حل اختلافات زناشویی
8 اصل مهم گفتگو برای حل اختلافات زناشویی
آیا شما هم به دنبال یادگیری اصول حل اختلافات زناشویی هستید؟ در این مقاله به شما نشان خواهیم داد که چگونه با اصول گفتگو به اختلافات خود با نامزد یا همسرتان پایان دهید. در ضمن تفاوت های زنان و مردان را از نظر اختلافات یاد خواهید گرفت.
در بسیاری از موارد، یک گفتگو می تواند موضوع را به نفع هر دو نفر به پایان برساند. در این جا 8 اصل مهم برای گفتگو به منظور حل اختلافات زناشویی ارائه می کنیم:
اصل اول: در یک بحث مهم از خود بپرسید من واقعا دنبال چه چیزی هستم
اگر از یکی از رفتارهای طرف مقابلتان ناراحت هستید و با او مشغول بحث هستید با این هدف بحث نکنید که هیجاناتتان را تخلیه کنید، بلکه فقط در جهت آن تغییری صحبت کنید که دوست دارید اتفاق بیفتد؛ آیا میخواهید تغییری در رفتار او ایجاد شود؟ پس فقط به این نیت صحبت کنید. مثلا خانم به خاطر بیتوجهی همسرش ناراحت هست، ممکن است با عصبانیت زیادی مسائلی را مطرح کند که اصلا به هدفش که همان توجه بیشتر است کمک نکند. در عوض این خانم حتی اگر عصبانی هم هست باید در جهت هدفش باشد. از خود بپرسد که آیا من با روشی که در حال گفتگو هستم در جهت هدفم هستم یا برعکس؟
شما می توانید تست انواع عشق را نیز انجام دهید تا متوجه شوید که میزان صمیمیت خودتان و طرف مقابل چقدر است:
همین الان خودتو بسنج و بدون دانش عاطفی داری یا نه جایزه هم بگیر
[wp_quiz_pro id=”20470″]
اصل دوم: مشخص کنید چه چیزی نمیخواهید
اگر دوست ندارید برای تغییر رفتار طرف مقابلتان با تنش و بداخلاقی روبرو شوید این هدف را در ذهن داشته باشید. و تلاش نکنید که به این مرحله برسید بلکه بیشتر دنبال آن چیزی باشید که دوست دارید برایتان اتفاق بیفتد.
اصل سوم: “یا این یا آن” را به “و ” تبدیل کنید
در بسیاری از مواقع افراد فکر میکنند فقط دو راه دارند: یا حرفشان را نزنند یا دعوا میشود.
یا با همسایه بدرفتار صحبت نکنند یا اگر صحبت کنند حتما مشکلی پیش میآید.
یا حرف دلشان را به طرف مقابل نزنند یا این که او را ناراحت میکنند.
این فهرست ادامه دارد؛ افراد فکر میکنند راهی نیست یا باید دعوا کنند یا سکوت. در حالی که بهتر است از “و” استفاده کنیم. مثلا:
چگونه با طرف مقابلم حرفم را بزنم و دعوا ایجاد نشود
چگونه به همسایه بداخلاقم تذکر بدهم و مشکلی ایجاد نشود
چگونه به همسرم حرف دلم را بزنم و او را عصبانی نکنم.
ملاحظه میکنید که وقتی از خود میپرسید که چگونه هم هدفی را که دارید انجام دهید و هم آن چه نمیخواهید اتفاق بیفتد را ببینید، تصمیمات بهتری میگیرید. در این صورت انگار مغز شما به دنبال یافتن راهکارهایی برای پیدا کردن روشهای بهتری، متفاوت از روشهای قدیمی است.
مطالعه بیشتر: مهارت های گفتگو چیست
اصل چهارم: در یک بحث مهم فقط در مورد همان موضوع صحبت کنید
فرض کنید شما با همسرتان در مورد دخالت یکی از اعضای خانواده با هم بحث دارید. او به شما میگوید چرا اجازه میدهی دیگران در زندگی مان دخالت کنند. اگر شما هم در عوض بگویید تو چرا دیروز دیر به منزل آمدهای؟ یا تو چرا خودت کارهایت را به دیگران میدهی؟ یا یادت هست پارسال روز تولدم را فراموش کردی؟
در این صورت شما اصل دوم را رعایت نکردهاید و در مورد چیزی صحبت میکنید که موضوع بحث نیست. اکنون موضوع بحث، دخالت کسی در زندگی بوده است و نه تولد و …
بنابراین بسیار مهم است که در خلال گفتگو از خود بپرسیم که آیا در مورد موضوع صحبت میکنم یا از آن خارج شده ام. البته ذکر این نکته مهم است که افراد با همان الگوهایی که بزرگ شدهاند به ادامه صحبت میپردازند، به همین خاطر رعایت این موارد نیاز به تمرین دارد.
دوره های
رایگانوقت رو هدر نده و همین الان دوره های رایگان موسسه ذهن موفق را در یوتیوب دنبال کن
دوره ذهن آگاهی و آرامش درون به صورت کاملا رایگان
ورود به یوتیوب
اصل پنجم: از بدنتان آگاه باشید و مسئولیت آن را برعهده بگیرید
ما انسانها وقتی هیجان زده میشویم به ناچار آثار آن در بدن و رفتار ظاهریمان مشخص است. و گاهی تندی و نامناسبی حرکات بدنی ما بر طرف مقابل تاثیر زیادی میگذارد و او هم متقابلا رفتار بدی با ما میکند. حواسمان باشد که آیا با بدنمان و نوع نگاهمان به او ناامنی میدهیم یا خیر.
ممکن است دندانها را بر هم میفشاریم، تماس چشمی با او نداریم، با حالت تنفر به او نگاه میکنیم یا در چشمانمان خشم زیادی پنهان کردهایم. در این صورت حس ما به او منتقل میگردد و روال گفتگو به خوبی پیش نخواهد رفت.
اصل ششم: با توجه کردن با طرف مقابل گفتگو کنید
وقتی افراد در گفتگو هستند اگر احساس ناامنی کنند اذیت میشوند. افراد ماهر که میخواهند از گفتگوهای طلایی استفاده کنند حواسشان به تغییرات رفتاری و زبان بدن طرف مقابل هست و اگر دیدند که طرف به خاطر حرفهای او احساس ناامنی و به تبع آن عصبانی یا ناامید شده است او را امن میکنند.
جملاتی که باعث امنیت طرف مقابل میشود جملاتی آرامش بخش مثل موارد زیر هستند:
منظورم این نبود
درکت میکنم
نمیخواهم ناراحتت کنم
فقط میخوام …..
و …
مطالعه بیشتر: مهارت های گفتگو با همسر
اصل هفتم: هدف دوطرفه انتخاب کنید
اگر در هنگام گفتگو سعی کنید هدفی مشخص کنید که هم شما و هم طرف مقابل دنبال آن باشید بسیار تاثیرگزار خواهد بود.
مثلا شما دوست دارید بچه تان مدرسه غیرانتفاعی برود ولی همسرتان مخالف است و معتقد است بچه باید مدرسه دولتی برود، در این صورت ممکن است مشاجره شما بالا بگیرد. اگر به طرف مقابل بگویید:” ما هر دو یک هدف داریم و آن هم این است که بچه حالش بهتر باشد، پیشرفت کند و..” کمک فراوانی به گفتگویتان میکند. در این صورت طرف مقابل احساس بازنده بودن نمیکند و تلاش میکند به گفتگو برگردد.
اصل هشتم: اگر جایی لازم بود، عذرخواهی کنید
گاهی ما اشتباهی میکنیم و بیهوده تلاش میکنیم از خود محافظت کنیم. در حالی که این کار باعث میشود طرف مقابل را برنجانیم. بنابراین در چنین مواردی بهتر است اگر اشتباهی داریم عذرخواهی کنیم و اگر هم اشتباه نکردیم و طرف مقابل منظور ما را بد برداشت کرده است منظور خود را بدون جبههگیری بیان کنیم.
ملکهها باید یادشان باشد که در خلال این گفتگوها در دام انتقاد، سرزنش و تدافعی رفتار کردن نیفتند. مطمئنا این 8 اصل تاثیر فراوانی در حل اختلافات زناشویی دارد.
بنابراین به صورت خلاصه برای این که با هم گفتگوی بهتری داشته باشیم باید اول از خود بپرسیم از این گفتگو چه چیزی میخواهم، چه چیزی نمیخواهم، آیا در جهت همان چیزی که میخواهم پیش میروم، طرف مقابلم چه میخواهد و چگونه میتوانیم یک هدف دو طرفه و مشترک ایجاد کنیم، زود از گفتگو ناامید نشویم و فکر نکنیم یا دعوا میشود یا نباید گفتگو کنیم. میتوانیم از خود بپرسیم که چگونه هم گفتگو کنیم و هم دعوا نکنیم. در عین حال اگر جایی اشتباه کردیم عذرخواهی میکنیم. یادمان باشد با گفتگو میتوان بسیاری از مسائل را حل کرد.
نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید دانستن دنیای متفاوت زنان و مردان است.
حل تعارضات زناشویی با شناخت دنیای متفاوت زن و مرد
چگونه زن ومرد با این همه تضاد می توانند در کنار هم زندگی کنند؟
زنان و مردان از نظر نوع بیان واقعیتها، احساسات، مشاجرات و… با هم تفاوتهای زیادی دارند. اگر طرفین این تفاوتها را نشناسند مشکلاتشان زیاد می شود.
مطالعه بیشتر: تکنیک های حل اختلافات زن و مرد
تفاوت زن و مرد در مشاجره
جان گاتمن در مورد زنان از یک قانون ثابت سخن می گوید: “هیچ زنی وقتی عصبی، ناراحت و نگران است یا این احساس را دارد که شما او را نمی شنوید، نمی فهمید یا برای احساسات و حالش ارزش قائل نیستید، نمی خواهد با شما رابطه صمیمی از هر نوعی داشته باشد.”
مردان عزیز! وقتی با زن مقابلتان اختلافی دارید برای حل این موضوع دلیل آوردن و استدلال هیچ کاری فایده ای ندارد و مردان باید فقط گوش دهند و با او همدلی کنند.
از طرف دیگر زنان باید بدانند که مردان بحث و ناراحتی زنان را تهدیدی علیه رابطه می دانند. وقتی زن ناراحت است مرد احساس می کند زن می خواهد رابطه را به پایان برساند، در حالی که در بسیاری از موارد ناراحتی زنان نشانه ای برای ایجاد صمیمیت بیشتر است.
مردان ذهنیت راه حل گرا دارند و زمانی که زن را ناراحت می بینند، تلاش می کنند به او راه حل دهند، در حالی که زنان در این گونه مواقع به درک شدن نیاز دارند.
مردان دوست دارند خیلی سریع موضوع به اتمام برسد ولی زنان دوست دارند احساساتشان را در این زمینه بیان کنند؛ مرد یا قهر می کند یا کناره گیری می کند یا سعی می کند به طرف حمله ور شود تا او را از موضوع دور کند. ولی زنان می خواهند بر سر موضوع بمانند تا زمانی که احساس کنند فهمیده شده اند. این یکی از اصلی ترین عوامل ایجاد مشکل بین زن و مرد است.
ساندرا توماس در مورد خشم زنان تحقیقات جامعی انجام داده است و می گوید علت خشم زنان یکی از این سه مورد است: احساس ضعف، بی عدالتی و بی مسئولیتی دیگران.
اگر مردان به همسرشان گوش ندهند زن به خاطر احساس ضعف یا به خاطر احساس بی مسئولیتی مرد عصبانی می شود. مردان عزیز! اگر به قولتان عمل نکنید به خاطر بی مسئولیتی ناراحت می شود . اگر او ناراحت است رهایش نکنید و کنارش بمانید.
خرید کتاب(کلیک)
برخورد با مرد عصبانی
وقتی مرد ناراحت هست فکر نکنید لزوما دوست دارد به همان شیوه ای که با شما برخورد می شود با او هم برخورد شود. شاید وقعا او دوست دارد تنها باشد. اجازه دهید هر وقت خودش خواست به سراغ شما می آید.
اگر در هنگام مشاجره، مرد در حال عصبانی شدن است بهتر است زن کمی کناره گیری کند و از ادامه مشاجره پرهیز کند، خود مرد هم بهتر است در آن لحظه تصمیمی نگیرد و بداند که عصبانی است. او می تواند به تنفس خود توجه کند تا کمی مغزش آرام شود.
تکنیک وقفه یا Time out برای حل اختلافات زناشویی
وقتی دعوا و مشاجره راه به جایی نمی برد، زن و مرد خردمند یک وقفه برای بازیابی انرژی به همدیگر می دهند. وقتی مشاجره بالاست هر دو می خواهند حقانیت خود را ثابت کنند و دیگری را محکوم کنند. ولی بهتر است در این مرحله یک وقفه ایجاد کنند و بعد از آن برگردند و به ادامه بحث بپردازند.
جان گاتمن می گوید این وقفه بین 20 دقیقه تا نهایتا 24 ساعت است و بعد از آن باید راجع به موضوع با هم گفتگو کنند تا به یک توافق برسند.
یادتان باشد در هر بحثی قرار نیست کسی برنده شود و در ضمن خیلی از اختلافات زن و مرد همیشه باقی می مانند ولی زن و مرد خردمند در مورد این اختلافات با هم گفتگو می کنند و با هم به توافق می رسند.
برای بهره برداری بهتر از تکنیک وقفه بهتر است در زمانی که با هم خوب هستید در مورد علامت وقفه به یک توافق برسید. منظور این است که چه زمانی در مشاجره می خواهید وقفه دهید و با چه علام یا چه کلمهای. می توانید از کلمات قشنگ یا عاشقانه یا خاطره انگیز برای اعلام زمان وقفه استفاده کنید.
وقفه با فرار کردن از موقعیت فرق می کند. زنان در هنگام مشاجره تمایل دارند بمانند و در مورد مساله گفتگو کنند ولی مردان دوست دارند فورا صحنه را ترک کنند یا حمله کنند تا موضوع به اتمام برسد.
یکی از تفاوت های مهم زن و مرد در این گونه مواقع این است که وقتی زنان ناراحت هستند شروع به غر زدن یا انتقاد می کنند ولی مردان این انتقادات را حمله ای به سمت خود می دانند و اوضاع را وخیم در نظر می گیرند.
همین الان آزمون دانش عشق رو بزن و ببین چقدر بلدی
[wp_quiz_pro id='20470']وقتی زنی ناراحت است بهتر است مرد یکی از جملات زیر را بیان کند:
– الان چه کاری از دست من بر میاد؟
– چی داره اذیتت می کنه؟
– چه احساسی الان داری؟
وقتی مردی ناراحت است بهتر است زن جملاتی شبیه موارد زیر بگوید:
– الان از کدوم رفتار من ناراحت شدی؟
– الان چه کاری از دست من بر میاد؟
– دوست داری الان چکار کنم؟
بسیاری از افراد با گفتن همین عبارات طرف مقابل را از حالت عصبانیت خارج می کنند و رابطه به سمت گرمی می رود.
مرد قهرمان بهتر است ترس ها و نگرانی های طرف مقابلش را بداند، به حرفهایش گوش دهد و بداند او چه نیازهای اساسی دارد.
زن ملکه بهتر است نگرانی ها و نیازهای طرف مقابل را بشناسد و به تفاوت های همدیگر احترام بگذارد و بداند چه چیزهایی طرف مقابل را ناراحت می کند.
مطالعه بیشتر: مشاوره آنلاین روانشناسی
مردان از روبرو شدن با احساساتشان پرهیز می کنند و این باعث می شود زنان بیشتر غر بزنند و شکایت کنند و این غر زدن ها و شکایت ها باز هم مرد را کنارهگیرتر یا عصبانی تر می کند و موضوع همچنان باقی می ماند. مردان دراین مراحل به دنبال راه حل منطقی می گردند که موضوع را حل کنند. زن می خواهد احساساتش را بیان کند در حالی که مرد می خواهد از آن فرار کند.
انتقاد یکی از عناصر تخریبگر زندگی است که بر مردان تأثیر بسیار بدی دارد و زنان از آن بیشتر استفاده می کنند. البته در بسیاری از موارد زن انتقاد می کند چون می خواهد احساساتش را بیان کند در حالی که مرد فکر می کند مشکل بزرگی هست و باید از آن دوری کند.
در این صورت هرچقدر زن بیشتر تقاضای همصحبتی و درک احساساتش را می کند مرد بیشتر از او دوری می کند و سکوت می کند. دراین موارد زن فکر می کند اگر بر موضوع بیشتر تأکید کند و با شدت بیشتری بگوید مرد توجه خواهد کرد ولی نتیجه برعکس است. باز هم چرخه ادامه می یابد و زن خاطرات قبلی خود را مرور می کند و آن ها را هم وارد بحث می کند و تمام ناراحتی هایی که نسبت به مرد داشت را بیان می کند و مرد هم دورتر و دورتر می شود.
رفتار زنان برای حل اختلافات زناشویی
یکی از تفاوت های زن و مرد در مجادلات این است که زنان مراقبت بیشتری از صمیمیت و رابطه دارند و مردان تمایل دارند که در مورد این مسائل کمتر حرف بزنند. بنابراین اولین نکتهای که یک زن باید بداند تفاوت های دو نفر است. دنیای احساسی شما با هم متفاوت است. اگر همسرتان در این گونه موارد کمتوجهی می کند آن را نشانه علاقه کم یا شخصیت ضعیفش ندانید بلکه او را درک کنید. بلکه در زمان های مناسب با او گفتگو کنید. انتقاد را به گلایه تبدیل کنید و به گونه ای سخن بگویید که احساس نکند می خواهید با او بجنگید.
بگویید: من نمی خواهم دعوا کنم یا تو را سرزنش کنم، فقط این موضوع من را ناراحت کرده است می خواهم در مورد آن با تو حرف بزنم.
وقتی با همسرتان دعوایی هم دارید به او بگویید: ” من دوسِت دارم” تا او احساس نکند که دعوای شما یعنی قبول نداشتن او.
پذیرش یکی از مهمترین مهارت ها برای حل اختلافات زناشویی است. یک زن می تواند بپذیرید که او با شما متفاوت است.
از طرفی قبلا بیان کردهایم که مرد بادرایت هنگام ناراحتی همسرش بدون قضاوت گوش می دهد و صحنه را ترک نمی کند. مرد باید بداند که اکنون زن در حال شنا کردن در دریای احساس است و باید اجازه دهد او شنا کند.
فرزاد میراحمدی نویسنده کتاب سیاستهای زنانه به سبک هرا
مطالعه بیشتر: حل اختلافات زن و مرد
آخرین مقالات
-
اختلال dsm5 چیستآیا تا به حال با اختلالات روانی روبرو شدهاید که تشخیص […]
-
مدیتیشن برای افسردگیآیا تاکنون حس کردهاید که زندگیتان در مه ای از […]
-
کار درمانی چیستآیا تا به حال احساس کردهاید که از مشکلات عاطفی […]
- بازی درمانی چیستآیا تا به حال متوجه شدهاید که کودکتان به راحتی […]
-
همه چیز درباره بلوغ زودرس پسرانتا حالا شده فکر کنی چرا بعضی از پسرا خیلی زودتر از […]
- تکنیک های مطالعه موثرآیا تا به حال ساعتها برای مطالعه صرف کردهاید، اما در […]
-
نشانه های والدین کنترل گر و آسیب هایی که به کودکان می زنندآیا میدانید رفتارهای کنترلگرانه والدین میتواند […]
-
بلوغ زودرس دخترانهمه چیز درباره بلوغ زودرس دختران : آیا میدانستید که […]
-
فواید تنها بازی کردن کودکانآیا شما هم وقتی کودکتان تنها بازی میکند، نگران هستید […]
-
بهترین بازی های مادر با کودک در خانهآیا از اینکه کودکتان در خانه بیحوصله است و ساعتها […]
مزایای کتاب سیاست های زنانه به سبک حرا
بهبود رابطه عاطفی - رشد سیاست های زنانه - افزایش درایت های مردانه - پیشرفت در رابطه عاطفی - رهایی از وابستگی
خرید کتاب سیاست های زنانه
مزایای کتاب عشق عاقلانه
رشد کیفی رابطه - تشخیص رابطه سمی از رابطه سالم - بهبود اختلاف در رابطه - هدف گزاری برای رابطه ها
خرید کتاب عشق عاقلانه
حتما این مطالب را بخوانید
رفتار غیر مستقیم پسر عاشق
تا حالا شده حس کنی یکی از اون نگاههای عمیق و طولانی بهت میندازه، اما هیچوقت مستقیم نمیگه چی تو دلشه؟ پسرایی که عاشقن، گاهی اونقدر غیرمستقیم رفتار میکنن که آدم نمیفهمه این همه نشونه برای چیه! شاید لبخندای کوچیک، مراقبتای غیرمستقیم و توجههای خاصشون...
مشاوره رابطه عاطفی
رابطه عاطفی همیشه مثل یه جاده هموار نیست. خیلی وقتا پیش میاد که حس کنی دیگه نمیدونی چطور باید با طرفت حرف بزنی یا مشکلات رو حل کنی. اینجاست که مشاوره رابطه عاطفی میتونه کمک بزرگی باشه. تو این مقاله قراره در مورد اینکه چطور...
همسر معتاد به کار
همسر معتاد به کار به چه کسی میگویند: اعتیاد به کار یا کار اعتیادآور به عنوان یک مشکل روانشناختی شناخته میشود که به معنای وابستگی بیش از حد به کار، احساس ناتوانی یا عدم توانایی در توقف یا کنترل کار، و تأثیر مخرب آن بر...
نشانه های عشق پنهانی مردان
عشق پنهانی مردان یک احساس عمیق و قوی است که فردی درون خود احساس میکند اما به دلایلی نمیتواند آن را به طور آشکار نشان دهد یا آن را به طرف مورد نظر اعلام کند. در این نوع عشق، شخص اغلب احساساتش را مخفی نگاه...
7 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مرسی از مقاله خوبتون
واقعا نکته های کاربردی داخلش گفته شده
من خیلی استفاده کردم
واقعا افرین به این مقاله که اینقدر مطالبش خوبه
مثلا اونجا که گفتید موقع بحث و دعوا فقط راجب این موضوع صحبت کنید و پخش و پلا حرف نزنیم
من به شخصه هم این موضوع برام اتفاق افتاده و هم خیلی هم دیدم جاهای دیگه
اما خب خیلی کم رعایت میکنن که بتونن پراکنده صحبت نکنن
اخه مثلا تو تکنیک time out طرف مقابل خیلی باید درکش بالا باشه که یه وقت به من و خودش بده بعده اینکه اروم شدیم مثل یه ادم با شخصیت بشینه صحبت کنه نه اینکه دعوا کنه
واقعا ممنون. من با همین مقاله تونستم رابطم را با دوست پسرم خیلی بهتر کنم. میخواستم بدونم چطوری با دکتر میراحمدی مشاوره بگیریم. چون قراره ازدواج کنیم
وقتی تو خودت تنها برا حفظ زندگیت می جنگی ولی طرف مقابلت هیچی براش مهم نیست بالاخره یه روزی کم میاری
عالی بود.
دعواهای زناشویی بسیارند. این مطالبی که گفتید خیلی کمک می کند. ولی اگر شوهر نخواد چی