افزایش هوش کلامی ؛ جادویی برای موفقیت در کار و زندگی
افزایش هوش کلامی ؛ جادویی برای موفقیت در کار و زندگی
آیا دیده اید که افراد مختلفی دیگران را هیپنوتیزم می کنند و آن ها را وادار به کاری که خود می خواهند می کنند؟ شما نیز با کلام خود می توانید دیگران را هیپنوتیزم کنید. با افزایش هوش کلامی این امر شدنی است، کافی است فقط تمریناتی را انجام دهید. البته ذکر یک مطلب بسیار مهم است و آن هم این است که شما با جادوی کلامتان فقط در جهت خیر افراد، برای پیشرفت آن ها، برای به دست آوردن موفقیت خود و… استفاده می کنید، اما برای مقاصد منفی هرگز استفاده نکنید.
در طول تاریخ کلام مثل یک جادو عمل می کرد که گاهی باعث آتش در ارتباطات انسانی شده است و گاهی نیز به راحتی یک غائله را به پایان می رساند. ما در این مقاله می خواهیم به شما کمک کنیم چگونه با افزایش هوش کلامی و با یادگیری چند اصل کاربردی کلام خود را جادوگرانه کنید و به گونه ای حرف بزنید که اطرافیان از حضور شما احساس خوبی داشته باشند.
در گلستان سعدی حکایتی است که شاید خیلی از شماها می دانید ولی در این جای این کتاب نیاز است به آن اشاره ای کنیم:
پادشاه خواب دید که تمام دندان هایش ریختند. فردا نگران اعلام کرد که بهترین تعبیرکنندگان خواب را بیاورید. همراهان شاه گشتند و دو نفر ا زبده ترین تعبیرکنندگان را آوردند و نزد شاه بردند. اولی پس از شنیدن خواب پادشاه گفت: قربانت گردم این نشان دهنده این است که همه اقوام و اطرافیانت قبل از تو می میرند. پادشاه ناراحت شد و دستور داد او را تنبه کنند.
تعبیرکننده دیگر آمد و پادشاه خواب را برای او تعریف کرد. او بعد از کمی تفکر گفت: این خواب نشان می دهد که عمر پادشاه از تمام اطرافیان دراز تر است.
پادشاه خوشحال شد و دستور داد به او هدیه های ارزشمندی بدهند.
اکنون متوجه شده اید که کلام چه تاثیر عظیمی بر طرف دارد. در داستان فوق هر دو تعبیرکننده یک معنا را می گفتند ولی بیان متفاوتی داشتند و این باعث شد که پادشاه بر یکی خشم بگیرد و نسبت به دیگری لطف کند.
مطالعه بیشتر: مشاوره ی کسب و کار
آیا هوش کلامی به صورت ذاتی است؟
خیر. اگر هم درصدی از آن ذاتی باشد، ولی همه ما توانایی فراوانی برای یادگیری هر مهارتی را داریم؟ آیا رانندگی ذاتی است؟ خیر می بینید که هر شخصی که علاقه داشته باشد می تواند رانندگی را یاد بگیرد. هوش کلامی یک اکتساب است که با کمی تمرین در وجود شما نهادینه می شود. کافی است تمریناتی را که در درس های آینده خواهیم گفت در محاورات خود به کار ببرید، سپس به سرعت یاد خواهید گرفت که تغییرات عظیمی در ارتباطات شما ایجاد می شود.
دوره های
رایگانوقت رو هدر نده و همین الان دوره های رایگان موسسه ذهن موفق را در یوتیوب دنبال کن
دوره ذهن آگاهی و آرامش درون به صورت کاملا رایگان
ورود به یوتیوب
مطالعه بیشتر: آموزش فن بیان
تحقیقات مختلف نشان می دهد که با دانستن چند تکنیک می توان در امور مختلف موفقیت های زیادی به دست آورد. گاهی کسی در گفتگوهایش نیت بدی ندارد اما به گونه ای منظور خود را بیان می کند که طرف مقابل ناراحت می شود و گفتگوی آن ها تبدیل به نارضایتی می شود.
واضح است که بیشتر زندگی ما در ارتباط با دیگران می گذرد و هر نوع موفقیتی بدون حضور دیگران امکان پذیر نمی باشد. بر این اساس یادگیری تکنیک های هوش کلامی باعث می شود مثل مغناطیس انسان ها را به سمت خود جذب کنیم و بحث ها را تبدیل به دوستی و آشتی کنیم.
در زیر به چند تکنیک برای تقویت هوش کلامی اشاره می کنیم:
الف- افزایش هوش کلامی – تا حد امکان تو را به من تبدیل کنید:
می گویید: تو چرا این کار را خیلی بد انجام دادی
بگویید: من ناراحت شدم که این کار را خوب انجام ندادی
می گویید: تو هیچ وقت منظور من را نمی فهمی
بگویید: من می خواهم منظورم را واضح تر بیان کنم.
مطالعه بیشتر: مشاوره شغلی
ب- افزایش هوش کلامی – از عبارات”هیچ وقت”، “هرگز”، “همیشه” و قیدهای کلی کمتر استفاده کنید:
می گویید: همیشه دیر می آیی
بگویید: الان دیر اومدی
می گویید: هیچ وقت یک جمله درست و حسابی از تو نفهمیدم.
بگویید: این جمله ای که الان گفته ای خیلی مناسب نیست.
ج- افزایش هوش کلامی – به جای سرزنش طرف، احساس خود را بیان کنید:
می گویید: چرا در جمع دوستانم این جوری با من حرف زدی؟
بگویید: خیلی عصبانی شدم که در جمع دوستانم این جوری با من حرف زدی!
می گویید: تو آدم قدر نشناسی هستی.
بگویید: ناراحت هستم که قدر کارم را نمی دانی!
د- افزایش هوش کلامی – با کلماتی مثل”کاش”، “انتظار داشتم” و… انتظار خود را از طرف مقابل بیان کنید:
می گویید: چرا دیر اومدی؟ این قدر بدقول نباش!
بگویید: کاش زودتر می آمدی خیلی منتظر بودم.
می گویید: تولدم یادت رفت و انگار برات مهم نبود.
بگویید: انتظار داشتم تولدم یادت بمونه.
ه- و در آخر برچسب های منفی را به برچسب مثبت تبدیل کنید:
می گویید: تو خیلی بی نظمی
بگویید: تئ که آدم متعهدی هستی انتظار میره نظم بیشتری داشته باشی.
می گویید: خیلی تنبل هستی!
بگویید: تو که خیلی هدفمندی در این زمینه هم می تونی تلاش بیشتری کنی.
برای یادگیری بهتر جادوی کلام و تکنیک های هوش کلامی به درس زیر از خانم دکتر فتاحی توجه کنید:
برای افزایش هوش کلامی میتوانید از پکیج هیپنوتیزم کلامی توسط ذهن موفق پارسیان گردآوری شده است استفاده بفرمایید
سوالات متداول
برای افزایش هوش کلامی، میتوان به فعالیتهایی مانند خواندن کتابهای متنوع، نوشتن منظم، شرکت در گفتگوهای فکری و حل معماهای کلامی پرداخت. یادگیری زبانهای جدید و تمرین مهارتهای گوش دادن فعال نیز کمککننده است.
کتابهای داستانی، علمی، فلسفی و تاریخی که دارای زبان و واژگان غنی هستند، میتوانند به تقویت هوش کلامی کمک کنند. انتخاب کتابهای با سبکهای مختلف نویسندگی میتواند دایره واژگان و تواناییهای تحلیلی را بهبود بخشد.
نوشتن منظم مانند نگارش یادداشتها، مقالات و داستانها به تقویت ساختاردهی ایدهها، دقت در انتخاب واژگان و بهبود مهارتهای بیانی کمک میکند. تمرین نوشتن میتواند به تقویت تواناییهای تحلیلی و کلامی نیز منجر شود.
دوره های آموزشی رایگان در یوتیوب
همین الان میتونی از کانال یوتیوب ما دیدن کنی و مارو حمایت کنی و کلی ویدیو های آموزشی و دوره های آموزشی رایگان ببینی
نمایش دوره های رایگان
حتما این مطالب را بخوانید
چرا نمیتوانم هیچ دوستی پیدا کنم
چرا نمیتوانم هیچ دوستی پیدا کنم؟ دلایلی که چرا نمیتوانیم دوست پیدا کنیم پیدا کردن دوستان جدید یک فرایند چند بُعدی است و ممکن است به دلایل مختلفی باشد که افراد دشواری در این زمینه تجربه کنند. برخی از دلایل ممکن شامل موارد زیر میشود:...
مدیریت تعارض چیست
مدیریت تعارض به چه معناست؟ مدیریت تعارض چیست ؟ مدیریت تعارض فرآیندی است که به کمک استراتژیها، فنون و روشهای مختلف، تفاوتها، ناهماهنگیها و اختلافات را در محیطهای مختلف اداره میکند. این فرآیند شامل شناسایی، تجزیه و تحلیل مسائل، یافتن راهحلهایی که منجر به کاهش...
پرورش تسلط کلامی
تسلط کلامی چیست؟ پرورش تسلط کلامی به مهارت و توانایی ارتباط برقرار کردن، بیان افکار و ایدهها، استفاده از واژگان مناسب و منظم، و انتقال پیامها و اطلاعات به شیوهای کارآمد و موثر اطلاق میشود. این مهارت شامل توانایی صحبت کردن به شیوه روان و...
زبان بدن
زبان بدن چیست؟ زبان بدن یک روش غیرکلامی است که افراد از طریق حرکات، اعمال و انتقال احساسات و نظراتشان، ارتباط برقرار میکنند. این نوع ارتباطات شامل انواع حرکات مانند نگاه کردن، اشاره کردن، تغییرات در اندازه بدن، حالتهای چهره و حرکات دست میشود. زبان...
دیدگاهتان را بنویسید