نیاز به مشاوره فوری دارم
اگر نیاز به مشاوره فوری داری همین الان میتونی از طریق دکمه زیر درخواست خودت رو ثبت کنی!!!
نیاز فوری به مشاوره دارم
هوش کلامی چیست
هوش کلامی مهمترین نوع هوش در انسان است که بیش از هر چیز به هوش کلامی خود وابسته هستیم چون با کلمان حرف می زنیم و فکر می کنیم. در این هوش شما توانایی این را دارید تا به کمک زبان به تحلیل اطلاعات و حل مسائل بپردازید. در هوش کلامی همه افراد یکسان نیستند. خواندن، شنیدن کلمات، مکالمه، نوشتن و حتی فکر کردن از استدلالات مبتنی بر زبان هستند که در هوش کلامی مورو استفاده قرار می گیرند. تمام مراودات اجتماعی ما به کمک شنیدن و خواندن و صحبت کردن شکل گرفته اند و این امر نشان می دهد که هوش کلامی در رشد فردی و اجتماعی افراد تاثیرات مثبتی دارد.
هوش کلامی قابل تقویت شدن بوده و افرادی که نمی توانند به درستی از این هوش خود استفاده کنند باید آن را در وجود خود پرورش دهند و به رشد و تقویت آن بپردازند. کودکان همیشه مهارت های گفتاری و شنیداری را سخت تر از دیگران یاد می گیرند بنابراین برای تقویت هوش کلامی باید از همان خردسالی شروع کرد. زمانی که کودک به مدرسه می رود اهمیت هوش کلامی دو چندان می شود چون کودک باید به کمک مهارت های گفتاری و شنیداری با دیگران ارتباط برقرار کند و حتی یادگیری داشته باشد. در صورتی که افراد در این مرحله ضعیف باشند قطعا سطح یادگیری آنها هم کاهش پیدا می کند.
هوش کلامی توسط آزمون های هوش سنجیده می شود بدین ترتيب والدین می توانند سطح هوش کلامی فرزندان خود را به راحتی مورد بررسی قرار دهند و شناخت دقیقی از آن داشته باشد. افراد همزمان که رشد می کنند هوش کلامی آنها هم رشد خواهد کرد بنابراین بهتر می توانند با دیگران ارتباط بگیرند. وقتی پیشرفت هوش کلامی در فرد آهسته باشد، درمانهایی شامل گفتاردرمانی، برنامههای مخصوصی برای خواندن و … میتواند مورد استفاده قرار گیرد. برای تقویت هوش کلامی روانشناسان تکنیک های تخصصی و خوبی را معرفی کرده آن که به افراد کمک می کند بهترین هوش کلامی را داشته باشند. در واقع تسلط ما بر کلمات و هوش کلامی مهمترین مهارتی است که باید آن را توسعه دهیم.
مطالعه بیشتر: کتاب هوش کلامی
راه های تقویت هوش کلامی
در زمان کودکی بیشترین تمرکز کودکان بر روی یادگیری مهارتهای کلامی است. توانایی حرف زدن، فهمیدن حرف دیگران، خواندن و نوشتن شامل همین مهارتها میشود. افرادی که می خواهند هوش کلامی را در خود خود تقویت کنند می توانند از راه هایی که در زیر به آنها اشاره می کنیم استفاده کنند:
یک لغتنامه و اصطلاحنامه تهیه کنید
این دو فاکتور اصلی برای تقویت هوش کلامی هستند. لغت نامه کمک می کند تا ریشه کلمات را جست و جو کنید. در اصطلاح نامه مترادف و متضاد کلمات به خوبی پیدا می شود. به کمک این کتاب ها می توانید بهترین عملکرد را در تقویت هوش کلامی داشته باشید.
مطالعهی خود را افزایش دهید
با مطالعه کردن اطلاعات شما بیشتر شده و بهتر می توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید و با این روش هوش کلامی شما به خوبی تقویت می شود. خواندن کتابهای نویسندگان بزرگ یکی از بهترین روشها برای بهبود توانایی ما در استفاده از کلمات است. با خواندن رمان و مجله و … مهارت کلامی شما کم کم رشد می کند.
کلمات جدید را ضبط کنید
برای اینکه دامنه لغات شما گسترده تر شود و بتوانید هوش کلامی خود را به بهترین شکل تقویت کنید بهتر است کلمات جدید را از فرهنگ لغت بیرون آورده و با پیدا کردن معنی آنها را در نظر جمله ها به کار ببرید. با این روش می توانید نوشته های سنگین را به خوبی معنی کنید. بهتر است جملات نوشتاری و گفتاریتان کوتاه و واضح باشند تا سطح یادگیری شما افزایش یاید.
بنویسید و نوشتههای خود را ویرایش و بازنویسی کنید
برای اینکه نحوه نوشتن خود را خوب کنیم و در تقویت هوش کلامی نقش داسته باشیم قطعا باید نوشته های خود را ویرایش کنیم. با حذف چیزهای غیرضروری و تکراری، بر روی موضوع اصلی تمرکز بیشتری داشته باشیم. با این کار خواندن جملات هم برای ما آسان تر می شود.
بازی با کلمات
بازی با کلمات و جدول کلمات متقاطع راهی برای تقویت هوش کلامی است. کودکان زبان را به وسیلهی بازی با کلمات به راحتی یاد می گیرند. این بازی ها برای تمرکز و دقت بهترین انتخاب هستند و شما با تمرین و تکرار آنها می توانید هوش کلامی را به بهترین شکل تقویت کنید. بازی با کلمات کمک می کند تا شما فکر خود را به چالش بکشید.
به صحبت کردن خودتان گوش کنید
وقتی به صحبت های خود گوش می کنید می توانید در گفتار نقاط و ضعف و قوت خود را به خوبی پیدا کنید. این کار باعث می شود تا اعتماد به نفس شما بیشتر شود در نتیجه می توانید در مجالس بهترین نوع سخرانی را ارائه دهید. بیشتر افراد از مشاهدهی اشتباهات زیادی که در مکالمات روزمره دارند متعجب میشوند که با این روش قابل حل است.
مطالعه بیشتر: کلاس هوش کلامی
ویژگیهای افراد با هوش کلامی قوی چیست؟
افرادی که هوش کلامی قوی دارند همیشه نشانه هایی را از خود به جای می گذارند که شما می توانید به کمک آنها افراد را شناسایی کنید.
- افرادی که از بین انواع هوش، هوش کلامی قویای دارند چه در صحبتها و چه در نوشتههایشان بهخوبی از کلمات استفاده میکنند.
- آنها بهترین سخرانی ها را دارند که شما از شنیدن گفته های آنها لذت خواهید برد. داستان های این افراد لذت بخش بوده و نوشته های جالبی را از خود به جای می گذارند.
- اطلاعاتی که در قالب نوشته یا گفتار هستند را به خوبی به خاطر می سپارند.
- از خواندن و نوشتن لذت میبرند و می توانند بهتر با دیگران ارتباط بگیرند.
- آنها سخرانی های انگیزشی هستند.
- توضیح دادن مسائل برای آنها آسان است.
- اکثرا از حس شوخ طبعی خوبی برخوردارند.
- اطلاع خود را به دیگران منتقل می کنند.
- همیشه برای صحبت کردن بهترین لغات را پیدا می کنند و منظور خود را به دیگران می رسانند.
این افراد نویسنده، وکیل، معلم و یا سخنرانهای بسیار موفقی هستند. به کمک هوش کلامی می توانید در نگاه اول تاثی مثبتی روی دیگران داسته باشید. در هر موقعیتی که هستید خود را حرفه ای نشان دهید. در مصاحبههای کاری، رابطههای شخصی و یا محل کار با موفق عمل می کنند. هوش کلامی را میتوان از طریق یادگیری و تمرین تقویت کرد.
مطالعه بیشتر: تقویت هوش کلامی در بزرگسالان
دوره های آموزشی رایگان در یوتیوب
همین الان میتونی از کانال یوتیوب ما دیدن کنی و مارو حمایت کنی و کلی ویدیو های آموزشی و دوره های آموزشی رایگان ببینی
نمایش دوره های رایگان
حتما این مطالب را بخوانید
چرا نمیتوانم هیچ دوستی پیدا کنم
چرا نمیتوانم هیچ دوستی پیدا کنم؟ دلایلی که چرا نمیتوانیم دوست پیدا کنیم پیدا کردن دوستان جدید یک فرایند چند بُعدی است و ممکن است به دلایل مختلفی باشد که افراد دشواری در این زمینه تجربه کنند. برخی از دلایل ممکن شامل موارد زیر میشود:...
مدیریت تعارض چیست
مدیریت تعارض به چه معناست؟ مدیریت تعارض چیست ؟ مدیریت تعارض فرآیندی است که به کمک استراتژیها، فنون و روشهای مختلف، تفاوتها، ناهماهنگیها و اختلافات را در محیطهای مختلف اداره میکند. این فرآیند شامل شناسایی، تجزیه و تحلیل مسائل، یافتن راهحلهایی که منجر به کاهش...
پرورش تسلط کلامی
تسلط کلامی چیست؟ پرورش تسلط کلامی به مهارت و توانایی ارتباط برقرار کردن، بیان افکار و ایدهها، استفاده از واژگان مناسب و منظم، و انتقال پیامها و اطلاعات به شیوهای کارآمد و موثر اطلاق میشود. این مهارت شامل توانایی صحبت کردن به شیوه روان و...
زبان بدن
زبان بدن چیست؟ زبان بدن یک روش غیرکلامی است که افراد از طریق حرکات، اعمال و انتقال احساسات و نظراتشان، ارتباط برقرار میکنند. این نوع ارتباطات شامل انواع حرکات مانند نگاه کردن، اشاره کردن، تغییرات در اندازه بدن، حالتهای چهره و حرکات دست میشود. زبان...
دیدگاهتان را بنویسید