هوش کلامی در کودکان
کودکان با هوش کلامی بالا همیشه جوابی آماده دارند و می توانند به بهترین شکل از لغات استفاده کنند. این هوش فقط به شنیدن و صحبت کردن محدود نمی شود بلکه به هر نوعی که شما از کلمات و زبان استفاده کنید شامل این هوش می شود. هوش کلامی زندگی فردی و اجتماعی کودک را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث رشد و تکامل او می شود. کودکانی که بهتر می توانند صحبت کنند قطعا راحت تر با دیگران ارتباط برقرار می کنند و اعتماد به نفس بیشتری هم دارند. هوش کلامی به کودکان کمک می کند تا احساسات و نیازهای خود را به راحتی بیان کنند. قوه شنیداری آنها هم قوی بوده و به سرعت همه چیز را یاد می گیرند.
هوش کلامی در کودکان به راحتی تقویت می شود و تکنیک های زیادی برای این کار وجود دارد. با افزایش سن کودک هوش کلامی هم به صورت ذاتی رشد می کند و اگر کودک در این پروسه تمرین ها لازم را داشته باشد قطعا پیشرفت خوبی را تجربه خواهد کرد. واژه هایی که کودک می شنود را می تواند به مرور زمان تکرار کند و این می تواند به گسترده شدن دایره لغات او کمک کند. زبان باز کردن کودک رابطه مستقیمی با هوش کلامی او دارد. هرچقدر کودک شنیداری فعالتری داشته باشد، پایهی هوش کلامی او محکمتر بنا خواهد شد. کودکانی که هوش کلامی قوی دارند بهتر می توانند با دیگران ارتباط بگیرند.
مطالعه بیشتر: هوش کلامی چیست
برای تقویت این هوش همیشه از والدین درخواست می شود تا زیاد با کودک خود صحبت کنند. بدین ترتیب آنها می توانند کودکانی باهوش را پرورش دهند. کودکان قبل از اینکه تحصیل را شروع کنند تنها به نقاشی و فعالیت هایی غیر کلامی مشغول هستند که والدین در این زمان باید با خواندن شعر و قصه هوش کلامی را در آنها تقویت کنند. خوشبختانه هوش کلامی را میتوان از زمان بدو تولد تا بزرگسالی تقویت کرد. کودکانی که با هوش کلامی بالا رشد کرده اند در آینده می توانند پیشرفت های خوبی را تجربه کنند.
تکنیک های تقویت هوش کلامی در کودکان
تقویت قدرت تصور کودک
برای تقویت هوش کلامی نیاز است تا کودک با قدرت تصور خود خلاقیتش را نشان دهد. فکر کردن اولین فاکتور برای رسیدن به هوش کلامی است. بازی هایی چون پازل و خونه سازی می توانند قدرت تصور کودک را به بهترین شکل تحریک کنند که در این صورت کودک خلاقیت های بی نظیری را نشان می دهد .
ارتباط اجتماعی کودک
ارتباط با دیگران نقشهای در تقویت هوش کلامی دارد بدین ترتیب بهتر است کودک را به این ارتباط تشویق کنید. در جلسات گروهی مهارت شنیداری و گفتاری کودک تقویت می شود. وقتی هوش اجتماعی کودک به اوج خود می رسد بهتر می تواند با دیگران ارتباط بگیرد. والدین باید به کودک خود اجازه داده با دیگران ارتباط برقرار کنند تا از این طریق هوش کلامی در کودکشان تقویت شود.
مطالعه بیشتر: تقویت هوش کلامی در بزرگسالان
صحبت با کودک
برای تقویت هوش کلامی بهترین راه کار صحبت کردن با کودک است. با این کار او کلمات زیادی را از شما شنیده و به خاطر می سپارد و با این کار می تواند با لغات بیشتری شروع به صحبت کند. والدین باید کودکان را تشویق کرده تا با خانواده و دوستان خود صحبت کنند. کودک در این زمان آداب مکالمه با دیگران را فرا می گیرد. کودکانی که در چالش ها و مشکلات خانوادگی نظر می دهند قطعا هوش کلامی بالایی دارند. بهتر است به حرف های کودکان به خوبی گوش کنید.
خرید کتاب(کلیک)
آموزش موسیقی در سن کم
کودکانی که به موسیقی علاقه دارند و بین سن ۴ تا ۶ سال موسیقی را فرا می گیرند هوش کلامی قوی تری دارند. تاثیر موسیقی بر هوش کلامی بالا بوده و والدین باید از این فرصت استفاده کنند.
کتابخوانی و داستان سرایی
کتاب خواندن برای کودکان در هر سنی مناسب بوده و کمک می کند تا هوش کلامی آنها به بهترین شکل تقویت شود. شنیدن داستانهای مختلف نه تنها هیجان کودک و حس کنجکاوی او را بیشتر کرده بلکه کمک می کند تا کلمات جدیدی را یاد بگیرد و بتواند هنگان گفتار از آنها استفاده کند. این کار باعث میشود بخشهای بیشتری از مغز کودکان فعال شود. پس در این دنیای دیجیتال از اهمیت کتابخوانی برای کودک خود غافل نشوید.
با متن گوش دادن به موسیقی
وقتی کودک شروع به خواندن آهنگ مورد علاقه خود می کند در واقع مهارت گفتاری او به بهترین شکل تقویت می شود و این می تواند در هوش کلامی هم تاثیر داشته باشد.
مولفه های مهم هوش کلامی در کودکان
هوش کلامی در کودکان با ۴ مولفه مهم شناخته می شود که به آنها اشاره می کنیم:
معناشناسی
این اولین مولفه است که کودک در آن باید معنای کلمات را به درستی درک کرده باشد. کودک یاد می گیرد که کلمات در هر موقعیت چه معنایی دارند. وقتی کودک کلمات را درست و به جا استفاده می کند در واقع از هوش کلامی خود استفاده کرده و با این روش می تواند آن را به خوبی تقویت کند. کلمات در گفتار کودکان جایگاه بالایی دارند.
آواشناسی
آواشناسی در واقع همان صداهایی است که کودک آنها را می شنود. زمانی که والدین با کودک صحبت می کنند کودک از این مولفه استفاده کرده و سعی می کند تا صداها و کلماتی که شنیده ن شود را به خاطر بسپارد. شناخت آوای واژه ها و تعامل واکنش موسیقیایی آن ها بر روی یکدیگر اهمیت زیادی دارد. پس اگر کودک آوای کلمات را بداند و درست و به جا استفاده کند باعث می شود لحن او دل انگیز تر و دل چسب تر از زمان معمولی به نظر برسد.
توانایی جمله سازی عالی
مهمترین موضوع در هوش کلامی جمله سازی است. اگر کودک توانایی جمله بندی نداشته باشد نمی تواند به خوبی با دیگران ارتباط برقرار کند پس والدین باید در فرآیند آموزش این موضوع را توجه کنند.
کاربرد کلمات
آخرین موضوع هوش کلامی، دانستن کاربرد کلمات است. چون بعضی کلماتی هستند که چند معنایی هستند و اگر طریقه استفاده از آن ها را ندانیم، ممکن است باعث سوءتفاهم های زیادی شود. کودکان باید این ۴ مقوله را به خوبی یاد بگیرند.
مطالعه بیشتر: کتاب هوش کلامی
آخرین مقالات
-
درمان طرحواره بدبینیآیا احساس میکنید همیشه دیگران قصد دارند شما را فریب […]
-
درمان طرحواره تنبیهآیا تا به حال احساس کردهاید که اشتباهات کوچک و بزرگی […]
-
درمان طرحواره آسیب پذیریآیا احساس میکنید همیشه در معرض آسیبپذیری بیشتر از […]
-
مدیتیشن برای کاهش خشمآیا تا به حال احساس کردهاید که خشم شما تحت کنترل شما […]
-
مدیتیشن برای رهایی از استرسآیا از استرسهای روزمره خسته شدهاید؟ آیا به دنبال […]
-
فواید مراقبه چیستآیا احساس میکنید زندگی شما از استرس و اضطراب پر شده […]
-
مدیتیشن برای افزایش تمرکز کودکانآیا کودکتان هنگام انجام تکالیف به راحتی حواسش پرت […]
-
مدیتیشن برای خواب آرامآیا شبها به سختی به خواب میروید؟ یا ممکن است حتی […]
-
مدیتیشن برای رفع سر دردآیا از سردردهای مکرر و طاقتفرسا خسته شدهاید؟ آیا به […]
-
مدیتیشن برای آرامش اعصابآیا هر روز با استرس، اضطراب و فشار ذهنی مواجه هستید؟ […]
حتما این مطالب را بخوانید
چرا نمیتوانم هیچ دوستی پیدا کنم
چرا نمیتوانم هیچ دوستی پیدا کنم؟ دلایلی که چرا نمیتوانیم دوست پیدا کنیم پیدا کردن دوستان جدید یک فرایند چند بُعدی است و ممکن است به دلایل مختلفی باشد که افراد دشواری در این زمینه تجربه کنند. برخی از دلایل ممکن شامل موارد زیر میشود:...
مدیریت تعارض چیست
مدیریت تعارض به چه معناست؟ مدیریت تعارض چیست ؟ مدیریت تعارض فرآیندی است که به کمک استراتژیها، فنون و روشهای مختلف، تفاوتها، ناهماهنگیها و اختلافات را در محیطهای مختلف اداره میکند. این فرآیند شامل شناسایی، تجزیه و تحلیل مسائل، یافتن راهحلهایی که منجر به کاهش...
پرورش تسلط کلامی
تسلط کلامی چیست؟ پرورش تسلط کلامی به مهارت و توانایی ارتباط برقرار کردن، بیان افکار و ایدهها، استفاده از واژگان مناسب و منظم، و انتقال پیامها و اطلاعات به شیوهای کارآمد و موثر اطلاق میشود. این مهارت شامل توانایی صحبت کردن به شیوه روان و...
زبان بدن
زبان بدن چیست؟ زبان بدن یک روش غیرکلامی است که افراد از طریق حرکات، اعمال و انتقال احساسات و نظراتشان، ارتباط برقرار میکنند. این نوع ارتباطات شامل انواع حرکات مانند نگاه کردن، اشاره کردن، تغییرات در اندازه بدن، حالتهای چهره و حرکات دست میشود. زبان...
دیدگاهتان را بنویسید