نیاز به مشاوره فوری دارم
اگر نیاز به مشاوره فوری داری همین الان میتونی از طریق دکمه زیر درخواست خودت رو ثبت کنی!!!
نیاز فوری به مشاوره دارم
تفکر سیستمی در زندگی
تفکر سیستمی بهترین راه برای رسیدن به موفقیت است چون شما به کمک آن می توانید افکاری فراتر از حد تصور داشته باشید و با دهن باز خود بهتر برای مسائل تصمیم گیری کنید. در این شرایط راه حل هایی که شما پیدا می کنید فراتر از تفکر انسان های دیگر است. تفکر سیستمی در واقع یک تفکر عمقی است که راه پیشرفت و ترقی را برای شما باز می کند. برای اینکه ذهنتان قدرتمند داشته باشید و بتوانید به کسب و کاری آینده دار و موفق برسید قطعا تفکر سیستمی می تواند بهترین گزینه برای شما باشد. ذهن انسان قدرت این را دارد تا در برابر چالش ها به صورت عمقی تفکر کند و راه حلی خوب را ارائه دهد.
تفکر سیستمی می تواند زندگی فردی و اجتماعی افراد را تحت تاثیر قرار دهند. دهن ما همیشه قدرت پردازش اطلاعات آن هم به صورت عمیق را ندارد و این زمانی اتفاق می افتد که شما با مشکلات زیادی روبرو هستید بدبن ترتیب ذهن قوی شده شما می تواند بهترین تصمیمات را اتخاذ کند. تفکر سیستمی زمانی بهترین نتیجه را دارد که شما ذهن خود را آزاد گذاشته باشد در این صورت می تواند به صورت کاملا آزادانه و بدون محدودیت راه حل هایی فراتر از حد تصور را به شما ارائه دهد. هر چقدر جوامع انسانی پیچیدهتر میشوند ذهن انسان نیز به دنبال آن گستردهتر و متفکرتر میشود.
تفکر منطقی و سیستمی همیشع به دنبال راه حل های کوتاه مدت است و چون به اصل مسئله توجه نمی کند ممکن است راه حلی که در اختیار شما قرار می دهد در آینده مسیر پیشرفت شما را دچار انحراف کند. اما تفکر سیستمی راه حل هایی بلند مدت ارائه می دهد چون به صورت کاملا عمقی و جزئی صورت مسئله را مورد ارزیابی قرار می دهد و با آینده نگری دقیق راه حلی را پیش روی شما قرار می دهد که در آینده هم پیشرفت شما را دو چندان می کند. در واقع زمانی که تفکر سیستمی را یاد می گیریم از ایجاد مشکلات بزرگتری که در اثر تفکر اشتباه ما به وجود میآید جلوگیری می کنیم.
مطالعه بیشتر: هوش هستی گرا
نحوه بکارگیری تفکر سیستمی
تفکر سیستمی می تواند مشکلات پیچیده جوامع امروزی را به راحتی برطرف سازد به شرطی که افراد تکنیک ها و مراحل آن را به درستی آموزش دیده باشند. برای اینکه تفکر سیستمی به خوبی نتیجه دهد باید به نکات زیر توجه کرد:
مسئله را به اجزای کوچکتر تقسیم نکنید
اگر مسئله را به اجزای کوچکتر تقسیم کنید قطعا بابد فکر و ذهن خود را روی تمام مسائل کوچک متمرکز کنید و این کار سختی بوده و کم کم باعث می شود تا کنترل خود را از دست بدهید و با حواس پرتی درباره مسائل تصمیم بگیرید. اگر مسئله را در قالب یک سیستم بزرگ ببینید می بینید که تمام قسمت های آن به هم مرتبط هستند و این می تواند در پیدا کردن راه حل به شما کمک کند.
عواملی که بر یک مسئله تاثیر میگذارند را پیدا کنید و آنها را نادیده نگیرید
در این تفکر عواملی که می توانند بر صورت مسئله و راه حل های آن تاثیر بگذارند شناسایی می شوند. بهتر است همه علت ها را پیدا کرده تا راه حلی شما بتوانید در آینده هم تاثیر بگذار باشد. عوامل تاثیر گذار می توانند تا حد زیادی نتیجه و راه حل را به چالش بکشند.
به مسئله در قالب یک سیستم و از یک دید کل گرایانه نگاه کنید
اگر مسئله را در یک قالب تصور کنید بهار می توانید عوامل تاثیر گذار آن را شناسایی کنید. در این زمان راه خلی که شما پیدا می کند می تواند در زمان حال و آینده تاثیرات مثبتی بر روی این سیستم داشته باشد و آن را بازنگری کند.
تفکر سیستمی را در زندگی روزمره خود تمرین کنید
برای اینکه بتوانید از مهارت تفکر سیستمی استفاده کنید بهتر است برای تمام مشکلاتی که روزمره برای شما اتفاق می افتد این تفکر را پیاده سازی کنید. در این صورت ذهن شما به مرور زمان قوی تر می شود و می تواند هر مسئله ای که پیش رو این را به راحتی و به صورت کاملا سیستماتیک حل کند.
مطالعه بیشتر: مثبت اندیشی چیست؟
کاربرد تفکر سیستمی چیست؟
تفکر سیستمی نه تنها زندگی انسان را تحت تاثیر قرار می دهد بلکه در هر سازمانی توانسته بیشترین بازدهی را داسته باشد. چیزی که تفکر سیستمی روی آن متمرکز شده است نحوهی تعامل موضوع مورد مطالعه با سایر اجزای سیستم است. در سازمان های مختلف این تفکر سیستمی استفاده می شود و افراد می توانند به کمک آن به جای اینکه اجزای کوچکتر سیستم را مورد مطالعه و بررسی قرار دهند در واقع سطح فکر خود را گسترش و چشم انداز خود را وسیع تر کنند. این شیوه تفکر دارای نتایجی کاملا ماندگار بوده که آینده سیستم را هم تحت تاثیر می دهد. زمانی که مسئله شما کاملا پیجیده روده و عناصر داخلی و خارجی هم روی آن نفوذ دارند تنها تفکر سیستمی است که می تواند به پیدا کردن راه حل کمک کند. با وجود تفکر سیستمی سخت ترین مسائل به راحتی حل می شوند. مسائل تکرار شونده یا مسائلی که به مرور زمان با انجام اقدامات اصلاحی بدتر میشوند نیاز به تفکر سیستمی دارند تا به صورت عمقی و کلی مورد ارزیابی قرار بگیرند.
مسائلی که راه حل های دقیق و شفاف ندارند تنها به کمک تفکر سیستمی فابل حل هستند. تفکر سیستمی میتواند برای تمام افراد مفید و کاربردی باشد. به طور مثال، سازمانها برای تقویت جامعنگری در درون خود، به این شیوهی تفکر نیاز دارند. والدین از همان کودکی فرزندان خودرا با تفکر سیستمی پرورش می دهند تا کودکان درک بهتری از دنیای پیچیده امروزی داسته باشند و بتوانند بهتر با چالش ها روبرو شوند و برای آنها راه حل پیدا کنند. ین نوع تفکر به مدیران هم در کاهش احتمال خطا در سیاستگذاری، تصمیمگیری و تحلیل کمک میکند. اگر عضوی از یک سازمان هستید هم میتوانید از این دیدگاه بهره ببرید. این دیدگاه به شما کمک میکند چالشها و مشکلات سازمان را بهتر درک کنید و تمایلات و دغدغههای خود را به شکل شفافتر به مدیران بالادست خود منتقل کنید.
مطالعه بیشتر: خودشناسی چیست و روش های شناخت خود
دوره های آموزشی رایگان در یوتیوب
همین الان میتونی از کانال یوتیوب ما دیدن کنی و مارو حمایت کنی و کلی ویدیو های آموزشی و دوره های آموزشی رایگان ببینی
نمایش دوره های رایگان
حتما این مطالب را بخوانید
از کارم متنفرم – نکاتی برای ناراضیان شغلی
شغلمو دوست ندارم، اما فقط خودم میتونم براش قدمی بردارم از کارم متنفرم - نکاتی برای ناراضیان شغلی اگر شغلی دارید که دوست ندارید و قصد دارید تغییراتی ایجاد کنید، میتوانید با دقت به مراحل زیر پیش بروید: 1. تعیین اهداف: - برنامهریزی کنید و...
ایده های راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم
ایده های راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم راهاندازی کسب و کار با سرمایه کم یک چالش جذاب و در عین حال فرصت برای افراد خلاق و پرانرژی است. در زیر چند ایده برای راهاندازی کسب و کار با سرمایه کم آمده است:...
چگونه شغل مناسب خود را پیدا کنیم
چگونه شغل مناسب خود را پیدا کنیم ؟ پیدا کردن شغل مناسب ممکن است چالش برانگیز باشد، اما با رعایت چند مرحله میتوانید بهترین گزینه را پیدا کنید: 1. تعیین اهداف شغلی : تعیین اهداف شغلی یک فرایند مهم است که به شما کمک میکند...
راه های موفقیت در کسب و کار
مهمترین تکنیکهای پیشرفت در کسب و کار مهمترین راه های موفقیت در کسب و کار میتوانند عبارت باشند از: 1. استفاده از تحلیل دادهها و اطلاعات: استفاده از دادهها و اطلاعات به صورت تحلیلی و هوشمندانه میتواند کمک کند تا تصمیمگیریهای بهتری در مورد بازار،...
دیدگاهتان را بنویسید