توسط منتشرشده در: مرداد ۸, ۱۴۰۱دسته بندی ها: دسته‌بندی نشده

فهرست مطالب این مقاله

باور در واقع نوعی نگرش است که درست بودن یا نبودن مسائل مختلف را مشخص می کند. این نگاه و نگرش در افراد مختلف متفاوت بوده و با تغییر شرایط آت هم قابل تغییر است. در واقع باور ها می توانند منطقی و غیر منطقی باشند چون ریشه در واقعیت ندارند. همه انسان ها در اصل باورها وجه اشتراک دارند و می خواهند چیزی را درست یا نادرست ارزیابی کنند. باورها جز سیستم شناختی ما هستند بدین ترتیب قابل تغییر می باشند و ما می توانیم نگاه و نگرش خود را نسبت به‌ موضوعات مختلف تغییر دهیم آن هم در صورتی که شناخت صحیحی از آن داشته باشیم.

باور چیست؟ آیا باورها قابل تغییر هستند؟

باور چیست؟ آیا باورها قابل تغییر هستند؟

مراحل تغییر باور

باورهای محدود کننده به دلیل اینکه غیر واقعی هستند ما را محدود می کنند‌ که این باور ریشه در عدم درک درست ما دارد. اما باورهای مثبت را ما همیشه در دنیای واقعی جست و جو می کنیم از این رو به هیچ وجه ما را محدود نمی کنند چون با درکی درست شکل گرفته اند‌. با توجه به رویکردهای مختلفی می‌توان نگاه متفاوتی به تغییر باورها داشت. برای اینکه بتوانید باورهای خود را به بهترین شکل تغییر دهید روانشناسان مراحلی را آماده کردند که در زیر به آنها اشاره می کنیم:

باورهای بنیادین خود را بشناسید

باورهای بنیادین مؤثرترین باورهای ما هستند که می‌توانند تأثیر خیلی زیادی را در زندگی ما ایجاد کنند. با این باورها رفتار ما جهت پیدا مي کند. برای شناخت باورهایتان می‌توانید به رفتار و احساس خود و افکاری که زیر آن رفتار و احساس‌ها هستند بیندیشید. مطمئناً با تمرین و تکرار بیشتر می‌توانید از خود و باورهایتان شناخت پیدا کنید و به راحتی باورهای خود را تغییر دهید.

باورهای ناسالم خود را از میان باورهای بنیادینتان جدا کنید

باورهای ناسالم باعث می شوند تا شما افکاری منفی را دنبال کنید. بعد از شناخت باورهای بنیادین نوبت به جداسازی باورهای ناسالم و اشتباه از باورهای معقول و منطقی است. برخی باورها ریشه در واقعیت ندارند پس باید شناسایی شوند تا بتوان آنها را تغییر داد.

باورهای ناسالم خود را زیر ذره بین قرار دهید

باورهای ناسالم از خطاهای شناختی ما و نقص و صعف ها سرچشمه می گيرند که به کمک یک روانشناس می توان این باورهای ناسالم را زیر ذره بین برد و آنها را بررسی کرد. با این کار می توانیم باورهای ناسالم را از خود دور کنیم و باورهای منطقی را جایگزین آن سازیم.

مطالعه بیشتر: تغییر باورهای منفی به باورهای مثبت

باورهای ناسالم را با باورهای منطقی و معقول جایگزین کنید

باورها در واقع نگاه و نگرش ما هستنر که قابل تغییر می باشند اما اما صورتی که شما باورهای ناسالم را با باورهای منطقی جایگزین کنید. اگر واقع بین باشید قطعا به سراغ بلورهای منطقی و معقول خواهید رفت. تغییر باورها کار ساده‌ای نیست و ضروری است که ما از یک روانشناس و یا مشاور کمک بگیریم.

کتاب ذهن آبی در جستجوی هدف
دنبال یه کتاب مفید توی زمینه های ناخودآگاه و انیگزه میگردی این کتاب خیلی میتونه کمکت کنه

خرید کتاب(کلیک)

باورها چگونه شکل می گیرند؟

نحوه شکل گیری باورها به عوامل مختلفی بستگی دارد که در زیر به صورت‌ مجزا به آنها اشاره می کنیم:

ژن‌ها بی‌تاثیر نیستند

ژن ها نقش مهمی در شکل گیری باور دارند. چون برخی باورها به صورت ذاتی در وجود ما هستند و به مرور زمان رشد می کنند. نوع نگاه و نگرش ما نسبت به پیرامونمان به ژنتیک ما بستگی دارد. ژنتیک می تواند زمینه ساز الگوهای فکری و باورهای خاصی باشد و در اختلالات روانی و شخصیتی نقش مهمی دارد. نقش ژنتیک در ایجاد چنین باورهایی در افراد با شخصیت زیاد است.

نقش تجربه‌های مستقیم ما

بیشتر باورها در اثر تجربه مستقیم شکل می گیرند. این باور از کودکی درون ما شکل می گیرد. فردی که از کودکی مورد پرخاش قرار گرفته این تصور را همیشه با خود دارد و فکر می کند که همه پرخاشگر هستند. تجربه های گذشته یکی از مهم‌ترین عوامل شکل‌دهنده باورهای ما هستند.

برای ثبت درخواست مشاوره فرم زیر را پر کنید یا با شماره 02166425154 تماس بگیرید.

دانش و آگاهی‌ای که به دست می‌آوریم

دانش و اگاهی که در این زمینه بدست می آوریم در شکل گیری باورهای ما نقش مهمی دارند. آزمایش ها اطمینان بیشتری دارند و قابل استناد و تکیه کردن هستند. با مطالعه کتاب انگیزه در ما ایجاد می شود تا باورهای جدیدی را درون خود شکل دهیم.

مراجع قابل اعتماد و معتبر

خیلی وقت ها باورهای ما از منابع قابل اعتماد نشات می گیرد. در این عرصه ما گفته های افرادی که روی آن‌ها حساب می کنیم را باور داریم. مثل کودکی که اعمال و رفتار پدر و مادر را الگو می گیرد. باورهایی که والدین دارند روی کودک هم تاثیر می گذارد و گفته ها و نظرات آنها را قبول دارد. در زمان تحصیل هم می توانیم به این مراجع قابل اعتماد دسترسی داشته باشیم.

باور چیست؟ آیا باورها قابل تغییر هستند؟

باور چیست؟ آیا باورها قابل تغییر هستند؟

چگونه باورهای مثبت خود را تقویت کنیم؟

برای اینکه بتوانیم باورهای منفی را دور و باورهای مثبت را تقویت کنیم تکنیک های زیادی وجود دارد که در زیر به آنها اشاره می کنیم:

ویژگی‌های مثبت و توانایی‌های خود را بشناسید

شناخت توانمندی ها و ویژگی های مثبت باعث می شود تا شما بتوانید باورهای مثبت را درون خود پرورش دهید. باید بدانیم که توانایی انجام چه کارهایی را داریم. دنبال کردن توانمندی ها باعث می شود تا شما به پیشرفت خوبی دست پیدا کنید. پس در وهله اول باید گفت که تقویت باور مثبت نیازمند شناخت از توانایی‌ها و نقاط مثبت خودمان است.

خرید دوره مرتبط با این مقاله
دوره شناخت ارزش های زندگی
دوره شناخت ارزش های زندگی

خرید و دانلود

محدودیت‌های خود را بشناسید

شناخت محدودیت ها و نقاط ضعف این امکان را به شما می دهد تا بتوانید آنها را به باورهای مثبت تبدیل کنید. محدودیت ها ما را از واقعیت دور و به افسردگی نزدیک‌تر می کنند. پس برای نزدیک شدن به واقعیت بهتر است آنها را شناسایی کرده و برای برطرف کردن محدودیت ها تلاش کنیم. در واقع این خیلی مهم است که ما در کنار توجه به توانایی‌هایمان به محدودیت‌های خود نیز توجه داشته باشیم.

به اهمیت و نقش باورها در زندگی‌تان توجه داشته باشید

برای تقویت باورهای باید ابتدا به اهمیت آنها آگاه باشید. باید از تأثیر مثبتی که باورها بر زندگی ما دارند شناخت کافی داشته باشیم. تقویت باورهای مثبت می تواند به بهبود زندگی ما کمک زیادی کند. باورهای مثبت باورهایی‌اند که به ما انرژی و انگیزه حرکت می‌دهند و ما را به جلو هل می‌دهند. ما برای موفقیت هم زندگی به شناخت باورهای مثبت و رسیدن به آنها نیاز داریم.

مطالعه بیشتر: باورهای نادرست ازدواج

 

5/5 - (1 امتیاز)

به اشتراک گذاشتن این استوری،بستر های خود را انتخاب کنید!

درج دیدگاه