نیاز به مشاوره فوری دارم
اگر نیاز به مشاوره فوری داری همین الان میتونی از طریق دکمه زیر درخواست خودت رو ثبت کنی!!!
نیاز فوری به مشاوره دارم
آموزش احساسات به کودکان
احساسات در شکل گیری شخصیت کودکان نقش بسزایی دارد پس باید با آموزش های اصولی از همان کودکی احساسات را در کودکان پرورش دهیم. در واقع کودکی که نمی تواند احساسات خود را بروز دهد آن را با لجبازی و گریه کردن نشان می دهد. احساسات طیف وسیعی از هیجانات مثبت و منفی را در بر می گیرد که باید به کودک آموزش داده شود. در اينجا به روش های آموزش احساسات به کودکان اشاره می کنیم:
معرفی احساسات به کودکان با نام هر کدام
زمانی که می خواهيد احساسات مختلف را به کودک معرفی کنید ابتدا باید به سن کودک توجه کنید چون بیان برخی احساسات برای سنین کم زود است. درباره غم و شاری و ترس با او صحبت کنید تا بتواند به راحتی آنها را ابراز کند. استفاده از مثال ها به کودک کمک می کند تا سریع تر آموزش ها را فرا بگیرد. مثلا در زمان ناراحتی عکس العمل هایی چون گریه را از خود نشان دهد.
صحبت درباره کودکان
درباره حس هایی که تجربه می کنید با کودکان صحبت کنید. تشخیص حس ها برای آموزش بهترین راه حل است. برای الگوسازی بهتر است احساسات خود را با آنها به اشتراک بگذارید تا آنها به صورت واقعی در شرایط احساسی قرار بگیرند. این کمک می کند تا حس ها را به صورت کامل درک کنند.
اموختن خود تنظیمی احساسی به کودک
این بدین معنی است که کودک بتواند در شرایط احساسی واکنش های خود را به بهترین شکل کنترل کند. مثلا اگر از دست دیگران ناراحت است نیازی نیست که با رفتار خود دیگران را آزار بدهد. مهارت های کنترل چشم جز مهمترین کارهایی است که کودک در زنان آموزش احساسات باید آن را فرا بگیرد. به او یاد بدهید تا ناراحتی و عصبانیت خود را با نقاشی کشیدن و یا باری کردن کنترل کند.
مطالعه بیشتر: مشاوره کودک
استفاده از تقویت مثبت
بازخورد و عکس العمل شما آن هم دقیقا زمانی که کودک موفق می شود از کلمات برای بیان احساس خشم و غم و شادی استفاده کند، اهمیت زیادی دارد و باعث تشویق کودک می شود. اگر رفتار مثبت او را تشویق کنید او ترغیب می شود تا احساسات خود را به بهترین شکل بیان کند. افتخار کردن به او می تواند در رشد و تعالی کودک نقش بسزایی را ایفا کند. در واقع او با تشویق شدت الگویی که آموزش دیده را مدام تکرار خواهد کرد.
الگوی مناسب بودن
والدین اولین الگوی کودکان هستند بنابراین بازخورد شما در زمان بروز احساسات می تواند در نظر کودک جلب توجه کند. بهتر لست همیشه نمونه واقعی برای فرزند خود باشید و احساسات را به گونه ای بیان کنید تا کودک هم از شما فرا بگیرد. اگر رفتاری متناقض داشته باشید قطعا کودک شما سردرگم خواهد شد و همین امر هم باعث می شود تا احساسات خود را به راحتی بیان نکند.
تداوم در آموزش
فرزند شما به تدریج که بزرگ می شود، با موقعیت های پیچیده تری روبرو می شود. بهتر از آموزش هایی متداوم داشته باشید و در هر سنی که کودک با احساساتی جدید روبرو می شود شما هم آموزش را ادامه دهید. به او کمک کنید تا احساسات خود را به بهترین شکل مهارت و کنترل کند. اگر همیشه در کنار کودک خود باشید او یاد می گیرد تا در برابر چالش ها چگونه برخوردی داشته باشد و احساس ياس و نا امیدی نکند.
اهمیت آموزش احساسات به کودکان
آموزش احساسات به کودکان اهمیت زیادی دارد چون به برقراری ارتباط با خود و حتی دیگران کمک زیادی می کند. تعدادی از موارد اهمیت آموزش احساسات عبارتند از:
کاهش خشم
وقتی کودک بتواند به بهترین شکل و در هر شرایطی احساسات خود را نشان دهد احساس خشم و سردرگمی نخواهد کرد. وقتی کودک در موقعیت خشم قرار می گیرد هیچ گونه پرخاشگری از خود نشان نمی دهد. به جای کتک زدن با زبان احساس خشم خود را نشان می دهد. این کودکان بهتر با دیگران ارتباط برقرار می کنند.
مطالعه بیشتر: افسردگی در زندگی مشترک
کاهش اضطراب
خشم و ناراحتی بدترین حسی است که کودک تجربه می کند و دچار اضطراب و استرس می شود اما وقتی آن را ابراز می کند اضطراب او کم می شود.
افزایش هوش هیجانی
آموزش ها در واقع به کودک این امکان را می دهند تا با دایره لغاتی گسترده تر احساسات خود را بیان کند. این کودکان هوش هیجانی بالایی خواهند داشت.
افزایش خودآگاهی کودک
کودکانی که قادر هستند احساسات خود را ابراز کنند به چیزهایی که باعث آرامش آنها می شود آگاه می گردند.
افزایش قدرت ذهنی و توانایی درونی
زمانی که کودک می تواند احساسات خود را ابراز کند کم کم افکار منفی از او دور می شود و توانمندی های ذهنی و درونی کودک به طور چشمگیری افزایش پیدا می کند. این کودکان در بزرگسالی هم می توانند مشکلات را به راحتی حل کنند.
افزایش خودتنظیمی و ارتباط موثر
کودکانی که احساسات را یاد می گیرند از نظر ذهنی تقویت می شوند و ذهن توانمند می شود تا هر موقعیتی بهترین عکس العمل را از خود نشان دهد. ابن کودکان احساسات خود را به گونه ای نشان می دهند که که باعث رنجش دیگران نشود.
موانعی که مانع بروز احساسات در کودکان می شود؟
ترس از اختلاف
کودکانی که احساسات خود را بروز نمی دهند در واقع ترس از خشم و جر و بحث دارند. آنها فکر می کنند که اگر احساسات خود را بروز دهند با مخالفت شدید دیگران مواجه می شوند.
کمال گرایی عاطفی
برخی والدین بر این باور هستند که کودکان باید همیشه منطقی باشند باشند بر عواطف خود تسلط داشته باشند. این کمال گرایی مانع بروز احساسات در کودک می شود.
ترس از عدم تأیید و طرد شدن
ترس از طرد شدن زمانی که کودک احساسات خود را بروز می دهد باعث می شود تا از بروز احساسات صرف نظر کند.
عزت نفس پایین
در این شرایط کودک تصور می کند که باید دیگران را از خود راضی نگه دارد و احساسات را بروز ندهد.
عذاب وجدان
کودکان می ترسند خشم و عصبانیت خود را اعتراف کنند و باعث ناراحتی دیگران شوند آنها از این بابت احساس عذاب وجدان می کنند.
نیاز به حل مشکلات
وقتی کودک با دیگران دعوا می کند، به جای در میان گذاشتن صریح احساساتش و شنیدن احساس دیگران، مدام دور خود می چرخد تا مشکل را حل نماید.
مطالعه بیشتر: افزایش عزت نفس در کودکان
دوره های آموزشی رایگان در یوتیوب
همین الان میتونی از کانال یوتیوب ما دیدن کنی و مارو حمایت کنی و کلی ویدیو های آموزشی و دوره های آموزشی رایگان ببینی
نمایش دوره های رایگان
حتما این مطالب را بخوانید
افسردگی در کودکان – نشانه های و راه های درمان
افسردگی در کودکان موضوعی پیچیده و چالشبرانگیز است که در سالهای اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است. در حالی که بسیاری از افراد افسردگی را به عنوان مشکلی که بیشتر بزرگسالان را تحت تاثیر قرار میدهد تصور میکنند، واقعیت این است که...
روانشناسی کودک در تهران
روانشناسی کودک به عنوان یکی از شاخههای مهم و حیاتی در علم روانشناسی، نقش بسیار مهمی در رشد و توسعه سالم کودکان ایفا میکند. در کلانشهری مانند تهران، با وجود فشارهای زندگی شهری، آلودگی هوا و تراکم جمعیتی بالا، اهمیت توجه به سلامت روانی...
مشاوره درسی
امروزه با توجه به رقابت شدید در زمینههای تحصیلی و آموزشی، نقش مشاوره درسی بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. مشاوره درسی میتواند به دانشآموزان و دانشجویان کمک کند تا مسیر تحصیلی خود را با دقت بیشتری انتخاب کنند و با بهرهگیری از...
اهمیت خواب کافی برای کنکور
یکی از عوامل کلیدی و مهم در آمادگی برای کنکور، داشتن خواب کافی و با کیفیت است. خواب نه تنها به بازسازی انرژی و تجدید قوای بدن کمک میکند، بلکه نقش مهمی در تقویت حافظه و افزایش تمرکز نیز دارد. بسیاری از دانشآموزان در...
دیدگاهتان را بنویسید