مشاوره نامزدی
مشاوره نامزدی
وقتی دختر و پسری تصمیم به ازدواج می گیرند، آرزویشان دنیایی از عشق و احترام و روزهای خوش است. اما متاسفانه پس از ازدواج گاهی این رویا از بین می رود و جای آن را تنش ها و گاهی نفرت می گیرد. در این موارد مشاوره نامزدی بسیار ضروری است و کمک می کند تا دو نفر تصمیمات بهتری برای آینده رابطه خود بگیرند.
گاهی در مسیر آشنایی قبل از ازدواج، دونفر به خاطر عدم آشنایی با خلق و خوی همدیگر، رفتارهایی انجام می دهند که مدت ها در ذهن طرف مقابل باقی می ماند و پایه های رابطه را لرزان می کند. مشاوره نامزدی مثل دوره آمادگی قبل از مدرسه رفتن است.
در این مقاله حوزه های مختلف مشاوره نامزدی و راهکارهای بهبود رابطه در این دوران و تکنیک های حل اختلافات در دوران نامزدی را بیان می کنیم.
درباره مشاوره نامزدی در موسسه ذهن موفق
مشاوره نامزدی در ذهن موفق به صورت چند جلسه ای انجام می شود که هم زوجین و هم مرد و هم زن به صورت انفرادی مشاوره می شوند. تست های روانشناسی گرفته می شود و برای زوجین پرفایل تشکیل می شود و تمامی بخش ها باهم مقایسه می شود. مشاوره نامزدی توسط استاد فرزاد میراحمدی انجام می شود که در زیر رزومه ایشان گذاشته شده است:
- دارای پروانه تخصصی از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره
- مشاور پیش از ازدواج
- مترجم کتاب های روانشناسی
- نویسنده بیش از 12 جلد کتاب پرفروش در حوزه های شخصیت شناسی، خودشناسی و رابطه
- نویسنده کتاب عشق عاقلانه
- نویسنده کتاب سیاستهای زنانه به سبک هرا
- مدیر موسسه ذهن موفق
- مدیر مرکز سلامت روان ذهن آگاه
- مدیر انتشارات ذهن موفق
- مدرس دوره کالج عشق؛ سیاستها و درایتهای زنانه و مردانه
برای رزرو وقت مشاوره نامزدی همین الان میتوانید با شماره 02166425154 تماس بگیرید.
در صورت پاسخگو نبودن شماره بالا میتوانید با شماره 09302927933 تماس بگیرید.
حوزه های مهم در مشاوره نامزدی
1- شناخت بیشتر خلق و خوی همدیگر در مشاوره نامزدی
وقتی دو نفر تصمیم به ازدواج می گیرند باید در دنیای ذهنی همدیگر قرار بگیرند. این بدین معنی است که دو نفر با دیدگاه ها و باورهای متناقض نمی توانند رابطه بلند مدتی داشته باشند. مثلا خانمی که به شدت مذهبی است و باورهای عمیقی در این زمینه دارد بعد از مدتی با نامزدش در صورتی که باورهای کاملا متفاوتی داشته باشد دچار تعارضات شدید می شود.
در دوران نامزدی ضروری است که دو نفر از ویژگی های زیر در مورد طرف مقابل آگاهی کافی پیدا کنند:
چه چیزهایی طرف مقابل را اذیت می کند؟ چه چیزهایی او را خوشحال می کند؟ خط قرمزهای طرف مقابل چیست؟ وقتی او دچار مشکلی می شود چه واکنشی نشان می دهد؟ در زمان هایی که تحت فشار است چه برخوردی دارد؟ اگر با او مخالفتی شود چگونه رفتار می کند؟ دوستان نزدیک او چه خصوصیات مشترکی دارند؟ از چه کسانی دوری می کند و با چه کسانی صمیمیت بیشتر دارد؟ و سوالات متنوع زیادی که در این زمینه باید پرسیده شود.
اطلاعات کافی در مورد باورهای مذهبی، نگرش طرف مقابل در مورد زندگی، تفریحات مورد نظر او، سلایق و… در این مرحله بسیار مهم است.
نکته مهم این است که هر چقدر دو نفر شناخت بیشتری در مورد همدیگر داشته باشند در مراحل بعدی زندگی راحت تر می توانند از چالش های زندگی عبور کنند.
99,000 تومان قیمت اصلی 99,000 تومان بود.24,000 تومانقیمت فعلی 24,000 تومان است.
خرید دوره(کلیک کنید)
2- شناخت روانشناسی زنان و مردان در مشاوره نامزدی
بروز احساسات در زنان و مردان از یکدیگر متفاوت است. برخلاف تصور عموم که فکر میکنند احساسات از خصوصیات زنانه به حساب میآید، اما مردان هم به اندازه زنان احساسات پیچیدهای دارند و تجربیات عاطفی مشابهی را از سر میگذرانند. هوش عاطفی مردان و زنان تقریبا به یک اندازه است اما تجربه مردان و زنان از نظر احساسات متفاوت است. در واقع زنان با عواطف خود بیشتر در ارتباط هستند، در حالی که مردان باید روی این قضیه متمرکز شوند تا بتوانند احساسات مشابهی را تجربه کنند. این تفاوت به مغز زنان و مردان مربوط است ارتباط بین نیم کره چپ مغز و نیم کره راست مغز در زنان قویتر است، بنابراین میتوانند به راحتی بین دو نیم کره از حالت منطقی به احساسی حرکت کنند. اما در مردان این ارتباط به اندازه زنان قوی نیست که باعث میشود دسترسی به احساسات برای مردها به نسبت زنها سریع و ساده نباشد.
مردان بیشتر راه حل گرا هستند و این موضوع باعث می شود که گاهی با زنان در این زمینه دچار اختلاف شوند. وقتی زن ناراحت است در بسیاری از موارد از مردان همراهی و درک احساسات را می خواهند ولی مردان بی توجه به این نیاز زن شروع به راهنمایی و قضاوت می کنند.
3- آشنایی بیشتر با فرهنگ خانوادگی همدیگر در مشاوره نامزدی
آشنایی با فرهنگ خانوادگی دو طرف بسیار مهم است. در خانواده طرف مقابل، نقش والدین و فرزندان چگونه بوده است؟ آیا در خانواده ها تنش زیاد بین پدر و مادر بوده، فرزندان چه جایگاهی داشتند؟ وقتی اختلافی ایجاد می شد هر کدام از والدین چه رفتاری داشتند؟
شناخت این موارد باعث می شود دو نفر نسبت به همدیگر و نحوه بزرگ شدن طرف مقابل اطلاع کافی داشته باشند و بتواند رفتار مناسبی در پیش بگیرند.
4- آشنایی با شیوه های گفتگو و هنر حل اختلافات همدیگر
مردان از روبرو شدن با احساساتشان پرهیز می کنند و این باعث می شود زنان بیشتر غر بزنند و شکایت کنند و این غر زدن ها و شکایت ها باز هم مرد را کنارهگیرتر یا عصبانی تر می کند و موضوع همچنان باقی می ماند. مردان دراین مراحل به دنبال راه حل منطقی می گردند که موضوع را حل کنند. زن می خواهد احساساتش را بیان کند در حالی که مرد می خواهد از آن فرار کند.
قبلاً بیان کردهایم که انتقاد یکی از عناصر تخریبگر زندگی است که بر مردان تأثیر بسیار بدی دارد و زنان از آن بیشتر استفاده می کنند. البته در بسیاری از موارد زن انتقاد می کند چون می خواهد احساساتش را بیان کند در حالی که مرد فکر می کند مشکل بزرگی هست و باید از آن دوری کند.
در این صورت هرچقدر زن بیشتر تقاضای همصحبتی و درک احساساتش را می کند مرد بیشتر از او دوری می کند و سکوت می کند. دراین موارد زن فکر می کند اگر بر موضوع بیشتر تأکید کند و با شدت بیشتری بگوید مرد توجه خواهد کرد ولی نتیجه برعکس است. باز هم چرخه ادامه می یابد و زن خاطرات قبلی خود را مرور می کند و آن ها را هم وارد بحث می کند و تمام ناراحتی هایی که نسبت به مرد داشت را بیان می کند و مرد هم دورتر و دورتر می شود.
یکی از تفاوت های زن و مرد در مجادلات این است که زنان مراقبت بیشتری از صمیمیت و رابطه دارند و مردان تمایل دارند که در مورد این مسائل کمتر حرف بزنند. بنابراین اولین نکتهای که یک زن یا مرد باید بداند تفاوت های دو نفر است. دنیای احساسی شما با هم متفاوت است. اگر همسرتان در این گونه موارد کمتوجهی می کند آن را نشانه علاقه کم یا شخصیت ضعیفش ندانید بلکه او را درک کنید. بلکه در زمان های مناسب با او گفتگو کنید. انتقاد را به گلایه تبدیل کنید و به گونه ای سخن بگویید که احساس نکند می خواهید با او بجنگید.
بگویید: من نمی خواهم دعوا کنم یا تو را سرزنش کنم، فقط این موضوع من را ناراحت کرده است می خواهم در مورد آن با تو حرف بزنم.
وقتی با همسرتان دعوایی هم دارید به او بگویید که من دوست دارم تا او احساس نکند که دعوای شما یعنی قبول نداشتن او.
پذیرش یکی از مهمترین مهارت هایی است که یک زن می تواند داشته باشد بپذیرید که او با شما متفاوت است. البته در کتاب مرد بادرایت تکنیک های بسیار کاربردی برای مردان هم ارائه کردهایم.
چالش های دوران نامزدی
1- ایده آل گرایی
آرمانگرایی یکی از اشتباهات رایج دخترها و پسرهای جوان است. به طور مثال دختر یا پسر با طرح و ایدهای که از زندگی موفق مشترک در ذهنش دارد، وارد ماجرا میشود اما بعد از نامزدی میبیند چیزی که او فکر میکرده با نوع نگاهی که طرف مقابلش به او، زندگی و ازدواج دارد کاملا متفاوت است.
یک اشتباه بزرگ که بعدها زمینهساز بروز مشکلات بزرگتر دیگر در رابطه بین دو نامزد میشود این است که افراد در این دوران خود واقعیشان را معرفی نمیکنند. این البته خصلت بیشتر ما ایرانیهاست و دختر و پسر هم ندارد.
فکر میکرده همسر آیندهاش مهربان است و از او حمایت میکند اما عملا میبیند که چنین چیزی نیست. در دوران نامزدی طرفین باید هزینه کنند اما این اتفاق نمیافتد. یکی از طرفین نامزدش را بیش از حد کنترل میکند و همین کنش رابطه را با مشکل مواجه میکند. تصور فرد این بوده که عشقشان جاودانه خواهد شد اما با رفتارهایی که از نامزدش میبیند، دلسرد میشود و از هم فاصله میگیرند. دیگر از با هم بودن لذت نمیبرند. این فاصله گرفتنها هم خودش را به شکل پرخاش، تنش، ایرادگیری از طرف مقابل، بروز رفتارهای وسواسی و… بروز میکند و این نگاه آرمانگرایانه به فرد مقابل معمولا در خانمها بیش از آقایان دیده میشود.
2- بی توجهی به مسائل مهم زندگی
دوران نامزدی مثل دوره آمادگی رفتن بچههاست. رابطه دو نفر رابطه کودک – کودک است. این دوران از این جهت مهم است که فرصتی فراهم میشود تا دختر و پسر از هم و خانوادههایشان شناخت کافی پیدا کنند. هردو باید به این موضوع فکر کنند که هدفشان از ازدواج چیست؟ یکی از مشکلاتی که در این دوران بروز میکند این است که دو طرف به عادتهای حساسیتزای هم پی میبرند و همین عادتهای بد زمینهساز از بین رفتن یک رابطه میشود؛ مثلا اگر پسر به معاشرت زیاد با دوستانش اهمیت زیادی میدهد یا مواد مخدر مصرف میکند یا دختر به پدر و مادرش بسیار وابسته است و با وجود داشتن نامزد هنوز نتوانسته از میزان وابستگیاش به خانوادهاش بکاهد، همینها علامت هشداری هستند که باید جدی گرفت.
گاهی دو طرف رابطه سعی می کنند از مسایلی که تصور می کنند تاحدی آزار دهنده است چشم پوشی کنند. چون مسایل دیگری میان آنها برقرار است که دوست دارند به رابطه شان ادامه دهند. مثلا علاقه ای که به هم دارند، ترس از آبرو یا فشار خانواده و…
اصولا مسایلی که از همان ابتدا کمی آزاردهنده هستند، خصلت های شخصیتی فرد است و گاهی باید آن را نادیده گرفت و به عنوان خصلت پذیرفت. اما گاهی پس از گذشت زمانی، آن حس جدید بودن از بین می رود و ایرادها یا نکات منفی افراد برای طرفین آزار دهنده می شود و برای چشم پوشی از ایرادهای یکدیگر هم دلیل خاصی هم پیدا نمی کنند. در چنین مواردی اگر متوجه شدید واقعا کنار آمدن با خصلت های طرف مقابل برایتان آزار دهنده است باید فکر جدی تری برای رابطه تان کنید.
3- مسائل مالی
مساله دیگر مدیریت مالی است. ممکن است دختر بگوید من هم کار میکنم و حقوقمان را در یک حساب مشترک پسانداز میکنیم. از طرف دیگر پسر میگوید نه من دوست ندارم همسرم کار کند. همین موضوع زمینه بروز اختلاف و دلسردی را در دو طرف فراهم میکند. یا پسر سربازی نرفته، شغل و درآمد ندارد، خب، نشان میدهد که این آدم هنوز به بلوغ اجتماعی کافی نرسیده است. دخالتهای بیجای والدین هم در بروز مشکل بین دو نفر هم بیتاثیر نیست.
مهارت های دوران نامزدی در مشاوره نامزدی
در جلسات مشاوره نامزدی بهتر است مهارت های زیر آموزش داده شوند:
1- یاد بگیرید در فرصت مناسب به همسرتان با شیوه ای که بر او تاثیر می گذارد عشق ورزی کنید.
بعضی افراد را باید با کلام غرق در عشق کرد، بعضی دیگر را باید بیشتر لمس کرد تا حس خوب پیدا کنند، با بعضی دیگر باید همراهی کنید یا در کنارشان باشید تا حس خوب پیدا کنند. از خودتان بپرسید چگونه می توانم همسرم را خوشحال کنم.
2- قدردانی کنید
یکی از نیازهای اساسی زن و مرد قدردانی است. وقتی زنی در منزل غذایی درست می کند دوست دارد مورد قدردانی همسر قرار گیرد. از طرف دیگر مردی که به منزل می آید یا کاری هر چند کوچک برای طرف مقابلش انجام می دهد دوست دارد همسرش قدر کار او را بداند تا از این طریق حس دیده شدن پیدا کند.
مطالعه بیشتر: روش های عشق ورزی به همسر
خانمی ازین گلایه می کرد که همسرش هیچ توجهی به او نمی کند یا هدیه ای برایش نمی خرد. وقتی با همسرش صحبت کردیم می گفت که هر کاری می کردم هیچ وقت خانمم قدردانی نمی کرد و همیشه می گفت کاری خاصی نکردهای، فقط وظیفهات را انجام دادهای! و همین امر باعث میشود عزت نفس اورا کاهش دهید .
3- همدلی را تمرین کنید
همدلی یک ابزار ارزشمند برای کمک به یکدیگر است تا حرف همدیگر را گوش دهند، مشکلات را درک کنند. همدلی بدون قضاوت است و به شما این امکان را می دهد که متوجه شوید که طرف مقابل اکنون دارای احساساتی است که باید درک شوند.
همدلی لزوما موافقت با طرف مقابل نیست. حتی اگر شما با هم تعارض دارید باز هم می توانید از طریق همدلی هماهنگ باشید. همدلی تسلیم شدن یا ضعف نیست، بلکه احترام به رابطه است.
4- محترمانه دعوا کنید
اگر بین شما بحثی پیش بیاید کاملا طبیعی است و تحقیقات نشان می دهد که حتی زوج های خوشبخت هم گاهی با هم مخالفت دارند. ولی فرق زوج خوشبخت با زوج ناشاد این است که زوج خوشبخت در جریان بگومگوهای روزمره یا بحث های زناشویی احترام همدیگر را رعایت می کنند.
اگر در رابطه شما تعارضی ایجاد شد نشانه این نیست که رابطه تان ناسالم است. گاهی تعارضات و یافتن راهی برای کنار آمدن با آن ها باعث استحکام رابطه می شوند.
نکته مهم این است که در تعارض دنبال برنده شدن نباشید، از خود بپرسید که چه کاری برای بهبود رابطه بکنیم. دنبال اثبات اشتباه دیگری نباشید. جان گاتمن می گوید جنگیدن برای برنده شدن باعث می شود که هر دو نفر احساس بازنده بودن بکنند. اگر تلاش کنید که برنده شوید بهایش آسیب دیدن طرف مقابل است و در نهایت رابطه خراب می شود.
نکته دیگر این است که نیاز نیست فورا یک تعارض را حل کرد. ممکن است در آن زمان طرفین آمادگی بحث یا حتی خاتمه دادن به بحث را نداشته باشند.
قبلا گفتم که برای دعوای محترمانه تکنیک وقفه یا time out را استفاده کنید. گاهی ممکن است مشاجره شما به جاهای خطرناکی برسد و حتی ممکن است به زد و خوردهای فیزیکی یا توهین و بی احترامی بینجامد. در این صورت بهتر است زوجین به همدیگر یک وقفه بین 20 دقیقه تا 24 ساعت بدهند و بعدا دوباره بیایند و در مورد موضوع صحبت کنند.
از جمله نکات مهم همسرداری که در مورد مشاجرات است عذرخواهی است. بعضی از زوجین دچار یک غرور کاذب می شوند و حتی اگر بدانند که اشتباه کرده اند، باز هم به دنبال عذرخواهی نیستند. این موضوع نزاع را طولانی می کند و طرف مقابل را بدبین می کند.
مطالعه بیشتر: خیانت مرد در دوران نامزدی
زوج خوشبخت و دارای اعتماد به نفس سهم خود را در بروز مشکل میپذیرد و با صدای بلند اعلام می کند:
- من معذرت میخوام که ….
البته گاهی شما اشتباهی نکردید که بخواهید معذرت خواهی کنید ولی طرف مقابل از حرف یا رفتار شما ناراحت شده است، در این صورت از تکنیک تقابل استفاده کنید:
مردی بیان می کند که غذایی که خواهرم درست کرد خیلی خوشمزه بود. همسرش ناراحت می شود و می گوید: ” منظورت اینه که غذای من خوب نیست”
مرد ناراحت می شود و می گوید تو چرا همه چیزو به خود میگیری؟ ظرفیت نداری و…
زن هم شروع میکنه به انتقاد کردن که : تو منو قبول نداری و..
و بحث بالا می گیرد
همین الان آزمون دانش عشق رو بزن و ببین چقدر بلدی
[wp_quiz_pro id='20470']اگر مرد از تکنیک تقابل استفاده می کرد جملات زیر را می گفت:
- عزیزم من منظورم این نبود که غذای تو خوب نبود، اتفاقا تو خیلی دست پخت خوبی داری، من خواستم از زحمات او تشکر کرده باشم.
در تقابل ممکن است طرف مقابل متوجه منظور شما نشده باشد یا شما منظورتان را به صورت مناسب بیان نکرده باشید. در قسمت اول آن چه منظورتان نبود را بیان می کنید و در قیمت دوم آن چه دوست دارید طرف متوجه شود را بیان می کنید.
به نمونه هایی از تقابل توجه کنید:
- من منظورم این نبود که………………… من منظورم این بود که ……
- من نمی خواستم تو را نارحت کنم، فقط می خواستم بهت بگم که…………….
- دوست نداشتم این حرف ناراحتت کرده باشه، دوست داشتم یه نکته مهم بهت بگم که….
5- یاد بگیرید که خواسته ها یا نیازهای خود را به طور مناسبی بیان کنید
زن ومرد در رابطه عاطفی دوست دارند نیازشان برآورده شود و اگر در رابطه ای یکی از طرفین احساس کند نیازهایش به رسمیت شناخته نمی شود رابطه رو به سردی می رود.
سعی کنید درخواستتان از طرف مقابل منصفانه باشد، آیا او می تواند آن نیاز را برآورده کند؟ سهم خود شما در برآورده شدن این نیاز چقدر است؟ اگر او نتوانست یا نمی خواست برآورده کند واکنش شما چیست؟
یادتان باشد نیاز خود را محترمانه بیان کنید و برای برآورده شدن آن طرف مقابل را تحت فشار قرار ندهید. این یکی از اصلی ترین نکات همسرداری است.
مطالعه بیشتر: نکات همسرداری و زناشویی
6- از جمله نکات همسرداری و زناشویی این است که زنانگی یا مردانگی خود را تقویت کنید
نیاز هست که یک زن با درایت هر روز خود را نوازش کند، دوست داشته باشد و عزت نفس خود را تقویت کند و با شیوه ای ظرافت مندانه خود را به طرف مقابل نشان دهد. در عین حال یک خانم خردمند گاهی به طرف مقابل می گوید که به خاطر خودش و طرف مقابلش به خود رسیده است.
مردان نیز باید به بهداشت و زیبایی خود اهمیت بدهند. اغلب مردان دوست دارند زن آراسته ای داشته باشند ولی خودشان از آراستگی دور هستند. زنان مرد قدرتمند و حمایت گر می خواهند.
7- با همسر در یک تیم باشید
در جلسات مشاوره قبل از ازدواج همیشه این نکته را تاکید می کنم که رابطه ای که دو نفر در مقابل هم باشند ادامه پیدا نمی کند. در این صورت هر دو تلاش می کنند که از طرف مقابل امتیاز بیشتری بگیرد و رابطه را صحنه دعوا می کنند. ولی رابطه ای که در آن دو طرف احساس کنند هر دو در یک تیم قرار دارند تلاش می کنند به همدیگر کمک کنند. برای چنین افرادی خود رابطه مهم است. دائم از خود می پرسند کدام رفتار باعث می شود که رابطه ما بهتر شود.
8- دور رابطه تان دیوار بکشید
در جامعه ایران، هنوز هم گاهی افرادی خارج از رابطه دخالتهای نابه جایی می کنند که به رابطه آسیب می رسانند. این افراد حتی ممکن است پدر و مادر شما باشد. رابطه خوب، رابطه ای است که زن و مرد حریم و حدود را برای خود تعیین می کنند و اجازه نمی دهند کسی در این حریم دخالت کند.
وقتی متوجه می شوید یکی از اعضای خانواده تان از همسرتان عیب جویی می کند یعنی وارد حریم شما شده است.
9- همسرتان را پیش دیگران بالا ببرید
از جمله نکات مهم همسرداری افزایش اعتبار همسر در نزد دیگران است. زن و مرد خوشبخت در حضور دیگران از خوبی های همسر تعریف می کنند و ویژگی های خوب او را برجسته می کنند. از طرف دیگر بعضی از زوجین دائما همدیگر را تحقیر می کنند و حرمت های رابطه خود را از بین می برند.
10- نیازهای اساسی خودتان و همسرتان را بشناسید
«تئوری انتخاب» معتقد است که همهی ما پنج نیاز ژنتیکی و اساسی داریم که توسط آنها برانگیخته میشویم؛ این نیازها عبارتاند از: بقا و زنده ماندن، عشق و احساس تعلق، آزادی، قدرت و پیشرفت، و تفریح. تمام رفتارهای ما هدفمند و برای ارضای یکی از نیازهای ما صادر میشوند. هنگامی که نیازهای خود را بشناسیم، میتوانیم تشخیص دهیم وقتی احساس ناخشنودی و ناراحتی داریم کدامیک از نیازهایمان ارضا نشده و وقتی احساس خشنودی میکنیم کدامیک از نیازها ارضا شده است.
مطالعه بیشتر: پشیمانی در دوران نامزدی
شما می توانید همین الان تست نیازهای گلاسر را انجام دهید
11- یکی از نکات زناشویی کارها و اهداف مشترک است
اگر می خواهید رابطه بادوامی داشته باشید بهتر است علاوه بر اهداف شخصی خود، تفریحات و اهداف مشترکی هم داشته باشید. این که گاهی با هم قدم بزنید یا برای هدف خاصی با همدیگر برنامه ریزی کنید رابطه شما بهتر می شود. نکات مهم همسرداری شامل سرگرمی های مشترک دو نفر می باشد.
12- همسرتان را با کسی مقایسه نکنید
یکی از مهلک ترین آسیب هایی که باعث تخریب رابطه عاطفی می شود مقایسه همسر با شخص دیگری است. ممکن است همسر شما ویژگی های خوبی داشته باشد ولی در زمینه ای خاص ، ضعف داشته باشد. در این صورت شما ممکن است سایر ویژگی های خوب او را نادیده بگیرید و یک ویژگی خاص را در دیگری پیدا کنید و همسرتان را با او مقایسه کنید.
13- همسرتان را در مقابل خانواده تان قرار ندهید
زن و مرد بی درایت وقتی مشکلی با خانواده همسر پیدا می کنند فورا دست به کار می شوند و با خانواده همسر بگو مگو می کنند. اما اگر می خواهید درایت مندانه عمل کنید بهتر است اجازه دهید مشکلاتی که با خانواده همسر دارید را اجازه دهید همسرتان با خانوادش مطرح کند. از جمله نکات همسرداری احترام به آزادی ها و سلایق طرف مقابل است.
14- کنترل گری را کمتر کنید و به فضای شخصی همسر احترام بگذارید
انسان ها به صورت کم و بیش به آزادی هم نیاز دارند و از کنترل گری ناراضی هستند. وقتی شما می خواهید تمام عقاید و سلایق خود را همسر تحمیل کنید، در حال کترل گری او هستید. این که می خواهید تفریحاتش مثل شما باشد و از اهدافش به خاطر شما بگذرد، او را تحت فشار قرار می دهد.
15- رابطه جنسی در نکات همسرداری
از جمله نکات مهم همسرداری و زناشویی توجه به رابطه جنسی و ایجاد تنوع در این رابطه است.
مطالعه بیشتر: اختلاف در دوران نامزدی
آخرین مقالات
-
درمان طرحواره بدبینیآیا احساس میکنید همیشه دیگران قصد دارند شما را فریب […]
-
درمان طرحواره تنبیهآیا تا به حال احساس کردهاید که اشتباهات کوچک و بزرگی […]
-
درمان طرحواره آسیب پذیریآیا احساس میکنید همیشه در معرض آسیبپذیری بیشتر از […]
-
مدیتیشن برای کاهش خشمآیا تا به حال احساس کردهاید که خشم شما تحت کنترل شما […]
-
مدیتیشن برای رهایی از استرسآیا از استرسهای روزمره خسته شدهاید؟ آیا به دنبال […]
-
فواید مراقبه چیستآیا احساس میکنید زندگی شما از استرس و اضطراب پر شده […]
-
مدیتیشن برای افزایش تمرکز کودکانآیا کودکتان هنگام انجام تکالیف به راحتی حواسش پرت […]
-
مدیتیشن برای خواب آرامآیا شبها به سختی به خواب میروید؟ یا ممکن است حتی […]
-
مدیتیشن برای رفع سر دردآیا از سردردهای مکرر و طاقتفرسا خسته شدهاید؟ آیا به […]
-
مدیتیشن برای آرامش اعصابآیا هر روز با استرس، اضطراب و فشار ذهنی مواجه هستید؟ […]
مزایای کتاب سیاست های زنانه به سبک حرا
بهبود رابطه عاطفی - رشد سیاست های زنانه - افزایش درایت های مردانه - پیشرفت در رابطه عاطفی - رهایی از وابستگی
خرید کتاب سیاست های زنانه
مزایای کتاب عشق عاقلانه
رشد کیفی رابطه - تشخیص رابطه سمی از رابطه سالم - بهبود اختلاف در رابطه - هدف گزاری برای رابطه ها
خرید کتاب عشق عاقلانه
حتما این مطالب را بخوانید
رفتار غیر مستقیم پسر عاشق
تا حالا شده حس کنی یکی از اون نگاههای عمیق و طولانی بهت میندازه، اما هیچوقت مستقیم نمیگه چی تو دلشه؟ پسرایی که عاشقن، گاهی اونقدر غیرمستقیم رفتار میکنن که آدم نمیفهمه این همه نشونه برای چیه! شاید لبخندای کوچیک، مراقبتای غیرمستقیم و توجههای خاصشون...
مشاوره رابطه عاطفی
رابطه عاطفی همیشه مثل یه جاده هموار نیست. خیلی وقتا پیش میاد که حس کنی دیگه نمیدونی چطور باید با طرفت حرف بزنی یا مشکلات رو حل کنی. اینجاست که مشاوره رابطه عاطفی میتونه کمک بزرگی باشه. تو این مقاله قراره در مورد اینکه چطور...
همسر معتاد به کار
همسر معتاد به کار به چه کسی میگویند: اعتیاد به کار یا کار اعتیادآور به عنوان یک مشکل روانشناختی شناخته میشود که به معنای وابستگی بیش از حد به کار، احساس ناتوانی یا عدم توانایی در توقف یا کنترل کار، و تأثیر مخرب آن بر...
نشانه های عشق پنهانی مردان
عشق پنهانی مردان یک احساس عمیق و قوی است که فردی درون خود احساس میکند اما به دلایلی نمیتواند آن را به طور آشکار نشان دهد یا آن را به طرف مورد نظر اعلام کند. در این نوع عشق، شخص اغلب احساساتش را مخفی نگاه...
دیدگاهتان را بنویسید