نیاز به مشاوره فوری دارم
اگر نیاز به مشاوره فوری داری همین الان میتونی از طریق دکمه زیر درخواست خودت رو ثبت کنی!!!
نیاز فوری به مشاوره دارم
عوارض اضطراب چیست
عوارض اضطراب
اضطراب مفهومی آشنا است که امروزه همه با آن روبرو هستند و از شرایط محیطی و زندگی و … استرس و اضطراب های زیادی دارند. اضطراب با عوارض زیادی همراه بوده که در زیر به آنها می پردازیم:
اثر اضطراب بر سیستم اعصاب مرکزی
زمانی که اضطراب در افراد تشدید می شود و به صورت طولانی مدت با آن درگیر هستند مغز هورمون استرس را به صورت منظم آزاد می کند بدین ترتیب اعصاب شما در هیچ شرایطی آرام نخواهد بود و مدام با این استرس میشود اضطراب روبرو هستید. سردرد، سرگیجه و افسردگی در این زمان به سراغ شما می آیند. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض کورتیزول می تواند باعث چاقی و افزایش وزن شما شود.
اثر اضطراب بر سیستم قلبی عروقی
استرس و اضطراب می تواند فشارهای زیادی را هم به قلب وارد کند. تپش قلب و درد سینه جز مهمترین عوارض اضطراب است که با تشدید آن فرد به سکته های قلبی مبتلا خواهد شد. افزایش فشار خون از دیگر عوارض اضطراب بوده که پارگی عروق را به همراه دارد. افرادی که سابقه بیماری های قلبی دارند با افزایش سطح اضطراب و استرس بیشتر در خطر هستند. اضطراب باریک شدت رگ های قلبی را به همراه دارد و و این گرفتگی باعث می شود تا خون درون شریان های قلبی به جریان نیافتد. بررسی ها نشان می دهد که اضطراب شدید باعث ابتلا افراد سالم به بیماری های قلبی می شود.
اثر اضطراب بر سیستم گوارش
اولین واکنشی که بدن در مقابل استرس از خود نشان می دهد بر هم خوردن سیستم گوارش است. در اثر اضطراب شدید معده درد، حالت تهوع، اسهال و سایر مشکلات گوارشی بر انسان غلبه خواهد کرد. در برخی افراد از دست دادن اشتها نیز ممکن است رخ دهد. سندروم روده تحریک پذیر و در پی آن عفونت روده می تواند از دیگر عوارض اضطراب بر سیستم گوارش باشد. استفراغ و اسهال و یبوست هم از دیگر عوارض است که استرس ک اضطراب زیاد به همراه دارد.
اثر اضطراب بر سیستم ایمنی
یکی از شایع ترین عوارض اضطراب بر بدن ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن است. وقتی به خاطر استرس زیاد مغز هورمون کورتیزول و آدرنالین ترشح می کند کم کم صربان قلب افزایش یافته و همچنین میزان تنفس هم بیشتر می گردد بدین ترتیب مغز به اکسیژن بیشتری نیاز دارد. این امر باعث می شود تا سیستم دفاعی بدن روز به روز تضعیف گردد که در این صورت بدن در مقابل بیماری ها ضعیف شده و فرو احساس بی حالی خواهد کرد. افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی مزمن بیشتر از افراد دیگر به سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر انواع عفونت ها مبتلا می شوند.
اثر اضطراب بر دستگاه تنفسی
زمانی که استرس شدیدی به شما وارد می شود تنفس شما به شماره افتاده و این امر باعث می شود تا احساس تنگی نفس و حتی خفگی داشت باشید. افرادی که بیماری ریوی دارند در خطر هستند چون تنفس سریع و سطحی م تواند سلامتی آنها را به خطر بیندازد. استرس و اضطراب علائم آسم را هم بیشتر کرده و در این شرايط بیشتر افراد بیمارستانی می شوند. اضطراب باعث ایجاد تنگی نفس و احساس فشار بر روی قفسه سینه می شود. بدن با این کار تلاش می کند که اکسیژن بیشتری را به عضلات رسانده و شما را برای وضعیت فرار آماده کند.
اثر اضطراب بر دستگاه ادراری
یکی از شایع ترین عوارض اضطراب بر بدن از دست دادن کنترل ادرار است. زمانی که استرس در فرد افزایش پیدا می کند تکرار ادرار به سراغ انسان آماده کنید و این واکنش شدید باعث می شود تا فرد دچار خود ادراری شود و نتواند ادرار خود را کنترل کند.
مطالعه بیشتر: تست اضطراب کتل
معرفی انواع اضطراب
اضطراب یک بیماری مزمن بوده که نمونه های مختلفی دارد و روانپزشک برای درمان این بیماری ابتدا نوع و شدت آن را مورد بررسی قرار می دهد. اضطراب واقع بینانه یک فرآیند کاملا عادی بوده که امروزه بیشتر افراد در زندگی روزمره با آن مواجه هستند. این اختلالات شایع اگر چه قابل درمان هستند اما با عوارض زیادی روبرو می باشند که زندگی فردی و اجتماعی افراد را مختل می کنند.
اختلال اضطراب فراگیر
افرادی که اضطراب فراگیر دارند مدام در تنش و نگرانی هستند بدین ترتیب با عوارض بیشتری از این بیماری روبرو می باشند. نگرانی که این افراد دارند کاملا غیر طبیعی بوده و مدام زندگی آنها را درگیر می کند. افرادی که شرایط مالی خوبی دارند اما مدام نگران هستند جز این دسته به شمار می روند.
اضطراب اجتماعی
شامل افرادی می شود که از قضاوت دیگران ترس زیادی دارند. این گروه از افراد از اینکه در معرض نگاه و ارزیابی دیگران قرار بگیرند به شدت می ترسند. غذاخوردن در جمع و حتی ارتباط با افراد غریبه و … ترس و نگرانی آنها را بیشتر می کند. اضطراب در این اشخاص اگر درمان نشود می تواند عوارض فردی و اجتماعی زیادی را به همراه داشته باشد.
اضطراب خاص
این اضطراب در شرایطی اتفاق می افتاد که افراد ترسی ذاتی از پیرامون خود دارند. مثل ترس از برخی حشرات یا از ارتفاع و آسانسور و … که افراد سعی می کنند همیشه از آنها دوری کنند. این موارد در صورتی اختلال اضطرابی است که زندگی فرد را مختل کند ور عیر این صورت تنها استرسی زودگذر است.
مطالعه بیشتر: ترس از جدایی در رابطه
نشانه های اضطراب چیست؟
اضطراب نشانه های زیادی دارد که شما به کمک آنها می توانید به راحتی میزان اضطراب را مورد سنجش قرار دهید. این نشانه ها عبارتند از:
علائم فیزیکی اضطراب معمولی و شدید
این نشانه ها به صورت جسم خود را نشان می دهند و شما در فرد مضطرب اولین چیزی که مشاهده می کنید تپش قلب است. شدید شدن ضربان قلب و افزایش سرعت آن به سرعت ظاهر می شوند. در برخی افراد شما شاهد تغییر رنگ صورت هم خواهید بود. در اضطراب مزمن بدن عکس العمل های شدیدتری را از خود نشان می دهد. در اضطراب مزمن و شدید شما شاهد احساس درد در قفسه سینه، فشار خون بالا، عرق کردن، لکنت زبان، انقباض ماهیچه ها، تنگی تنفس و رنگ پریدگی خواهید بود.
نشانه های شناختی اضطراب
که با نشانه های فیزیکی تفاوت زیادی دارد و علائمی چون فراموشی و عدم تمرکز، افکار منفی درباره خود، هراس از آینده، احساس ناتوانی، احساس خطر برای خود یا اطرافیان، اعتماد به نفس ضعیف، احساسات شدیدی مانند: ترس از دیوانه شدن، ترس از سکته کردن و مردن را به همراه دارد.
نشانه های رفتاری
که با اولین استرس و اضطراب قابل مشاهده است.
مطالعه بیشتر: بهترین کتاب های انگیزشی
دوره های آموزشی رایگان در یوتیوب
همین الان میتونی از کانال یوتیوب ما دیدن کنی و مارو حمایت کنی و کلی ویدیو های آموزشی و دوره های آموزشی رایگان ببینی
نمایش دوره های رایگان
حتما این مطالب را بخوانید
مشاوره خانواده آنلاین
مشاوره خانواده آنلاین: راهی نوین برای حل مشکلات خانوادگی در دنیای پر از چالشهای امروز، حفظ سلامت و انسجام خانواده از اهمیت ویژهای برخوردار است. مشکلات خانوادگی میتوانند از عوامل مختلفی ناشی شوند، از مسائل مالی گرفته تا اختلافات نسلی و تفاوتهای فرهنگی. در این...
مشاوره کنکور انسانی
مشاوره کنکور انسانی: کلید موفقیت شما در آزمون کنکور انسانی یکی از مهمترین مراحل تحصیلی برای دانشآموزان است که نقش تعیینکنندهای در آینده شغلی و تحصیلی آنها دارد. بسیاری از داوطلبان این رشته به دلیل تنوع دروس و حجم زیاد مطالب، دچار استرس و نگرانی...
مشاوره انتخاب رشته نهم
انتخاب رشته تحصیلی در پایه نهم یکی از تصمیمات مهم و تاثیرگذار در زندگی تحصیلی و شغلی دانشآموزان است. این انتخاب نه تنها مسیر آموزشی آنها را تعیین میکند، بلکه میتواند نقش بسزایی در شکلدهی به آینده حرفهای و شغلی آنها ایفا کند. در این...
مشاوره تحصیلی پایه دهم انسانی
تحصیل در پایه دهم رشته انسانی به عنوان یکی از مقاطع حساس و سرنوشتساز در زندگی تحصیلی دانشآموزان محسوب میشود. این دوره با چالشهای فراوانی همراه است که نیاز به برنامهریزی دقیق و مشاوره تحصیلی مناسب را بیشتر میکند. مشاوره تحصیلی میتواند دانشآموزان را در...
دیدگاهتان را بنویسید