تفاوت بین شخصیت و رفتار چیست
عوامل مختلفی وجود دارد که میتواند ماهیت هر انسان را تشکیل دهد. بسیاری از این موارد بر شیوه زندگی فرد تأثیر میگذارند، مثلا می تواند محیطی باشد که یک فرد در آن رشد میکند . رفتار و شخصیت دو ویژگی از این قبیل هستند که می توانند تأثیراتی داشته باشند که نقش مهمی در شکل دادن به زندگی فرد ایفا می کنند .
تفاوت بین شخصیت و رفتار چیست؟
شخصیت و رفتار دو ویژگی متفاوت هستند. این جنبه ها با استفاده از آزمون های شخصیتی و ارزیابی های رفتاری قابل اندازه گیری هستند. اگرچه ما اغلب از این اصطلاحات به جای یکدیگر استفاده می کنیم ، بین شخصیت و رفتار تفاوت وجود دارد .
شخصیت چیست؟
یک فرد بر اساس نحوه رفتار و ویژگی هایی که بخشی از شخصیت او را تشکیل می دهد مورد قضاوت قرار می گیرد. کلمه “شخصیت” تعاریف زیادی دارد. .شخصیت «جنبههای نسبتاً پایدار و بادوام افراد است که آنها را از سایر افراد متمایز میکند و اساس پیشبینیهای ما در مورد رفتار آینده آنها را تشکیل میدهد». با این حال، تعریف مشخصی برای توصیف شخصیت وجود ندارد. می توان آن را صرفاً به عنوان تفاوت های فردی توصیف کرد که در بین افراد در مورد شناخت، الگوهای رفتاری و احساسات آنها وجود دارد.
مطالعه بیشتر: ویژگی پسر خوب برای ازدواج
معمولاً به پنج بخش معروف به پنج بزرگ تقسیم می شود.
وظیفه شناسی، توافق پذیری، گشودگی به تجربه، برونگرایی و روان رنجوری. گفته می شود و اغلب به جای اینکه به محیط اطرافشان نسبت داده شوند، نتیجه ژنتیک فرد هستند.
به طور خلاصه، شخصیت این است که چگونه فکر میکنیم ، احساس میکنیم و چرا تمایل داریم به روشی خاص رفتار کنیم . ویژگی های شخصیتی ثابت است : شخصیت به ویژگی های ذاتی یک فرد اشاره دارد که از طریق ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی تکامل یافته است .
همه این ویژگی ها در سنین پایین ایجاد می شوند و بنابراین در فرد نسبتا ثابت می مانند.بنابراین ویژگی های شخصیتی ذاتی و پایدار هستند. این به ما کمک می کند تا یک فرد را از دیگری متمایز کنیم و همچنین ما را قادر می سازد “چرا” پشت الگوهای رفتاری را در یک زمینه خاص، درک کنیم .
مربیان و مشاوران اغلب از ارزیابی های شخصیتی برای کمک به افراد برای ایجاد آگاهی درباره خود و نقاط قوت ، ضعف و ترجیحات خود استفاده می کنند . برخی از تستهای شخصیتی رتبهبندی افراد را از نظر ویژگیهای خاص تجزیه و تحلیل میکنند .
به عنوان مثال، اینکه آیا از نظر برون گرایی بالا هستند یا از نظر ویژگی دیگری مانند وظیفه شناسی پایین . یکی از محبوب ترین ارزیابی های سبک شخصیت ، مدل پنج عاملی شخصیت است .
مطالعه بیشتر: رفتار با همسر بی احساس
رفتار چیست؟
رفتار اغلب نتیجه باورها و ارزش هاست و بیشتر در پاسخ به محرک ها یا ورودی های خاصی رخ می دهد . رفتار تعیین می کند که ما چه کاری انجام می دهیم تا چیزی اتفاق بیفتد تا چیزها تغییر نکنند . رفتار ما پاسخ ما به چیزهایی است که در درون، در افکار و احساسات ما و در خارج در محیط فعلی ما اتفاق می افتد .
در مقایسه با شخصیت ، میتوانیم رفتار خود را با توجه به شرایط فعلی خود سازگار کنیم و تغییر دهیم.طور خلاصه، رفتار همان کاری است که ما انجام میدهیم .
ما می توانیم رفتارهای خود را به لایه های مختلفی تقسیم کنیم. برجسته ترین آنها عبارتند از:
1.رفتار آگاهانه
2.رفتار ناخودآگاه
3.فیلترهای رفتاری
4.میراث فرهنگی
1. رفتار آگاهانه :
رفتار آگاهانه رفتار آموخته شده ما است که مستقیماً به موقعیت یا افراد دیگر مربوط می شود . این نیازهای درک شده و انگیزه رفتاری درونی را برای تنظیم رفتار ما در یک موقعیت خاص یا یک فرد خاص ترکیب می کند . در رفتار های آگاهانه ، ما رفتار خود را با محیط های مختلف تنظیم می کنیم . انطباق رفتار ما بیشتر مستلزم استفاده قابل توجه از منابع انرژی ما است . اگر رفتاری دور از سبک رفتاری طبیعی خود داشته باشیم ، گاهی اوقات میتواند باعث شود که ما تحت استرس یا فشار شدید عمل کنیم .
2. رفتار ناخودآگاه :
رفتار ناخودآگاه روشی است که ما ترجیح می دهیم به یک محرک پاسخ دهیم و به طور طبیعی خود را ابراز می کنیم . رفتار در این سطح برای ما طبیعی ترین سبکی است که بیشتر استفاده می کنیم و همچنین کمترین انرژی را می طلبد. علاوه بر اینکه سبک رفتاری است که ما اغلب از آن استفاده می کنیم ، این سبکی است که زمانی که کمترین کنترل را بر خود داریم ، مانند زمانی که بسیار تحت فشار هستیم یا زمانی که نیاز به واکنش سریع داریم ، از آن استفاده می کنیم.
3. فیلترهای رفتاری:
فیلترهای رفتاری به طور مشخص فردی هستند. آنها را می توان به سرعت مورد استفاده قرار داد و تغییر داد . مهمترین فیلترهای رفتاری عبارتند از: نگرش ها ، ارزش ها ، مهارت ها ، دانش ، تجربه ، وضعیت جسمانی و شرایط روحی .
4. میراث فرهنگی :
میراث فرهنگی نمایانگر همه چیزهایی است که ما در طول زندگی خود پذیرفته ایم . این شامل هنجارهای فرهنگی ، ارزش ها و اخلاقیات فرهنگ ما است که آموخته و تجربه کرده ایم. این چیزی در درون ماست که حتی به طور کامل از آن آگاه نیستیم . طبیعتاً ضمنی است و ما نمی توانیم آن را به دیگری منتقل کنیم .
مطالعه بیشتر: افزایش عزت نفس در رابطه عاطفی
تفاوت بین شخصیت و رفتار چیست؟
1.شخصیت نه تنها بر نحوه واکنش ما در محیط خود تأثیر میگذارد، بلکه نحوه رفتار و تفکر ما را نیز تعیین میکند. ما شخصیت خود را از طریق تفکر، احساسات و رفتار خود بیان می کنیم. از سوی دیگر، رفتار نحوه برخورد ما با دیگران در اعمال خود است. ما رفتار خود را از طریق اعمال خود بیان می کنیم. در اصل، رفتار همان کاری است که ما انجام می دهیم، و شخصیت یعنی طرز فکر و احساس ما.
2. ما شخصیت را از طریق تفکر، الگوهای عاطفی و رفتار افراد مشاهده می کنیم . با این حال ، ما رفتار را با ارزیابی الگوهای یک فرد در اعمال و رفتار آنها مشاهده می کنیم .
3. شخصیت ما نسبتاً پایدار میماند ، در حالی که میتوانیم رفتار خود را روزانه در پاسخ به محیط خود تطبیق دهیم . شخصیت ما در اوایل زندگی از طریق ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی شکل می گیرد . در مقایسه ، رفتار ما با افزایش سن، رشد و در پاسخ به محیط فعلی تغییر می کند .
4. رفتار را می توان از نظر انسان، حیوان، مواد شیمیایی و سایر اجزای بی جان مورد بحث قرار داد. شخصیت اغلب فقط با توجه به شخصیت انسان مورد بحث قرار می گیرد.مزایای ارزیابی شخصیت نامزدها چیست؟اگر یک کارمند در موقعیتی قرار گیرد که با شخصیت او مطابقت ندارد ، اغلب منجر به کاهش مشارکت می شود . مشارکت کم کارکنان می تواند منجر به جابجایی کارکنان بیشتر و هزینه های مربوط به جایگزینی آنها شود . تست های شخصیتی در محل کار ابزاری را در اختیار کارفرمایان قرار می دهد که داده های قابل اندازه گیری را در اختیار آنها قرار می دهد تا در تصمیم گیری صحیح به آنها کمک کند . معمولاً به صورت آنلاین تحویل داده می شوند ، می توانند به سرعت توزیع و پردازش شوند و روند استخدام را سرعت بخشد .
مطالعه بیشتر: دوره شخصیت شناسی MBTI
دوره های آموزشی رایگان در یوتیوب
همین الان میتونی از کانال یوتیوب ما دیدن کنی و مارو حمایت کنی و کلی ویدیو های آموزشی و دوره های آموزشی رایگان ببینی
نمایش دوره های رایگان
حتما این مطالب را بخوانید
شخصیت ضد اجتماعی چیست
شخصیت ضد اجتماعی یک الگوی رفتاری است که در آن فرد نسبت به اجتماع و قوانین و ارزشهای آن احساس ناسازگاری و عدم تطابق میکند. شخصیت ضد اجتماعی به طور کلی نشانگر تمایلات و رفتارهایی است که معمولاً در تعاملات اجتماعی با مشکل مواجه میشوند....
خودشناسی چیست و روش های شناخت خود
خودشناسی یا "self-awareness" به معنای شناخت و آگاهی از خود و هویت شخصی است. در واقع، خودشناسی به معنای داشتن یک درک درست از خود، شناخت احساسات، نیازها، مقصد و ارزشهای فردی است. به عبارت دیگر، خودشناسی به شما کمک می کند تا درک بهتری...
دوره آموزش خودشناسی
در دوره آموزشی خودشناسی، دانشجویان با مفاهیم اساسی انسانی همچون شخصیت، اعتماد به نفس، خودانگاری، ارتباطات بین فردی و روابط عاطفی آشنا می شوند. این دوره باعث بهبود کیفیت زندگی، بهبود روابط اجتماعی و افزایش خودآگاهی می شود. هدف اصلی این کلاس، کمک به دانشجویان...
شخصیت ESFP
در علم روانشناسی شخصیت افراد بر اساس تیپ های شخصیتی مختلفی سنجیده می شود. شخصیت ESFP نمونه بارزی از این تیپ ها بوده که افراد بر اساس ویژگی هایی که دارند در آن گنجانده می شوند. رفتار آنها کاملا محترمانه و دوستانه بوده بدین ترتیب...
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بسیار عالی
عالی بود
سپاس از شما
افراد با صفات مختلف و ذاتی بدنیا می ایند و تغییر انها محال است برخی ملایم و صلح جو و برخی خشن و جنگجو، برخی جسور و برخی ترسو، برخی خشن اما ترسو هستند و جرات ابراز خشونت ندارند و درصورت کسب قدرت جایگزین شجاعت، انرا بروز میدهند. افراد براساس طینت خود زندگی اشکار یا مخفی دارند و با تحمیل عقیده، نمیتوان انرا تغییر داد و در فرصت مناسب بروز میکند. انچه را براساس اعتقادات گناه یا هنجارشکنی میدانیم، برای خیلی افراد نیاز محسوب میشود که اگر نتوانند اشکارا براورده کنند، بشکل مخفی انجام میدهند. خلقت انسان بسیار پرمشکل است و صرفنظر از نیروهای اهریمنی درونی و بیرونی، قدرت تعقل انسان در درک حقایق خلقت و خالق بسیار ضعیف است.