هوش اجتماعی چیست
هوش اجتماعی یک مهارت فردی است که کمک می کند در اجتماع بهتر ظاهر شویم و در موقعیت های مختلف عکس العملی مناسب را نشان دهیم و به خواسته های خود دست پیدا کنیم. افرادی که این مهارت را درون خود پرورش داده اند ارتباط سالم تری با دیگران دارند و می توانند تاثیر گذار باشند. با این هوش شما می توانید با دیگران همکاری مثبتی داشته باشید و حتی از تزریق دیگران استفاده کنید. هوش اجتماعی باعث می شود تا به توانایی های خود باور داشته باشید و بتوانید اهداف خود را دنبال کنید. این هوش شامل آگاهی از وضعیت ها و محرک های اجتماعی می باشد که می توان آن ها را رهبری کرد.
استراتژی ها و تعاملاتی که در این هوش نهفته است در ابتدای کار تعامل ما با دیگران را آسان تر می سازد و به ما اعتماد به نفس می دهد تا بهتر وارد رابطه شویم. دیدگاه درونی ما با این هوش ارتقا پیدا کرده و در اینجا است که می توانیم عکس العمل های خوبی داشته باشیم. این هوش در روابط فردی و اجتماعی افراد تاثیر گذار بوده و اگر به درستی استفاده شود می تواند زندگی شما را با تغییرات مثبتی روبرو کند. برای تقویت این هوش می توانید از دوران کودکی و با تکنیک های مختلف شروع کنید.
با این هوش می توانید رفتاری تقویتی داشته باشید که باعث می شود احساس ارزشمندی، رقابتی و تشویق شدن داشته باشید. افرادی که از این هوش به درستی استفاده نمی کنند رفتاری سمی دارند و دیگران را با عکس العمل های بد از خود دور می کنند و همیشه احساس شرمندگی و گناه دارند. هوش اجتماعی بالا شما را به فردی اجتماعی و تاثیر گذار تبدیل می کند و می توانیر برای خود و جامعه مفید می باشید. هوش اجتماعی از دیگر شاخه های هوش بوده که به صورت ذاتی درون انسان وجود دارد و شما می توانید به رشد هر چه بیشتر آن کمک کنید و آن را درون خود پرورش دهید.
عناصر کلیدی در هوش اجتماعی
هوش اجتماعی دارای عناصر کلیدی خاصی بوده که افراد به کمک این عناصر می توانند این عناصر را در وجود خود پرورش دهند. این عناصر مهم عبارتند از:
مهارت های ارتباطی به طور شفاهی
این عنصر کمو نی کند تا افراد در دورهمی ها هوش اجتماعی خود را نشان دهند و چه عکس العملی داشته باشند. آنها می توانند ارتباطی موثر داشته باشند و همیشه حرف های مناسب را به زبان آوردند.
دانش قوانین اجتماعی
برای اینکه هوش اجتماعی داشته باشید باید ابتدا با قوانین اجتماعی آشنایی داشته باشید. ما به کمک آن می توانیم نقش های مختلف را در اجتماع بازی کنیم. ما به کمک این عنصر با استانداردهای ارتباط با دیگران آشنا خواهیم شد. افراد با هوش اجتماعی بالا شنونده های بسیار خوبی نیز هستند.
مطالعه بیشتر: روانشناسی اجتماعی
دانستن رگ خواب دیگران
اولین راه برای تاثیر گذاری بر دیگران دانستن رگ خواب آنها است. افرادی که هوش اجتماعی بالا دارند از علایق دیگران اطلاع مطلع هستند و توانایی خواندن فکر و احساس دیگران را دارند و می توانند دست روی لذت های آنها بگذارند.
نقش بازی کردن و تاثیرگذاری اجتماعی
برای اینکه بتوانید تاثیرات مثبتی روی دیگران داشته باشید باید نقش بازی کنید. شخصی که هوش اجتماعی بالا دارتد این عنصر را به خوبی درک خواهد کرد. در کنار این افراد احساس راحتی می کنید چون با خوبی با شما ارتباط می گیرند. آنها به دیگران شخصیتی متعادل را نشان می دهند که این یکی از پیچیده ترین عناصر هوش اجتماعی می باشد.
بحث نکردن
هوش اجتماعی بالا باعث می شود تا افراد به دنبال بحث کردن نباشند. آنها خود را از بحث دور کرده و انسان های جنجالی نیستند. ایده های روشن و واضح آنها را سریع تر به هدف می رساند. آنها وقت خود را بیشتر به ارتباط با دیگران می گذارند تا بحث با آنها.
مطالعه بیشتر: هوش درون فردی چیست
خرید کتاب(کلیک)
چگونگی افزایش هوش اجتماعی
اگر جه برخی افراد به صورت ذاتی هوش اجتماعی بالایی دارند اما برخی هم با رشد و تقویت این هوش توانسته اند به اهداف خود برسند. در زیر به تکنیک های مفید برای افزایش هوش اجتماعی اشاره داریم:
توجه کنید که چه چیزی و چه کسی در اطراف شماست
برای اینکه بتوانید هوش اجتماعی را درون خود پرورش دهید ابتدا باید از محیط پیرامون خود آگاهی داشته باشید. دید انسان در این هوش باز می شود و دیگران را هم الگو قرار می دهد.
هوش عاطفی خود را بالا ببرید
با بالا بردن هوش عاطفی هوش اجتماعی شما هم افزایش پیدا خواهد کرد. چون هوش عاطفی بر احساسات و توانایی های انسان کنترل دارد و کمک می کند تا بر خشم و عصبانیت خود کنترل داشته باشیم و با دیگران ارتباطی موثر را برقرار کنیم.
کاهش احساسات منفی
دور کردن احساسات منفی به انسان انگیزه می دهد تا ارتباطات خود را گسترده تر کند. با هوش هیجانی می توانید احساسات منفی را مدیریت کنید و باعث افزایش هوش اجتماعی شوید. شخصی سازی های منفی را کنار بگذارید و قبل از هر واکنشی بهتر است ابتدا مثبت اندیش باشید. برای کنترل و مدیریت احساسات منفی ، ترس از جواب رد شنیدن را در خود کاهش دهید.
کنترل ترس های خود
ترس ها مهمترین عامل عدم ارتباط شما با دیگران هستند که شما با غلبه بر آنها می توانید هوش اجتماعی را درون خود پرورش دهید. موقع ترس در هوای آزاد قرار گرفته و استرس را از خود دور کنید تا اعتماد به نفس شما افزایش پیدا کند.
مطالعه بیشتر: هوش کلامی چیست
رفتار قاطعانه
رفتار قاطعانه داشته باشید و حد و مرز و خط قرمزهای خود را مشخص کنید در این زمان هوش اجتماعی شما رشد کرده و دیگران جایگاه شما را پیدا خواهند کرد.
ابراز احساسات صمیمانه
برای اینکه هوش اجتماعی بالایی داشته باشید باید برای خود و دیگران ارزش قایلِ شوید. احساسات خود را به دیگران هم القا کنید و در ابراز احساسات مهارت داشته باشید.
پذیرفتن تفاوت های فرهنگی
این بدین معنی است که خود را با دیگران مقایسه نکنید. بهتر است تفاوت های فرنگی را درک کنید و بتوانید بر اساس آنها با دیگران رفتار کنید. افراد با هوش اجتماعی بالا کاملا این موضوع را درک می کنند و پاسخ های مناسبی را ارائه می دهند .
تقویت مهارت شنیداری
برای اینکه بتوانید هوش اجتماعی خود را ارتقا دهید در کنار مهارت ارتباطی باید مهارت شنیداری خود را هم تقویت کنید.
قدردانی از افراد در زندگی
تشکر و قدردانی حس خوبی را در افراد ایجاد می کند و باعث می شود تا هوش اجتماعی درون ما رشد کند.
مطالعه بیشتر: eq چیست
آخرین مقالات
-
درمان طرحواره رهاشدگیآیا شما هم احساس میکنید که در روابط خود همیشه در معرض […]
-
درمان طرحواره بدبینیآیا احساس میکنید همیشه دیگران قصد دارند شما را فریب […]
-
درمان طرحواره تنبیهآیا تا به حال احساس کردهاید که اشتباهات کوچک و بزرگی […]
-
درمان طرحواره آسیب پذیریآیا احساس میکنید همیشه در معرض آسیبپذیری بیشتر از […]
-
مدیتیشن برای کاهش خشمآیا تا به حال احساس کردهاید که خشم شما تحت کنترل شما […]
-
مدیتیشن برای رهایی از استرسآیا از استرسهای روزمره خسته شدهاید؟ آیا به دنبال […]
-
فواید مراقبه چیستآیا احساس میکنید زندگی شما از استرس و اضطراب پر شده […]
-
مدیتیشن برای افزایش تمرکز کودکانآیا کودکتان هنگام انجام تکالیف به راحتی حواسش پرت […]
-
مدیتیشن برای خواب آرامآیا شبها به سختی به خواب میروید؟ یا ممکن است حتی […]
-
مدیتیشن برای رفع سر دردآیا از سردردهای مکرر و طاقتفرسا خسته شدهاید؟ آیا به […]
حتما این مطالب را بخوانید
استعدادیابی برای انتخاب رشته
استعدادیابی برای انتخاب رشته استعدادیابی یک فرایند مهم است که به افراد کمک میکند تا رشته تحصیلی مناسب خود را انتخاب کنند. در این فرایند، افراد با استفاده از تستها، مصاحبهها و ارزیابیهای مختلف، استعدادها، علاقهها، نیازها و توانمندیهای خود را شناسایی میکنند. این فرایند...
مرکز استعداد یابی در تهران
مرکز استعداد یابی در تهران استعدادیابی چیست؟ استعدادیابی یا تست استعداد (Assessment) فرایندی است که به کمک آن افراد به منظور شناسایی و ارزیابی تواناییها، استعدادها، نقاط قوت و ضعف خود، مورد بررسی قرار میگیرند. این فرایند معمولاً به صورت استاندارد و با استفاده از...
سردرگمی در انتخاب شغل
سردرگمی در انتخاب شغل چرا در زمان انتخاب شغل اینقدر دچار سردرگمی میشویم؟ در زمان انتخاب شغل، افراد معمولاً با چالشها و سردرگمیهای زیادی روبرو میشوند. دلایل مختلفی میتواند این سردرگمی را ایجاد کند، از جمله: 1. عدم شناخت کامل از خود: بسیاری از افراد...
تفاوت استعداد و هوش
تفاوت استعداد و هوش استعداد و هوش دو ویژگی مختلف در افراد هستند: 1. هوش: هوش یک مفهوم کلیتر است و به قدرت فرد برای فهمیدن، اندیشیدن، حل مسائل و پیشبینی واقعیتها میپردازد. این شامل استفاده از منطق، تجزیه و تحلیل، حافظه و فرآیندهای شناختی...
دیدگاهتان را بنویسید