نیاز به مشاوره فوری دارم
اگر نیاز به مشاوره فوری داری همین الان میتونی از طریق دکمه زیر درخواست خودت رو ثبت کنی!!!
نیاز فوری به مشاوره دارم
نقش خانواده در انتخاب شغل
شغل اصلی ترین نیاز انسان است که انسان با کسب درآمد در آن می تواند نیازهای اساسی خود را پاسخ دهد. امروزه انتخاب شغل یک دغدغه بزرگ است و افراد دوست دارد تا متناسب با توانایی ها و حتی مدرک تحصیلی شغل مناسب خود را پیدا کنند. خانواده در این شرایط یک حامی بزرگ بوده که با راهنمایی های خود می تواند مسیر را برای پیشرفت شما باز کند. علایق، مهارتها، نگرش به کار و… از جمله پارامترهایی هستند که خانواده در شکل گیری آنها نقش به سزایی دارد. خانواده می تواند به صورت مستقیم و غیر مستقیم روی این موضوع تاثیر داشته باشد و راهکارهای خوبی برای انتخاب شغل مناسب را پیش روی شما قرار دهد همچنین تست هایی موجود است که با توجه به علاقه شما شغل مورد نظر شما را بررسی میکند از جمله تست هالند که میتواند شما را در این مورد راهنمایی بیشتر کند.
خانواده همیشه نگران آینده مالی فرزندان است به همین دلیل ابتدا در زمینه تحصیل و سپس شغل به آنها کمک می کند. بیشتر خانواده ها دوست دارند تا کودک را به صورت مستقل تربیت کنند که در آینده بتواند موفق باشد و گلیم خود را هم به خوبی از آب بیرون بکشد. خانواده باید از همان ابتدا به فکر چاره باشد تا بتواند آینده شغلی خوبی را برای فرزندان رقم بزند. امروزه نبود شغل مناسب و افزایش بیکاری باعث شده تا نگرانی خانواده ها روز به روز بیشتر شود. اگر فرزندانی مسئولیت پذیر پرورش دهید قطعا می توانند شغل هایی خوب را انتخاب کنند و به خوبی هم از پس آنها بر بیابند. بعد از خانواده خود فرزند هم در انتخاب شغل مناسب نقش پر رنگی دارد.
حمایت مالی خانواده در زمان انتخاب شغل کمک می کند تا فرزند شما بتوانید به صبر و شکیبایی شغلی متناسب با توانایی های خود انتخاب کنید. اگر انتظار سودهای کلان با کمترین کار و تلاش را داشته باشند نمی توانید آنچنان که دوست دارید موفق باشید. انتخاب شغلی که متناسب با رشته تحصیلی و توانمندی های شما باشد کار سختی است و تنها خانواده لست که می تواند حامی شما باشد. انگیزه ای که خانواده به شما می دهد می تواند راه پیشرفت و ترقی شما را باز کند. والدین با تشویق و تحسین می تواند بهترین راهنما برای شما باشند.
نقش خانواده در نگرش افراد به شغل
والدین اولین الگوی فرزندان هستند که می توانند تاثیرات مثبت و منفی روی آنها داشته باشند. نقش خانواده به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم در شکل گیری نگرش فرزندان مشخص میشود:
نقش مستقیم خانواده ها در نگرش فرد به کار
خانواده می تواند به صورت مستقیم در نگرش فرزندان نقش داشته باشد از این رو بهتر است خانواده ها قبل از صحبت کردن با فرزند حتما مشاوره خانواده بگیرند تا بتوانند تاثیر گذاری بهتری در این زمینه داشته باشند. نگرش فرزندان از الگوپذیری والدین شکل می گیرد. این شامل طرز پوشش و عقاید و رفتار والدین است که فرزندان جذب آن می شوند و دوست دارند دنیا را از دید آنها نگاه کنند. پس والدین باید از همان کودکی الگوی خوبی برای فرزندان باشند و در انتخاب شغل هم آنها را یاری کنند. والدینی که اعتناد به نفس پایین دارند در مقابل چالش ها زود خود را می بازنر و فرزندان هم از این رفتار الگو می گیرند. والدین مسئولیت پذیر توانسته اند فرزندانی پر تلاش و مسئولیت پذیر را به جامعه تحویل دهند و به صورت مستقیم روی آنها تاثیر بگذارند.
نقش غیر مستقیم خانواده ها در نگرش فرد به کار
فرزندان استقلال و هویت فردی و اجتماعی و ارزش های اخلاقی و سازگاری و … را از والدین و به صورت غیر مستقیم یاد می گیرند و می توانند با مشارکت جویی به راحتی شغل درست را انتخاب کنند و با دیگران مشارکت داشته باشند. عوامل ذکر شده همگی نقش تعیین کنندهای را در نگرش و رفتار حرفهای فرد ایفا میکنند. این می تواند به به طور غیرمستقیم نگرش شغلی او را در آینده رقم بزند. انگیزه پیدا کردن فرزندان باعث می شود تا برای انتخاب شغل مناسب تلاش خود را کنند. باور کردن توانمندی ها و استعدادها می تواند راه را برای رسیدن به هدف باز کند.
با کمک روانشناس میتوانید استعدادهای فرزند خود را شناسایی کرده و با تقویت آنها، رشد و پیشرفت فرزند خود را از سنین کودکی تضمین نمایید. ایجاد انگیزههای درونی و بیرونی در کودکان باید به صورت کاملا اصولی باشد.
نقش خانواده در ایجاد انگیزش برای کار کردن
خانواده در ایجاد انگیزه برای فرزندان نقش مهمی دارد و آنها را به کار کردن تشویق می کند. فرزندان با انگیزه می توانند با انتخاب شغل مناسب به زندگی خود جهت انسجام خانوادگی کمک میکند تا فرزندان با استفاده از تجربههای والدین، انگیزههای درونی خود را ارتقا دهند. در زیر به نقش خانواده در ایجاد انگیزش برای کار کردن فرزندان اشاره می کنیم:
مطالعه بیشتر: چگونه با انگیزه باشیم
انگیزش بیرونی
انگیزش به دو صورت بیرونی و درونی است که هر کدام مشخصات مختص به خود را دارند و می توانند در مسیر رسیدن به هدف به فرد کمک کنند. انگیزش بیرونی شامل مشوق هایی است که شما در محیط اطراف خود آنها را مشاهده می کنید و فرد می تواند به کمک آنها به سمت هدفی که دارد هدایت شود. وقتی فرزندی مسئولیت پذیر دارید مدام او را تحسین کرده و هدایایی برای او در نظر می گیرید که این کار یک انگیزه بیرونی به او می دهد و حتی او را به سمت انگیزه درونی هم سوق می دهد. انسجام که خانواده دارد می تواند در ایجاد انگیزه بیرونی تا حد زیادی موثر باشد.
انگیزش درونی
نقش دیگری که خانواده در انتخاب شغل و کار کردن دارد ایجاد انگیزه درونی است. انگیزه درونی از منابع بیرون سرچشمه نمی گیرد. کودکانی که در ازای فعالیت های خوب جایزه دریافت می کنند یک انگیزه درونی برای انجام کار دریافت می کنند. تشویق می تواند بهترین محرک درونی برای هدایت فرزندان باشد. با آموزش پشتکار و مسئولیت پذیری به کودکان می توانید انگیزه درونی ره درون آنها رشد دهید.
اگر والدین شیوه های درست تربیتی را به خوبی اجرا کنند قطعا فرزندانی با پشتکار و مسئولیت پذیر را تحویل جامعه می دهند که می توانند در هر شغلی بهترین باشند. خانواده نقش مهمی در رشد و پیشرفت شغلی فرزندان دارد. اگر شرایط شغلی خوبی ندارید قطعا حمایت خانواده تحمل آن را برای شما آسان تر می کند. خانواده می تواند در این حوزه وظیفه خود را به خوبی انجام دهد. روانشناس هم به شما کمک میکند تا نگرش فرزندتان را نسبت به شغل و آینده بررسی کرده و اینگونه او را به سوی موفقیت هدایت کنید.
مطالعه بیشتر: روانشناسی اجتماعی
دوره های آموزشی رایگان در یوتیوب
همین الان میتونی از کانال یوتیوب ما دیدن کنی و مارو حمایت کنی و کلی ویدیو های آموزشی و دوره های آموزشی رایگان ببینی
نمایش دوره های رایگان
حتما این مطالب را بخوانید
مشاوره خانواده آنلاین
مشاوره خانواده آنلاین: راهی نوین برای حل مشکلات خانوادگی در دنیای پر از چالشهای امروز، حفظ سلامت و انسجام خانواده از اهمیت ویژهای برخوردار است. مشکلات خانوادگی میتوانند از عوامل مختلفی ناشی شوند، از مسائل مالی گرفته تا اختلافات نسلی و تفاوتهای فرهنگی. در این...
مشاوره خانواده تلفنی
در دنیای پرشتاب و پرمشغله امروزی، خانوادهها با چالشها و مشکلات مختلفی روبرو هستند که میتواند روابط بین اعضا را تحت تأثیر قرار دهد. از اختلافات زناشویی تا مسائل تربیتی کودکان، همه این مشکلات نیاز به راهکارهای حرفهای و مشاوره تخصصی دارند. اما در بسیاری...
تاثیر طلاق بر کودکان
طلاق یکی از پدیدههای پیچیده و چالشبرانگیز در زندگی افراد است که نه تنها زندگی زوجین را تحت تاثیر قرار میدهد، بلکه تاثیرات عمیق و پایداری بر کودکان نیز دارد. هنگامی که والدین تصمیم به جدایی میگیرند، کودکان با مجموعهای از تغییرات عاطفی، روانی، اجتماعی...
آزادی در خانواده
آزادی در خانواده یک مسئله مهم است که تمام جوانب زندگی فردی و اجتماعی فرزندان را تحت تاثیر قرار می دهد. افراد با توجه به تربیت، محیط، تحصیلات و فرهنگ دیدگاههای متفاوتی نسبت به آزادی دارند. برای رشد افراد در خانواده و بعد از آن...
دیدگاهتان را بنویسید