فنون مذاکره در خانواده
خانواده اولین محیطی است که انسان در آن به رشد و تکامل می رسد بدین ترتیب فنون مذاکره در خانواده اهمیت زیادی دارد و کمک می کند تا اعضای خانواده چالش و مشکلات را با مذاکره صحیح پشت سر بگذارند. اگر مذاکرات به درسای انجام شود همه افراد خانواه می توانند نظرات خود را به راحتی بیان کنند. کودکان باید فنون مذاکره را در خانواده آموزش ببینند تا بتوانند به حال مشکلات کمک کنند. یک تعامل موفق در خانواده تنها با استفاده از مهارت های کلامی مناسب و مذاکرات اصولی صورت می گیرد. به بکارگیری فنون مذاکره خانواده ها می توانند در زمینه های مختلف به توافق برسند.
یک مذاکره خوب باید تاثیر گذار باشد و نتیجه مثبتی از خود به جای بگذارد. آنچه در یک مذاکره موثر مهم است فکر کردن درست است چون شما باید قبل از صحبت کردن راجبه آن کمی فکر کنید. در مذاکره تمام اعضایی خانواده حضور دارند و گفت و گو به صورت کاملا حضوری است تا به توافق برسند. پیشنهادات خوبی در این زمان ارائه می شود که می تواند در پیشبرد اهداف کاملا سازنده باشد. ساده ترین نوع مذاکره را می توان بین ۲ نفر برقرار کرد. هر چه تعداد نفرات بیشتر باشد مذاکره پیچیده تر خواهد بود چون افراد زیادی نظرات و پیشنهادات خود را بیان می کنند و رسیدن به نتیجه نهایی کمی سخت و زمانبر است.
یکی از راه هایی که میتوان مذاکره و صحبت کردن در خانواده را بیشتر کرد مشاوره خانواده می باشد که افراد با صحبت کردن با مشاور تصمیم میگیرند که بهترین روش های گفت و گو را در خانواده پیاده سازی کنند.
فنون مذاکره ابتدا از اجتماع کوچکی چون خانواده شروع می شود و زمانی که افراد می توانند در خانواده مذاکراتی موثر داشته باشند و اصول و فنون مذاکره را فرا می گیرند می توانند در اجتماع های بزرگتری چون جامعه و محیط کار هم خوب ظاهر شوند. بهره گیری از مهارت های ارتباطی و کلامی در این زمان به افراد کمک می کند تا ارتباطی بهتر و موثر تر با افراد داشته باشند و بتوانند با مذاکره اصولی به یک نتیجه مثبت دست پیدا کنند. افرادی که هنوز فنون مذاکره را یاد نگرفته اند نمی توانند به راحتی نظرات و پیشنهادات خود را بیان کنند و اعتماد به نفس آنها در زمان صحبت کردن در جمع کم است.
عوامل مخرب در مذاکرات خانوادگی
اگر چه مذاکرات خانوادگی خوب و موثر هستند اما عواملی در این مذاکره ها نقشی مخرب دارد و باعث می شوند تا شما نتوانید فنون مذاکره را به راحتی اجرا کنید. این عوامل عبارتند از:
رفتار و برخورد تند
مهمترین عامل سمی که می تواند تعادل مذاکرات خانوادگی را بر هم بزند رفتار و برخورد تند افراد است. بهتر است برای بیان یک موضوع حساس و دشوار نرم و مهربان باشید تا بتوانید روی دیگران تاثیر مثبت بگذارید. دیگران باید با شما احساس راحتی کنند. به روش سخت و تند مذاکره نکنید چون مورد قضاوت ناعادلانه قرار خواهید گرفت و کودکان این نوع مذاکره را دوست ندارند.
متهم کردن دیگران
وقتی دیگران را در زمان مذاکره متهم مذاکره کنید کم کم از آنها فاصله خواهید گرفت و آنها دوست ندارند دیگر با شما مذاکره داشته باشند. گفتگویی که با سرزنش باشد هیچ نتیجه ای نخواهد داشت و این در فنون مذاکره اهمیت زیادی دارد.
نصیحت کردن
نصیحت کردن در زمان مذاکره درست نیست چون طرف مقابل حس سلطه گری را از شما برداشت می کند و فکر می کند که شما خود را از او بالاتر می دانید. این عامل مذاکره را از مسیر درست خارج کرده و مانع از رسیدن به نتیجه خوب می شود.
انتقال بحث به افراد خارج از خانواده
سخن چینی باعث می شود تا شما بحث در مذاکره را به افراد خارج از خانواده هم انتقال دهید که این کار درسی نیست. با این کار حقوق دیگران صنایع شده و حرمت اعضای خانواده شکسته می شود. پس بهتر است مشکلات را به بیرون از خانواد منتقل نکنید. تعیین حد و مرز ها قبل از شروع مذاکره نیز مفید است.
مطالعه بیشتر: مشاوره بعد از ازدواج
کلمات مخرب در گفت و گو
کلمات تاثیر زیادی در برقراری ارتباط با دیگران دارند بدین ترتیب شما باید در انتخاب کلمات نهایت دقت را خرج کنید. پیام های خوشایند را به کار نبرید چون ارتباط شما را با دیگران قطع می کند.
دنبال کردن پیروزی
مذاکره کردن به معنی برنده شدن شما نیست و اگر این طرز فکر را دارید کاملا اشتباه است. در مذاکره افراد نظرات و پیشنهادات خود را بهراحتی بیان می کنند و همه با گرفتن نتیجه دلخواه برنده این گفتگو هستند. بهتر است در مذاکره کوتاه بیایید تا حق و حقوق شما و دیگران ضایع نشود.
کاربرد اتمام حجت
اتمام حجت کردن در واقع به معنی به زور متوسل شدن است که در این زمان شما حقوق دیگران را نادیده گرفته و تنها با زور می خواهید آنها را مجاب کنید. مذاکره یعنی رسیدن به توافق آن هم برای تمام اعضا اما وقتی شما با آنها اتمام حجت می کنید یعنی توافق را قبول نکرده اید. اگر قصد دارید روابط خانوادگی سالمی داشته باشید، باید از اعمال زور به شیوه اتمام حجت دوری کنید.
حل مشکلات خانواده به شیوه ای اصولی
برای اینکه بتوانید مشکلات خانواده را به شیوه ای اصولی حل و فصل کنید باید از فنون مذاکره اطلاعات کامل داشته باشید. برای یک مذاکره خوب و موثر بهتر است به نکات زیر توجه اساسی کنید:
نگاه به مسئله از زاویه دیگران
بهتر است قبل از مذاکره ابتدا از دید دیگران به موضوع نگاه کنید تا بتواند قضاوت درستی داشته باشید. بی توجهی به این مسئله دیگران را هم دچار سوء تفاهم می کند.
زمان و مکان مناسب
وقت شناسی در زمان مذاکره اهمیت زیادی دارد و کم ک می کند تا شما سریع تر به نتیجه مثبت برسید. برای کینه حسن نیت خود را نشان دهید این امکان را به طرف مقابل بدهید تا زمان مناسب را برای مذاکره انتخاب کند.
مهارت گفتگو
این بدین معنی است که صحبت را به موضوعاتی اختصاص دهید که با شما ارتباطی مستقیم دارند. با داشتن مهارت گفتگو می توانید بهتر و سریع تر روی دیگران تاثیر بگذارید.
مطالعه بیشتر: کوچینگ خانواده
شنونده بودن
در زمان مذاکره باید هم شنونده باشید و هم گوینده. شنونده بودن کمک می کند تا شما نظرات و پیشنهادات دیگران را به خاطر بسپارید بسپارید به خوبی از آنها استفاده کنید. اهمیت دادن به نگاه جمعی دیدگاه های بهتری ایجاد می کند و به حل مشکلات کمک می کند
تمرکز بر بحث
آنچه باعث حل و فصل مشکلات در خانواده می شود تمرکز روی بحث است. گفتگو را به حواشی نکشانید و سعی کنید در همان بستر خانواده آن را حل و فصل کنید.
آرامش
برای حل مشکلات در خانواده نه تنها شما به آرامش نیاز دارید بلکه باید دیگران را هم به آرامش دعوت کنید. از هر گونه جر و بحث و کشمش بپرهیزید چون نتیجه ای برای شما به همراه ندارد.
پرداختن به موضوعات مورد توافق
بهتر است درباره موضوعاتی با هم بحث کنید که در آنها توافق کامل دارید. در این زمان بین اعضای خانواده صمیمیت و انرژی بیشتری حکم فرما خواهد بود.
پذیرش دیگران
در زمان مذاکره فکر و عمل همه یکسان نیست و هر کس افکار و عملکرد مختص به خود را دارد که شما باید این موضوع را قبول کنید.
خرید کتاب(کلیک)
مطالعه بیشتر: دلایل دعوای زن و شوهر
آخرین مقالات
-
درمان طرحواره آمیختگیآیا احساس میکنید که همیشه در حال مبارزه با ترس و […]
-
درمان طرحواره تایید طلبیآیا تا به حال احساس کردهاید که برای تأیید دیگران بیش […]
-
درمان طرحواره رهاشدگیآیا شما هم احساس میکنید که در روابط خود همیشه در معرض […]
-
درمان طرحواره بدبینیآیا احساس میکنید همیشه دیگران قصد دارند شما را فریب […]
-
درمان طرحواره تنبیهآیا تا به حال احساس کردهاید که اشتباهات کوچک و بزرگی […]
-
درمان طرحواره آسیب پذیریآیا احساس میکنید همیشه در معرض آسیبپذیری بیشتر از […]
-
مدیتیشن برای کاهش خشمآیا تا به حال احساس کردهاید که خشم شما تحت کنترل شما […]
-
مدیتیشن برای رهایی از استرسآیا از استرسهای روزمره خسته شدهاید؟ آیا به دنبال […]
-
فواید مراقبه چیستآیا احساس میکنید زندگی شما از استرس و اضطراب پر شده […]
-
مدیتیشن برای افزایش تمرکز کودکانآیا کودکتان هنگام انجام تکالیف به راحتی حواسش پرت […]
حتما این مطالب را بخوانید
چرا نمیتوانم هیچ دوستی پیدا کنم
چرا نمیتوانم هیچ دوستی پیدا کنم؟ دلایلی که چرا نمیتوانیم دوست پیدا کنیم پیدا کردن دوستان جدید یک فرایند چند بُعدی است و ممکن است به دلایل مختلفی باشد که افراد دشواری در این زمینه تجربه کنند. برخی از دلایل ممکن شامل موارد زیر میشود:...
مدیریت تعارض چیست
مدیریت تعارض به چه معناست؟ مدیریت تعارض چیست ؟ مدیریت تعارض فرآیندی است که به کمک استراتژیها، فنون و روشهای مختلف، تفاوتها، ناهماهنگیها و اختلافات را در محیطهای مختلف اداره میکند. این فرآیند شامل شناسایی، تجزیه و تحلیل مسائل، یافتن راهحلهایی که منجر به کاهش...
پرورش تسلط کلامی
تسلط کلامی چیست؟ پرورش تسلط کلامی به مهارت و توانایی ارتباط برقرار کردن، بیان افکار و ایدهها، استفاده از واژگان مناسب و منظم، و انتقال پیامها و اطلاعات به شیوهای کارآمد و موثر اطلاق میشود. این مهارت شامل توانایی صحبت کردن به شیوه روان و...
زبان بدن
زبان بدن چیست؟ زبان بدن یک روش غیرکلامی است که افراد از طریق حرکات، اعمال و انتقال احساسات و نظراتشان، ارتباط برقرار میکنند. این نوع ارتباطات شامل انواع حرکات مانند نگاه کردن، اشاره کردن، تغییرات در اندازه بدن، حالتهای چهره و حرکات دست میشود. زبان...
دیدگاهتان را بنویسید