کوچینگ خانواده
کوچینگ خانواده
فرایند کوچینگ خانواده روالی است که بر اساس آن سعی می شود که در مرحله اول اساس و بنیاد خانواده حفظ شده و در مرحله بعد هر یک از افرادی که در این چهارچوب زندگی می کنند بتوانند به هدف و خواسته خود برسند.
کوچ خانواده با ورود به فضای یک خانواده سعی می کند مشکلات به وجود آمده بین اعضای خانواده را حل کرده و با ارائه راهکارهای جدید مانع به وجود آمدن مشکلات جدید شود.
جلسات کوچینک خانواده باید در یک فضای منطقی و عقلانی انجام بشود چون اگر احساسات وارد این حیطه شود بر اوضاع مسلط شده و به مشاجره و درگیری لفظی منجر می شود.
کوچینگ خانواده در یک نگاه
مهارتهای کلیدی در کوچینگ خانواده | فواید کوچینگ خانواده | نمونه تکنیکهای کاربردی |
ارتباط مؤثر در خانواده | بهبود تعاملات میان اعضای خانواده | برگزاری جلسات خانوادگی منظم |
حل تعارض و مدیریت اختلافات | کاهش تنشها و درگیریهای خانوادگی | استفاده از روشهای مذاکره بدون خشونت |
تقویت همدلی و درک متقابل | افزایش حمایت و تفاهم میان اعضا | تمرین گفتوگوهای عمیق و همدلانه |
تعیین مرزهای سالم در خانواده | ایجاد فضای احترام و آزادی فردی | تعیین و پیگیری قوانین خانوادگی |
آموزش مهارتهای والدین | تقویت روابط والدین و فرزندان | استفاده از تکنیکهای تربیتی مثبت |
کوچینگ خانواده چه مزایایی می تواند داشته باشد؟
کوچ و هدایت فکری اعضای خانواده در انجام امور محوله برای حفظ ثبات و ساختار خانواده می تواند بسیار موثر و کارساز باشد.
از تاثیرات ملموسی که این مدیریت رفتار می تواند داشته باشد می توان به مواردی مثل: بهبود و توسعه ارتباطات خانوادگی، افزایش احترام اعضای خانواده به یکدیگر، ایجاد ارتباط قویتر بین اعضای خانواده، پیشرفت فردی و اخلاقی هریک از اعضای خانواده، افزایش اعتماد به نفس و خود باوری اعضاء، ایجاد تعادل و احترام متقابل به دور از رابطه دستوری، افزایش همکاری و بالارفتن قابلیت تصمیم گیری در مسائل مهم، بهبود کیفیت در توانایی مدیریت زمان، افزایش صلح و آرامش در یک فضای متوازن، بهبود سطح کیفی زندگی روزمره، پایین آمدن سطح تنش و تعارضات داخلی ، اشاره کرد در واقع کوچینگ خانواده یک روشی از مشاوره خانواده است.
مطالعه بیشتر: انواع کوچینگ
کوچینگ خانواده به دنبال چه چیزی است؟
کوچ های خانواده به خوبی می دانند که هر خانواده مشکلات خاص خود را دارد و در ساختار خانواده به عنوان یک الگوی کوچک زندگی اجتماعی که باعث می شود انسان ها تنها زندگی کردن را کنار گذاشته و به صورت جمعی زندگی کنند مشکلات زیادی وجود دارد.
این مشکل می تواند یک مسئله ساده مثل به بلوغ رسیدن نوجوانان و چگونگی تعامل خانواده با این مسئله باشد یا مسائل پیچیده مثل عدم تعامل زن و شوهر، خیانت، جدایی و مسائلی که به دنبال بروز این مشکلات پیش می آید.
مهمترین مسئله در تعاملات خانوادگی احترام گذاشتن به افکار و عقاید یکدیگر و کوتاه آمدن از خودخواهی و یکه تازی می باشد چون بدون تعامل و کوتاه آمدن از خواسته های نامعقول زندگی کردن در کنار دیگران بسیار سخت و تقریبا غیر ممکن می شود.
در کنار هم زندگی کردن و احترام گذاشتن به افکار و خواسته های هم کار بسیار زمان بری بوده و این کار صبوری زیادی طلب می کند.
باید به این نکته توجه داشت که راضی و خوشحال نگه داشتن اعضای خانواده که یکی از کوچکترین ارکان جامعه است و به عنوان پایه و اساس زندگی جمعی محسوب می شود کار بسیار سخت و دشواری می باشد که در خیلی از موارد نیاز به یک اهرم مناسب برای هدایت و مرتب کردن اوضاع می باشد تا بتواند با گفتگو و تعامل چالش های به وجود آمده در فضای خانواده را تبدیل به فرصت کرده و نابهنجاری های به وجود آمده را مرتفع نماید.
در هنگام کوچینگ خانواده باید به چه نکاتی توجه شود؟
در هنگام کوچینگ خانواده باید ابتدا ساختار و ارکان خانواده مورد توجه قرار گیرد تا بدین شکل بتوان روابط بین اعضای خانواده را عمیقا درک کرد باید مشکلات والدین در مراحل مختلف رشد کودک مورد توجه قرار گرفته و یک درک متقابل و مشترک برای حل مشکلات اتخاذ شود.
کمک به والدین و همکاری با کودکان برای آموزش و انعکاس تاثیر مسائل بیرونی بر شرایط درونی خانواده از نقش های مهم کوچ خانواده می باشد.
از نکات مهم در کوچینگ خانواده یا مشاوره خانواده ترویج ارتباط مستمر و قابل اعتماد همراه با گفتمان دوستانه و عقلانی بدور از حب و بغض های معمول می باشد که از کار کردهای مهم در این روال کاری محسوب می شود.
مشکلات و مسائل خانوادگی در خیلی از موارد می تواند بسیار تاثیر گذار تر و در صورت حاد بودن مشکل، بسیار ویرانگر تر از سایر مسائل اجتماعی باشد.
معمولا اساس و پایه تشکیل خانواده عشق و محبت است و در اکثر مواقع دلیل تشکیل خانواده همین عشق و علاقه می باشد.
هرچند این احساسات و غرایز ممکن است در گذر زمان و رویارویی با مشکلات مختلف زندگی کم رنگ شده و یا به فراموشی سپرده شود اما این عشق و علاقه به طور مطلق از بین نمی رود و به صورت ضعیف تر با اشکال دیگر مثل به دنیا آمدن فرزندان و مسائل جانبی آن با شکل و شمایل دیگری ظاهر می شود.
ولی برای باز گرداندن عشق و احساسات به شکل اولیه و واقعی آن می توان کارهای متفاوتی انجام داد که یکی از این کارها می تواند کمک گرفتن از کوچینگ خانواده برای سرو سامان دادن به این وضع باشد.
کوچ ها در جلسات کوچینک خانواده می توانند راه حل های عملی برای رفع مشکلات شخصی ارائه دهند و با بر طرف کردن سوء تفاهمات به استقرار نظمی جدید بر اساس شناخت نیاز های متقابل اعضای خانواده کمک نمایند.
مطالعه بیشتر: کوچینگ زندگی
در چه مسائل و مشکلاتی می توان از کوچینگ خانواده استفاده کرد؟
کوچینگ خانواده همه مسائل و مشکلاتی که باعث برهم خوردن ساختار و چیدمان خانواده می شود را مورد بررسی و موشکافی قرار می دهد .
از عمده این مسائل می توان به مواردی مانند حل مسائل زناشویی و مشکلاتی که در روابط مرد و زن برای داشتن یک زندگی خوب و با نشاط به وجود می آید اشاره کرد.
از دیگر مسائل این حوضه می توان به حفظ تعادل بین زندگی شخصی و کاری اشاره کرد.
در خیلی از موارد دیده شده است که زن و مرد مسائل کاری و خانوادگی را با هم قاطی کرده یا مسائل کاری را به مسائل خانوادگی ترجیح داده و باعث برهم خوردن نظم و شیرازه زندگی می شوند.
تربیت فرزندان یکی دیگر از مسائلی است که در حوزه مسائل خانوادگی می تواند چالش برانگیز و غیر قابل کنترل باشد چون شرایط جامعه، مشکلات خانوادگی و مالی می توانند تاثیرات غیر قابل جبرانی بربخش تربیت و آموزش کودکان و نوجوانان داشته باشد.
از دیگر مسائل مهم در این چارچوب می توان به چگونگی رفتار با جوانان و نوجوانان اشاره کرد که به صورت خواسته و نا خواسته در گیری مسائلی شوند که اصرار و پافشاری آن ها بر آن موارد می تواند باعث برهم خوردن ساختار خانواده و در خیلی از موارد باعث فرو پاشی آن شود.
مهمترین مسئله خانواده کنار آمدن با زندگی پس از جدایی و طلاق است که با وجود یا عدم وجود فرزندان می تواند شرایط خاص خود را داشته باشد.
در این شرایط بهم ریختگی اوضاع داخلی خانواده شاید مراجعه به یک شخص ثالث و غریبه تا حدودی سخت بوده و اعضای خانواده مایل نباشند کسی از مشاجرات، مکالمات و روابط درونی خانوادگی آنها به عنوان یک شنونده و قضاوت کننده مطلع شود.
مطالعه بیشتر: کوچینگ رابطه
کوچینگ خانواده چگونه می تواند به والدین در اداره فرزندان کمک کند؟
یک کوچ والدین می تواند در کمک به یادگیری مهارت های زندگی و آموزش والدین برای پرورش درست کودکان نقش اساسی داشته باشد، دلیل توصیه به استفاده از کوچ والدین این است که اغلب والدین حتی خودشان شیوه درست زندگی کردن و مهارت های زندگی را نمی دانند، بنابراین نمی توان از اینگونه والدین انتظار داشت که مربی خوبی برای فرزندان خود بوده و بخواهند به آن ها روش خوب زندگی کردن را بیاموزند.
کوچینگ والدین بخشی از کوچینگ خانواده است که در واقع می خواهد والدین را به عنوان ارکان اصلی خانواده مورد بررسی قرار داده و پس از پیدا کردن نقاط ضعف و چالش برانگیز با ارائه راهکارهای درست نسبت به برطرف کردن این مشکلات اقدام نماید.
باید به این نکته توجه داشت که تفاوت زیادی بین کوچ والدین در کوچینگ خانواده با روانشناسی و یا مشاوره والدین وجود دارد.
در روانشناسی یا مشاوره والدین و کودکان عموما به بررسی مشکلات رفتاری و رشدی کودک و ارائه راهکارهایی برای بهبود شرایط پرداخته میشود.
در حالی که تمرکز کوچینک خانواده بر روی بهبود روابط والدین و کودکان می باشد اغلب والدین می خواهند فرزندانی باهوش، موفق و مستقل داشته باشند در حالی که خود ساده ترین اصول برای ارتباط با کودک را نمی دانند و نمی توانند رابطه ای منطقی برای برطرف کردن مشکلات پیش رو با فرزندان خود پیدا کنند.
در خیلی از موارد به دلیل نداشتن آموزش های لازم پدر و مادر خود را در دنیایی خود ساخته و بدون همپوشانی با شرایط جامعه زندانی می کنند.
کوچینگ خانواده چه نقشی در رفتار اعضای خانواده می تواند داشته باشد؟
در واقع کوچینگ نقش مدیریت کردن رفتار انسان با استفاده از توانایی های خودش می باشد.
در زندگی اجتماعی و خانوادگی انسانها به خوبی قابل مشاهده می باشد که وقتی هرکس با مشکل سختی برخورد می کند، با توجه به شرایط رفتار خاصی را در پیش می گیرد که این رفتار گاهی اوقات غیر قابل پیش بینی بوده و حتی در مواردی باعث شکستن هنجارها می شود در این موارد افراد بدون تفکر و از روی احساسات مرتکب رفتارهای مختلفی می شوند.
در اینگونه مواقع است که استفاده از کوچ برای مدیریت رفتار فرد در فضای خانواده به میان می آید و کوچ پس از اطلاع و آگاهی از مشکلات پیش آمده با ارائه مشورت و راهکارهای منطقی راه برون رفت از آن مشکل را برای شهروندان فراهم می کند. کوچینگ ، بیش از هر چیزی مدیریت کردن احساسات ، منطق ، قدرت تعقل ، مهارت تصمیم گیری و از همه مهم تر، عمل گرایی در یک انسان می باشد.
در واقع زمانی که اعضای خانواده وارد پروسه ی کوچینگ می شوند با استفاده از مهارت یک کوچ ، این قدرت رو کسب می کنند که تمامی جنبه های روحی ، جسمی ، عقلی ، ذهنی و روان شناختی خود را کنترل نمایند و اینجاست که گفته می شود.
کوچینگ علم هدایت گری با استفاده از قدرت مدیریت شخصی برای هماهنگ کردن رفتار اعضای خانواده در شرایط سخت می باشد.
یک فرد برای رسیدن به تغییر بزرگ بیش از هر چیزی نیاز به یک وضعیت متعادل دارد تا بتواند تصمیم بگیرد که در مسیر تغییر و رشد حرکت کند.
برای افرادی که درگیری های ذهنی و فکری زیادی دارند ورود به این مسیر و طی کردن آن بسیار سخت است چون وقتی ذهن و فکر انسان مشغول باشد، اعتماد به نفس فرد کاهش یافته و پیشرفتی درکار حاصل نمی شود.
مطالعه بیشتر: کوچینگ شغلی
آخرین مقالات
-
درمان طرحواره بدبینیآیا احساس میکنید همیشه دیگران قصد دارند شما را فریب […]
-
درمان طرحواره تنبیهآیا تا به حال احساس کردهاید که اشتباهات کوچک و بزرگی […]
-
درمان طرحواره آسیب پذیریآیا احساس میکنید همیشه در معرض آسیبپذیری بیشتر از […]
-
مدیتیشن برای کاهش خشمآیا تا به حال احساس کردهاید که خشم شما تحت کنترل شما […]
-
مدیتیشن برای رهایی از استرسآیا از استرسهای روزمره خسته شدهاید؟ آیا به دنبال […]
-
فواید مراقبه چیستآیا احساس میکنید زندگی شما از استرس و اضطراب پر شده […]
-
مدیتیشن برای افزایش تمرکز کودکانآیا کودکتان هنگام انجام تکالیف به راحتی حواسش پرت […]
-
مدیتیشن برای خواب آرامآیا شبها به سختی به خواب میروید؟ یا ممکن است حتی […]
-
مدیتیشن برای رفع سر دردآیا از سردردهای مکرر و طاقتفرسا خسته شدهاید؟ آیا به […]
-
مدیتیشن برای آرامش اعصابآیا هر روز با استرس، اضطراب و فشار ذهنی مواجه هستید؟ […]
حتما این مطالب را بخوانید
چه شغلی را دوست دارم – راه های پیدا کردن علاقه شغلی
آیا تا به حال از خود پرسیدهاید: "چه شغلی برای من مناسب است؟" یا شاید همیشه به دنبال علاقه واقعیتان بودهاید اما هنوز نمیدانید چه چیزی شما را به وجد میآورد؟ پیدا کردن شغلی که هم به آن علاقه دارید و هم با استعدادهای شما...
از کارم متنفرم – نکاتی برای ناراضیان شغلی
شغلمو دوست ندارم، اما فقط خودم میتونم براش قدمی بردارم از کارم متنفرم - نکاتی برای ناراضیان شغلی اگر شغلی دارید که دوست ندارید و قصد دارید تغییراتی ایجاد کنید، میتوانید با دقت به مراحل زیر پیش بروید: 1. تعیین اهداف:- برنامهریزی کنید و اهداف...
ایده های راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم
ایده های راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم راهاندازی کسب و کار با سرمایه کم یک چالش جذاب و در عین حال فرصت برای افراد خلاق و پرانرژی است. در زیر چند ایده برای راهاندازی کسب و کار با سرمایه کم آمده است:...
چگونه شغل مناسب خود را پیدا کنیم
چگونه شغل مناسب خود را پیدا کنیم ؟ پیدا کردن شغل مناسب ممکن است چالش برانگیز باشد، اما با رعایت چند مرحله میتوانید بهترین گزینه را پیدا کنید: 1. تعیین اهداف شغلی : تعیین اهداف شغلی یک فرایند مهم است که به شما کمک میکند...
دیدگاهتان را بنویسید