توسط منتشرشده در: خرداد ۱۲, ۱۴۰۱دسته بندی ها: روابط عاطفی

فهرست مطالب این مقاله

دلایل کمرویی چیست؟

حدود 15 درصد از نوزادان با تمایل به کمرویی متولد می شوند. تحقیقات تفاوت های بیولوژیکی را در مغز افراد خجالتی نشان داده است. اما تمایل به کمرویی نیز تحت تأثیر تجربیات اجتماعی است. اعتقاد بر این است که بیشتر کودکان خجالتی به دلیل تعامل با والدین دچار کمرویی می شوند. والدینی که مستبد یا بیش از حد محافظ هستند می توانند باعث خجالتی شدن فرزندانشان شوند. کودکانی که اجازه ندارند چیزهایی را تجربه کنند ممکن است در رشد مهارت های اجتماعی دچار مشکل شوند. یک رویکرد صمیمی و دلسوزانه برای تربیت کودکان معمولاً باعث می‌شود که آنها در کنار دیگران راحت‌تر باشند.

مدارس، محله ها، جوامع و فرهنگ همگی یک کودک را شکل می دهند. ارتباطاتی که کودک در این شبکه ها ایجاد می کند به رشد آنها کمک می کند. کودکان با والدین خجالتی ممکن است از این رفتار تقلید کنند. در بزرگسالان، محیط های کاری بسیار حساس و تحقیر عمومی می تواند منجر به خجالتی بودن فرد شود.

همین الان خودتو بسنج و بدون دانش عاطفی داری یا نه جایزه هم بگیر

[wp_quiz_pro id=”20470″]

چگونه در یک رابطه خجالتی نباشیم

وقتی در یک رابطه جدید هستید، غلبه بر کمرویی ممکن است سخت باشد. اما ناامید نشوید!این موضوع به مرور زمان از بین می رود، زیرا با هم رشد می کنید و با شریک زندگی خود راحت تر می شوید.

با این حال، شروع یک رابطه می تواند بسیار استرس زا باشد. چگونه بر کمرویی خود غلبه می کنید تا به جایی برسید که در کنار هم احساس راحتی کنید؟ در اینجا چند کار وجود دارد که می توانید برای کمک به این روند انجام دهید.

مطالعه بیشتر: علت و درمان خجالتی بودن

خجالت در رابطه

غلبه بر کمرویی

1.  تفاوت بین کمرویی و عزت نفس پایین را درک کنید.

بسیاری از افراد خجالتی با خود بسیار راحت و راضی هستند و سطح اعتماد به نفس سالمی دارند. شریک زندگی تان شما را انتخاب کرد زیرا شخصیت شما را دوست داشت و خجالتی بودن شما بخشی از آن شخصیت است. این رابدانید حتی اگر شما خجالتی هستید می توانید روی خودتان کار کنید و با اعتماد به نفس و قدرتمند باشید. هرگز بخاطر خجالتی بودنتان از کسی عذرخواهی نکنید.

برای ثبت درخواست مشاوره فرم زیر را پر کنید یا با شماره 02166425154 تماس بگیرید.

2.  از همان ابتدا در مورد کمرویی خود صحبت کنید.

مطالعات نشان داده‌اند که بحث درباره اضطراب مرتبط با کمرویی می‌تواند اثرات آن را کاهش دهد و کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که نشان دادن آسیب ‌پذیری در واقع راه خوبی برای افزایش اعتماد و صمیمیت بین شرکا است. به خصوص در روابط جدید، بسیار مهم است که در ابتدا درباره خجالتی بودن خود صحبت کنید. این راه را برای مکالمات آسان‌تر در مسیر هموار می‌کند و رابطه شما را پایدار می‌کند. مطمئناً چیزی برای شرمساری وجود ندارد، بنابراین در مورد احساسی که دارید وقتی احساس می‌کنید در حال تنش هستید، صادق باشید.به شریک زندگی خود بگویید که چه احساسی دارید و روی کمرویی خود تمرکز نکنید

3. آرامش داشته باشید.

از آنجایی که می‌دانید با کمرویی دست و پنجه نرم می‌کنید، ممکن است به خودتان فشار بیاورید تا فوراً یک رابطه را به نتیجه برسانید، اما روابط حتی برای افراد برون‌گرا هم اینگونه نیست. به جای تلاش برای برقراری ارتباط دائم با شریک زندگی خود، زمان کافی برای خود و دوستان و خانواده ای که با آنها احساس راحتی می کنید اختصاص دهید تا خود را راضی نگه دارید. وقتی شادتر باشید، رابطه شما شانس بهتری برای به نتیجه رسیدن خواهد داشت.

مطالعه بیشتر: خجالتی بودن در دوران نامزدی

4. از طریق تکنولوژی شریک زندگی خود را بشناسید.

بسیاری از افراد خجالتی متوجه می‌شوند که این تعاملات رو در رو است که بیشترین اضطراب را در آنها ایجاد می‌کند، بهتر است حرف هایی را که نمی توانید رو در رو بزنید را از طریق پیامک و یا تماس تلفنی بیان کنید. اکثر زوج های جدید به هر حال تمام وقت خود را با هم نمی گذرانند، بنابراین از طریق پیامک، تماس و سایر روش های ارتباطی در ارتباط باشید این کار به شما امکان می دهد بدون نگرانی از دیدن آن شخص، رابطه برقرار کنید و با یکدیگر آشنا شوید.

بهبود رابطه با 8 مهارت عاشقانه

قیمت اصلی 1,100,000 ریال بود.قیمت فعلی 350,000 ریال است.

خرید دوره(کلیک کنید)

5. دچار تردید شدن هنگام ملاقات

اگر هنگام قرار ملاقات با فردی دچار خجالت شدید، سعی کنید مراحل قرار ملاقات را بدون فشار قرار گرفتن در کنار کسی که به دلیل جدید بودنش شما را عصبی می کند طی کنید.از یکی از دوستان یا خویشاوندان خود که با او خیلی راحت هستید بخواهید تا با شما سر قرار حاضر شود.

6. گفتگوهای مهم را از قبل برنامه ریزی کنید.

وقتی با کسی آشنا می شوید، گاهی اوقات مجبور می شوید مکالمات بسیار شخصی داشته باشید که ممکن است دشوار باشد. به عنوان مثال، شما باید در مورد امیدها و رویاهای خود، ترس ها و شرم های خود و احساسی که در مورد شریک زندگی خود دارید در اولین آشنایی با یکدیگر صحبت کنید. مکالمات بزرگی را که فکر می کنید احتمالاً با او  پیش از موعد انجام خواهید داد، برنامه ریزی کنید تا زمانی که آنها پیش آمدند برای آنها آماده باشید. فهرستی از ترس ها، امیدها و سایر احساسات مهم خود تهیه کنید.اگر نیاز به استدلال دارید، منطق پشت استدلال خود را مشخص کنید. همچنین پیش ‌بینی کنید که شریک زندگی‌تان چه خواهد گفت. هرچه برای همه مسیرهای ممکن گفتگو، آمادگی بیشتری داشته باشید، استرستان کمتر خواهد بود و در آن رابطه موفق تر هستید.

7. به طرف مقابلتان اجازه دهید هر چقدر که دوست دارد صحبت کند.

اگر طرف مقابلتان می‌خواهد صحبت کند، به او اجازه دهید و فقط تمرین کنید که شنونده خوبی باشید. این به شما این امکان را می دهد که در مورد طرف مقابلتان بیشتر بدانید و به ارتباط بین شما دو نفر کمک می کند.

مطالعه بیشتر: درمان خجالتی بودن کودکان و نوجوانان

همین الان آزمون دانش عشق رو بزن و ببین چقدر بلدی

[wp_quiz_pro id='20470']

 

8.  «بله» گفتن را به عادت تبدیل نکنید.

پاسخ اولیه شما به فعالیت‌های پیشنهادی ممکن است «نه» باشد – نه به این دلیل که نمی‌خواهید کاری برای شریکتان انجام دهید، بلکه به این دلیل که به چند لحظه نیاز دارید تا فکر کنید و سپس پاسخ بله را بدهید .

9.  اگر یک محیط رمانتیک مانند یک شام فانتزی شما را عصبی می کند، در این مدل قرار ها حاضر نشوید.

قراری بروید که در آن فشار زیادی برای برقراری ارتباط انفرادی احساس نکنید ، اما می توانید در یک محیط عمومی تر با هم لذت ببرید. بسته به علایق شما، ممکن است به مکان های زیر بروید:-     یک رویداد ورزشی که در آن می توانید در میان جمعیت باشید.-     موزه ای که می توانید در آن به جای جزئیات شخصی، در مورد نمایشگاه ها بحث کنید.-     یک فیلم یا تئاتر، که در آن می‌توانید زمان خود را بدون صحبت کردن با هم بگذرانید.

10. برای آرامش عمیق نفس بکشید.

کمرویی اغلب با اضطراب زیادی در مورد قرار گرفتن در موقعیت های اجتماعی همراه است و در یک رابطه، از شما انتظار می رود که با شریک زندگی خود صمیمی باشید. این می تواند برای یک فرد خجالتی بسیار استرس زا باشد!

 اگر احساس می‌کنید که با حضور شریک زندگیتان تنشی در شما به وجود می آید، یک تمرین آرام‌سازی ساده انجام دهید تا خود را آرام کنید و در چارچوب ذهنی بهتری قرار بگیرید. نفس عمیقی بکشید و آن را برای چهار شمارش نگه دارید، سپس بازدم کنید و در هنگام خروج نفس خود را کنترل کنید. آنقدر تکرار کنید که بر اضطراب خود غلبه کنید.

عوامل موثر بر کمرویی

احساس ترس یا ناراحتی است که توسط افراد دیگر به خصوص در موقعیت های جدید یا در میان غریبه ها ایجاد می شود. این یک احساس ناخوشایند خودآگاهی است . این ترس می تواند توانایی فرد را برای انجام یا گفتن آنچه می خواهد مهار کند. همچنین می تواند از شکل گیری روابط سالم جلوگیری کند. کمرویی و خجالتی بودن فرد ممکن است یکی از دلایل اضطراب اجتماعی باشد.

انواع کمرویی

کمرویی می تواند از نظر قدرت متفاوت باشد. بسیاری از افراد احساس ناراحتی خفیفی دارند که به راحتی بر آن غلبه می کنند. دیگران احساس ترس شدید از موقعیت های اجتماعی دارند و این ترس می تواند ناتوان کننده باشد. بازداری، کناره گیری از فعالیت های اجتماعی، اضطراب و افسردگی می تواند ناشی از کمرویی باشد. کمرویی طیف وسیعی از رفتارها را در بر می گیرد. طبیعی است که افراد در موقعیت های جدید گاهی احساس خجالت کنند.  

مطالعه بیشتر: تفاوت درونگرایی با خجالت

2/5 - (4 امتیاز)

به اشتراک گذاشتن این استوری،بستر های خود را انتخاب کنید!

8 ديدگاه

  1. پرستو خرداد 17, 1401 در 14:54 - پاسخ

    اتفاقا من خیلی گوش شنوا دارم??

    با این حساب گوهری هستم برای خودم
    چون خیلیا گوش شنوا ندارن?‍?
    ممنون از محتوای خوبتون

  2. امیر خرداد 17, 1401 در 14:49 - پاسخ

    سلام
    چه راهکار های دیگه ای برای خجالتی نبودن تو رابطه وجود داره؟؟
    ممنون

  3. مطهره خرداد 17, 1401 در 14:48 - پاسخ

    سلام راهکار هایی که در مقاله گفتید خیلی خوبن ولی به نظرم برای کسی که خیلی دیگه تو این قضیه مشکل داره باید بیاد مشاوره
    مثلا من خودم کم رو بودم ولی اونقدر خجالتی نبودم
    تشکر از شما و سایت خوبتون

  4. رضا خرداد 17, 1401 در 11:55 - پاسخ

    برای اینکه رابطه خوبی داشته باشیم باید چیکار کنیم
    من مقالاتتون رو خوندم
    منم ادم خجالتی هستم ممنون میشم راهنماییم کنید

  5. مهسا خرداد 17, 1401 در 11:49 - پاسخ

    من همشو خوندم خیلی عالی بود

  6. نگار جمالی خرداد 17, 1401 در 11:47 - پاسخ

    خجالتی بودن تو رابطه خودش باعث بوجود اومدن یه سری طرحواره تو رابطه میشه
    چون طرف همش حرفاشو میریزه تو دلش و از خجالت ممکنه نتونه احساس خوب و بدش رو بیان کنه

  7. ناشناس خرداد 17, 1401 در 11:45 - پاسخ

    خجالتی بودن تو رابطه خودش باعث بوجود اومدن یه سری طرحواره میشه
    چون طرف همش خجالت میکشه از اینکه حرفشو بزنه و هی میریزه تو خودش

  8. negin hasani خرداد 17, 1401 در 11:38 - پاسخ

    ممنون از مقاله خوبتون
    برای اینکه این موضوع ریشه ای درست بشه باید چیکار کنیم؟

درج دیدگاه