عوامل استرس زا در خانواده
استرس مهمترین عامل از بین رفتن آرامش در کانون خانواده است که باعث ایجاد فاصله و دور شدن افراد از یکدیگر می شود. افرادی که در خانواده استرس دارند خشونت و پرخاشگری زیادی از خود نشان می دهند و این باعث ایجاد کدورت بین اعضا می شود. استرس در خانواده عوامل زیادی دارد که در زیر به آنها اشاره می کنیم:
طلاق یا جدایی
اولین عاملی که استرس را در کانون خانواده ایجاد می کند طلاق و جدایی والدین است که روی کودکان هم تاثیر منفی دارد. بهتر است قبل از طلاق با کودک کاملا صادقانه صحبت کنید. بهتر است در این شرایط کودکان را درک کرده و به تمام سوال های آنها پاسخ دهید و اجازه ندهید تا کودک خود را مدام سرزنش کند. در واقع شما باید شرایط را برای پذیرفتن چنین موضوعی آماده کنید.بهتر است در این مواقع حتما مشاوره خانواده بگیرید تا بتوانید عوامل استرس زا در خانواده را کنترل و حذف کنید.
بیماری های جسمی و روحی اعضای خانواده
اگر کسی در خانه دچار بیماری و یا مشکلات مالی است بقیه افراد هم این استرس را تجربه خواهند کرد. بچه ها در این شرایط هراسان می شوند و شما برای رفع این مشکل بهتر است محیط را عادی سازی کنید تا کودک احساس ترس و هراس نداشته باشد. برای خواب و بیداری، ناهار و شام و عادات منظم مدرسه و مشق شب و سنت فیلم های شب جمعه و .. یک برنامه ریزی منظم داشته باشید. والدینی که مسئولیت خود را به گردن کودکان می اندازند شرایط استرس زا را در کانون خانواده بیشتر می کنند. بهتر است با آنها درباره فرد بیمار صحبت نکنید.
مطالعه بیشتر: مدیتیشن خواب
مشکلات مالی
عدم اطمینان مالی می تواند یک خانواده را خصوصا در شرایط راجع جامعه به شدت تحت فشار قرار دهد. کودکان احساسات قوی دارند و زمانی که خانواده به خاطر شرایط اقتصادی و مشکلات مالی دچار استرس و اضطراب هستند کودک ان را به راحتی حس خواهد کرد و این مهمترین عامل ایجاد استرس در کانون خانواده است. اگر چه کودکان مشکلات مالی را زیاد درک نمی کنند اما استرس آن برای آنها به خوبی قابل حس است.
تغییر محل زندگی
یکی دیگر از دلایل استرس زا در کانون خانواده تغییر محل زندگی است. این استرس برای تمام اعضای خانواده است. ثبت نام بچه ها در مدارس جدید اضطراب زیادی برای آنها به همراه دارد. تا شما و فرزندان با محیط جدید خو بگیرید این استرس با شما خواهد بود.
ورود فرزند جدید به خانواده
کودک نوپا نیازهایی که دارد که پدر و مادر مجبور به برآورده کردن آن هستند به همین دليل استرس زیادی به آنها وارد می شود. در روزهای اول ورود نوزاد به خانواده شادی و شور زیادی هست اما با بوجود آمدن مشکلات کم کم استرس جای شادی را می گیرد.
راه هایی برای کاهش استرس در کانون خانواده
اگر کانون خانواده بیشترین سطح استرس را دارد شما می توانيد با تکنیک هایی موثر به راحتی این استرس را کمتر کنید. در ادامه چند راهکار وجود دارد که ممکن است برای شما و خانواده شما مفید باشد:
شناسایی علائم استرس خانواده
در مرحله اول باید علائم ریشه یابی شوند تا شما بتوانید به راحتی آنها را برطرف سازید. بهتر لست اعضای خانواده را در زمان استرس تحت نظر قرار بگیرید. دقت کنید که در زمان استرس چه علائمی در شما ظاهر می شود و سعی کنید آنها را از خود دور کنید. اولین قدم برای مقابله با استرس درک وجود استرس در خانه است.
مطالعه بیشتر: روانشناسی خانواده
ایجاد وقت اختصاصی برای اعضای خانواده
برای اینکه استرس را از خود دور کنید باید کارهای معنادار و آرام بخش را برای خود و خانواده انجام دهید. تماشا کردم فیلم و خواندن کتاب می تواند تا حد زیادی استرس را از کانون خانواده دور کند.
تنفس عمیق یا ذهن آگاهی
با یک نفس عمیق می توانید خود را به آرامش دعوت کنید و علاوه بر این به رفع استرس در خانواده هم کمک کنید. به خود مسلط باشید و نگرانی ها را از خود دور کنید. ذهن آگاهی به شما کمک می کند تا به اتفاقات خوب فکر کنید. وقتی روی تنفس عمیق خود تمرکز می کنید در واقع دارید ذهن آگاهی را در وجود خود تقویت می کنید. نا امید نشوید و این کار را مدام ادامه دهید تا زمانی که استرس و اضطراب از شما دور شود. تمرین مدیتیشن و ذهن آگاهی در مواقعی بیشتر جواب می دهد که شما استرس ندارید و درحال تمرین هستید یعنی هرچه بیشتر تمرین در شرایط عادی و نرمال انجام شود در شرایط بحرانی شما مجهزتر خواهید بود.
مطالعه بیشتر: مشاوره خانواده
خواب کافی
خواب نقش مهمی در رفع استرس دارد و زمانی که شما خواب کافی و مفید داشته باشید قطعا استرس هم از شما دور خواهد شد. افرادی که حداقل هشت ساعت خواب کافی دارند استرس کمی را تجربه می کنند. آنها کمتر غمین می شوند و می توانند در چالش ها و مشکلات زندگی تصمیمات بهتری را اتخاذ کنند. کنترل خشم در این افراد آسان تر اتفاق می افتد. حتی گاهی اوقات یک چرت نیم روزی هم می تواند شما را برای لحظه ای از مشغله های زندگی دور نگه دارد. اگر خواب نیمروزی را حذف کنید شب ها زودتر به خواب خواهید رفت و خواب بهتری خواهید داشت.
پذیرای عواطف و احساسات خانوادگی
ناراحتی، اضطراب، عصبانیت، یا استرس همگی در هر انسانی به صورت فردی وجود دارد و چه فردی چه خانوادگی قابل مدیریت است و وجود هر احساسی مشکلی ندارد. بهتر است با هم دلسوزانه رفتار کنیم و در صورت ناراحتی همدرد دیگران باشیم. شما باید این برخورد را نسبت به خود نیز داشته باشید. وقتی برای خود دلسوزی کنید حس استرس و اضطراب از شما دور خواهد شد. مقاومت بیش از اندازه در مقابل مشکلات زندگی و صحبت نکردن درباره آنها باعث می شود تا استرس درونی شما روز به روز بیشتر شود پس بهتر است درباره مشکلات با دیگران صحبت کنید.
حفظ انرژی و داشتن سیستم پشتیبانی
انرژی خود را نگه دارید تا بتوانید استرس را از خود دور کنید. بیشتر اتفاقاتی که در پیرامون ما اتفاق می افتند تحت کنترل ما نیستند و این نباید شما را نگران کند چون شما می توانید با مدیریت خوب به راحتی بر آنها غلبه کنید. انرژی خود را برای چیزهای بیهوده هدر ندهید. اگر پشتیبان یکدیگر باشین قطعا در کانون خانواده استرس جایی نخواهد داشت و شما می توانید بهترین ها را در کنار خانواده تجربه کنید.
مطالعه بیشتر: کاهش استرس با ذهن آگاهی
آخرین مقالات
-
درمان طرحواره بدبینیآیا احساس میکنید همیشه دیگران قصد دارند شما را فریب […]
-
درمان طرحواره تنبیهآیا تا به حال احساس کردهاید که اشتباهات کوچک و بزرگی […]
-
درمان طرحواره آسیب پذیریآیا احساس میکنید همیشه در معرض آسیبپذیری بیشتر از […]
-
مدیتیشن برای کاهش خشمآیا تا به حال احساس کردهاید که خشم شما تحت کنترل شما […]
-
مدیتیشن برای رهایی از استرسآیا از استرسهای روزمره خسته شدهاید؟ آیا به دنبال […]
-
فواید مراقبه چیستآیا احساس میکنید زندگی شما از استرس و اضطراب پر شده […]
-
مدیتیشن برای افزایش تمرکز کودکانآیا کودکتان هنگام انجام تکالیف به راحتی حواسش پرت […]
-
مدیتیشن برای خواب آرامآیا شبها به سختی به خواب میروید؟ یا ممکن است حتی […]
-
مدیتیشن برای رفع سر دردآیا از سردردهای مکرر و طاقتفرسا خسته شدهاید؟ آیا به […]
-
مدیتیشن برای آرامش اعصابآیا هر روز با استرس، اضطراب و فشار ذهنی مواجه هستید؟ […]
حتما این مطالب را بخوانید
مشاوره خانواده آنلاین
مشاوره خانواده آنلاین: راهی نوین برای حل مشکلات خانوادگی در دنیای پر از چالشهای امروز، حفظ سلامت و انسجام خانواده از اهمیت ویژهای برخوردار است. مشکلات خانوادگی میتوانند از عوامل مختلفی ناشی شوند، از مسائل مالی گرفته تا اختلافات نسلی و تفاوتهای فرهنگی. در این...
مشاوره خانواده تلفنی
در دنیای پرشتاب و پرمشغله امروزی، خانوادهها با چالشها و مشکلات مختلفی روبرو هستند که میتواند روابط بین اعضا را تحت تأثیر قرار دهد. از اختلافات زناشویی تا مسائل تربیتی کودکان، همه این مشکلات نیاز به راهکارهای حرفهای و مشاوره تخصصی دارند. اما در بسیاری...
تاثیر طلاق بر کودکان
طلاق یکی از پدیدههای پیچیده و چالشبرانگیز در زندگی افراد است که نه تنها زندگی زوجین را تحت تاثیر قرار میدهد، بلکه تاثیرات عمیق و پایداری بر کودکان نیز دارد. هنگامی که والدین تصمیم به جدایی میگیرند، کودکان با مجموعهای از تغییرات عاطفی، روانی، اجتماعی...
آزادی در خانواده
آزادی در خانواده یک مسئله مهم است که تمام جوانب زندگی فردی و اجتماعی فرزندان را تحت تاثیر قرار می دهد. افراد با توجه به تربیت، محیط، تحصیلات و فرهنگ دیدگاههای متفاوتی نسبت به آزادی دارند. برای رشد افراد در خانواده و بعد از آن...
دیدگاهتان را بنویسید