ترس از صحبت کردن در جمع
ترس از صحبت کردن در جمع
آیا شما هم ترس از صحبت کردن در جمع دارید؟ این مقاله در این زمینه کمک خوبی می کند.
در جوامع امروزی، توانایی صحبت کردن یکی از اصلی ترین دلایل موفقیت است، ولی همچنان افرادی هستند که از صبحت کردن در جمع هراس دارند و دوری می کنند .
همه ی ما حداقل یک بار این ترس را تجربه کرده ایم و این حس کاملا طبیعی است. شاید برای شما هم پیش آمده باشد زمانی که در جمع صحبت می کنید به صورت ناخودآگاه افکار منفی در ذهنتان شکل می گیرد و به صورت ناخواسته عصبی می شوید ، در نتیجه سررشته کلام در ذهنتان پاره می شود و نمی توانید مقصود خود را برسانید.
یکی از مهم ترین دلایل این مشکل اضطراب و استرس است ولی نگران نباشید، راه کار هایی وجود دارد که می توانید این مشکل را حل کنید .
مطالعه بیشتر: فن بیان و سخنرانی
دلایل اصلی ترس از سخنرانی یا صحبت کردن در جمع
عدم پذیرفته شدن توسط دیگران
بسیاری از افراد همیشه استرس دارند که آیا در جمع پذیرفته می شوند یا خیر.
آنها فکر می کنند اگر حرف هایی که در سخنرانی می زنند برای افراد حاضر در جلسه جذاب نباشد دیگر کسی به حرف هایشان گوش نخواهد داد و این را یک شکست بزرگ می دانند .
آن ها فکر می کنند صحبتهایشان هیچ ارزشی برای مخاطب ندارد.
همه ی ما در تلاش هستیم تا یک تصویر خوب در ذهن بقیه ثبت کنیم ولی زمانی که می خواهیم سخنرانی کنیم به این فکر می کنیم که شاید این سخنرانی خوبی نباشد، شاید حرف ها و صحبت های من را دوست نداشته باشند . در این صورت فکر می کنیم تمام ذهنیت های قبلی مخاطبین نسبت به ما عوض می شود و دیگر کسی ما را قبول ندارد.
آماندا ویکرز میگوید: در سخنرانی هیچ کس به فکر ایراد گرفتن از سخنرانی شما نیست . ولی این خود شما هستید که ایراد می گیرید.
آنها به سخنرانی شما گوش می دهند و منتظر یک سخنرانی عالی از سمت شما هستند و به دنبال نکات مثبت و تاثیر پذیری از صحبت های شما هستند . آن ها خیلی دوست دارند که از صحبتهای شما استفاده کنند.
خرید کتاب(کلیک)
دلایل روانی برای ترس از صحبت کردن
دلایل زیادی وجود دارد که شما از صحبت کردن در جمع بترسید .یک سری دلایل روانی مانند تصویر منفی از خود، دوست نداشتن ظاهر خود، داشتن اعتماد به نفس پایین، کم رویی و خجالت و یا فکر کردن به این که به اندازه کافی خوب نیستید، می توانند دلایلی باشند که شما را از صحبت کردن در جمع بترساند.
فردی که همیشه از ظاهر خود خجالت می کشد به طور ناخودآگاه به جای اینکه به صحبت هایی که باید بزند فکر کند تمرکزش را روی طاهرش می گذارد و این امر مانع درست صحبت کردن او می شود.
مطالعه بیشتر: آموزش فن بیان
شکست های گذشته
اگر قبلا در یک سخنرانی در جمع شکست خورده باشید و نتوانسته ایدکه خوب صحبت کنید یک خاطره ی بد در ذهنتان رقم خورده است و برای صحبت ها و یا سخنرانی های بعدیتان هم شما استرس دارید که اتفاقی که در گذشته برایتان افتاده است مجدد تکرار شود .
اما شما باید بدانید اتفاق قبلی فقط یک تجربه بوده است و قرار نیست مجدد تکرار شود ، مطمئن باشید که شما هر بار بهتر از قبل ظاهر می شوید .
وشما باید یاد بگیرید که ذهن خودتان را کنترل کنید و گذشته را رها کنید اگر نتوانید این کار را انجام دهید صحبت کردن برای شما بسیار مشکل است.
خودگویی منفی و ترس صحبت کردن در جمع
خود گویی منفی می تواند یکی از بزرگ ترین مشکلات در سخنرانی باشد . خیلی از افرادی که استرس دارند و نمی توانند در جمع صحبت کنند این مشکل را دارند . این افراد همیشه بدترین حالت های ممکن را در ذهن خود پرورش می دهند و بیش از حد به اتفاقاتی که که در زمان صحبت برایشان می افتد فکر می کنند و همه چیز خراب می شود .
زمانی که شما مدام به چیز های منفی فکر کنید در ناخوآگاه شما این افکار ثبت می شوند و اتفاق می افتند . این افراد همیشه تلاش می کنند تا دلایل استرسشان را پیدا کنند به همین خاطر هر موردی که به ذهنشان می رسد را علت موفق نشدنشان در صحبت کردن می دانند .
نداشتن تجربه در صحبت کردن در جمع
کمبود تجربه در انجام هر کاری ، به خصوص سخنرانی ، نگرانی افراد را بیشتر می کند . زمانی که شما برای دفعه ی اول می خواهید سخنرانی کنید دچار استرس می شوید .
بیان افکار و ایده های جدید
حرف زدن درباره ی چیز های که کمتر در مورد آنها صحبت می شود و ایده هایی که جدید هستند نسبت به موضوعات قدیمی تر استرس بیشتری را در گوینده ایجاد می کند .
افراد و شنونده های جدید
زمانی که وارد جمعی می شوید، اگر قبلا با افراد حاضر در آن جمع آشنا بودید سخنرانی برایتان آسان تر است، اما بعضی اوقات ممکن است بخواهید در جمعی صحبت کنید که حاضرین آن جمع را تا به حال نده اید، در این صورت ممکن است که دچار استرس شوید .
روند کلی درمان ترس از صحبت کردن در جمع
قبل از هر چیزی مشخص کنید که میزان استرستان چقدر است . شما می توانید از آزمون هایی که برای شناختن سطح استرس وجود دارند استفاده کنید اگر میزان اضطرابتان از سطح معینی بالاتر باشد، پیش از درمانِ ترس از صحبت کردن در جمع، باید بهدنبال روشهایی برای کاهش استرس خود باشید.
پس از آن، باید راهبردهای خاصی را درنظر بگیرید تا با کمک آنها بتوانید بدون ترس در هر جمعی صحبت کنید. باید این تکنیکهای خاص را هم درهنگامِ صحبت کردن و هم پس از آن رعایت کنید. با این کار تواناییتان را برای رویارویی با هراسترسی را بهبود میبخشید.
مطالعه بیشتر: چگونه حواس جمع باشیم
راهکار علمی برای غلبه بر ترس هنگام سخنرانی
۱- از تلاش برای حفظ خونسردی خود دست بردارید
اکثر مردم فکر می کنند که اگر تلاش کنند تا خونسردی خودشان را حفظ کنند ، بهترین راه را برای از بین بردن اضطراب ناشی از سخنرانی را انجام داده اند .
یک راه کار بهتر این است که ترس خودتان را به هیجان تبدیل کنید .زمانی که افراد اعلام می کردند هیجان زده هستند افرادی که در هنگام سخنرانی، اعلام می کنند که هیجان زده هستند، شایستهتر و مقتدرتر به نظر میرسند.
۲- با خودتان حرف بزنید
خودتان را با اسم صدا بزنید و به خودتان بگویید که تو می توانی
تحقیقی در این زمینه انجام شد که افرادی که خود را با اسم، صدا می کنند در هنگام سخنرانی در حضور جمع بهتر از افرادی عمل میکنند که از ضمیر “من” استفاده می کنند.
شاید دلیلش این باشد که زمانی که فردی خود را با اسم، مورد صدا میزند مثل این می ماند که در حال نصیحت کردن فرد دیگری است و اینکار بهتر از آن است که که تلاش کنید اعتماد به نفس خودتان را بالا ببرید.
۳- همیشه به خود بگویید من می توانم
همه ی ما این روش را امتحان کرده ایم و می دانیم که یک روش ثابت شده است .
در یک تحقیق افرادی که زمان صحبت کردن در جمع استرس داشتند با گذراندن دوره های آموزشی توانستند استرس خودشا را کنترل کنند و بتوانند به راحتی در جمع صحبت کنند یا در یک سمینار به راحتی سخنرانی کنند .
بعضی از افرادی که افکار منفی داشتند تمام ترسشان بعد از یک ماه کاملا برگشت ولی افرادی که افکار مثبت داشتند بعد از آن تمریناتاسترس کمتری را تجربه کرده اند .
۴- صبح روز سخنرانی خود ورزش کنید.
تحقیقات زیادی انجام شده که ورزش کردن از طریق واکنش سیستم عصبی به استرس می تواند به کاهش آن کمک کند .
اگر اجرای یک سخنرانی شما را می ترساند تنها نمانید تا تمام ذهنتان متمرکز بر روی ترستان شود به جای اینکار از محیط بسته خارج شوید ورزش کنید ، پیاده روی کنید تا استرس و فشار استرس را کم کنید.
5.تمرین و آماده شدن به طور گسترده :
هیچ چیز جای تمرین و آماده شدن برای سخنرانی را نمیگیرد ؛ نکات کلیدی صحبت های خود را روی یک کاغذ یادداشت کنید . اما فقط از روی آنها به صورت طوطی وار نخوانید . برای سخنرانی کاملا آماده باشید تا اگر سوالی احتمالی ازتان پرسیده شد بتوانید پاسخ دهید .
6.از تند صحبت کردن خودداری کنید:
تند صحبت کردن ،در طول سخنرانی با الگو و ریتم تنفسی شما تداخل دارد اگر شما تند صحبت کنید ،کمتر نفس میکشید و زمانی که شما احساس نفس تنگی کنید ترس و اضطراب شما بیشتر می شود آهسته نفس بکشید آهسته صحبت کنید. این کار ها به شما کمک می کند تا آرامش بیشتری را حس کنید .
مطالعه بیشتر: رفتار با همسر در جمع
آخرین مقالات
-
درمان طرحواره بدبینیآیا احساس میکنید همیشه دیگران قصد دارند شما را فریب […]
-
درمان طرحواره تنبیهآیا تا به حال احساس کردهاید که اشتباهات کوچک و بزرگی […]
-
درمان طرحواره آسیب پذیریآیا احساس میکنید همیشه در معرض آسیبپذیری بیشتر از […]
-
مدیتیشن برای کاهش خشمآیا تا به حال احساس کردهاید که خشم شما تحت کنترل شما […]
-
مدیتیشن برای رهایی از استرسآیا از استرسهای روزمره خسته شدهاید؟ آیا به دنبال […]
-
فواید مراقبه چیستآیا احساس میکنید زندگی شما از استرس و اضطراب پر شده […]
-
مدیتیشن برای افزایش تمرکز کودکانآیا کودکتان هنگام انجام تکالیف به راحتی حواسش پرت […]
-
مدیتیشن برای خواب آرامآیا شبها به سختی به خواب میروید؟ یا ممکن است حتی […]
-
مدیتیشن برای رفع سر دردآیا از سردردهای مکرر و طاقتفرسا خسته شدهاید؟ آیا به […]
-
مدیتیشن برای آرامش اعصابآیا هر روز با استرس، اضطراب و فشار ذهنی مواجه هستید؟ […]
حتما این مطالب را بخوانید
7 راه برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان
اعتماد به نفس یکی از مهمترین عواملی است که بر رشد و توسعهی کودکان تأثیرگذار است. این ویژگی اساسی، که در دوران کودکی شکل میگیرد، نه تنها به افراد کمک میکند تا با چالشهای زندگی مواجه شوند، بلکه به آنها اعتماد به خود، احساس موفقیت...
چرا من زشتم و اختلال خود زشت انگاری
متأسفانه اختلال خود زشت انگاری یکی از مشکلات رایج است که ممکن است باعث احساس زشتی یا ناکامی در افراد شود، حتی اگر واقعیت این گونه نباشد. این اختلال ممکن است باعث شود که فرد خود را به عنوان زشت یا ناکام در نظر بگیرد،...
اعتماد به نفس کاذب چیست
تظاهر به اعتماد به نفس در واقع همان اعتماد به نفس کاذب است که در طولانی مدت زندگی فردی و اجتماعی انسان را مختل می کند. در این شرایط فرد هیچ علائمی از اعتماد به نفس را درون خود مشاهده نمی کند و فقط این...
افزایش انگیزه برای درس خواندن و یادگیری
اگر برای درس خواندن هدف داشته باشید قطعا انگیزه لازم هم در شما ایجاد می شود و به شما کمک می کند تا تلاش کنید برای رسیدن به هدف و موفقیت. برای افزایش این انگیزه راهکارهای زیادی وجود دارد که آنها را معرفی می کنیم:...
دیدگاهتان را بنویسید