هوش موسیقیایی چیست
درود بر تو دوست من که برای شناخت خود و پیشرفت خود زمان میگذارید. نظر و تجربت را با ما به اشتراک بزار تا همه بتونیم بهم کمک کنیم. ثبت نظر
هوش موسیقیایی یک استعداد ذاتی نیست بلکه افراد علاقه مند می توانند با تکنیک های مختلف آن را درون خود پرورش دهند. این هوش تنها مختص افرادی که در زمینه موسیقی فعالیت دارند بلکه افرادی که به این هنر زیبا علاقه دارند را هم شامل می شود. با موسیقی افراد می توانند به آرامش برسند و حس های خوبی را تجربه کنند. افرادی که هوش موسیقیایی دارند در واقع این مهارت را درون خود کشف و به استعداد های خود پی برده اند که می توانند در این زمینه موفق باشند. این افراد صداهای آهنگین را سریع تر از دیگران تشخیص می دهند. در طول تاریخ شخصیت های زیادی را مشاهده می کنید که هوش موسیقیایی آنها بیشتر از دیگران بوده است.
ذهن این افراد با موسیقی هماهنگ شده بدین ترتیب احساسات مختص به خود را دارند. لذتی که این افراد از موسیقی و شنیدن آن می برند افراد دیگر به هیچ وجه آن را تجربه نمی کنند. این هوش در انسان های عادی هم زیاد به چشم می خورد و کودکان علاقه زیادی به این هوش دارند و دوست دارند تا اشعار و داستان ها را به صورت ریتمیک حفظ کنند. بنابراین از دوران کودکی می توان این هوش را در افراد پرورش داد تا بتوانند در این حوزه به پیشرفت های خوبی دست پیدا کنند. کودکانی که هوش موسیقیایی آنها بالا است میتوانند به کمک موسیقی چیزهای زیادی را یاد بگیرند و در واقع قوه یادگیری آنها بیشتر از دیگران است.
مطالعه بیشتر: موسیقی درمانی
درک مطالب و مسائل برای آنها آسان تر بوده و موسیقی کمک کرده تا بهتر با چالش ها روبرو شوند. این توانایی به دلیل علاقه و اشتیاق و آن ها به درک موسیقی و همچنین حافظه شنیداری قوی آن هاست. آنها از حس شنوایی خوبی برخوردار هستند و حافظه شنیداری فوق العاده ای دارند. حساسیت این افراد روی صداها و ساختار آنها زیاد بوده و با شنیدن کوچکترین صدایی به راحتی واکنش نشان می دهند. کودکان علاقه مند به هوش موسیقیایی از همان نوزادی به صداها و آهنگ ها واکنش نشان می دهند. در هر فرصتی و با هر وسیله ای هر چند ناشیانه می خواهند آهنگ بسازند.
مطالعه بیشتر: تاثیر موسیقی بر کاهش استرس
ویژگی افراد با هوش موسیقیایی
ویژگی افرادی که هوش موسیقیایی در آنها بالا است منحصر به فرد بوده و شما می توانید به کمک این ویژگی ها افراد را به راحتی شناسایی کنید.
· اولین و مهمترین ویژگی این افراد این است که در درک صداها، آهنگ ها و الگوهای موسیقیایی توانایی بالایی دارند. این افراد از هوش موسیقیایی برخوردارند و حس شنوایی آنها بالا بوده و صداها را به خوبی تشخیص می دهند.
· افرادی که هوش موسیقایی بالایی دارند، از این توانایی خود در یادگیری استفاده میکنند. حافظه شنیداری آنها عالی بوده و به کمک آن می توانند سریع تر مطالب را یاد بگیرند. ین افراد به صداها، لحن و آهنگ کلام توجه میکنند. کلمات را با آهنگ بیانشدنشان به خاطر میسپارند.
· این اشخاص علاقه خاصی به آهنگ و موسیقی و صداها حتی صدای طبیعت نشان می دهند. تمام حرکات روزمره آن ها به صورت ریتمیک بوده و از این کار نهایت لذت را می برند.
· این افراد به راحتی آهنگ بسیاری از آوازها را می شناسند چون زیاد آنها را گوش کرده اند. اگر آهنگ را زیاد گوش نکرده باشند اما قادر به خواندن آن هستند و از این کار لذت می برند و مدام آن را تکرار می کنند.
· این افراد به سادگی و به سرعت می توانند آهنگسازی، اجرا و خوانندگی را یاد بگیرند و همه ی این ها را ماهرانه انجام دهند. چون آنها استعداد این کار را دارند و هوش موسیقیایی آنها به قدری زیاد است که توانایی آن را در خود می بینند.
· از این توانایی برای یادگیری استفاده می کنند به این صورت که مطالب را به الگوی آهنگدار تبدیل می کنند و به ذهن می سپارند. به کمک ریتم ها می توانند مطالب را به یاد آورند.
· آنها در اولین لحظه جذب صداها می شوند و می توانند از بین آهنگ های بسیاری صدای یک ساز خاص را به راحتی و وضوح تشخیص دهند.
· یک گوینده موفق یا یک بازیگر نمایش های رادیویی نیز می تواند فردی با هوش موسیقیایی بالا باشد. صداهای زیر و بم را به راحتی تشخیص می دهند و می توانند با عناصر کارتن هه رابطه خوبی برقرار کنند.
راهکارهای تقویت هوش موسیقایی
هوش موسیقیایی می تواند حافظه شنیداری افراد را تقویت کند به همین دليل امروزه اهمیت زیادی دارد و پرورش و تقویت آن در سنین کم به وفور توصیه مي شود. برای توسعه هوش موسیقایی و ریتمیک فعالیت های سرگرم کننده ای وجود دارد که چه کودکان و چه افراد بزرگسال می توانند از آن استفاده کنند.
از کودک بخواهید یک شعر یا داستان بسازد
با این کار خلاقیت کودک را تقویت می کنید و همین امر باعث تشویق بیشتر او می شود. این تمرین برای تقویت حافظه و هوش موسیقایی کودک بسیار مفید است. چون کودکان می تواند داستان هایی که مشاهده کرده را به راحتی و با به صورت شعر بازگو کند.
مطالعه بیشتر: هوش کلامی چیست
با کودکان تئاتر موزیکال اجرا کنید
در این هوش صدا نقش مهمی دارد پس باید بازی هایی که صدا نقش در آنها نقش اول را دارد انتخاب کنید. وقتی داستان آموزنده ای را به صورت موزیکال و تئاتر مانند برای کودک تعریف می کنید هوش موسیقیایی آک رشد می کند.
به کودک یاد دهید که موسیقی را تحلیل کند
وقتی برای کودک نوازندگی می کنید از او بخواهید تا احساس خود را برای شما توصیف کند. برای این کار بهترین است آهنگی را انتخاب کنید که کودک بتواند تمام قطعات آن را به راحتی به دهن بسپارد.
کلمات را با موسیقی آموزش دهید
مفاهیمی که پیچیده هستند درک آنها برای کودک مشکل است اما وقتی آن را با موزیکی شاد برای کودک اجرا میکنید آسان شده و به سرعت آن را یاد می گیرد. این روش به خوبی جواب می دهد و در یادگیری مهم است.
برای کودکان خود آواز بخوانید
وقتی برای کودک آواز می خوانید او توانایی این را دارد تا نت ها را به راحتی تشخیص دهد و حتی صدای زن و مرد را درک کند. آواز خواندن در تقویت هوش موسیقیایی او موثر است.
مطالعه بیشتر: هوش درون فردی چیست
درود بر تو دوست من که برای شناخت خود و پیشرفت خود زمان میگذارید. نظر و تجربت را با ما به اشتراک بزار تا همه بتونیم بهم کمک کنیم. ثبت نظر
حتما این مطالب را بخوانید
آیا ازدواج پایان عشق است
اهمیت عشق و ازدواج ازدواج یکی از اتفاقات مهم در زندگی انسانهاست که با خود سوالات فراوانی را به همراه دارد. آیا واقعاً ازدواج میتواند پایان عشق باشد؟ آیا این مفهوم صحیح است یا اینکه در پس آن فراز و نشیبهای دیگری نهفته است؟ در...
مشاوره همسر داری در تهران
چگونه با چالشهای زندگی زناشویی روبرو شویم اگر متاهل هستید و در زندگی زناشویی خود چالش دارید اگر نمی دانید با همسر خود چگونه رفتار کنید اگر در برخورد با خانواده همسرتان دچار مشکل هستید با ما تماس بگیرید موسسه ذهن موفق با ارائه خدمات...
مشاوره افسردگی در تهران
چگونه با افسردگی مقابله کنیم؟ اگر بی انگیزه هستید و هدفی در زندگی خود ندارید اگر دائماً در حال خواب هستید اگر انرژی شما سریعاً کاهش می یابد و زیاد احساس خستگی می کنید اگر دائماً احساسات منفی را تجربه می کنید احتمالاً دچار افسردگی...
فواید استرس
مقدمه استرس به عنوان یک عامل ناخواسته و ناشی از فشارهای زندگی، ممکن است برای بسیاری از ما به عنوان یک چیز منفی به نظر برسد. اما واقعیت این است که استرس نه تنها برای بدن مفید است بلکه برای روح و ذهن نیز اثرات...
دیدگاهتان را بنویسید