهتری تبدیل کند.
مطالعه بیشتر: مشاوره ی کسب و کار
چطور ارزش خودمان را تشخیص دهیم؟
سرانجام خودآگاهی را پذیرفتید؛ اما حس خوبی درباره خودتان ندارید. هیچ ویژگی قابلتوجهی در خودتان نمیبینید. فکر میکنید آدمی معمولی هستید که هیچچیزی برای عرضه به دیگران ندارید! احساس میکنید نیاز دارید ارزشتان تأیید شود. میخواهید دستاوردی داشته باشید. حتی دلتان میخواهد آزمونی برای سنجش ارزش انسان وجود داشته باشد. اما باید بدانید احساس ارزشمندی از درون انسان جان میگیرد .
دوباره تأکید میکنم: احساس ارزشمندی برآمده از ارزشی است که خودتان به خودتان میدهید. همین که وجود دارید، بهاندازه کافی ارزشمند است !
پیونددادن احساس ارزشمندی با چیزها و آدمها خطرناک است
تلاش برای کسب اعتبار با چیزها و آدمها تصمیم آسیبزایی است. این کار باعث میشود تواناییهای نهفته خودتان را نبینید و نفهمید انسان توانمندی هستید. تلاش برای جلب تأیید بیرونی، باعث سرخوردگی و ناامیدی میشود. ارزش را در درون خودتان پیدا کنید. کلید زندگی سالم همین است .
مطالعه بیشتر: افزایش عزت نفس در کودکان
دوره های آموزشی رایگان در یوتیوب
همین الان میتونی از کانال یوتیوب ما دیدن کنی و مارو حمایت کنی و کلی ویدیو های آموزشی و دوره های آموزشی رایگان ببینی
نمایش دوره های رایگان
مزایای کتاب شفای هیجانات نیمه شکسته
افزایش آرامش - کاهش استرس - افزایش اعتماد به نفس - خودآگاهی و شناخت احساسات
خرید کتاب شفای هیجانات
خرید کتاب دیدار با استاد درون
افزایش عزت نفس - سفر به دورن خود و شناخت احساسات خود - احساس همدلی - افزایش اعتماد به نفس - بهبود کیفیت زندگی
خرید کتاب دیدار با استاد درون
حتما این مطالب را بخوانید
تنفس جعبه ای برای کاهش استرس
تنفس جعبه ای برای کاهش استرس تنفس جعبه ای چیست؟ تنفس جعبهای یک روش تنفسی است که در آن فرد نفسهای خود را به صورت کامل و عمیق از ریههای خود بیرون میکشد و سپس نفس جدیدی را به آرامی و با کندی وارد میکند....
چرا با خودم حرف میزنم
چرا با خودم حرف میزنم؟ حرف زدن با خود، یک رفتار رایج در انسانهاست و میتواند اهداف مختلفی داشته باشد. اغلب به افراد کمک میکند تا افکارشان را روشنتر کنند، تصمیمات بگیرند یا اطلاعات را تثبیت کنند. این میتواند یک راه برای حل مشکلات یا...
انواع فوبیا و راه های درمان
فوبیاها، ترسهای بیمنطق و بیمعنی هستند که میتوانند زندگی انسان را به شدت تحت تأثیر قرار دهند. افرادی که با فوبیاها مواجه هستند، ممکن است تجربههای نامطلوبی را در مواجهه با موقعیتهای خاص داشته باشند. در این مقاله، به بررسی انواع فوبیا و راههای درمان...
استرس اجتماعی چیست
استرس اجتماعی یکی از مسائل روزمره زندگی مدرن است که بسیاری از افراد با آن روبرو میشوند. در این مقاله، به بررسی علل استرس اجتماعی، علائم آن، و راههای مدیریت این مشکل خواهیم پرداخت. برای فهم بهتر این موضوع، ابتدا به تعریف استرس اجتماعی میپردازیم...
دیدگاهتان را بنویسید