رفتار درست مادر با فرزند
مادر همیشه بیشترین وقت خود را با فرزندان می گذراند به همین دلیل نقش مهمی در تربیت فرزندان دارد و باید همیشه متناسب با سن آنها با فرزندان رفتار کند. مادر الگوی اول فرزندان است به همین دلیل باید اعمال و رفتار او به گونه ای باشد که فرزندان در آینده راه او را ادامه دهد. رفتار درست مادر با فرزند ارتباط عاطفی آنها را قوی تر می کند و باعث می شود تا فرزند با مادر احساس راحتی کند و بتواند اسرار خود را هم با او در میان بگذارد. امروزه عصبانی شدن و فریاد کشیدن در برابر کارهای فرزندان تاثیری در تربیت آنها ندارد.
مادر سعی می کند تا همیشه با رفتاری درست و به آرامی فرزندان را تربیت کند. فرزندان همیشه جذب مهربانی مادر می شوند به همین دلیل رفتار مادر می تواند تاثیری مثبت در تربیت آنها داشته باشد. مادر نسبت به پدر نقش بیشتری در تربیت فرزندان دارد به همین دلیل رفتار مادر اهمیت زیادی دارد. کنترل کردن رفتار در زمان خشم در تربیت فرزندان اهمیت زیادی دارد به همین دلیل مادر باید خشونت و پرخاشگری را کنار بگذارد. تاثیری که جامعه بر فرزندان می گذارد باعث شده تا امروزه تربیت و رفتار با فرزندان سخت تر شود به همین دلیل مسئولیت مادر در این شرایط دشوارتر می گردد.
سرگرم کردن کودکان و برخورد با آنها در زمانی که کار اشتباه انجام می دهند باعث تربیت بهتر آنها می شود. حفظ خونسردی درست زمانی که فرزند شما خطایی را مرتکب می شود یک امر مهم است. چون عصبانی شدن و فریاد کشیدن ثمری نخواهد داشت. رفتار با فرزندان باید متناسب با جنسیت و سن آنها باشد. قطعا رفتار با دختر و پسر نوجوان با کودکان کاملا متفاوت است. مادر باید جذبه لازم را داشته باشد تا کودکان از او حرف شنوی داشته باشند. رفتار درست با فرزندان تنها مختص جنبه های فردی نیست بلکه جنبه های اجتماعی را هم شامل می شود چون شما باید در اجتماع هم رفتار درستی با فرزند خود داشته باشید.
مطالعه بیشتر: نحوه برخورد با خانواده شوهر
ویژگی یک مادر خوب در تربیت فرزندان
یک مادر خوب همیشه در تربیت فرزندان بهترین رفتار را دارد و سعی می کند تا الگوی خوبی برای فرزندان باشد. از دیگر ویژگی های یک مادر خوب می توان به همدلی با فرزندان اشاره کرد که در چنین شرایط می تواند برای آنها یک مادر دلسوز و فداکار باشد و مسیر درست زندگی را به آنها نشان دهد. یک خوب قطعا اکثر ویژگی ها را داراست و می تواند درست و غلط را به فرزندان نشان دهد. احترام گذاری را از فرزندان از والدین و خصوصا مادر خود یاد می گیرند. وقتی مادر احترام فرزند را در جمع و یا در تنهایی نگه می دارد فرزند هم یاد می گیرد که به بزرگ خود احترام بگذارد.
برخی رفتارها عکس العملی متقابل دارند بنابراین مادر همیشه سعی می کند تا رفتاری درست و درخور از خود نشان دهد. در زیر به ویژگی های دیگر یک مادر خوب اشاره می کنیم:
درک بالا:
وقتی مادر درک بالا داشته باشد می تواند با فرزندان بهتر ارتباط برقرار کند و آنها را در هر شرایطی درک کند. در کنار این رفتار مادر با فرزند به گونه ای است که فرزند احساس صمیمی بودن با مادر می کند. چیزی که رابطه مادر را با فرزند مستحکم می کند رفتاری است که او با فرزندان خود دارد.
نیرومند بودن:
مادری که از نظر روحی و احساسی قوی است می تواند ارتباط بهتری با فرزندان خود داشته باشد. با در آغوش کشیدن فرزندان احساس نزدیکی بودن را به آنها می دهد. فرزندان در کنار مادر نیاز به تکیه گاه دارند که مادر می تواند تکیه گاه خوبی برای آنها باشد و به آنها حس امنیت بدهد. در این شرایط فرزندان کنار مادر به آرامش می رسند
صبور بودن:
صبر و بردباری که مادر از خود نشان می دهد باعث می شود تا در مقابل کوچکترین خطایی که از فرزندان سر می زند خونسردی خود را حفظ کند و به هیچ وجه عصبانی نشود. مادران صبور همیشه کمتر داد می زنند و بیشتر سعی می کنند تا با آرامی مشکلات را حل کنند و محیطی امن و آرام را برای فرزندان فراهم سازند.
تواضع داشتن:
فروتنی و تواضعی که مادر در مقابل فرزندان دارد باعث شده تا از خودگذشتگی را هم به آنها یاد دهد. مادر بخشش را به فرزندان می آموزند تا آنها متوجه اشتباه خود شوند و بتوانند از دیگران عذرخواهی کنند.
احترام گذاشتن:
رفتار خوبی که مادر با فرزندان دارد به آنها احترام گذاشتن را نشان می دهد. اگر چه فرزندان هر کدام شخصیت مستقلی دارند اما همه باید به بزرگ تر از خود احترام بگذارند.
مدیر بودن:
یک مادر خوب میداند چگونه توجه کند و چگونه پرورش دهد چون قبل از اینکه مادر باشد یک مدیر خوب و فهمیده است و می تواند مدیریت را هم به فرزندان خود آموزش دهد.
راهکارهای مناسب برای ایجاد رابطه سالم بین مادر و فرزند
برای اینکه مادر بتواند رفتاری درست و ارتباطی سالم با فرزندان داشته باشد روانشناسان راهکارهای خوبی را پیش روی آنها قرار می دهند.
مطالعه بیشتر: ازدواج با مرد بچه دار
از سخنرانی و نصیحت فرزندان دوری کنید:
وقتی بیش از حد فرزندان را نصیحت کنید دلزده می شوند. در چنین شرایطی مادر وظیفه دارد تا تنها در شرایط خاص فرزندان را نصیحت کند. اگر به دنبال یک رابطه عاطفی با فرزند خود هستید باید ابتدا صمیمیت نشان خود را حفظ کنید و از غر زدن و نصیحت کردن بپرهیزید. سعی کنید همیشه گفتگوی شیرین و دوستانه با او داشته باشید تا از شما فاصله نگیرد.
از نظر عاطفی برای فرزندانتان کم نگذارید:
یک مادر زمانی می تواند با فرزندان رابطه ای صمیمی و عاطفی داشته باشد که از نظر احساس و عاطفه برای آنها کمبودی نگذارد. فرزندانی که روحیه لطیف دارند همیشه به دنبال محبت و صمیمیت از جانب مادر هستند. مادر با محبت بیشتر می تواند فرزند را به خود نزدیک تر کند.
برای فرزند خود وقت بگذارید:
مادری که برای فرزند خود وقت می گذارد در واقع برای او ارزش قائل است و سعی می کند تا با این کار به فرزند خود ثابت کند که برای او مهم است. فرزندان زمانی که با مادر خود ارتباط می گیرند چیزهای زیادی را از او یاد می گیرند.
هرگز فرزند خود را شرمنده نکنید:
به هیچ وجه فرزندتان ره ره مقابل دیگر شرمنده نکنید و سعی داشته باشد تا همیشه در جمع به او احترام بگذارید.
استعدادهایش را به او یادآوری کنید:
به فرزند خود یادآوری کنید که چه استعداد و توانایی هایی دارد و به او برای رسیدن به آنها کمک کنید.
مطالعه بیشتر: تست وابستگی
آخرین مقالات
-
درمان طرحواره بدبینیآیا احساس میکنید همیشه دیگران قصد دارند شما را فریب […]
-
درمان طرحواره تنبیهآیا تا به حال احساس کردهاید که اشتباهات کوچک و بزرگی […]
-
درمان طرحواره آسیب پذیریآیا احساس میکنید همیشه در معرض آسیبپذیری بیشتر از […]
-
مدیتیشن برای کاهش خشمآیا تا به حال احساس کردهاید که خشم شما تحت کنترل شما […]
-
مدیتیشن برای رهایی از استرسآیا از استرسهای روزمره خسته شدهاید؟ آیا به دنبال […]
-
فواید مراقبه چیستآیا احساس میکنید زندگی شما از استرس و اضطراب پر شده […]
-
مدیتیشن برای افزایش تمرکز کودکانآیا کودکتان هنگام انجام تکالیف به راحتی حواسش پرت […]
-
مدیتیشن برای خواب آرامآیا شبها به سختی به خواب میروید؟ یا ممکن است حتی […]
-
مدیتیشن برای رفع سر دردآیا از سردردهای مکرر و طاقتفرسا خسته شدهاید؟ آیا به […]
-
مدیتیشن برای آرامش اعصابآیا هر روز با استرس، اضطراب و فشار ذهنی مواجه هستید؟ […]
حتما این مطالب را بخوانید
چرا نمیتوانم هیچ دوستی پیدا کنم
چرا نمیتوانم هیچ دوستی پیدا کنم؟ دلایلی که چرا نمیتوانیم دوست پیدا کنیم پیدا کردن دوستان جدید یک فرایند چند بُعدی است و ممکن است به دلایل مختلفی باشد که افراد دشواری در این زمینه تجربه کنند. برخی از دلایل ممکن شامل موارد زیر میشود:...
مدیریت تعارض چیست
مدیریت تعارض به چه معناست؟ مدیریت تعارض چیست ؟ مدیریت تعارض فرآیندی است که به کمک استراتژیها، فنون و روشهای مختلف، تفاوتها، ناهماهنگیها و اختلافات را در محیطهای مختلف اداره میکند. این فرآیند شامل شناسایی، تجزیه و تحلیل مسائل، یافتن راهحلهایی که منجر به کاهش...
پرورش تسلط کلامی
تسلط کلامی چیست؟ پرورش تسلط کلامی به مهارت و توانایی ارتباط برقرار کردن، بیان افکار و ایدهها، استفاده از واژگان مناسب و منظم، و انتقال پیامها و اطلاعات به شیوهای کارآمد و موثر اطلاق میشود. این مهارت شامل توانایی صحبت کردن به شیوه روان و...
زبان بدن
زبان بدن چیست؟ زبان بدن یک روش غیرکلامی است که افراد از طریق حرکات، اعمال و انتقال احساسات و نظراتشان، ارتباط برقرار میکنند. این نوع ارتباطات شامل انواع حرکات مانند نگاه کردن، اشاره کردن، تغییرات در اندازه بدن، حالتهای چهره و حرکات دست میشود. زبان...
دیدگاهتان را بنویسید