توسط منتشرشده در: بهمن ۲۰, ۱۴۰۰دسته بندی ها: تست روانشناسی

فهرست مطالب این مقاله

شاید دنبال علائم افسردگی هستید، یا احساس می کنید دچار افسردگی شده اید. در هر صورت یک تست افسردگی می تواند به شما کمک کند. انواع تست های افسردگی وجود دارد که می توانید یکی از آن ها را انتخاب کنید. تست نئو، mmpi، dass21 و تست افسردگی بک در این زمینه معروف هستند.

تست افسردگی بک (BDI، BDI-1A، BDI-II)، توسط آرون بک(Aaron T. Beck) تهیه شده است. این ابزار یک پرسشنامه خودرارزیابی چند گزینه ای با 21 سوال است که یکی از رایج ترین آزمون های روانسنجی برای اندازه گیری شدت افسردگی می باشد.

در نسخه فعلی آن، BDI-II برای افراد 13 سال و بالاتر طراحی شده است و شامل اقلامی است که مربوط به علائم افسردگی می باشند.

پرسشنامه افسردگی بک  به عنوان وسیله ارزیابی  توسط متخصصان مراقبت های بهداشتی و محققان مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این ابزار در چهل سال اخیر بارها و بارها توسط روانشناسان و پژوهشگران مورد استفاده قرار گرفته است.

برای ثبت درخواست مشاوره فرم زیر را پر کنید یا با شماره 02166425154 تماس بگیرید.

در این آزمون از فرد خواسته می شود تا احساس خود را در دو هفته اخیر در نظر گرفته و به سوالات پاسخ دهد.

پس از انجام تست افسردگی می توانید از محتوای سایت ذهن موفق برای درمان آن استفاده کنید یا از متخصصان موسسه کمک بگیرید.

تست افسردگی

تست افسردگی

افسردگی یا تست افسردگی چیست؟

واژه افسردگی به‌طور معمول برای بیان احساسات عمگینی که همه ما در زمان‌هایی در طول زندگی‌مان آن را تجربه نموده‌ایم، به‌کار می‌رود. همچنین افسردگی به حالت خلقی گفته می‌شود که در آن شخص احساس ناراحتی و بی‌علاقگی همیشگی داشته باشد که در تست افسردگی و جلسات مشاوره به این امر پی میبریم. البته به صورت کلی یکی از احساسات عادی و طبیعی در همه ما انسان‌ها است. این احساسات می‌تواند به دلایل مختلفی برانگیخته شود. اما اگر این برانگیختگی تبدیل به عادت همیشگی و حس غالب در شخص شود، به آن افسردگی گفته می‌شود.

از آن‌جایی که احساسات افسردگی بسیار رایج و معمول است، درک و شناخت تفاوت‌های موجود بین شاد نبودن و غمگین بودن در زندگی روزمره و عوارض ناشی از اختلالات افسردگی (اندوه مرضی) است. در هنگام رویارویی با فشارهای عصبی (استرس) ، اکثر مردم احساس ناشاد بودن و یا غمگینی می‌نمایند. این عکس العمل‌های احساسی است که در ارتباط با موقعیت‌ها بروز می‌نمایند و معمولاً فقط برای مدت زمان کوتاهی دوام دارند. این عکس العمل‌‌ها را اختلال افسردگی تلقی نمی‌نمایند، زیرا جزئی از زندگی روزمره ما است.

افسردگی غالباً از وصعیتی شروع می‌شود که در آن تغییرات بسیار بزرگی در زندگی انسان اتفاق می‌افتد. بعضی از انسان‌ها آسان‌تر از دیگران دچار افسردگی می‌شود. این موضوع می‌تواند به عنوان مثال از عوامل ارثی یا خصوصیات مربوط به طبیعت انسانی بوده باشد. این نیز موضوعی شناخته شده است که همچنین ایجاد شدن تغییراتی در فعالیت‌های مغز با افسردگی مرتبط هستند و این تغییرات عموماً بازگشت‌پذیر بوده و بعد از رفع افسردگی به حالت نرمال برمی‌گردند.

افسردگی در سراسر جهان و در همه گروه‌های سنی می‌تواند اتفاق افتد و به علت آزردگی روانی که ایجاد می‌کند باعث افت عملکرد در افراد می‌شود و حتی ممکن است افراد مبتلا برای انجام کارهای روزمره خود نیز دچار مشکل شوند. افسردگی ممکن است آثار مخربی بر روابط بین فردی، روابط خانوادگی و کار کردن بگذارد. افسردگی شدید می‌تواند منجر به اقدام به خودکشی در افراد بشود؛ چنانکه در حال حاضر افسردگی بعد از حوادث رانندگی جاده‌ای، دومین علت مرگ در گروه سنی 15 تا 29 سال است.

مطالعه بیشتر: مشاوره افسردگی 

نشانه‌های افسردگی چیست 

امروزه در علم روان‌شناسی این مسئله ثابت شده‌است که افسردگی در افراد مختلف ممکن است با علائم متفاوتی همراه باشد که با استفاده از تست افسردگی این نشانه ها نمایان می شود. عوامل مختلفی از جمله سن و جنسیت می‌توانند مستقیماً بر روی علائم افسردگی تأثیر بگذارند؛ بنابراین بدیهی است که افسردگی در همه افراد، با علائم یکسان ظاهر نمی‌شود. اما با این حال یک سری از این علائم که از آن‌ها به عنوان علائم شایع افسردگی یاد می‌شود، در بین اکثر گروه‌ها وجود دارد.با توجه به آخرین تحقیقات انجام شده مهمترین علائم افسردگی عبارتند از:

  • خلق و خوی افسرده
  • بی علاقگی حتی نسبت به فعالیتهایی که در گذشته برای فرد لذت بخش بود
  • حس خود کم بینی و گناه
  • افکارخودکشی
  • مشکلات خواب
  • آشفتگی روان
  • مشکل اشتها (پرخوری و کم خوری)
  • عدم تمرکز و فراموشی
  • احساس خستگی و فقدان انرژی
  • بدبینی و ناامیدی نسبت به آینده
  • احساس تنفر نسبت به فرد، افراد یا جامعه
  • احساس دلتنگی نسبت افراد نزدیک و عزیز

عوامل تاثیرگذار بر افسردگی

اغلب عوامل مرتبط به هم زیادی موجب افسردگی می‌شود که عبارتنداز:

عوامل ارثی (ژنتیکی): به خوبی ثابت شده است که تمایل ابتلاء به افسردگی در بین خانواده‌ها به ارث می‌رسد و این شبیه به آمادگی افراد به ابتلاء شدن به سایر بیماری‌ها مثل مرض قند (دیابت) و بیماری‌های قلبی است.

عوامل بیوشیمیایی: چنین به نظر می‌رسد که اختلالات افسردگی تا حدی به عدم تعادل مواد شیمیایی موجود در مغز مرتبط است.

فشار عصبی (استرس): با پیشرفت اختلالات افسردگی، خصوصیات مصیبت‌ها و یا بدبختی‌های خصوصی فرد در ارتباط است. اختلالات افسردگی بیشتر در مراحل خاصی از دوران زندگی که در ارتباط با تغییر و تحولات عمده زندگی مانند تولد نوزاد، یائسگی و فقدان (داغ دیدن) است، رویت می‌شود. در نتیجه این بیماری بیشتر در بین جوانان، زنان، بزرگسالان مسن‌تر و افرادی که دارای مشکلات جسمی می‌باشند، رواج دارد.

مطالعه بیشتر: تست انیاگرام

طبیعت و فطرت: افرادی که دارای طبیعت‌های خاصی می‌باشند، بیشتر در معرض ابتلاء به عوارض ناشی از افسردگی قرار می‌گیرند. افسردگی به‌طور معمول در افرادی که بیش از حد مضطرب، حساس و عاطفی بوده و به شدت عکس العمل نشان داده و یا به آسانی تحت تأثیر وقایع روزمره زندگی متأثر می‌شوند، بروز می‌نماید. افرادی که همه چیز را در حد کمال مطالبه می‌نمایند و خود را مورد انتقاد قرار می‌دهند و یا استاندارد‌ها و ضوابط بالایی را برای خود و دیگران در نظر می‌گیرند، در برابر بیماری و افسردگی آسیب‌پذیر می‌باشند. افراد بیش از حد وابسته به سایرین نیز در صورت رها شدن، آمادگی ابتلا شدن به افسردگی را دار است.

استفاده از مشروبات الکلی و سایر مواد مخدر: استفاده مضر از مشروبات الکلی و سایر مواد مخدر به میزان زیادی افراد را در معرض ابتلاء به بیماری افسردگی قرار می‌دهد و این امر همچنین خطر خودکشی افراد مبتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد.

مطالعه بیشتر: نشانه های افسردگی

درمان افسردگی

پس از انجام تست افسردگی و پی بردن به اینکه آیا شخص واقعا نیاز به درمان افسردگی دارد یا خیر میتوانید از روش های زیر برای بهبود افسردگی استفاده کرد

 

همچنین برای بررسی بیشتر و خودآگاهی بیشتر میتوانید تست طرحواره ها را انجام دهید:

از راهکارهای مؤثر در کاهش افسردگی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ورزش کردن و پیاده‌روی
  • گوش دادن به موسیقی شاد و عدم گوش دادن به موسیقی غمگین
  • معاشرت کردن با افراد شاد و شوخ طبع و عدم معاشرت با افراد غمگین
  • رفتن به مسافرت و لذت بردن از طبیعت
  • حل کردن مسأله
  • فکر نکردن به گذشته و سرگرم کردن خود
  • تغییر دکوراسیون خانه یا محل کار
  • خرید کردن برای خانم‌ها
  • توکل کردن به خدا و پیشه کردن صبر و بردباری
  • مشارکت در انجام کارهای خیر و خداپسندانه
  • در حال زندگی کردن و عدم درگیر کردن ذهن به آینده
  • انرژی و تفکر مثبت داشتن بواسطه مثبت‌اندیشی
  • کم کردن مصرف اینترنت و گوشی (در کل کم کردن تاثیر تکنولوژی در زندگی)
  • مدیریت زمان و برنامه داشتن برای خود و متعاقبا عمل به آن
  • نداشتن انتظار نابجا و بیش از حد از خود و دیگران
  • انجام دادن کارهایی که دوست داریم
  • دوری کردن از مصرف مشروبات، دخانیات و مواد مخدر

شما می توانید در سایت ذهن موفق با انجام تست افسردگی از میزان سلامت روان خود آگاه شوید.

مطالعه بیشتر: افسردگی در زندگی مشترک 

 

برای مشاهده دوره های روانشناسی و خودشناسی موسسه ذهن موفق وارد لینک زیر شوید:

راضی بودی؟

به اشتراک گذاشتن این استوری،بستر های خود را انتخاب کنید!

یک دیدگاه

  1. مرتضی بهمن 21, 1400 در 13:36 - پاسخ

    سلام ذهن موفق
    من بعضی از نشانه های افسردگی را تو خودم میبینم .اگر تست افسردگی را بزنم میتونم بفهمم که چقدر افسدگیم شدید هست ؟ این تست ه من درصدی نشون میده ؟

درج دیدگاه