جرات ورزی چیست
جرات داشتن یک ویژگی مثبت است که باعث می شود شما بتوانید با شجاعت حرف خود را بزنید یا کاری را انجام دهید بدون اینکه ترسی داشته باشید. افرادی که جرات ورزی دارند قطعا خود و دیگران را ناراحت نمی کنند و همیشه حرف هایی سنجیده را به زبان می آورند. این نشان از اعتماد به نفس بالایی است که این افراد دارند. مهارت جرات ورزی زندگی فردی و اجتماعی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. افرادی که این مهارت را کسب می کنند می توانند به شیوه ای آرام و مثبت از حق خود و دیگران دفاع کنند بدون اینکه پرخاشگری داشته باشند. در واقع آنها آموخته اند که به بهترین شکل با دیگران ارتباط بگیرند.
در واقع با جرات ورزی شما می توانید عواطف و احساسات و همچنین تفکرات و باورهای خود را به صورت کاملا مستقیم بیان کنید و ترسی از این بابت نداشته باشید. در این شرایط شما کاملا صادقانه رفتار خواهید کرد و به عقاید و تفکرات دیگران هم احترام خواهید گذاشت. خصلت جرات ورزی به افراد کمک می کند تا اعتماد به نفس لازم برای حضور در جمع و گروه را داشته باشند و بتوانند به راحتی صحبت کنند. این یک مهارت شخصی و بین فردی مهم است که به رشد و پیشرفت ما کمک زیادی می کند. با این مهارت می توانیم از نظر ذهنی تکامل پیدا کنیم.
مطالعه بیشتر: روش های عشق ورزی به همسر
جرات ورزی در همه جا به کمک شما می آید حتی در محیط کار می توانید به کمک این مهارت از حق و حقوق خود به راحتی دفاع کنید و اجازه ندهید دیگران حق شما را ضایع کنند. این ویژگی در اجتماع بیشترین کاربرد را دارد آن هم زمانی که دیگران قصد ضایع کردن حق شما را دارند. در این زمان شما باید جرات و اعتماد به نفس لازم برای رویارویی شدن با آنها را داشته باشید. در این شرایط شما حقوق کسی را انکار نخواهید کرد بلکه فقط قصد گرفتن حق خود را دارید. این مردم تواند سطح استرس و اضطراب شما را تا حد زیادی کاهش دهد.
خرید کتاب(کلیک)
مزایای رفتار جرات مندانه
همانطور که در بالا اشاره کردیم رفتار جرات ورزی دارای مزایای زیادی بوده و می تواند به افزایش اعتماد به نفس در افراد کمک زیادی کند. در زیر به چند مزیت مهم این مهارت اشاره می کنیم:
- اولین و مهمترین مزیت جرأت ورزی این است که شخص از حس مثبت برخوردار میشود. آرامش این افراد زیاد بوده بوده همیشه با صداقت صحبت می کنند و رفتاری پرخاشگرانه ندارند. آنها می توانند به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنند و حتی تاثیرات مثبتی روی دیگران داشته باشند. ارتباط آنها خوب و موثر بوده و اعتماد به نفس دیگران را هم افزایش می دهند.
- یکی دیگر از مزایای جرأت مند بودن این است که در جامعه به شما به چشم یک انسان شریف نگاه می کنند. در این شرايط شما می توانید امور را با صداقت مدیریت کنید بدون اینکه تملق و چاپلوسی داشته باشید. در واقع این یک امتیاز مهم برای افراد جرأت ورز بوده به همین دلیل مردم دوست دارند تا با این افراد ارتباط بگیرند.
- مزیت سوم رفتار جرأت مندانه این است که افراد جرأت مند در زندگی هدفمند هستند و برای رسیدن به اهداف خود تمرکز می کنند و تمام تلاش خود را به کار می گیرند. آنها زندگی معناداری را تجربه می کنند. آنها برای تصمیم گیری و تفکر به دیگران وابسته نیستند و به تنهایی تصمیمات مهم و سرنوشت سازی را اتخاذ می کنند و روابط خود را به صادقانهترین شکل ممکن با رعایت اصول و ادب و احترام پیش میبرند.
- آنها همیشه احساس پیروزی می کنند چون به توانایی های خود ایمان دارند و می توانند به نیازها و خواسته های خود دست پیدا کنند.
- از دیگر مزیت های جرات ورزی می توان به منعطف بودن این افراد اشاره کرد که با هر شرایطی خود را وفق می دهند و کاملا سازگار می سازند.
- اجازه نمی دهند دیگران حق و حقوق آنها را ضایع کنند بدین ترتیب همیشه حق و حقوق خود را دارند و نگران آن نیستند.
پیامدهای نداشتن رفتار جرات مندانه
افرادی که مهارت جرات ورزی را درون خود پرورش نداده اند تاثیرات منفی آن را در زندگی فردی و اجتماعی خود به وضوح مشاهده می کنند. این پیامدها عبارتند از:
- افسردگی، عصبانیت از خویش، درماندگی و … اولین پیامدی است که نداشتن جرات ورزی به همراه دارد. فردی که نتواند حق و حقوق خود را دریافت کند قطعا افسرده و سرخورده خواهد شد.
- این افراد خشم و عصبانیت و همچنین پرخاشگری زیادی نسبت به دیگران دارند چون نتوانسته اند حق خود را از دیگران بگیرند و احساس نا رضایتی می کنند.
مطالعه بیشتر: روش های ابراز علاقه به همسر
- ناکامی در مسیر رسیدن به نیازها و خواستههایش در زندگی از دیگر پیامدهای نداشتن جرات ورزی است. این افراد شجاعت کافی برای تلاش کردن و ریسک کردن را ندارند.
- این افراد چون با شرایط سازگار نیستند اگر شخصی را سازگار ببینند عصبانی می شوند و نارضایتی خود را به شکل های مختلف نشان می دهند و حتی باعث ناراحتی فرد مقابل هم می شوند.
- درگیر شدن با اضطرابهای شدید و سردرگم بودن در اکثر امور زندگی پیامد دیگر جرات نداشتن است که باعث می شود تا فرد به دلیل استرس های شدید تمرکز لازم برای تصمیم گیری را نداشته باشد.
- این افراد در برقراری ارتباط و تمدید این ارتباطها برای آینده کاملا سست و ضعیف هستند و نمی توانند ارتباطی سودمند و تاثیر گذار را خلق کنند.
- آنها در گرداب منفی اندیشی و عدم تشخیص خوب و بد از یکدیگر در ارتباطات گیر افتاده اند و نمی توانند افکار مثبت را جایگزین افکار منفی کرده و دید و قضاوت های درستی داشته باشند..
- بروز مشکلات فیزیکی نظیر: سردرد، ناراحتیهای معده، فشار خون بالا و … هم می تواند از دیگر پیامدهای نداشتن مهارت جرات ورزی در زندگی باشد.
- گوشهگیری و افسردگی و عدم توانایی پیشبرد امور در زندگی یا در جامعه هم پیامد دیگری است.
- وقتی شخص قادر به بروز رفتار جرأت مندانه نباشد، افراد دیگر از ضعفهای او سواستفاده کرده و شخص مجبور به سازش بادیگران خواهد بود. این باعث می شود تا شخص اعتماد به نفس خود را از دست بدهد.
مطالعه بیشتر: زندگی بدون فرزند
آخرین مقالات
-
درمان طرحواره بدبینیآیا احساس میکنید همیشه دیگران قصد دارند شما را فریب […]
-
درمان طرحواره تنبیهآیا تا به حال احساس کردهاید که اشتباهات کوچک و بزرگی […]
-
درمان طرحواره آسیب پذیریآیا احساس میکنید همیشه در معرض آسیبپذیری بیشتر از […]
-
مدیتیشن برای کاهش خشمآیا تا به حال احساس کردهاید که خشم شما تحت کنترل شما […]
-
مدیتیشن برای رهایی از استرسآیا از استرسهای روزمره خسته شدهاید؟ آیا به دنبال […]
-
فواید مراقبه چیستآیا احساس میکنید زندگی شما از استرس و اضطراب پر شده […]
-
مدیتیشن برای افزایش تمرکز کودکانآیا کودکتان هنگام انجام تکالیف به راحتی حواسش پرت […]
-
مدیتیشن برای خواب آرامآیا شبها به سختی به خواب میروید؟ یا ممکن است حتی […]
-
مدیتیشن برای رفع سر دردآیا از سردردهای مکرر و طاقتفرسا خسته شدهاید؟ آیا به […]
-
مدیتیشن برای آرامش اعصابآیا هر روز با استرس، اضطراب و فشار ذهنی مواجه هستید؟ […]
حتما این مطالب را بخوانید
چرا نمیتوانم هیچ دوستی پیدا کنم
چرا نمیتوانم هیچ دوستی پیدا کنم؟ دلایلی که چرا نمیتوانیم دوست پیدا کنیم پیدا کردن دوستان جدید یک فرایند چند بُعدی است و ممکن است به دلایل مختلفی باشد که افراد دشواری در این زمینه تجربه کنند. برخی از دلایل ممکن شامل موارد زیر میشود:...
مدیریت تعارض چیست
مدیریت تعارض به چه معناست؟ مدیریت تعارض چیست ؟ مدیریت تعارض فرآیندی است که به کمک استراتژیها، فنون و روشهای مختلف، تفاوتها، ناهماهنگیها و اختلافات را در محیطهای مختلف اداره میکند. این فرآیند شامل شناسایی، تجزیه و تحلیل مسائل، یافتن راهحلهایی که منجر به کاهش...
پرورش تسلط کلامی
تسلط کلامی چیست؟ پرورش تسلط کلامی به مهارت و توانایی ارتباط برقرار کردن، بیان افکار و ایدهها، استفاده از واژگان مناسب و منظم، و انتقال پیامها و اطلاعات به شیوهای کارآمد و موثر اطلاق میشود. این مهارت شامل توانایی صحبت کردن به شیوه روان و...
زبان بدن
زبان بدن چیست؟ زبان بدن یک روش غیرکلامی است که افراد از طریق حرکات، اعمال و انتقال احساسات و نظراتشان، ارتباط برقرار میکنند. این نوع ارتباطات شامل انواع حرکات مانند نگاه کردن، اشاره کردن، تغییرات در اندازه بدن، حالتهای چهره و حرکات دست میشود. زبان...
دیدگاهتان را بنویسید