وبینار رایگان (آنلاین)

خودشناسی عمیق پایان طرحواره ها

فقط 100 نفر اول

ثبت نام
توسط منتشرشده در: مرداد ۲۹, ۱۴۰۱دسته بندی ها: کودک و نوجوان

فهرست مطالب این مقاله

خجالتی بودن یک مشکل شایع بوده که در کودکان و نوجوانان دیده می شود و اعتماد به نفس پایین را به همراه دارد. افراد خجالتی همیشه از حضور در جمع گریزان هستند چون خود را پایین تر از دیگران می دانند و نمی توانند نظرات و ایده های خود را به راحتی بیان کنند. خانواده و نحوه تربیت والدین نقش مهمی در بروز این مشکل دارد. والدین همیشه الگوی اصلی فرزندان هستند بنابراین زمانی که شما با والدینی خجالتی و کمرو زندگی می کنید قطعا از آنها الگو برداری خواهید کرد و این می تواند در زندگی فردی و اجتماعی کودکان که نوجوانان خجالتی تاثیرات منفی داشته باشد. خجالتی بودن این قشر از جامعه به دلایل مختلفی اتفاق می افتد.

تربیت نادرست والدین باعث شده تا کودک نتواند به تنهایی وظایف خود را انجام دهد چون والدین مسئولیتی را به عهده او نگذاشته اند. برای درمان خجالتی بودن کودکان و نوجوانان راهکارهای زیادی وجود دارد و بهتر است این مشکل در ابتدا ریشه یابی شور تا بتوان به صورت عمقی آن را درمان کرد. کودکان و نوجوانان خجالتی نمی توانند به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنند و همیشه تنها بودن و عزلت را ترجیح می دهند. ترس آنها از مسخره شدن زیاد است بنابراین سعی می کنند کمتر در جمع صحبت کنند‌. این افراد کم کم با افسردگی افسردگی مشکلات دیگری روبرو می شوند که زندگی آنها را تحت تأثیر قرار می دهد.‌

برای ثبت درخواست مشاوره فرم زیر را پر کنید یا با شماره 02166425154 تماس بگیرید.

کودکان چون در سنین کم هستند درمان سریع تر برای آنها جواب می دهد اما نوجوانان چون زمان زیادی است که با این مشکل روبرو هستند برای نتیجه گرفتن باید زمان کافی را صرف کنند. برای درمان خجالتی بودن کودکان و نوجوانان روانشناس می تواند کمک های زیادی را ارائه دهد و تکنیک هایی که او اجرا می کند نتیجه بهتری خواهد داشت. در این شرایط والدین نباید کودک و نوجوان خود را با دیگران مقایسه و حتی آن ها را سرزنش کنند چون این می تواند شرایط را بدتر کند.

 

درمان خجالتی بودن کودکان و نوجوانان

درمان خجالتی بودن کودکان و نوجوانان

نشانه های خجالتی بودن کودکان و نوجوانان

استرس های مداوم

این افراد مدان استرس و اضطراب دارند که مبادا کارای را نادرست انجام دهند یا حرف نابجایی بزنند. کوچکترین تغییرات استرس آنها را زیاد می کند. قرار گرفتن در موقعیت های جدید می‌تواند افراد خجالتی را به شدت تحت تاثیر قرار دهد

خودخوری

افراد خجالتی در زمان مشاجره و بحث نمی توانند به خوبی از خود دفاع کنند و همیشه کوتاه آمده و شروع به خودخوری می کنند که این موضوع استرس آنها را بیشتر می کند. همین موضوع باعث می‌شود دیگران تا حد امکان از آنها سوء استفاده کنند و او را فردی مظلوم بشناسند .

مطالعه بیشتر: خجالتی بودن در دوران نامزدی

ضعف در تصمیم گیری

کودکان و نوجوانان خجالتی در زمان تصمیماتی کیری همیشه نظر دیگران را اولویت قرار می دهند و به علایق خود هیچ توجهی نمی کنند آنها به دلیل اعتماد به نفس پایین و خجالتی بوده در تصمیم گیری ضعف های زیادی دارند.

در جمع ساکت هستید

این افراد اگر چه دنیایی حرف دارند اما همیشه ساکت هستند و حتی در جمع هم خود را با لوازم شخصی خود سرگرم می کنند. آنها از بیان ایده های خود ترس دارند.

فداکاری بیش از حد

این افراد همیشه حق خود را به دیگران می بخشید و فداکاری بیش از حد آنها نشان می دهد که نمی توانند از حق خود دفاع کنند‌.

عدم بیان نظرات و عقاید

بیان نظرات و عقاید برای آنها سخت است و هیچ گاه آن را بیان نمی کنند‌ آنها علایق خود را نادیده گرفته و تنها به دیگران توجه دارند.

تردید زیاد

تردید داشتن نشانه خجالتی بودن کودکان و نوجوانان است. چون به خود اعتماد ندارند نمی توانند ارتباط موفقی هم با دیگران داشته باشند‌.

احساس تنهایی

خجالتی ها همیشه احساس تنهایی می کنند چون خود را از دیگران دور کرده اند. آنها در زمان مشکلات بیشتر این تنهایی را حس می کنند.

کتاب هوش کلامی
یکی از بهترین کتاب هایی میتونه در زمینه های نفوذ کلامی و هوش کلامی کمکت کنه همین کتابه میتونی با این کتاب چجوری با همسر فرزند دوست و رییس چطور صحبت کنی. پس اگر میخوای صحبت ها و جمله هات تاثیر گذار باشه میتونی از این کلاس استفاده کنی.

خرید کتاب(کلیک)

تکنیک های درمان خجالتی بودن کودکان و نوجوانان

همانطور که در قسمت بالا به این موضوع پرداختیم خجالتی بودن کودکان و نوجوانان قابل درمان بوده و مشاور می تواند در این شرایط به شما کمک کند و راهکارهایی را در اختیار شما قرار دهد.

مزایای برون گرایی را برای کودک خود توضیح دهید

اولین کار این است که کودک و نوجوانان با برونگرایی و مزیت های آن آشنا شود. این عامل بهتر است ابتدا ریشه یابی شود.

به فرزندتان بیاموزید که در موقعیت های سخت مودب باشد

مودب بودن و کنترل خشم و عصبانیت باعث می شود تا کودک و نوجوان اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند و بتوانند خجالتی بودن خود را کمتر کنند.

به مردم نگویید فرزندتان خجالتی است

با این کار فرزند شما هم به این باور می رسد که شخصیتی خجالتی دارد و در این زمان نمی تواند اعتماد به نفس کافی را داشته باشد و حتی توانایی های خود را باور کند.این طرز رفتار باعث می شود که فرزند شما فرصت های پیشرفت را از دست بدهد و از محیط های اجتماعی دوری کند.

فرصت بیان کردن احساسات را به فرزندان خود بدهید

کودکان و نوجوانان خجالتی اغلب نمی توانند احساسات خود را به راحتی بیان کنند پس بهتر است شما شرایط را برای بیان احساس آنها فراهم کنید. فرزند خود را تشویق کنید تا با احساساتی که دارد با دیگران ارتباط برقرار کند. .بیان احساسات خود به این شیوه به کودک شما کمک می کند تا حس کند که او شنیده می شود.

کودک و نوجوان خجالتی را برای تجربه های جدید آماده کنید

تجربه چیزهای جدید نه تنها اعتماد به نفس را در این افراد افزایش می دهد بلکه باعث می شود تا این افراد بهتر با دیگران ارتباط برقرار کنند و ترس و استرس از شرایط جدید و تغییر نداشته باشند.

 

درمان خجالتی بودن کودکان و نوجوانان

درمان خجالتی بودن کودکان و نوجوانان

کودک و نوجوان کمرو را جلو همسالان یا دیگران نصیحت نکنید

اگر قصد نصیحت فرزند خود را دارید بهتر لست محیطی خلوت را برای این کار انتخاب کنید و هیچ وقت او را با همسالان مقایسه نکنید.

کودک را بخاطر خجالتی بودن سرزنش نکنید

سرزنش کردن کودک و نوجوان باعث می شود تا اعتماد به نفس آنها کمتر شود و به دلیل سرخوردگی این خجالتی بودن آنها روز به روز بیشتر می گردد. به جای سرزنش او را راهنمایی کنید.

از معلمان مدرسه کمک بخواهید

مشاوره هایی که معلمان به شما ارائه می دهند می تواند به درمان خجالتی بودن بچه ها کمک زیادی کند. بهتر لست شرایط فرزند خود را برای معلمان بیان کنید.

دوستان مناسبی برای فرزند خود پیدا کنید

دوست خوب می تواند الگوی خوبی برای فرزند شما باشد و او ره در شرایط خوبی قرار دهد پس بهتر است به کمک یک دوست خوب خجالتی بودن فرزندتان را درمان کنید.

اعتماد به نفس فرزند خجالتی خود را تقویت کنید

تقویت اعتماد به نفس اولین مرحله برای درمان خجالت است. بهتر است ویژگی های مثبت او را یادآوری کنید و او را مدام تحسین و تشویق کنید تا اعتماد به نفس لازم را بدست آورد.

به جای فرزند خجالتی خود حرف نزنید

اجازه دهید تا فرزند شما در جمع خودش صحبت کند چون صحبت کردن شما این خجالتی بودن را تشدید خواهد کرد.

مهارت های اجتماعی کودک خود را تقویت کنید

درباره اهداف و مهارت های اجتماعی با کودک صحبت کنید. اهداف را برای او تعیین کنید تا استعدادهای خود را نشان دهد دهد با اعتماد به نفس بالا بر خجالتی بودن خود غلبه کند.

مطالعه بیشتر: نشانه های عدم اعتماد به نفس در نوجوانان

5/5 - (1 امتیاز)

به اشتراک گذاشتن این استوری،بستر های خود را انتخاب کنید!

درج دیدگاه