تفاوت درونگرایی با خجالت
درونگرایی با خجالتی بودن تفاوت های زیادی دارد. فردی که درونگرایی در واقع تنهایی را دوست دارد و از حضور در جمع شرمنده و خجالت زده نیست بلکه همیشه تنهایی و عزلت را ترجیح می دهد.
تفاوت درونگرایی با خجالتی بودن
بین این ۲ مقوله ۵ فرق مهم هست که در اینجا به آنها اشاره می کنیم:
خجالتی ها موفق نمی شوند
عدم موفقیت می تواند مهمترین تفاوت افراد درونگرا و خجالتی باشد. افرادی که درونگرا هستند تنهایی را ترجیح می دهند و در آن به تفکر می پردازند و می توانند با اعتماد به نفس بالا به مهارت های خوبی هم دست پیدا کنند در صورتی که افراد خجالتی اراده هیچ کاری را ندارند و همیشه شرمنده هستند و احساس بس ارزشی می کنند. آنها به دلیل عدم اعتماد به نفس نمی توانند کاری را به تنهایی انجام دهند. پس اولین تفاوت در خواسته های آنها است.
افراد خجالتی آرزوی حضور در اجتماع را دارند
افراد خجالتی همیشه ترس دارند و فکر می کنند که نمی توانند در جمع صحبت کنند و مدام مورد تمسخر دیگران قرار می گیرند. به همین دلیل در جمع حاضر نمی شوند. افراد درونگرا مهارت بالایی برای صحبت در جمع دارند اما تنها بودن را دوست دارند و از جمع فرار می کنند. این نوع نگرش و رفتار مهمترین تفاوت این افراد است.
درونگرایی ذاتی است و خجالت، احتمالاً اکتسابی
افراد درونگرا این ویژگی را به صورت ذاتی و درونی دارند که از کودکی با آنها بوده اما افراد خجالتی این صفت را به صورت اکتسابی و از کودکی فرا گرفته اند. تربیت غلط والدین و همچنین تنبیه و مقایسه های زيادي و نداشتن خودباوری مهمترین دلیل خجالتی شدن افراد است.
مطالعه بیشتر: ازدواج درونگرا با برونگرا
افراد درونگرا دنبال هدف هستند
افراد درونگرا در تنهایی خود اهدافی را دنبال می کنند و قطعا برای رسيدن به آنها تلاش می کنند اما افرا خجالتی چون اعتماد به نفس ندارند هدفی را هم دنبال نمی کنند بدین ترتیب پیشرفت آنها کمتر خواهد بود.
ارتباط افراد درونگرا با دیگران گسترده تر است
افراد درونگرا اگر چه تنهایی و عزلت را دوست دارند اما در شرایط خاص می توانند به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنند اما افراد خجالتی از ارتباط با دیگران و مورد تمسخر قرار گرفتن ترس دارند.
درونگراها قابل اعتماد تر و متفکرتر هستند
افراد خجالتی نمی توانند فرد قابل اعتمادی برای شنیدن درد و دل های دیگران و مشورت کردن باشند. اما افراد درونگرا قابل اعتماد هستند و گوش شنوایی برای شنیدن درد دل دیگران دارند. آنها قبل از انجام هر کاری به خوبی فکر کرده و بهترین تصمیم را می گیرند. مشورت کردن با افراد درونگرا می تواند برای شما بهترین گزینه باشد. افراد خجالتی با راهنمایی های اشتباه خود شرایط را برای شما وخیم تر می کنند.
خجالتی ها بی دست و پا هستند
افراد خجالتی کمی بی دست و پا هستند و نمی توانند از حق خود به خوبی دفاع کنند در صورتی که افراد درون گرا به هیچ عنوان این طور نیستند. افراد درونگرا می توانند به راحتی از حق خود دفاع کنند و مهارت خوبی نسبت برقراری ارتباط با دیگران دارند. آنها با نه گفتن خود را از برخی شرایط رها می کنند.
خرید کتاب(کلیک)
شباهت افراد درونگرا و خجالتی
افراد درونگرا و خجالتی علاوه بر تفاوت شباهت هایی هم با هم دارند. افراد خجالتی هم تا حد زیادی برونگرا هستند و تنهایی را ترجیح می دهند چون از حضور در اجتماع ترس دارند. افراد خجالتی دوست دارند که اجتماعی باشند، اما اضطراب و کمرویی این اجازه را به آنها نمیدهد. آنها از تعاملات با دیگران راضی نیستند و وقتی به یک جمع عادت می کنند از آنها انرژی می گیرند و رفتارهایی مثل افراد برونگرا از خود بروز میدهند. اگر چه افکار این افراد متفاوت است اما هر دو یک هدف را دنبال می کنند. کم رویی در برخی افراد درونگرا هم دیده می شود و مانع ارتباط آنها با دیگران می گردد.
فرد خجالتی از اینکه دور از دیگران است احساس بدی دارد، با این وجود از بودن در جمع میترسد. این افراد ۴ شباهت اساسی دارند که در زیر آنها را معرفی می کنیم:
افراد خجالتی و درونگرا هر دو ساکت اند
ساکت بودن مهمترین وجه شباهت افراد خجالتی و درونگرا است. آنها اهل صحبت کردن با دیگران نیستند و مدام غرق افکار خود می شوند. این افراد خود را از بحث های عمیق دور می کنند و اطلاعات پیرامون خود را بیشتر در دهن خود تجزیه و تحلیل می کنند. افراد خجالتی بیشتر در توهمات سیر می کنند و تفکرات آنها بیشتر حالت رویاپردازانه دارد. فرد خجالتی قادر نیست واکنشی صحیح در موقعیت های اجتماعی نشان بدهد. دچار اضطراب میشود، ضربان قلبش بالا میرود، کف دستانش عرق میکند و عضلاتش منقبض میشوند.
مطالعه بیشتر: درمان خجالتی بودن کودکان و نوجوانان
خجالت و درونگرایی، هر دو آینده شما را به خطر می اندازند
افراد بی دست و پا و گوشه گیر نمی توانند در جامعه حاضر شوند از این رو هر دو آینده شما را به خطر می اندازند. اعتماد به این افراد سخت بوده و شما نمی توانید با آنها درد دل کنید چون گوش شنوایی ندارند. همنشینی با این افراد شما را گوشه گیر و افسرده خواهد کرد. مهارت های اجتماعی و ارتباطی شما کم کم بیرنگ خواهد شد. افراد خجالتی و درونگرا هر دو به سختي با دیگران وارد رابطه و همچنین بحث و مذاکره می شوند و از آن ترس دارند.
پیشرفت آنها کم خواهد بود
تعامل با افرادی که خجالتی و درونگرا هستند در بیشتر مواقع مانع از پیشرفت و ترقی شما می شود. افراد درونگرا کمتر با دیگران وارد رابطه می شوند بنابراین می توانند پست و مقام خوبی هم در اجتماع داشته باشند. افراد خجالتی هم به توانایی های خود ایمان ندارند و همیشه از موفقیت های بزرگ و مسئولیت های سنگین ترس دارند که در این صورت به رشد و تکامل نمی رسند.
شباهت دیگر خجالت و درونگرایی در تفکرات اولیه آنها است: هر دوی آنها در ابتدا با حضور در جمع ممانعت می کنند. افراد خجالتی به طور کل این شرایط را دوست ندارند اما افراد درونگرا می توانند خود را با شرایط جمع وفق دهند و ارتباطی موثر را با اعضای گروه برقرار کنند.
مطالعه بیشتر: علت و درمان خجالتی بودن
آخرین مقالات
-
درمان طرحواره بدبینیآیا احساس میکنید همیشه دیگران قصد دارند شما را فریب […]
-
درمان طرحواره تنبیهآیا تا به حال احساس کردهاید که اشتباهات کوچک و بزرگی […]
-
درمان طرحواره آسیب پذیریآیا احساس میکنید همیشه در معرض آسیبپذیری بیشتر از […]
-
مدیتیشن برای کاهش خشمآیا تا به حال احساس کردهاید که خشم شما تحت کنترل شما […]
-
مدیتیشن برای رهایی از استرسآیا از استرسهای روزمره خسته شدهاید؟ آیا به دنبال […]
-
فواید مراقبه چیستآیا احساس میکنید زندگی شما از استرس و اضطراب پر شده […]
-
مدیتیشن برای افزایش تمرکز کودکانآیا کودکتان هنگام انجام تکالیف به راحتی حواسش پرت […]
-
مدیتیشن برای خواب آرامآیا شبها به سختی به خواب میروید؟ یا ممکن است حتی […]
-
مدیتیشن برای رفع سر دردآیا از سردردهای مکرر و طاقتفرسا خسته شدهاید؟ آیا به […]
-
مدیتیشن برای آرامش اعصابآیا هر روز با استرس، اضطراب و فشار ذهنی مواجه هستید؟ […]
حتما این مطالب را بخوانید
چه شغلی را دوست دارم – راه های پیدا کردن علاقه شغلی
آیا تا به حال از خود پرسیدهاید: "چه شغلی برای من مناسب است؟" یا شاید همیشه به دنبال علاقه واقعیتان بودهاید اما هنوز نمیدانید چه چیزی شما را به وجد میآورد؟ پیدا کردن شغلی که هم به آن علاقه دارید و هم با استعدادهای شما...
از کارم متنفرم – نکاتی برای ناراضیان شغلی
شغلمو دوست ندارم، اما فقط خودم میتونم براش قدمی بردارم از کارم متنفرم - نکاتی برای ناراضیان شغلی اگر شغلی دارید که دوست ندارید و قصد دارید تغییراتی ایجاد کنید، میتوانید با دقت به مراحل زیر پیش بروید: 1. تعیین اهداف:- برنامهریزی کنید و اهداف...
ایده های راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم
ایده های راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم راهاندازی کسب و کار با سرمایه کم یک چالش جذاب و در عین حال فرصت برای افراد خلاق و پرانرژی است. در زیر چند ایده برای راهاندازی کسب و کار با سرمایه کم آمده است:...
چگونه شغل مناسب خود را پیدا کنیم
چگونه شغل مناسب خود را پیدا کنیم ؟ پیدا کردن شغل مناسب ممکن است چالش برانگیز باشد، اما با رعایت چند مرحله میتوانید بهترین گزینه را پیدا کنید: 1. تعیین اهداف شغلی : تعیین اهداف شغلی یک فرایند مهم است که به شما کمک میکند...
دیدگاهتان را بنویسید