نیاز به مشاوره فوری دارم
اگر نیاز به مشاوره فوری داری همین الان میتونی از طریق دکمه زیر درخواست خودت رو ثبت کنی!!!
نیاز فوری به مشاوره دارم
شخصیت مرزی
این یک اختلال شخصیتی است که افراد مبتلا به آن در مرز روان پریشی قرار دارند. مهمترین مشخصه این افراد ناپایداری است که در همه حالات خصوصا عاطفی، خلق و رفتار آن را نشان می دهند آنها کاملا بی ثبات هستند و نمی توانندبه راحتی هم با دیگران ارتباط برقرار کنند. اغلب افراد تجربه روابط شدید و پر از آشوب را دارند و به دنبال ادامه دادن این رابطه افراطی دچار نا امیدی و سر خوردگی شده اند. شخصیت مرزی نوعی اختلال خودپنداره است که شخصی در آن سردرگم بوده و نمی تواند به راحتی برای زندگی فردی و اجتماعی خود تصمیم بگیرد.
از ویژگی های مهم این اختلال می توان به خشم و پرخاشگری شدید و همچنین بی ثبات بودن از نظر عاطفی و بکر کردن به خودکشی اشاره کرد که گاهی این کار را عملی می کنند. بی ثباتی عاطفی باعث می شود تا آنها به رفتارهایی که باعث آسیب به آنها می شود دست بزنند چون اهمیتی برای آنها ندارد. افرادی که درگیر این اختلال هستند برای رهایی از استرس و اضطراب آت سعی می کنند تا به خود صدمه وارد کنند و با این کار خشم خود را کمتر کنند. این اختلال شخصیتی زندگی فردی و اجتماعی آنها را مختل می کند. پس بهتر است هر چه سریع تر درمان شود.
حساسیت آنها نسبت به شرایط محیطی زیاد است و از رها شدن و طرد شدگی ترس زیادی دارند. اگر در جدایی کوتاه مدت قرار بگیرند ترس زیادی دارند و نمی توانند استرس و خشم خود را تحمل کنند. آنها اعمال و رفتاری خاص از خود نشان می دهند که گاهی تحمل آن برای اطرافیان سخت است. بیشتر آنها بر این باور هستند که اگر طرد شوند انسان بدی هستند. تحمل تنهایی برای آنها سخت است بدین ترتیب همیشه از آن ترس دارند. آنچه در این اختلال شخصیت بیش از همه مهم است آسیبی است که فرد به خود وارد می کند. اختلال شخصیت مرزی با اختلال خلقی به صورت همزمان رخ می دهد چون هر دو مشخصه های یکسانی دارند.
مطالعه بیشتر: روانشناسی شخصیت
ویژگی افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی
افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی ویژگی ها و نشانه های خاصی دارند که شناخت آنها را در اجتماع آسان تر می کند. این ویژگی ها عبارتند از:
روابط متزلزل
روابط این افراد با دوست و فامیل و خانواده ناپایدار و متزلزل بوده چون نمی توانند به درستی با دیگران ارتباط بگیرند. آنها سریع به دیگران علاقه مند می شوند و به سرعت هم متنفر می گردند. اگر فعالیت آنها طلق برنامه پیش نرود واکنش شدیدی از خود نشان می دهند و اصولا خس طرد شدگی پیدا می کنند. وقتی کسی آنها را ترک می کند احساس پوچی می کنند.
مطالعه بیشتر: مدیریت خشم
رفتارهای پرخطر
یکی از رفتارهای پرخطر خطر ابن افراد خرج کردن ول بدون برنامه ریزی و بی رویه است چون آینده نگر نیستند. روابط جنسی آنها کاملا نا مناسب بوده و رانندگی پر خطر را همیشه تجربه می کنند. تمام این رفتارها به این دلیل است که فرد تصور ضعیفی از خود دارد و اعتماد به نفس او پایین است.
زیاده روی در مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی
استرس و اصرار این افراد زیاد بوده و برای آرام کردن خود از هیچ کاری دریغ نمی کنند بدین ترتیب به الکل و مواد مخدر روی می آورند.
خشم بیجا
این افراد زود خشمگین می شوند و زمانی که شرایط از کنترل آنها خارج می شود این خشم و عصبانیت دو چندان می گردد. مثلا اگر والدین همکاری لازم را با او نداشته باشند علاوه بر خشم به انزوا و گوشه گیری کشیده می شود و این افراد گاهی افسرده هم می شوند.
آسیب رساندن به خود
مهمترین نشانه اختلال شخصیت مرزی آسیب رساندن به خود است. اعتماد به نفس و عزت نفش پایین باعث شده تا این افراد مدام به خود آسیب برسانند.
احساس پوچی
نشانه دیگر این افراد احساس پوچی وکردن است. آنها خود را ضعیف می دانند بدین ترتیب احساس پوچی می کنند. اگر به کسی علاقه مند باشند و او آنها ترک کند به پوچی و انزوا گرایش پیدا می کنند و توانایی مقابله کردن با احساس خود را ندارند.
ترس از تنها ماندن
مهمترین ترسی که این افراد تجربه می کنند ترس از تنها ماندن است. خشم و ترسی که این افراد تجربه می کنند اغلب از تنها ماندن است.
مطالعه بیشتر: اختلال شخصیت چیست؟
درمان اختلال شخصیت مرزی
اختلال شخصیت مرزی اگر چه زندگی فردی و اجتماعی افراد را درگیر می کند آپا به کمو یک روانشناس می توان به راحتی آن را درمان کرد. امروزه درمان های مختلفی برای این اختلال پیشنهاد شده که هر کدام مراحل مختص به خود را دارند. بهترین درمان اختلال شخصیت مرزی، درمانهای روانشناختی است. در لین شرایط شما نیاز به بک متخصص دارید تا بتواند بر روی روح و روان این افراد تاثیر بگذارد.تحویز دارو آخرین مرحله برای درمان است پس اکنون شما فقط نیاز به یک روانشناس و روانپزشک متخصص و با تجربه دارید. روانشناس با روش های زیر کار درمان را شروع می کند :
درمان رفتاری مبتنی بر گفتگو (DBT)
این درمان به صورت فردی و گروهی صورت می گیرد. درمان گفتگو تنها برای اختلال شخصیت مرزی در نظر گرفته شده و کاملا کاربردی است. با این درمان به فرد آمورش داده می شود تا احساسات خود را کنترل و مدیریت کند.
طرحواره درمانی متمرکز بر اختلال شخصیت مرزی
این یک طرح عالی بوده که به افراد کمک می کند تا عوامل بوجود آورنده این اختلال را شناسایی و از خود دور کنند. با این درمان فرد روی الگوهای مثبت زندگی تمرکز کرده و الگوهای منفی را کنار می گذارد تا بتواند به زندگی خود کیفیت بهتری ببخشد.
درمان مبتنی بر ذهن سازی (MBT)
برای ذهن سازی روانشناس شروع به صحبت می کند تا بتواند افکار و احساسات بیمار را مشخص کند. این کمک می کند تا افراد قبل از عمل تفکر لازم را داشته باشند.
آموزش سیستم پیشبینی پذیری احساسی و حل مسئله (STEPPS)
این روش درمانی 20 هفته به طول می انجامد و کار درمان در محیط هایی صورت می گیرد که دوستان و خانواده هم در آن نفش دارند بنابراین درمان گروهی است.
رواندرمانی مبتنی بر انتقال (TFP)
با این درمان فرد مهارت های لازم را آموزش می بیند و می تواند احساسات و مشکلات فردی خود را درک کند و بینی بهتری بر زندگی فعلی خود داشته باشد.
مدیریت روانپزشکی اختلال شخصیت مرزی
این درمان روی هیجانات و احساسات تمرکز دارد و در آن گروه های درمانی و دارو هم نقش مهمی دارد.
مطالعه بیشتر: نشانه های افسردگی
دوره های آموزشی رایگان در یوتیوب
همین الان میتونی از کانال یوتیوب ما دیدن کنی و مارو حمایت کنی و کلی ویدیو های آموزشی و دوره های آموزشی رایگان ببینی
نمایش دوره های رایگان
حتما این مطالب را بخوانید
افسردگی بعد از جدایی – راه های تشخیص و درمان
افسردگی بعد از جدایی یکی از چالشهای روحی و روانی است که بسیاری از افراد پس از پایان یک رابطه عاشقانه با آن مواجه میشوند. این نوع افسردگی میتواند از احساس غم و اندوه شدید تا از دست دادن علاقه به فعالیتهای روزمره و حتی...
افسردگی دو قطبی چیست
افسردگی دو قطبی، یکی از اختلالات روانی پیچیده و چالشبرانگیز است که تأثیرات عمیقی بر زندگی فردی و اجتماعی مبتلایان دارد. این اختلال، که به نامهای دیگر مانند اختلال دوقطبی نیز شناخته میشود، با تغییرات شدید و غیرقابل پیشبینی در وضعیت خلقی مشخص میشود....
افسردگی فصلی چیست
افسردگی فصلی یا اختلال عاطفی فصلی (SAD) نوعی از افسردگی است که در برخی افراد با تغییرات فصول، به ویژه در ماههای پاییز و زمستان، بروز میکند. این اختلال میتواند تأثیرات چشمگیری بر زندگی فرد داشته باشد و اغلب با احساس خستگی، بیحالی، اضطراب، و...
نشانه های افسردگی ماژور
افسردگی ماژور یا افسردگی اساسی یکی از شایعترین و جدیترین اختلالات روانی است که میتواند تاثیرات عمیقی بر زندگی فرد داشته باشد. این اختلال نه تنها بر سلامت روانی افراد بلکه بر توانایی آنها در انجام فعالیتهای روزمره، روابط اجتماعی و حتی سلامت جسمانی...
دیدگاهتان را بنویسید