فهرست مطالب این مقاله
هوش هستی گرا یا وجودی به عنوان نهمین بعد هوش در انسان معرفی می شود که خود بحثی جدا دارد و شامل ویژگی هایی منحصر به فرد در انسان است. این هوش سخت ترین تعریف و مفهوم را به خود اختصاص داده است چون تمایل انسان به جست جو درباره خدا و نحوه آفرینش را شرح می دهد و سوالاتی پیرامون آن مطرح می کند. پس در این هوش انسان به مسائل ماورائی سوق پیدا می کند. افرادی که هوش هستی گرا دارند مدام در حال سوال پرسیدن هستند و همیشه به دنبال پاسخی برای سوالات خود می گردند. معنای زندگی، مفهوم مرگ، دلایل وجود هستی و خدا و… بیشتر موضوعاتی هستند که این افراد ذهن خود را درگیر آنها می کنند.
هوش هستی گرا جنسیت نمی شناسد و ممکن است افراد در هر سن و با هر جنسیتی به آن گرایش پیدا کنند. عوامل زیادی در بوجود آمدن این هوش در انسان نقش دارند. آنها همیشه کنجکاو سرنوشت انسان و نحوه آفرینش او هستند و این پرسش ها ذهن آنها را درگیر کرده است. سطح هوش هستی گرا در همه افراد یکی نیست و برخی به قدری غرق در این هوش شده اند که به چیز دیگری فکر نمی کنند اما به طور کلی همه افراد از این هوش بی بهره نیستند و همیشه ذهنشان با سوالاتی درگیر است که به دنبال پاسخ آن هستند. روانشناسان برای اینکه بتوانید سطح هوش هستی گرا در افراد ره مورد سنجش قرار دارند آزمونی را برای آنها طراحی کرده اند.
افرادی که هوش هستی گرا دارند اغلب به شغل هایی چون ستاره شناسی، رهبر، فیلسوف و ... گرایش پیدا می کنند. کودکانی که مدام درباره آفرینش هستی و وجود انسان و نقش خدا در زندگی انسان سوال می پرسند قطعا هوشی هستی گرا دارند که شما می توانید بین ۳ تا ۸ سال این هوش را درون وجود آنها تقویت کنید. تفکر درباره طبیعت و جهان هستی و بازدید از مکان های تاریخی نقش بزرگی در تقویت و حتی بوجود آوردن این هوش در انسان دارد. این هوش ممکن است در ادیان مختلف متفاوت باشد چون اعتقادت انسان از نوع آفرینش در همه ادیان یکسان نیست.
مطالعه بیشتر: تفاوت افراد درون گرا و برون گرا

هوش هستی گرا
ویژگیهای افراد با هوش هستی گرا
چیزی که افراد با هوش هستی گرا را از دیگران متمایز کرده همین طرز تفکر آنها درباره جهان هستی است. این افراد با ویژگی های کمیابی پا در جهان هستی می گذارند که در زیر به آنها اشاره می کنیم:
- این افراد همیشه عمقی فکر می کنند و به صورت سطحی چیزی را نورد بررسی قرار نمی دهند. آنها سوالاتی بنیادین دارتد و همیشه در پی پاسخ آنها هستند و این کنجکاوی در آنها روز به روز بیشتر می شود.
- تفکر انتزاعی دارند و مثل یک فیلسوف به مسائل نگاه میکنند. تفکر انتزاعی باعث شده تا دیدی کاملا کلی و از روی علم و دانش داشته باشند.
- از بحثهای فلسفی لذت میبرند چون در این بحث ها می توانند پاسخ بیشتر سوالات خود درباره جهان هستی را پیدا کنند. در بحث های فلسفی آنها درباره فلسفه پیدایش انسان صحبت می کنند.
- دوست دارند به مسائل از بالا نگاه کنند. در این صورت می توانند آن را از تمام زوایا مورد بررسی قرار دهند و چیزی را از قلم نیندازند.
- برای یافتن پاسخ سؤالات بنیادین خود کنجکاو هستند، حتی اگر به جواب مشخصی نرسند. سوالات به قدری ذهن این افراد را درگیر می کند که همه جا به دنبال پاسخ می گردند و حتی کوچکترین پاسخ آنها را راضی می کند.
- پدیدههایی را که درکشان خارج از توان حسهای پنجگانه است به خوبی درک میکنند چون با منطق و فلسفه خاص خود به آن پدیده ها نگاه می کنند.
- به پرسیدن سؤالاتی در مورد زندگی، مرگ و جهان پس از مرگ علاقه دارند چون هوش هستی گرا آنها را به این جهت سوق می دهد.
- ویژگی دیگر این افراد ارتباط برقرار کردن با اشخاصی است که در این زمینه اطلاعات کامل دارند چون آنها همیشه در پی این هستند که جواب پرسش های خود را پیدا کنند.
روشهای تقویت هوش هستی گرا
با اینکه این هوش نسبتاً جدید و رمزآلود است، اما راههایی برای پرورش و تقویت آن وجود دارد و شما که علاقه منا به این هوش هستید می توانيد با این تکنیک ها آن را درون خود پرورش دهید.
مطالعه بیشتر: چگونه است که ذهن ناخودآگاه این کار ا انجام میدهد؟
از یک رصدخانه یا مجموعهٔ آسماننما بازدید کنید
برای افراد علاقه مند به هوش هستی گرا این کار پیشنهاد می شود چون حس کنجکاوی را در آنها بیدار می کند و باعث می شود تا افراد برای کشف چیزهای جدید برای جهان هستی مدام پرسش هایی را مطرح کنند و به دنبال پاسخ آن هم باشند.
ساعاتی از روز را به تخیل و فکر کردن اختصاص دهید
سیر کردن در تخیلات و رویاها راه دیگری برای تقویت هوش هستی گرا است. وقتی فکر خود را روی چیزهای جدید درباره جهان هستی متمرکز می کنید کم کم به سمت آن کشیده می شوید و این می تواند به تقویت هوش هستی گرای شما کمک کند.
در کلاسهای یوگا و مدیتیشن شرکت کنید
چون آرامشی که شما لز این کلاس ها دریافت می کنید باعث می شود تا به صورت عمقی به تفکر بپردازید و درباره جهان هستی با پرسش هایی روبرو شوید.
مطالعه بیشتر: ذهن ناخودآگاه

هوش هستی گرا
روی مهارت تفکر نقاد خود کار کنید
تفکر نقاد در واقع همان تفکر انتقاد پذیری است که شما را وادار می کند سوالاتی مبنی بر پیدایش انسان و نقد جهان هستی مطرح کنید.
در مورد فلاسفهٔ عصر جدید و باستان مطالعه کنید
خواندن کتاب های فلسفی می تواند در تقویت هوش هستی گرا موثر باشد. با خواندن این کتاب ها در واقع دید شما باز تر می شود و همه جا به دنبال علت و معلول خواهید بود.
با دوستان و اعضای خانواده در مورد مباحثی که نیازمند دید وسیع و کلنگر هستند بحث کنید
بحث کردن کمک می کند تا هم شما پاسخ برخی سوالات خود را پیدا کنید و هم هوش هستی گرای شما به خوبی تقویت شود.
در جلسات بحث آزاد و گروههای فلسفهخوانی شرکت کنید
بحث های آزاد این امکان را به شما نشان دهد تا درباره هر چیزی آزادانه صحبت کنید و حتی نظرات خود را بیان کنید.

مطالعه بیشتر: گنج پنهان درون
مطالب مرتبط
مطالب مرتبط
یک دیدگاه
درج دیدگاه لغو پاسخ
آخرین مطالب
تیپ 2 یا امدادگر در اینیاگرام
ذهن موفق پارسیان1403/12/28 11:04:46فروردین ۱, ۱۴۰۴|
تیپ 3 یا بازیگر در اینیاگرام
ذهن موفق پارسیان1403/12/28 10:58:30اسفند ۲۹, ۱۴۰۳|
تیپ 4 یا احساساتی در اینیاگرام
ذهن موفق پارسیان1403/12/28 10:54:43اسفند ۲۸, ۱۴۰۳|
تیپ 5 یا ناظر در انیاگرام
ذهن موفق پارسیان1403/12/19 9:16:38اسفند ۱۹, ۱۴۰۳|
تیپ 6 یا بازرس در اینیاگرام
ذهن موفق پارسیان1403/12/16 13:32:44اسفند ۱۶, ۱۴۰۳|
تیپ 1 یا کمالگرا در اینیاگرام
ذهن موفق پارسیان1403/12/7 13:22:01اسفند ۷, ۱۴۰۳|
ممنون از مطلبتون