توسط منتشرشده در: فروردین ۱۶, ۱۳۹۹دسته بندی ها: مهارت های کلامی و متقاعدسازی

فهرست مطالب این مقاله

تا حالا شده وسط یه جمع بخوای حرف بزنی، ولی کلمات درست و حسابی به ذهنت نیاد؟ یا مثلاً تو موقعیت‌های حساس نتونی منظور واقعیت رو برسونی؟ هوش کلامی همون چیزیه که کمک می‌کنه تو این جور مواقع بدرخشی. با تقویت این مهارت، می‌تونی تو روابطت موفق‌تر باشی و حتی تو محیط کار هم بهتر عمل کنی. مثلاً، یکی از تکنیک‌های ساده برای افزایش هوش کلامی، نوشتن روزانه‌ست که به بهبود جمله‌بندی و استفاده بهتر از کلمات کمک می‌کنه.

چطور می‌تونی با تقویت هوش کلامی، تأثیرگذاری بیشتری تو محیط کار داشته باشی؟

چه تکنیک‌هایی وجود داره که بهت کمک کنه تو روابط عاطفیت بهتر ارتباط برقرار کنی؟

چطور می‌تونی با استفاده از هوش کلامی، در مواقع مخالفت نظرت رو بدون ایجاد تنش بیان کنی؟

آیا می‌دونی نوشتن روزانه چطور می‌تونه به بهبود هوش کلامیت کمک کنه؟

“با این تکنیک‌های افزایش هوش کلامی، تو هر مکالمه‌ای برنده باش—تا آخر بخون و ببین چطور!”

داستان یک مرد خجالتی

روزی روزگاری، امیر، یک کارمند موفق اما کم‌حرف، در جمع‌های کاری و خانوادگی همیشه احساس می‌کرد که نمی‌تواند حرفش را درست بیان کند. در جلسات مهم، ایده‌هایش شنیده نمی‌شد و حتی در خانه، وقتی با همسرش درباره تصمیم‌های مهم بحث می‌کرد، همیشه بازنده بود.

یک روز، وقتی دوباره در یک جلسه کاری ایده‌اش نادیده گرفته شد، تصمیم گرفت دیگر اینطور نباشد. شروع به مطالعه تکنیک‌های افزایش هوش کلامی کرد. فهمید که باید مخالفتش را هوشمندانه بیان کند، پیشنهادهای جایگزین بدهد و از کلماتی استفاده کند که مخاطب را درگیر کند، نه اینکه او را به جبهه‌گیری وادار کند.

چند هفته بعد، دوباره در یک جلسه کاری، وقتی رئیس شرکت درباره یک تصمیم نادرست صحبت می‌کرد، امیر با لحنی آرام اما قاطع گفت: “ایده شما قابل احترامه، اما اگه این کار رو به روش دیگه‌ای انجام بدیم، هزینه‌ها کمتر می‌شه و نتیجه بهتری می‌گیریم. مثلاً می‌تونیم این مدل رو امتحان کنیم…”

همه سکوت کردند و به حرف‌هایش گوش دادند. برای اولین بار، او در مرکز توجه بود.

در خانه هم، وقتی همسرش پیشنهاد داد که تعطیلات را در شهر شلوغی بگذرانند، به جای گفتن “نه”، پیشنهادهای جایگزین داد: “شیراز عالیه، ولی تو عید خیلی شلوغ می‌شه، به نظرت بریم یه جای خلوت‌تر که بیشتر استراحت کنیم؟ مثلاً یزد یا تبریز؟”

نتیجه؟ نه‌تنها همسرش ناراحت نشد، بلکه با لبخند گفت: “ایده‌ات خیلی خوبه، بیا باهم یه مقصد خوب انتخاب کنیم!”

از آن روز به بعد، امیر فهمید که هوش کلامی، مثل یک سلاح قدرتمند، می‌تواند او را در زندگی کاری و شخصی به موفقیت برسان

تکنیک‌های افزایش هوش کلامی

در دنیای امروز تنها کسانی موفق هستند که بهتر بتوانند از کلام خود بهره ببرند. بر این اساس لازم است با تکنیک‌های افزایش هوش کلامی آشنا شویم که بتوانیم در کار، رابطه عاطفی و سایر امور موفق‌تر باشیم.

ابتدا به چند سوال زیر فکر کنید:

  • آیا دوست دارید در محل کارتان به عنوان یکی از تاثیر گذارترین افراد باشید و کلام شما نفوذ زیادی بر بقیه داشته باشد؟
  • آیا دوست دارید با همسر یا نامزدتان به گونه‌ای حرف بزنید که رابطه تان عاشقانه شود و اختلافات به عشق تبدیل شود؟
  • آیا می‌خواهید در جامعه به گونه‌ای حرف بزنید که همه تحت تاثیر بیان شما قرار بگیرند و خودتان نیز با خوشحالی بتوانید ارتباط خوبی با اطرافیان داشته باشید؟

تکنیک‌های افزایش هوش کلامی در تمام این موارد به شما کمک می‌کند. کاری که با کلام خود می‌توانیم انجام دهیم هرگز با هیچ اسلحه‌ای نمی‌توانیم انجام دهیم.

مطالعه بیشتر: کتاب هوش کلامی

هوش کلامی

 

یکی از مناقشه ‌انگیزترین مباحثی که باعث ناراحتی طرفین گفتگو می‌شود در زمان مخالفت ایجاد می‌شود. افراد مختلفی هستند که با ندانستن اصول بیان مخالفت، موقعیت‌های خود را از دست می‌دهند؛ مثلا در کار، ازدواج و یا در روابط خانواگی به گونه‌ای مخالفت خود را نشان می‌دهند که طرف مقابل ناراحت می‌شود و رابطه خدشه‌دار می‌شود. از طرف دیگر افرادی هم هستند که از ترس ناراحت کردن دیگران، هر وقت که مخالف حرف‌های دیگران هستند چیزی نمی‌گویند و از این طریق خیلی آسیب می‌بینند و در بسیاری از مواقع حقوقشان پایمال می‌شود.

به موقعیت زیر توجه کنید:

سال گذشته برادر شما از شما مقداری پول قرض گرفته بود و به شما قول داده بود که تا یک ماه بعد همه آن را پس می‌دهد. شما هم به خاطر این برادرتان در مضیقه بود به هر طریقی بود پول را به او دادید و امیدوار بودید که بعد از یک ماه پولتان را پس بگیرید، زیرا برای این پول برنامه‌ریزی کرده بودید.

مطالعه بیشتر: روانشناسی پول و تکنیک های پولدارشدن

یک ماه گذشت و برادرتان حرفی از برگشت پول به میان نمی‌آورد. بعد از چند روز که نیاز مبرمی به پول پیدا کردید به هر حال دل به دریا زدید و جریان را به برادرتان گفتید و او هم گفت تا چند روز آینده پول را پس می‌دهد. چند روزی که او گفته بود تبدیل به چند ماه شد و نهایتا با سختی زیاد پول شما را داد. اکنون بعد از یک سال دوباره از شما طلب پول می‌کند. شما هم خاطره سال قبل را در ذهن دارید یا واقعا پول چندانی ندارید که به او بدهید. اما نمی‌دانید چگونه به او بگویید که ناراحت نشود. احتمالا یکی از کارهای زیر را انجام می‌دهید:

  • سعی می‌کنید با او روبرو نشوید که از شما طلب پول نکند
  • سعی می‌کنید تلفنش را جواب ندهید
  • سعی می‌کنید با چند تا دروغ موضوع را به پایان برسانید
  • ممکن است به او قول دهید که پول را به او بدهید در حالی که از درون ناراضی هستید
  • خیلی دنبال این هستید که با چه بهانه‌ای از پول دادن به او طفره بروید
  • یا ممکن است مثل یک قربانی خود را مجبور کنید که به هرطریقی پول را تهیه کنید و به او بدهید، زیرا از این می‌ترسید که مبادا او ناراحت شود.

در همه این موارد شما خود را بسیار آزرده می‌کنید و در نهایت هر کدام از روش‌های فوق را هم که به کار بگیرید باز هم قلبا ناراحت هستید و از دست خودتان و او عصبانی هستید ولی گویی چاره‌ای ندارید.

مطالعه بیشتر:  مهارت نه گفتن با 5 تکنیک هوش کلامی

برای ثبت درخواست مشاوره فرم زیر را پر کنید یا با شماره 02166425154 تماس بگیرید.

اما از طرف دیگر، اگر شما تکنیک‌های هوش کلامی را بدانید به گونه‌ای با او صحبت می‌کنید که هم رابطه برادرانه‌تان پا برجا بماند و هم پولتان از دست نرود.

در این موقعیت اگر شما بخواهید مخالفت کنید و جملاتی مانند موارد زیر بیان کنید احتمالا رابطه شما دو نفر به سردی می گراید:

  • الان من پول ندارم …
  • پولم را گذاشتم بانک ….
  • من که پول ندارم …
  • و….

حال بیایید کمی جمله را تغییر دهیم و نتیجه آن را ببینیم.

مطالعه بیشتر: مخالفت خانواده با ازدواج

 

هوش کلامی

هنگام مخالفت جمله خود را با من شروع نکنید چون باعث جبهه‌گیری مخاطب شما خواهد شد، بلکه دلیلی بیاورید که طرف جبهه‌گیری نکند. در مثال بالا جملات زیر می‌تواند کارگشا باشد:

  • خیلی دوست داشتم بتونم بهت پول بدم ولی چون پول را در حساب یک ساله گذاشتم اصلا نمی‌تونم به این پول دست بزنم.
  • چون چند ماهه حقوق را ندادند و شهریه بچه‌ها هم عقب افتاده الان پولی در دستم نیست که بدم.
  • بچه دانشگاه قبول شده و با این پول می‌خواهم شهریه او را آماده کنم
  • و….

در چنین مواردی شما بار روانی جمله را به نفع خودتان و طرف مقابل کم می‌کنید. اگر فورا بگویید من پول ندارم، طرف مقابل به بقیه جمله گوش نمی‌دهد و در ذهنش شما را یک فرد بی‌توجه در نظر می‌گیرد و دیگر توجهی به دلایل شما نمی‌کند. اما وقتی ابتدا با او از سر مدارا وارد می‌شوید او را آماده می‌کنید که تا پایان جمله به شما گوش دهد و شما را کاملا درک کند و از دست شما نرنجد. بر این اساس تکنیک‌های افزایش هوش کلامی در گفتگوهای شما بسیار تاثیرگذار هستند.

به مثال دیگری توجه کنید:

همسر شما می‌گوید: برای پنج شنبه شب مادرم را دعوت کنیم. شما مخالف مهمان دعوت کردن در پنج شنبه شب هستید. اما چگونه باید مخالفت خود را ابراز کنید؟

کتاب هوش کلامی
یکی از بهترین کتاب هایی میتونه در زمینه های نفوذ کلامی و هوش کلامی کمکت کنه همین کتابه میتونی با این کتاب چجوری با همسر فرزند دوست و رییس چطور صحبت کنی. پس اگر میخوای صحبت ها و جمله هات تاثیر گذار باشه میتونی از این کلاس استفاده کنی.

خرید کتاب(کلیک)

حالت اول: من پنج‌شنبه شب حوصله مهمون ندارم. یا من حوصله مهمون ندارم.

اگر با این شیوه بیان کنید همسر ناراحت می‌شود و رابطه شما پرتنش خواهد شد و اگر شما هم روزی بخواهید کسی را به منزل دعوت کنید احتمالا همسرتان همکاری نمی‌کند.

حالت دوم: چون نزدیک آخر ساله این هفته تو اداره سرمون خیلی شلوغه، میشه مهمونی را بذاریم برا هفته آینده که روز پدر هم هست، روز پدر خانواده‌ات را دعوت کنیم خیلی قشنگ‌تره. می‌شه هم بذاریم شب عید دعوت کنیم، اینم خوبه چون شب عید همه دور هم هستیم. به نظر خودت کدوم بهتره؟

و اکنون مثال دیگری را بررسی می‌کنیم:

همسرتان پیشنهاد می‌دهد عید بریم شیراز و شما مخالف هستید.

در حالت اول می‌گویید: من نمیام شیراز.

در حالت دوم می‌گویید: شیراز تو ایام عید خیلی شلوغه، اگه بریم شیراز کلی باید تو صف و تو شلوغی باشیم. می‌تونیم برم کرمان، کلی جای تاریخی داره، هواش خوبه و به یزد هم نزدیکه می‌تونیم از اونجا هم بریم یزد. می‌تونیم هم بریم تبریز هواش یکم سرده ولی تقریبا مثل شهر خودمونه، نهایتا کاپشن می‌پوشیم، جاهای دیدنیش هم زیاده. به نظر خودت کدوم بهتره؟

در هنگام مخالفت به چهار نکته اساسی توجه کنید: 1- فاعل را از اول جمله حذف کنید. 2- دلیل منطقی بیاورید. 3- دو یا سه پیشنهاد منطقی مطرح کنید. 4- از طرف مقابلتان نظر خواهی کنید. با چنین کارهایی شما تکنیک‌های افزایش هوش کلامی را بیشتر به کار می برید.

در حالت دوم ذهن مخاطب از مخالفت شما منحرف شده و روی پیشنهادات شما تمرکز می‌کند. اما در حالت اول به طور ناخودآگاه مخاطب در مقابل شما جبهه‌گیری می‌کند.


برای آشنایی با تکنیک‌های مختلف هوش کلامی و راه‌های متقاعدسازی افراد محصول آموزشی هوش کلامی و متقاعد سازی خانم دکتر فتاحی را ملاحظه کنید.

مطالعه بیشتر: هوش کلامی چیست

3.6/5 - (26 امتیاز)

به اشتراک گذاشتن این استوری،بستر های خود را انتخاب کنید!

درج دیدگاه