اختلال شخصیت اسکیزوید چیست؟
اختلالات شخصیتی زندگی فردی و اجتماعی افراد را مختل می کنند بنابراین بهتر است هر چه سریع تر درمان شوند. یکی از این اختلالات شایع اختلال شخصیت اسکیزوید است. این اختلال مزمن و پایدار بوده که با منزوی شدن فرد و بی توجهی او به دیگران خود را نشان می دهد. این افراد سرد و منزوی و کاملا متفاوت هستند و نسبت به دیگران هیج گونه احساس و واکنشی ندارند. اختلال اسکیزوئید با علائم مختلفی خود را نشان می دهد و شما می توانید به کمک نشانه ها اختلال را به راحتی نشان دهید. آنها در موقعیت های اجتماعی کمتر حاضر می شوند چون از رویارویی با دیگران ترس دارند.
این اختلال مزمن شایع بوده و امروزه افراد زیادی به آن مبتلا هستند و تنهایی را ترجیح می دهند. برقراری روابط صمیمانه با دیگران برای این افراد سخت است و همیشه در بیان هیجانات خود مشکل دارند و سعی می کنند تا بیشتر از دیگران فاصله بگیرند. اگر این اختلال در روزهای شروع مشخص و درمان نشود روز به روز مزمن تر شده و زندگی افراد را مختل می سازد. فردی که نتواند به اجتماع وارد شود و اعتماد به نفس کامل را نداشته باشد قطعا فرد موفقی نخواهد بود و نمی تواند به پیشرفت های خوبی هم دست پیدا کند.
همیشه مردها بیشتر از زنان این نوع اختلال را تجربه می کنند و مواجه به آن آسیب پذیر تر هستند. افسردگی مهمترین پیامد ابتلا به این اختلال است چون افراد کم کم گوشه گیر و منزوی می شوند و مشکلات روحی و روانی چون افسردگی به آنها آسیب می رساند. اصولا عوامل محیطی و ژنتیکی در بوجود آمدن این اختلال نقش دارند و عوامل دیگری تاکنون مشخص نشده است. والدین الگوی اول فرزندان هستند بنابراین اگر آنها از این اختلال رنج می برند قطعا آن را به کودکان خود هم منتقل می کنند.
مطالعه بیشتر: اختلال شخصیت خود شیفته
علائم و نشانههای اختلال شخصیت اسکیزوئید
افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید همیشه نشانه هایی از خود به جای می گذارند که در زیر به آنها اشاره می کنیم:
- این افراد نسبت به هنجارها و انتظارات اجتماعی کاملا بی تفاوت هستند بدین ترتیب نمی توانند به خوبی قوانین و مقررات را رعایت کنند.
- تمایلی به شرکت در تفریحات گروهی ندارند بنابراین مدام گوشه گیر هستند و از جمع فاصله می گیرند و تنهایی را ترجیح می دهند.
- عدم احساس لذت از روابط اجتماعی و خانوادگی مهنترین نشانه افراد اسکیزوئید است. چون نمی توانند به راحتی با دیگران روابط صمیمی برقراری کنند از این رو لذتی هم نمی برند.
- نسبت به تعریف، نقد و عدم مقبولیت از نظر دیگران کاملا بی تفاوت هستند. آنها هیچ گونه هیجاناتی از خود نشان نمی دهند.
- به جدایی و دوری از دیگران تمایل زیادی دارند. آنها دوست ندارند تا با دیگران ارتباط داشته باشند.
- روابط عاطفی و نزدیک با دیگران برای آنها سخت است و نمی توانند به راحتی این کار را انجام دهند از این رو کاملا گوشه گیر هستند.
- عدم وجود انگیزه مناسب برای انجام فعالیتهای گوناگون از دیگر علائم این افراد است که به خوبی خود را نشان می دهد.
این علائم ابندا در دوران کودکی خود را نشان می دهند و با بزرگ شدن فرد این اختلال هم گسترده تر شده و زندگی او را در دست می گیرد. علائم ناشی از این اختلال شخصیت میتواند بر جنبههای مختلف زندگی شخص مانند زندگی اجتماعی، خانوادگی، تحصیلی و کاری اثرگذار باشد.
نحوه برخورد صحیح با شخصیت اسکیزوئید
افرادی که به اختلال اسکیزوئید مبتلا هستند با مشکلات زیادی روبرو می باشند و وظیفه ما در این شرایط این است که رفتاری درست با آنها داشته باشیم. درمان این اختلال زمان بر است و شما باید تا پایان درمان تکیه گاه خوبی برای این افراد باشید. روش درمانی درست را انتخاب کنید که در کمترین زمان بهترین نتیجه را به همراه دارد. برخی از توصیهها برای ارتباط صحیح با افراد مبتلا به این اختلال شخصیت شامل موارد زیر است:
پرهیز از قضاوت کردن
در این شرايط بهتر است دست از قضاوت کردن بردارید چون احساسات و رفتارهای این افراد به خوبی کنترل نمی شود و دست آنها نیست. بهتر است در این زمان او رادرک کرده و به درمان هر چه سریع تر او کمک کنید.
افزایش اطلاعات
اگر اطلاعات خود را از این بیماری، علائم و همچنین عوارض آن بیشتر کنید می توانید عکس العمل های بهتری از خود نشان دهید.
مطالعه بیشتر: خانواده درمانی چیست
صبور باشید
درمان اختلالات روانی زمانبر است و نیاز به صبر و حوصله دارد. شما باید صبر کافی داشته باشید تا پروسه درمان به بهترین شکل پشت سر گذاشته شود و بتواند نتیجه درمانی خوبی داشته باشد.
مطالعه بیشتر: اختلال شخصیت چیست؟
تشویق به درمان
تشویق بهترین ابزار برای ترغیب افراد بوده و کمک می کند تا افرادی که به اختلال اسکیزوئید مبتلا هستند میل بیشتری به درمان داشته باشند و کم کم ارتباط خوبی با دیگران برقرار کنند.
خرید کتاب(کلیک)
راهکارهای درمان اختلال شخصیت اسکیزوئید
اختلال شخصیت اسکیزوئر کاملا پایدار و مزمن بوده و درمان آن نیاز به صبر و حوصله دارد. برای افراد زمانی که با این مشکل روبرو می شوند به سراغ درمان نمی روند و آن را امری کاملا طبیعی می دانند در صورتی که انزوا و گوشه گیری بیش از حد یک مشکل روانی بوده که بهتر است هر چه سریع تر درمان شود. روشهای درمانی گوناگونی برای کمک به بهبودی این افراد وجود دارد، از جمله روان درمانی، گروه درمانی و برخی از داروها، در ادامه به این روشهای درمانی بیشتر میپردازیم:
-
روان درمانی اختلال شخصیت اسکیزوئید
- این بهترین روش برای درمان بوده چون روان درمانگر به صورت کاملا تخصصی روی روان افراد بیمار کار می کند تا بتواند این مشکل را برطرف سازد. با این درمان افراد علاقه زیادی به ارتباط با دیگران پیدا می کنند. در این روش درمانی از فرد خواسته می شود تا باورها و رفتارهای نادرست خود را اصلاح کند. درمانگر با تجریه شرایط فرد بیمار را به خوبی درک کرده و زمینه را برای درمان فراهم می سازد.
-
گروه درمانی اختلال شخصیت اسکیزوئید
- در گروه درمانی درمانگر محیطی برای تمرین و تعامل با دیگران ایجاد می کند تا فرد بیمار بتواند کم کم از پیله تنهایی خارج و سمت ارتباط با دیگران قدم بردارد. با این کار مهارت های اجتماعی او تقویت می شوند.
-
دارو درمانی اختلال شخصیت اسکیزوئید
- داروی خاصی برای درمان این اختلال نیست اما درمانگر می تواند با ضد اضطراب و افسردگی به خوبی بیماری را کنترل و درمان کند.
مطالعه بیشتر: روانشناسی شخصیت
آخرین مقالات
-
درمان طرحواره بدبینیآیا احساس میکنید همیشه دیگران قصد دارند شما را فریب […]
-
درمان طرحواره تنبیهآیا تا به حال احساس کردهاید که اشتباهات کوچک و بزرگی […]
-
درمان طرحواره آسیب پذیریآیا احساس میکنید همیشه در معرض آسیبپذیری بیشتر از […]
-
مدیتیشن برای کاهش خشمآیا تا به حال احساس کردهاید که خشم شما تحت کنترل شما […]
-
مدیتیشن برای رهایی از استرسآیا از استرسهای روزمره خسته شدهاید؟ آیا به دنبال […]
-
فواید مراقبه چیستآیا احساس میکنید زندگی شما از استرس و اضطراب پر شده […]
-
مدیتیشن برای افزایش تمرکز کودکانآیا کودکتان هنگام انجام تکالیف به راحتی حواسش پرت […]
-
مدیتیشن برای خواب آرامآیا شبها به سختی به خواب میروید؟ یا ممکن است حتی […]
-
مدیتیشن برای رفع سر دردآیا از سردردهای مکرر و طاقتفرسا خسته شدهاید؟ آیا به […]
-
مدیتیشن برای آرامش اعصابآیا هر روز با استرس، اضطراب و فشار ذهنی مواجه هستید؟ […]
حتما این مطالب را بخوانید
اختلال dsm5 چیست
آیا تا به حال با اختلالات روانی روبرو شدهاید که تشخیص آن برای شما پیچیده باشد؟ شاید اصطلاح "DSM-5" را شنیده باشید، اما نمیدانید این راهنمای تشخیصی چیست و چگونه به شناسایی و درمان اختلالات روانی کمک میکند. در این مقاله، به شما کمک میکنیم...
افسردگی بعد از جدایی – راه های تشخیص و درمان
افسردگی بعد از جدایی یکی از چالشهای روحی و روانی است که بسیاری از افراد پس از پایان یک رابطه عاشقانه با آن مواجه میشوند. این نوع افسردگی میتواند از احساس غم و اندوه شدید تا از دست دادن علاقه به فعالیتهای روزمره و حتی...
افسردگی دو قطبی چیست
افسردگی دو قطبی، یکی از اختلالات روانی پیچیده و چالشبرانگیز است که تأثیرات عمیقی بر زندگی فردی و اجتماعی مبتلایان دارد. این اختلال، که به نامهای دیگر مانند اختلال دوقطبی نیز شناخته میشود، با تغییرات شدید و غیرقابل پیشبینی در وضعیت خلقی مشخص میشود....
افسردگی فصلی چیست
افسردگی فصلی یا اختلال عاطفی فصلی (SAD) نوعی از افسردگی است که در برخی افراد با تغییرات فصول، به ویژه در ماههای پاییز و زمستان، بروز میکند. این اختلال میتواند تأثیرات چشمگیری بر زندگی فرد داشته باشد و اغلب با احساس خستگی، بیحالی، اضطراب، و...
دیدگاهتان را بنویسید