هوش درون فردی چیست
هوش درون فردی به افراد کمک می کند تا آگاهی کاملی از استعدادها و توانمندی های خود داشته باشند و بتوانند به کمک آنها پیشرفت های خوبی را هم تجربه کنند. هوش فردی نقش موثری در رشد و تکامل انسان ها دارد چون به آنها انگیزه مز دهد تا برای رسیدن به هدف تلاش خود را بیشتر کنند و به توانایی های خود باور داشته باشند. مدتی اصل اين هوش در واقع سازمان دهی زندگی بوده و افرادی که از این هوش بهره مند هستند درک بهتری بهتری خود دارند و برای خود ارزش قائل هستند. خودآگاهی و فهمیدن خود هدف اصلی هوش درون فردی است و وقتی شما به خودآگاهی می رسید زندگی هدفمندی خواهیر داشت.
این افراد از ویژگی های درونی خود آگاه هستند و این آگاهی بر شیوه تفکر، احساسات و رفتار آن ها تاثیر می گذارد. این جنبه از هوش جذابیت زیادی دارد چون انسان را به تفکر درباره خود وا می دارد. کشف توانمندی ها مهمترین مزیت استفاده از این نوع هوش است که باعث شده تا افراد بتوانند بهتر علایق و استعدادهای خود را دنبال کنند. این هوش بر توانایی انسان در شناخت و درک عمیق از حالات، احساسات و افکار خود تاثیر می گذارد. خودشناسی این افراد بالا بوده و با این ویژگی بهتر می توانند با دیگران ارتباط بگیرند چون رفتاری درست و به جا از خود نشان می دهند. هوش درون فردی باعث می شود تا شما کنترل بهتری روی اعمال و رفتار و احساسات خود داشته باشید.
مطالعه بیشتر: تست هوش غیرکلامی بوناردل
عوامل زیادی بر این نوع هوش تاثیر گذار هستند که مهمترین آنها خانواده و تربیت آنها است. با تقویت این هوش درون خود شما این امکان را به خود داده اید تا صدای درونی خود را بشنوید و بهتر آن را درک کنید. این افراد در تنهایی راحت هستند چون می توانند بیشتر به تأمل بپردازند و این هوش را درون خود تقویت کنند. با هوش درون فردی شما تمرکز بیشتری روی موضوعات مختلف خواهید داشت و همین امر باعث می شود تا با عملکرد بهتر کارها را انجام دهید. این هوش اگر چه ذاتی است اما شما می توانید به کمک تکنیک هایی آن را درون خود رشد و پرورش دهید.
مطالعه بیشتر: انگیزه چیست
ویژگی افراد دارای هوش درون فردی بالا
هوش درون فردی زندگی فردی و اجتماعی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث می شود تا انسان زندگی هدفمند و معناداری را تجربه کند. افرادی که هوش درون فردی بالا دارند نسبت به بقیه برتر هستند و ویژگی هایی دارند که شما در دیگران آنها را پیدا نمی کنید. آنها آگاهی خوبی از افکار، احساسات، ایده ها، انگیزه ها و اهداف خود دارند. به عنوان شنونده های خوب معرفی می شوند و می توانند احساسات و مقصودهای دیگران را گوش کنند و برای آنها جالب خواهان بود.
خرید کتاب(کلیک)
از دیگر ویژگی های این افراد اعتماد به نفس بالا بوده چون قادر هستند تا نظرات خود را هم به خوبی بیان کنند و دیگران را تحت تاثیر قرار دهند. قدرت همدردی آنها با دیگران بالا بوده اما سعی می کنند مسائل خود را به تنهایی حل کنند. آنها کار گروهی را دوست دارند و بیشتر به کار تک نفره علاقه دارند. تنهایی فیلم دیدن و درس خواندن برای آنها جذابیت بیشتری دارد. آنها نگران قضاوت و برداشت دیگران نیستند و هیچ وقت برای راضی نگه داشتن دیگران کاری را انجام نمی دهند. بیشتر درونگرا و آشنا به روحیات خویش هستند و ارضای حس درونیشان را با مطرح شدن در جمع و نقل محافل بودند عوض نمیکنند.
همیشه از خلوت خود لذت می برند. آنها می توانند نقاط ضعف و قوت خود را به راحتی مشخص کنند. تعیین هدف و برنامه ریزی برای رسیدن به آن اولویت اول این افراد است که از انجام آن نهایت لذت را می برند. برای تجزیه و تحلیل و پردازش اطلاعات به تنهایی نیاز مبرم دارند. به کمک نویسندگی و هنر تجربیات خود را بیان می کنند. سن کودکی بهترین زمان برای پرورش این مهارت است. به کمک تست های روانشناسی می توان سطح این هوش را در کودکان مورد بررسی قرار داد.
مطالعه بیشتر: چگونه با انگیزه باشیم
راه های تقویت هوش درون فردی
تقویت هوش درون فردی کار سخت و پیچیده ای نیست و اگر از زمان کودکی این کار انجام شود می تواند نتایج خوبی را به همراه داشته باشد. اولین راهکار برای تقویت درک احساسات خود است که باعث می شود تا شما از دیگران متمایز باشید.
برای توسعه هوش درون فردی نیاز است این سه مهارت تقویت شوند :
خود آگاهی
این مهارت جز جدانشدنی هوش درون فردی بوده چون هدف شما رسیدن به خود شناسی و خودآگاهی است. شما با این ویژگی از وضعیت جسمی و ذهنی خود اطلاع کسب می کنید. آنها احساسات خود را به خوبی کنترل می کنند و دلیل بر انگیخته شدن احساسات را می دانند. شما به کمک آگاهی عاطفی، ارزیابی شخصی و اعتماد به نفس می توانید به خود آگاهی برسید. به کمک یک دفترچه یادداشت می توانید وقایع روزانه و احساسات را ثبت کنید و علت احساسات را شرح دهید. جلوی افکاری که باعث خشم و عصبانیت شما می شوند را بگیرید. در این زمان واکنش شما نسبت به چالش ها تغییر می کند. افرادی که هوش درون فردی بالایی دارند، از احساسات، انگیزه ها، باورها و اهدافشان آگاهی دارند.
مطالعه بیشتر: افزایش انگیزه برای درس خواندن و یادگیری
خود آگاهی
توانایی نظم و سامان دادن به احساسات خود در موقعیت های مختلف نظم فردی نامیده شده است. با این کار می توانید خود و احساسات را با شرایط وفق دهید. مهارت هایی چون کنترل خود، قابل اعتماد بودن، صداقت و انطباق پذیری. برای توسعه نظم فردی را بدست می آورید. با نظم فردی می توان واکنش ها و خلق و خوی خود را با توجه به وضعیت هماهنگ کرد
انگیزه
برای اینکه هوش درون فردی را تقویت کنیم نیاز به انگیزه داریم. ایجاد محرک های انگیزشی می تواند در این زمان موثر باشد. افراد با انگیزه میل فراوان به دستیابی به اهداف و تعهد بالایی دارند. این افراد اغلب بسیار خوشبین هستند، برای آغاز کردن مسیر پیشرفت خودشان پیش قدم می شوند. وقتی با انگیزه باشیم با چالش های مختلف روبرو می شدیم و قدرت تغییر دادن شرایط را هم داریم.
مطالعه بیشتر: انگیزه درس خواندن
آخرین مقالات
-
مشاوره زناشوییزندگی زناشویی میتواند پر از چالشها و لحظات دشوار […]
-
مشاوره اختلاف زن و شوهرآیا حس میکنید اختلافات زناشوییتان بهجای حلشدن، […]
-
مشاوره گروهیآیا تا به حال احساس کردهاید که مشکلات شما تنها مختص […]
-
درمان طرحواره اطاعتآیا تاکنون احساس کردهاید که همیشه در زندگیتان به […]
-
تست نئو برای ازدواجآیا میخواهید از ورود به یک رابطه پایدار و موفق […]
-
درمان طرحواره بازداری هیجانیآیا احساس میکنید که در بیان احساسات خود محدود […]
-
درمان طرحواره ایثارآیا احساس میکنید همیشه باید نیازهای دیگران را بر […]
-
درمان طرحواره انزوای اجتماعیآیا احساس میکنید هیچکس شما را نمیفهمد؟ اگر در […]
-
درمان طرحواره وابستگیآیا احساس میکنید بدون کمک دیگران قادر به مدیریت زندگی […]
-
درمان طرح واره معیارهای سرسختانهآیا تا به حال حس کردهاید که استانداردهای بالا و […]
حتما این مطالب را بخوانید
استعدادیابی برای انتخاب رشته
استعدادیابی برای انتخاب رشته استعدادیابی یک فرایند مهم است که به افراد کمک میکند تا رشته تحصیلی مناسب خود را انتخاب کنند. در این فرایند، افراد با استفاده از تستها، مصاحبهها و ارزیابیهای مختلف، استعدادها، علاقهها، نیازها و توانمندیهای خود را شناسایی میکنند. این فرایند...
مرکز استعداد یابی در تهران
مرکز استعداد یابی در تهران استعدادیابی چیست؟ استعدادیابی یا تست استعداد (Assessment) فرایندی است که به کمک آن افراد به منظور شناسایی و ارزیابی تواناییها، استعدادها، نقاط قوت و ضعف خود، مورد بررسی قرار میگیرند. این فرایند معمولاً به صورت استاندارد و با استفاده از...
سردرگمی در انتخاب شغل
سردرگمی در انتخاب شغل چرا در زمان انتخاب شغل اینقدر دچار سردرگمی میشویم؟ در زمان انتخاب شغل، افراد معمولاً با چالشها و سردرگمیهای زیادی روبرو میشوند. دلایل مختلفی میتواند این سردرگمی را ایجاد کند، از جمله: 1. عدم شناخت کامل از خود: بسیاری از افراد...
تفاوت استعداد و هوش
تفاوت استعداد و هوش استعداد و هوش دو ویژگی مختلف در افراد هستند: 1. هوش: هوش یک مفهوم کلیتر است و به قدرت فرد برای فهمیدن، اندیشیدن، حل مسائل و پیشبینی واقعیتها میپردازد. این شامل استفاده از منطق، تجزیه و تحلیل، حافظه و فرآیندهای شناختی...
دیدگاهتان را بنویسید