چگونه عادت جدید ایجاد کنیم
عادت های خوب و جدید در صورتی که مثبت باشند برای زندگی انسان سازنده هستند و زمینه را برای ترک عادت های بد هم فراهم می سازند. هر چیزی که در زندگی روزمره تکرار شود به یک عادت تبدیل می گردد. عادت به قدری اهمیت دارد که میتوان گفت آنها هستند که تعیین کننده موفقیت یا شکست در زندگی ما هستند.
مراحل ایجاد عادت های جدید
برای ایجاد عادت جدید باید ۷ مرحله اساسی را پشت سر بگذارید:
تصمیم بگیرید
تصمیم گیری همیشه در مرحله اول قرار دارد. شما برای ساختن یک عادت مثبت و تاثیرگذار اول باید تصمیم بگیرید و سپس پا در این مسیر قرار دهید. در مرحله تصمیم گیری شما درگیری های ذهنی زیادی خواهید داشت. تصمیم شما باید کاملا روشن و همراه با جزئیات باشد تا دهن شما بتواند به بهترین شکل آن را عملی کند. مثلا برای ورزش کردن باید دقیقا روز و ساعت و محیط آن را مشخص کنید.هر چه جزئیات تصمیم شما شفافتر باشد، کار شما آسانتر میشود.
هرگز در عادت های جدیدتان استثنا قائل نشوید
برای اینکه ذهن شما انعطاف پذیری لازم برای ساخت یک عادت جدید را داشته باشد بهتر است زمانی که تصمیم می گیرید آن را عملی هم بکنید. در این شرایط بهانه و دلیل آوردن را کنار بگذارید و اجازه ندهید ذهن شما انعطاف پذیری خود را از دست بدهد.
به دیگران بگویید که رفتار جدیدی را تمرین می کنید
اطرافیان می توانند انگیزه شما را برای ساخت یک عادت جدید بیشتر کنند پس بهتر است آنها را هم در جریان این تمرین بگذارید. وقتی مورد توجه دیگران قرار می گیرید میل و رغبت شما برای ادامه کار و تکرار آن عادت بیشتر خواهد شد. سعی کنید با کسانی درباره عادتتان صحبت کنید که به شما حس خوب و انرژی مثبت میدهند. از کسانی که مدام در حال تخریب یا غیرممکن جلوه دادن عادتهای شما هستند به شدت دوری کنید.
مطالعه بیشتر: راه های ترک عادت های بد
عادت جدید خود را در ذهن به تصویر بکشید
در مرحله چهارم شما باید عادتی که در ذهن آن را پرورانده اید را مجسم کرده و به تصویر بکشید. در واقع باید مدام این کار را تکرار کنید به طوری که فکر کنید این عادت را درون خود دارید. هر چه شما بیشتر تصویر سازی کنید، عادت شما با سرعت بیشتری در ذهنتان ثبت میشود و کار شما برای ساخت آن عادت آسانتر میشود و سرعت شما برای ساخت مسیر عصبی چندین برابر میشود.
خرید کتاب(کلیک)
اصرار بورزید
آنقدر برای انجام عادتتان اصرار بورزید که اگر به هر دلیلی آن را انجام ندادید احساس نارضایتی کنید. اصرار بیش از اندازه باعث می شود تا شما به کاری که می کنید عادت کنید و این خود زمینه ساختن یک عادت جدید را فراهم می کند.
به خود جایزه بدهید
جایزه و پاداش نه تنها شما را ترغیب و تشویق می کند بلکه انگیزه ای وصف ناشدنی را در شما ایجاد می کند که باید حتما به عادتی که در ذهن آن را پرورش داده ام دست پیدا کنم. جایزه می تواند هر چیزی باشد. شما می توانید با هر چیزی که خوشحالمون می کند انگیزه پیدا کنید.
یک جمله تاکیدی بسازید
جملات انگیزشی در ساخت عادت های بد نقش مهمی دارند. وقتی مدام با خود تکرار می کنید که من باید امروز ورزش کنم این عادت برای شما اتفاق خواهد افتاد و دیگر نمی توانید آن را ترک کنید.
مطالعه بیشتر: عادت های اشتباه در زندگی
انواع عادت
عادتهای ما به دو دسته ارادی و غیر ارادی تقسیم میشوند که آنها را توضیح می دهیم:
عادت غیر ارادی
این عادت ها به طور کاملا غیر ارادی اتفاق می افتند به طوری که ما هیچ نقشی در ایجاد آنها نداریم و به صورت ذاتی و از بدو تولد همراه ما هستند. ضربان قلب، نفس کشیدن، پلک زدن و … جز عادت های غیر ارادی هستند که ما روزانه با آنها روبرو هستیم و نمی توانیم به هیچ وجه آنها را تغییر دهیم.
عادت ارادی
در واقع نقطه مقابل عادت غیر ارادی است و انسان در شکل گیری آن نقش بسزایی دارد. این عادت ها به دست انسان شکل می گیرند به همین دلیل ما روزانه با عادت های خوب و بد زیادی روبرو هستیم. کنترل این عادت ها به دست ما بوده و اگر چه تغییر دادن آنها کمی سخت اما با تلاش ممکن می شود. این عادت ها به سختی ترک می شوند و شما باید زمان کافی برای آنها در نظر بگیرید و اراده برای ترک این عادت های بد را داشته باشید. راننده ای که برای اولین بار قصد رانندگی دارد قطعا استرس زیادی را تحمل می کند و حتی ممکن است با حادثه هم روبرو شود اما با کمی تمرین و تکرار رانندگی برای او تبدیل به یک عادت می شود و می تواند در هر شرایطی رانندگی کند. حالا بهتر نیست که ما شروع به ساخت عادت در خودمان کنیم تا مانند یک راننده حرفهای شویم .
روشی طلایی برای تبدیل رفتار به عادت
برخی رفتارها زمانی که مدام تکرار شوند چه مثبت باشند و چه منفی به مرور زمان به یک عادت تبدیل می شوند. برای اینکه بتوانید رفتارها را به عادت تبدیل کنید تنها انگیزه و اراده کافی نیست چون انسان یک موجود فراموشکار است پس باید مدام آن را به خود یادآوری کنید و حتی از دیگران هم برای یادآوری کردن کمک بگیرید. این باعث می شود تا شما رفتار خود را مدام تکرار و به عادت تبدیل کنید. برای این کار ۲ روش طلایی معرفی شده است:
- در روش اول برای یادآوری می توانید از اجسام کمک بگیرید. وقتی شما چیزی را جلوی چشم خود قرار داده و مدام به آن نگاه می کنید قطعا آن را فراموش نخواهید کرد. مثلا اگر قصد نوشیدن آب در طول روز را دارید می توانید تصویری از بطری آب را روی دیوار و هر جایی که در دید شما است قرار دهید. با این کار شما به نوشیدن آب عادت خواهید کرد.
- در این روش که کمی آسان تر هم به نظر می رسد، شما با یادداشت برداری از زمان هایی که دارید می توانید مشخص کنید که کدام زمان فرصت دارید تا کار خود را انجام دهید. مثلا هنگام غذا خوردن می توانید تایمی هم به خواندن کتاب اختصاص دهید.
مطالعه بیشتر: فرق عادت و دوست داشتن
آخرین مقالات
-
درمان طرحواره بدبینیآیا احساس میکنید همیشه دیگران قصد دارند شما را فریب […]
-
درمان طرحواره تنبیهآیا تا به حال احساس کردهاید که اشتباهات کوچک و بزرگی […]
-
درمان طرحواره آسیب پذیریآیا احساس میکنید همیشه در معرض آسیبپذیری بیشتر از […]
-
مدیتیشن برای کاهش خشمآیا تا به حال احساس کردهاید که خشم شما تحت کنترل شما […]
-
مدیتیشن برای رهایی از استرسآیا از استرسهای روزمره خسته شدهاید؟ آیا به دنبال […]
-
فواید مراقبه چیستآیا احساس میکنید زندگی شما از استرس و اضطراب پر شده […]
-
مدیتیشن برای افزایش تمرکز کودکانآیا کودکتان هنگام انجام تکالیف به راحتی حواسش پرت […]
-
مدیتیشن برای خواب آرامآیا شبها به سختی به خواب میروید؟ یا ممکن است حتی […]
-
مدیتیشن برای رفع سر دردآیا از سردردهای مکرر و طاقتفرسا خسته شدهاید؟ آیا به […]
-
مدیتیشن برای آرامش اعصابآیا هر روز با استرس، اضطراب و فشار ذهنی مواجه هستید؟ […]
حتما این مطالب را بخوانید
چه شغلی را دوست دارم – راه های پیدا کردن علاقه شغلی
آیا تا به حال از خود پرسیدهاید: "چه شغلی برای من مناسب است؟" یا شاید همیشه به دنبال علاقه واقعیتان بودهاید اما هنوز نمیدانید چه چیزی شما را به وجد میآورد؟ پیدا کردن شغلی که هم به آن علاقه دارید و هم با استعدادهای شما...
از کارم متنفرم – نکاتی برای ناراضیان شغلی
شغلمو دوست ندارم، اما فقط خودم میتونم براش قدمی بردارم از کارم متنفرم - نکاتی برای ناراضیان شغلی اگر شغلی دارید که دوست ندارید و قصد دارید تغییراتی ایجاد کنید، میتوانید با دقت به مراحل زیر پیش بروید: 1. تعیین اهداف:- برنامهریزی کنید و اهداف...
ایده های راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم
ایده های راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم راهاندازی کسب و کار با سرمایه کم یک چالش جذاب و در عین حال فرصت برای افراد خلاق و پرانرژی است. در زیر چند ایده برای راهاندازی کسب و کار با سرمایه کم آمده است:...
چگونه شغل مناسب خود را پیدا کنیم
چگونه شغل مناسب خود را پیدا کنیم ؟ پیدا کردن شغل مناسب ممکن است چالش برانگیز باشد، اما با رعایت چند مرحله میتوانید بهترین گزینه را پیدا کنید: 1. تعیین اهداف شغلی : تعیین اهداف شغلی یک فرایند مهم است که به شما کمک میکند...
دیدگاهتان را بنویسید