تقویت هوش کلامی در بزرگسالان
فقط کودکان نیستند که به هوش کلامی و تقویت آن نیاز دارند بلکه بزرگسالان هم می توانند با تقویت هوش کلامی بهتر با دیگران ارتباط برقرار کنند و روی آنها تاثیر گذار باشند. در این هوش گفتار و شنیدار و حتی نوشتار مهمترین نقش را دارند و باعث می شوند تا شما بتوانید هوش کلامی خود را به بهترین شکل تقویت کنید. در زیر به تکنیک های تقویت هوش کلامی در بزرگسالان اشاره داریم:
نوشتن روزانه
نوشتن بهترین تکنیک برای افزایش هوش کلامی است. در واقع با نوشتن ما می توانیم جمله بندی درستی داشته باشیم و بهتر از کلمات استفاده کنیم. وقتی از خواب بیدار می شویم بهترین زمان برای نوشتن است چون ذهن هنوز هوشیاری کامل را پیدا نکرده است. با نوشتن کلمات جدبد دایره لغات شما گسترده تر خواهد شد.
مطالعه کردن
دومین راه برای تقویت هوش کلامی در بزرگسالان مطالعه کردن است. هر چه بیشتر کتاب بخوانیم قطعا اطلاعات ما بالاتر رفته و بهتر می توانیم صحبت کنیم و به دیگران هم اطلاعات بدهیم. آشنایی با کلمات جدید و جمله بندی بهتر این امکان را به شما می دهد تا سخنرانی های تأثیرگذاری داشته باشید. کتاب هایی که شما را به چالش می کشند برای انتخاب عالی هستند.
نظارهگر نبودن در هنگام بحثها و مکالمات
در هنگام بحث و مکالمه بهتر است شما هم شریک شوید و نظرات خود را بیان کنید. موضوعات گوناگون را مطرح کنید. در این زمان مغز شما تلاش می کند تا بهترین اطلاعات را پیدا کند.
نامه نوشتن
نوشتن نامه یک روش عالی برای تقویت هوش کلامی است با نامه نوشتن مهارت نوشتاری شما افزایش پيدا مي کند و می تواند کلمات و جملات جدیدی را خلق کنید. نویسنده های مطرح از نامه نویسی شروع کردند.
مطالعه بیشتر: تست هوش غیرکلامی بوناردل
بازی با کلمات و افزایش دایره واژگان
یادگیری کلمات جدید و توانایی استفاده از آنها در طول مکالمات به شما کمک میکند تا هوش کلامی خود را افزایش داده و از دیگران متمایز شوید. تهیه یک دفترچه و ثبت کلمات جدید برای انجام این کار بهترین گزینه است.
صحبت درباره اشیاء پیرامون
برای اینکه بتوانید توانایی صحبت کردن را در خود تقویت کنید بهتر لست یک شئ را انتخاب و برای مدت کوتاهی درباره آن صحبت کنید.
تندگویی
صحبت کردن آن هم به صورت تند تند باعث می شود تا کم کم تمرکز و دقت لازم را پیدا کنید و با این روش هوش کلامی شما به بهترین شکل تقویت می شود. این تمرین اطلاعات مغز ما را منظم میکند و باعث میشود لغات، عبارات و اصطلاحات موجود در مغز دستهبندی شوند.
حل جدول
برای فعال نگه داشتن مغز حل جدول و بازی های این چنینی بهترین مهارت هستند که می توانند به تقویت هوش کلامی هم کمک زیادی کنند. این کار به شما در درک بهتر معنی کلمات کمک زیادی میکند.
ضبط کردن فایل صوتی
بهتر است در حین صحبت کردن صدای خود را ضبط کنید. با این روش می توانید اشتباهات خود را به راحتی پیدا کنید. در واقع نحوه صحبت کردن شما به راحتی مشخص می شود. اگر از یک کلمه بیش از حد استفاده کرده اید با این کار به راحتی متوجه می شوید.
مطالعه بیشتر: هوش کلامی در کودکان
صحبت بدون مکث و تپق
از تکنیک های افزایش هوش کلامی و بهترین راه برای بهتر صحبت کردن، ایستادن و صحبت کردن در مقابل آیینه است. بهتر است تنها یک دقیقه بدون مکث و تپق صحبت کنید و خود را محک بزنید. روان صحبت کردن شما مهمترین مسئله است که هوش کلامی شما را تقویت می کند.
تقلید از دیگران
تقلید کردن آن هم از افراد موفق و الگو قرار دادن آنها بهترین راه تقویت هوش کلامی است. با تقلید می توانید از تمام جملات و کلمات و حتی طرز صحبت کردن آنها استفاده کنید و شما هم فرد موفقی شوید. اگر تقلید کورکورانه باشد نتیجه ای نخواهد داشت.
رژیم مغز
مغز هم مانند سایر اعضای بدن به رژیم غذایی سالم نیاز دارد. عشق و اکسیژن و مواد غذایی خوراک اصلی مغز هستند که باعث رشد آن می شوند. با گوش کردن به پادکست های جذاب و کتاب خواندن و حتی تماشای فیلم مغز را تغذیه کنید.
مهارتهای به دست آمده از تکنیک های افزایش هوش کلامی
افرادی که با تکنیک های افزایش هوش کلامی توانسته اند این مهارت را درون خود تقویت کنند قطعا به مهارت های ديگري هم دست پیدا کرده اند. آنها مهارتهایی را در اختیار دارند که با استفاده از آنها میتوانند در زندگی فردی و اجتماعی خود موفقتر از دیگران عمل کنند. مهارتهای اینگونه افراد عبارتند از:
- حرف های آنها روی مخاطب تاثیر گذار است و می توانند دیگران را متقاعد کنند.
- صحبتهای دیگران را به خوبی درک می کنند.
- به خوبی لحن مناسب صحبت کردن را در هر موقعیتی تشخیص میدهند،
- خوب گوش میکنند.
- نویسندههای ماهری هستند.
- در صحبت کردن فردی منطقی می باشند.
- و میتوانند از کلمات جدید و متنوع استفاده کنند.
- روان و واضح صحبت میکنند و در هنگام صحبت، حرف کم نمیآورند،
- برای دیگران، فردی الهامبخش و انرژیدهنده هستند،
مطالعه بیشتر: هوش کلامی چیست؟
تاثیر هوش کلامی در نقش های متفاوت اجتماعی چیست؟
هوش کلامی در همه افراد یکسان نیست و افراد در نقش های مختلف می توانند این مهارت را درون خود تقویت و از آن استفاده کنند:
دانش آموزان
این افراد می توانند با دیگران به سرعت ارتباط برقرار کنند و همیشه دانش آموزی شاخص هستند و به پیشرفت های خوبی هم می رسند.
دانشجویان
دانشجویان با هوش کلامی در آزمون ها و کنفرانس ها موفق می شوند و با اساتید هم ارتباط موثری دارند. آنها راحت وارد بازار کار می شوند.
145,000 تومان قیمت اصلی 145,000 تومان بود.27,000 تومانقیمت فعلی 27,000 تومان است.
خرید دوره(کلیک کنید)
استادان
آنها با شرایطی کاملا ساده تدریس را انجام می دهند و شانس خوبی در کسب سمت های مهم تر دارند.
کارمندان
ارتباط آنها با ارباب رجوع و کارفرما عالی بوده و در انتقال اطلاعات به دیگران عملکرد خوبی دارند و وظایف خود را به بهترین شکل انجام می دهند.
مدیران
در انتقال اهداف سازمانی و شرح وظایف کارکنان، کاملا موفق خواهند بود و به عنوان یک مدیر کار آزموده، اثربخشی بیشتری خواهند داشت.
کارآفرین
می تواند سرمایه گذار را به راحتی متقاعد و انگیزه او را برای تلاش بیشتر کند.
فروشندگان
فروشنده ای که هوش کلامی دارد با فن بیان خوب با مشتری ها صحبت می کند و به راحتی می تواند آنها را جذب کند.
پزشکان
آنها نتیجه درمانی خوبی را رقم می زنند و ارتباطی الهام بخش با بیمار دارند. موفقیت های علمی آنها زیاد است.
مطالعه بیشتر: کتاب هوش کلامی
آخرین مقالات
-
مشاوره گروهیآیا تا به حال احساس کردهاید که مشکلات شما تنها مختص […]
-
درمان طرحواره اطاعتآیا تاکنون احساس کردهاید که همیشه در زندگیتان به […]
-
تست نئو برای ازدواجآیا میخواهید از ورود به یک رابطه پایدار و موفق […]
-
درمان طرحواره بازداری هیجانیآیا احساس میکنید که در بیان احساسات خود محدود […]
-
درمان طرحواره ایثارآیا احساس میکنید همیشه باید نیازهای دیگران را بر […]
-
درمان طرحواره انزوای اجتماعیآیا احساس میکنید هیچکس شما را نمیفهمد؟ اگر در […]
-
درمان طرحواره وابستگیآیا احساس میکنید بدون کمک دیگران قادر به مدیریت زندگی […]
-
درمان طرح واره معیارهای سرسختانهآیا تا به حال حس کردهاید که استانداردهای بالا و […]
-
درمان طرح واره شکستآیا احساس میکنید که در برابر چالشها و شکستها همیشه […]
-
درمان طرحواره آمیختگیآیا احساس میکنید که همیشه در حال مبارزه با ترس و […]
حتما این مطالب را بخوانید
چرا نمیتوانم هیچ دوستی پیدا کنم
چرا نمیتوانم هیچ دوستی پیدا کنم؟ دلایلی که چرا نمیتوانیم دوست پیدا کنیم پیدا کردن دوستان جدید یک فرایند چند بُعدی است و ممکن است به دلایل مختلفی باشد که افراد دشواری در این زمینه تجربه کنند. برخی از دلایل ممکن شامل موارد زیر میشود:...
مدیریت تعارض چیست
مدیریت تعارض به چه معناست؟ مدیریت تعارض چیست ؟ مدیریت تعارض فرآیندی است که به کمک استراتژیها، فنون و روشهای مختلف، تفاوتها، ناهماهنگیها و اختلافات را در محیطهای مختلف اداره میکند. این فرآیند شامل شناسایی، تجزیه و تحلیل مسائل، یافتن راهحلهایی که منجر به کاهش...
پرورش تسلط کلامی
تسلط کلامی چیست؟ پرورش تسلط کلامی به مهارت و توانایی ارتباط برقرار کردن، بیان افکار و ایدهها، استفاده از واژگان مناسب و منظم، و انتقال پیامها و اطلاعات به شیوهای کارآمد و موثر اطلاق میشود. این مهارت شامل توانایی صحبت کردن به شیوه روان و...
زبان بدن
زبان بدن چیست؟ زبان بدن یک روش غیرکلامی است که افراد از طریق حرکات، اعمال و انتقال احساسات و نظراتشان، ارتباط برقرار میکنند. این نوع ارتباطات شامل انواع حرکات مانند نگاه کردن، اشاره کردن، تغییرات در اندازه بدن، حالتهای چهره و حرکات دست میشود. زبان...
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام یه سوال برام پیش اومد ، آیا شعر نوشتن هم میتونه تاثیر مثبت داشته باشه؟ چون جمله بندی توی شعر میتونه متفاوت باشه