نا امیدی چیست
نا امیدی یک احساس منفی از کمبود چیزی است یا زمانی که انسان شکست می خورد با این حس مواجه می شود. افراد نا امید احساس شادی و خوشحال ندارند و همیشه سر خورده و غمگین هستند. این افراد انگیزه خود را برای تلاش از دست می دهند و همیشه برای رسیدن به موفقیت نا امید هستند. افراد نا امید کم کم افسرده می شوند و این حس منفی روابط فردی و اجتماعی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. نا امیدی به دلایل مختلف اتفاق می افتد و اگر شناسایی و درمان نشود می تواند مانع رسیدن انسان به اهدافش شود. نا امیدی یک احساس قدرتمند است که مبارزه با آن کار سختی است.
مطالعه بیشتر: مشکلات بعد از طلاق برای زنان
برای دور کردن این حس بد باید افکار مثبت را جایگزین افراد منفی کنید و با کلمات انگیزشی حس نا امیدی را از خود دور سازید. نا امیدی بر رفتار و دیدگاه انسان تاثیر گذاشته و باعث می شود تا دیدگاهی منفی نسبت به آینده و محیط پیرامون خود داشته باشد. با نا امیدی کم کم علاقه فرد به مسائل مهمی که آنها را دوست دارد کم میشه و از دنیای واقعی فاصله می گیرد. این اشخاص تنهایی را ترجیح می دهند و کوچکترین شکستی می تواند باعث نابودی آنها شود. آنها نمی توانند ارزش چیزهایی که قبلا برای آنها مهم بوده را درک کنند. ناامیدی در نهایت با ضعف سلامت روانی ، روحی و جسمی ارتباط نزدیکی دارد.
افراد در هر سنی ممکن این این احساس منفی را تجربه کنند. در این زمان مشاوران و روانشناسان بهترین راهنما هستند که می توانند اطلاعات خوبی را در اختیار شما قرار دهند. نا امیدی اصلی ترین نشانه مشکلات روحی و روانی است که در نهایت فرد را به افسردگی و حتی خود کشی می کشاند. نا امیدی با نشانه هایی همراه است که مهمترین آنها نداشتن انگیزه و اعتماد به نفس است در واقع هیچ چیزی برای آنها مهم نیست. این افراد هدفی ندارند و همیشه از شکست می ترسند. تجربه چیزهای جدید برای آنها یک کابوس است چون این نا امیدی همیشع همراه آنها خواهد بود.
105,000 تومان قیمت اصلی 105,000 تومان بود.26,000 تومانقیمت فعلی 26,000 تومان است.
خرید دوره(کلیک کنید)
علل اصلی نا امیدی
نا امیدی به علت های مختلفی اتفاق می افتد. این مشکل در بیشتر مواقع ریشه در کودکی افراد دارد. کودکانی که با والدینی نا امید زندگی کرده اند قطعا معنی امید را نمی دانند. پس والدین در انتقال این احساس منفی نقش مهمی دارند. تربیت والدین می تواند در رشد این حس منفی موثر باشد. زمانی که کودک از شکستی نا امید می شود باید به او کمک کرد تا از این حالت بیرون بیاید و در واقع شکست را پلی برای رسیدن به موفقیت بداند. وقتی فرد از وقایع ناخوشایند ، نابسامان و منفی زندگی دلسرد می شود احساس نا امیدی می کند و اگر در این زمان راهنمایی نداشته باشد این حس کم کم درون فرد رشد کرده و مشکلات روحی و روانی را برای او ایجاد می کند.
ریشه احساس نا امیدی در وجود خود انسان است و زمانی که حس ناخوشایند و رضایت از چیزی ندارد این حس بیدار شده و کم کم رشد می کند. علاوه بر عوامل درونی عوامل بیرونی و محیطی هم می توانند یکی دیگر از عوامل بروز این حس در افراد شوند. شکست هایی که ما از اطرافیان تجربه کرده این عامل اصلی نا امیدی است که باعث می شود تا رابطه ما با آنها روز به روز کمرنگ تر شود. در واقع نا امیدی یک احساس پیچیده است که از غم ریشه گرفته و هنگامی ایجاد میشود که نتایج یک اتفاق با انتظارات ما تطابق نداشته باشد. این حس می تواند در دوران های مختلف زندگی انسان اتفاق بیافتد.
میزان اهمیت یک انفاق می تواند تا حد زیادی بر میزان نا امیدی تاثیر داشته باشد.زمانی که شما در شغل مورد علاقه خود استخدام نمی شوید قطعا نا امیدی شما بیشتر از موقعی است که غذای مورد علاقه خود را سرو نکرده اید. میزان قطعیت یک اتفاق و حساسیت آن هم می تواند در کم و زیاد شدن حس نا امیدی نقش داشته باشد. وقتی تنها یکبار فرصت دارید در آزمونی امتحان دهید و قبول نمی شوید قطعا احساس نا امیدی زیادی خواهید کرد چون دیگر فرصتی برای جبران نخواهید داشت.
مطالعه بیشتر: عواقب ازدواج بدون عشق
روش های درمان نا امیدی
نا امیدی قابل درمان است در صورتی که شما به صورت کاملا موشکافانه و تخصصی به آن بپردازید و ابتدا علت آن را جویا شوید. گاهی این احساس ریشه در افسردگی دارد و زمانی که افسردگی شما درمان می شود نا امیدی هم برطرف می شود. در اینجا چند روش علمی برای درمان اشاره می کنیم:
رواندرمانی
یکی از روشهای درمان ناامیدی، تکنیک تحمل پریشانی است. این تکنیک از اصول روان درمانی شناختی رفتاری نشات گرفته و با رفتار درمانی دیالکتیکی همراه است. برای کنترل احساساتی چون نا امیدی ای روش جواب دهی خوبی دارد. وقتی تحمل فرد در مقابل پریشانی سلام ناراحتی و اتفاقات نا خوشایند بیشتر می شود دیگر حس نا امیدی نمی کند بلکه با تحمل سختی ها می داند که راحتی در راه است. امیتوان با کمک یک متخصص بهداشت روان، از این روش برای درمان ناامیدی استفاده کرد.
سنجش دانش روانشناسی خود. بر روی دکمه زیر کلیک کنید
[wp_quiz_pro id=”20938″]
درمان دارویی
ناامیدی میتواند یکی از علائم اصلی ابتلا به افسردگی یا سایر بیماریها و اختلالات روانی است پس اگر روان درمانی جواب نداد باید دارو درمانی را شروع کنید. به کمک دارو ابتدا بیماری زمینه ای درمان می شود و بیمار باید داروها را طبق دستور پزشک مصرف کند. .در این حالت سعی در تجویز داروهای جدید با حداقل عوارضی مانند چاقی و خواب آلودگی است.
استفاده از دستگاههای درمانی مانند آر تی ام اس و تی دی سی اس
دستگاه آر تی ام اس دارای تاییدیه بوده و برای درمان افسردگی و اختلالات آن استفاده می شود. این روس بدون عارضه بوده و نتیجه ای ماندگار را به همراه دارد. برای کسانی که می خواهند درمان را با کمترین هزینه انجام دهند این یک روش کاربردی و عالی است.
در کنار روش های درمانی بالا شما هم می توانید با راهکارهایی این احساس منفی را از خود دور سازید. همیشه فرصت های بعدی را شناسایی کنید و از شکست ترسی نداشته باشید.
مطالعه بیشتر: چگونه به زندگی امیدوار باشیم
آخرین مقالات
-
درمان طرحواره بدبینیآیا احساس میکنید همیشه دیگران قصد دارند شما را فریب […]
-
درمان طرحواره تنبیهآیا تا به حال احساس کردهاید که اشتباهات کوچک و بزرگی […]
-
درمان طرحواره آسیب پذیریآیا احساس میکنید همیشه در معرض آسیبپذیری بیشتر از […]
-
مدیتیشن برای کاهش خشمآیا تا به حال احساس کردهاید که خشم شما تحت کنترل شما […]
-
مدیتیشن برای رهایی از استرسآیا از استرسهای روزمره خسته شدهاید؟ آیا به دنبال […]
-
فواید مراقبه چیستآیا احساس میکنید زندگی شما از استرس و اضطراب پر شده […]
-
مدیتیشن برای افزایش تمرکز کودکانآیا کودکتان هنگام انجام تکالیف به راحتی حواسش پرت […]
-
مدیتیشن برای خواب آرامآیا شبها به سختی به خواب میروید؟ یا ممکن است حتی […]
-
مدیتیشن برای رفع سر دردآیا از سردردهای مکرر و طاقتفرسا خسته شدهاید؟ آیا به […]
-
مدیتیشن برای آرامش اعصابآیا هر روز با استرس، اضطراب و فشار ذهنی مواجه هستید؟ […]
مزایای کتاب شفای هیجانات نیمه شکسته
افزایش آرامش - کاهش استرس - افزایش اعتماد به نفس - خودآگاهی و شناخت احساسات
خرید کتاب شفای هیجانات
خرید کتاب دیدار با استاد درون
افزایش عزت نفس - سفر به دورن خود و شناخت احساسات خود - احساس همدلی - افزایش اعتماد به نفس - بهبود کیفیت زندگی
خرید کتاب دیدار با استاد درون
حتما این مطالب را بخوانید
مدیتیشن برای کاهش خشم
آیا تا به حال احساس کردهاید که خشم شما تحت کنترل شما نیست؟ آیا در موقعیتهای پرتنش، واکنشهای خود را نمیتوانید مهار کنید؟ اگر بله، وقت آن رسیده که راهحلهای جدیدی برای مدیریت خشم پیدا کنید. مدیتیشن میتواند به شما کمک کند تا آرامش را...
مدیتیشن برای رهایی از استرس
آیا از استرسهای روزمره خسته شدهاید؟ آیا به دنبال راهی طبیعی و مؤثر برای کاهش تنش و افزایش آرامش در زندگی خود هستید؟ مدیتیشن میتواند راهی آسان و در دسترس برای شما باشد تا از فشارها رها شوید و ذهنی آرامتر داشته باشید. بیایید با...
فواید مراقبه چیست
آیا احساس میکنید زندگی شما از استرس و اضطراب پر شده است؟ یا ممکن است احساس کنید همیشه در جستجوی آرامش هستید اما نمیتوانید آن را پیدا کنید؟ مراقبه ممکن است راهحل این مشکلات باشد. در این مقاله، با فواید شگفتانگیز مراقبه آشنا میشوید و...
مدیتیشن برای خواب آرام
آیا شبها به سختی به خواب میروید؟ یا ممکن است حتی خواب شما با بیدار شدنهای مکرر مختل شود؟ مدیتیشن برای خواب آرام، راهحل طبیعی و موثری است که میتواند به شما کمک کند تا خواب بهتری داشته باشید. اگر به دنبال روشی ساده و...
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
احساس ناامیدی از شکست های مکرر و شادی های اندکی که مردم به دنبالش هستند بوجود می آیند. زمانی که احساسات منفی و ناامیدی در زندگی ما ایجاد می شوند اما ما میتوانیم با آن مبارزه کنیم. ناامیدی و افسردگی شاید جز دلسرد شدن ذهن شما نسبت به امکان شکل گرفتن رویا تاستان نباشد. شاید فکر کنید در حال حاظر رویایی ندارید و بخاطر بی توجهی به رویاهایتان داسرد و افسرده هم نیستند ولی اگر به گذشته خود نگاه کنید خواهید دید که در زندگی خود نسبت به کار های مختلفی شود و شوق داشت اید ولی چون برای بدست آوردن آن برنامه ریزی و تلاش نکرده بودید خود به خود آنها را نادیده گرفته آید.