وبینار رایگان کاریزمای درون و سخنرانی درجمع

چهارشنبه 3 اردیبهشت ساعت 21
فقط 100 نفر اول

ثبت نام
توسط منتشرشده در: آذر ۲۷, ۱۴۰۰دسته بندی ها: روابط عاطفی

فهرست مطالب این مقاله

تصمیم گیری درباره ی معقوله ی ازدواج کار آسانی نیست ، اما افرادی هستند که به علت حساسیت های زیاد این امر را چندین برابر سخت تر میکنند .شما جزو کدوم دسته از افراد هستید ؟

کمال گرایی چیست ؟

با یک مثال  ساده شروع می کنیم : آشپزی را در نظر بگیرید که برای پختن غذای خود باید مواد غذاییش حتما ارگانیک باشد از بهترین ظروف استفاده میکند و حتما باید بهترین مواد را در غذایش استفاده کند .

تا این جای کار مسئله زیاد مهمی نیست . زمانی که این مسئله را نتوان کنترل کرد و یا زمانی که خطایی در آن رخ دهد یا مواد مورد نظر را پیدا نکند فرد بسیار عصبانی و ناراحت می شود  و کل غذا را دور ریخته و از اول شروع به پختن می کند .

به طور کل کمال گرایی یعنی انجام دادن تمام کارها به صورت وسواسی و بی نقص.

مطالعه بیشتر: تست شخصیت شناسی MBTI

کمالگرایی در ازدواج

تاثیر کمالگرایی در ازدواج

زندگی مشترک فراز و نشیب‎های زیادی دارد .  پس اگر قرار است که با فردی ازدواج کنید که کمالگرایی بالایی دارد بهتر است عجله نکنید و یک تصمیم عاقلانه بگیرید .

کسانی که کمالگرایی دارند اصولا مضطرب هستند و این ویژگی روی زندگی مشترک تاثیر منفی زیادی دارد . اما در عین حال این افراد وابستگی  و احساسات و عواطف زیادی را هم دارند یعنی نباید تصور کنید که این افراد بی عاطفه هستند و شاید کمالگرایی در ازدواج ویژگی باشد تا زوجین را در کنار یکدیگر نگه دارد  .  تاثیر کمال گرایی در ازدواج گاهی به جدایی منجر نمی‌شود. بلکه ممکن است یکی از زوجین بر روی دیگری تاثیر بگذارد.  پس نمی توانیم به طور قطعی بگوییم که همه ی افراد کمال گرا زندگیشان از هم می پاشد  ؛ مثلا وقتی مرد  به‌شدت کمال گراست، بر روی همسر خود تاثیر می‎‎گذارد و بعد از مدتی همسرش هم به او شبیه می‎‎شود.
افراد کمالگرا همه به یک اندازه درگیر این مشکل نیستند. بلکه برخی از آنها به میزان کمتری گرفتار کمال طلبی هستند.

برای ثبت درخواست مشاوره فرم زیر را پر کنید یا با شماره 02166425154 تماس بگیرید.

مطالعه بیشتر: هوش طبیعت گرا چیست

اگر قرار است با یک فرد کمال گرا ازدواج کنید، بهتر است ویژگی‎های ‎‎او را در نظر داشته باشید. یک فرد کمال گرا یک سری ویژگی های منحصر به دارد .

همین الان تست ازدواج را انجام بدید و ببینید آیا به درد هم میخورید یا خیر این تست فقط برای ازدواج نیست و در کل دو نفر را ارزیابی میکند.

1.افراد کمال گرا بیشتر جذب افرادی می شوند توانایی مال گرا شدن را دارند.

اگر شما این ویژگی را داشته باشید خیلی سریع جذب طرف مقابل خودتان می شوید . همیشه دو نفری که خصلت کمالگرایی را دارند راحت تر با یکدیگر کنار می آیند .افراد کمالگرا خیلی سریع افسرده می شوند .

اگر در مراحل قبل از ازدواج هستید و فرد مقابل شما فرد کمال گرایی است باید بدانید که این آدم در ابتدا اشتیاق زیادی برای رسیدن به هدفشان دارند اما اگر به هدف مورد نظرشان نرسند شما با فردی منزوی و افسرده روبه رو می شوید .

افراد کمالگرا به علت اینکه همه چیز را بی عیب نقص می خواهند و امکان دارد که  در زندگی این اتفاق نیوفت و بعضی چیز ها مخالف خواسته های آنها رقم بخورد ، این افراد با ناراحتی شدیدی مواجه می شوند .

اگر شما توانایی دارید فرد کمالگرا و افسرده را به  زندگی برگردانید می توانید وارد رابطه و یا زندگی مشترک با این فرد شوید .

 

2. افراد کمال گرا گاهی بی اعتماد می‎‎شوند

یک نمونه ی خصوصیت  فرد کمال گرا بی اعتمادی اوست . زمانی که همسر شما فرد کمالگرایی است امکان دارد مقداری در رفتارش تعدیل کند . اما در آخر همه چیز آنگونه که شما دوست دارید پیش نمی رود . این افراد زمان های زیادی را باید بگذرانند تا بتوانند یک نفر را باور کنند . شما باید فرد صبوری باشید و قدرت تحمل بالایی داشته باشید تا با بی اعتمادی همسرتان کنار بیایید . زیرا به مدت زمان زیادی نیاز دارید تا توانایی‎ها و استعدادهای خود را برای او اثبات کنید.

مطالعه بیشتر: تفاوت افراد درون گرا و برونگرا

کمالگرایی در ازدواج

خصوصیات افراد کمال گرا:

برای این افراد حد وسط معنایی ندارد و به اصطلاح افرادی با تفکر صفر و صد هستند. هیچ چیزی را به صورت میانه یا حد وسط و معمولی نمی خواهند یک فرد یا زیباست یا زشت، یا پولدار است یا فقیر کمالگرایی در ازدواج نیز به این معناست.

با افرادی که طرز فکرشان شبیه خودشان نیست رفت و آمد نمی کنند .

به هر علتی ممکن است نا امید و افسرده شوند .

در هر زمینه ای هم به خودشان هم به دیگران سخت می گیرند .

اگر کاری مطابق میل و خواسته آن‌ها پیش نرود، خود را بسیار سرزنش می‌کنند.

همیشه به فکر نتیجه ی کار هستند و از مسیر هیج لذتی نمی برند .

انتقاد پذیر نیستند و اگر فردی با نظراتشان مخالفت کنند حالت تدافعی می گیرند .

رضایت دیگران برایشان مهم است و اگر کسی از آن ها رضایت نداشته باشند به شدت اذیت می شوند .

انتظارات و استاندارهای فوق بالایی دارند.

ترس از شکست خوردن را همیشه همراه خود دارند .

نهایی کردن فعالیت‌های مختلف برای آن‌ها بسیار دشوار است. زیرا همیشه می‌خواهند که بهترین باشند.

اعتماد به نفس آن ها بستگی به دیگران دارد اگر کاری که انجام می دهند را دیگران قبول داشته باشند اعتماد به نفسشان بالا میرود اما اگر اما اگر این اتفاق نیوفتد، اعتماد به نفس و حال خوب آن‌ها به سرعت کاهش می‌یابد.

مطالعه بیشتر: هوش هستی گرا

همین الان خودتو بسنج و بدون در دانش عاطفی داری یا نه جایزه هم بگیر

[wp_quiz_pro id=”20470″]

در زندگی کردن با این افراد چگونه برخورد کنیم؟

باید بدانید که زندگی با یک فرد مبتلا به کمال‌گرایی، پر از تلاطم و هیجان است. در زندگی با این افراد نیازی نیست که وقت زیادی برای دلجویی از آن ها و برقرای آرامش صرف کنید . شما باید بدانید که افراد کمالگرا از اینکه توسط دیگران کنترل شوند می ترسند .

این شما هستید که باید تصمیم بگیرید که چه مباحثی را می توانید تحمل کنید و چه مباحثی مکن است شما را به هم بریزد . خودتان را موظف نکنید که آرزوهایتان را نادیده بگیرید. وابستگی زیاد به یک کمال‌گرا اصلا خوب نیست، ممکن است آنها را ناراحت و دلواپس کند و از شما دور شوند.

مزایا و معایب کمال گرایی در ازدواج

  1. رسیدن حتمی به حد کمال درهرکاری، نیاز شدید به موفقیت و اگر به این موفقیت نرسد  دچار اضطراب، انزوا، بی‌ارزشی، ناامیدی، احساس گناه و…. می‌شوند
  2. اگر شکستی را تجربه کنند اعتماد به نفسشان به شدت کاهش می یابد زیرا همیشه توقعشان از خودشان بالاست و این همیشه ممکن نیست بنابراین بعد از تجربه چند شکست ممکن است دچار کمبود اعتمادبه نفس و ناامیدی از خود شوند.
  3. در موارد شدید کمال‌گرایی فرد ممکن است دچا بیماری هایی در حوزه سلامت روان مثل: وسواس، افسردگی، بی‌اشتهایی عصبی، اختلالات شخصیت، اضطراب اجتماعی وبه طبع استرس زیادی که متحمل می‌شوند دچار بیماری‌های روان‌تنی شود و یا حتی به خودکشی فکر کند
  4. داشتن انتظارات زیاد از خود و دیگران و داشتن نگرانی و مشغول بودن بیش از حد ذهن از جهت برآمدن از پس توقعات و آمال‌های بیجا، مسئولیت‌های سنگین و غیرمنطقی باعث کم شدن انرژی آنها می شود   و در نتیجه  تاثیرمنفی روی کار های آنها در طول روز می گذارد و زندگی کردن برایشان مشکل و سخت می شود .
  5. این مسئله در والدین هم باعث می شود تا یک سری رفتار ها و انتظارات غیر منطقی  از فرزندانشان داشته باشند در نتیجه آنها را تحت فشار قرار می دهند  و مشکلاتی به وجود می آورند .
  6. افرادی که کمالگرایی  بالایی دارند بیش از حد رقابت طلب  و جدی هستند و  با همین جدی بودن افراطی آنها در مقابل خطاها باعث آسیب زدن به فرزند خود می شوند .
  7. این افراد به خاطر افکار های خودشان ممکن دچار خود خواهی شوند و به نظرات و علایق دیگران توجهی نداشته باشند و همیشه خواسته های خودشان را به دیگران تحمیل می کنند .همیشه دچار ترس از شکست، کامل نبودن و نارضایتی دیگران هستند و دربعضی  مواقع برای رسیدن به خواسته ی خودشان دست به هر کاری بزنند .
  8. افراد کمال گرا از کارهایی که انجام می دهند هیچ لذتی نمی برند زیرا همیشه به استرس دارند که سرانجام ؛ کارشان با شکست روبه رو شود.
  9. کمال‌گرایی یا ایده‌ال‌گرایی در ازدواج نیز مشکل‌ساز است چراکه به‌طور مثال یک شوهر کمال گرا ممکن است به دلیل انتظارات کمال‌گرایانه خود و تحمیل آنان، همسر خودرا تحت فشار بگذارد و باعث کاهش عزت نفس جنسی و افزایش اضطراب جنسی و مشکل در عملکرد جنسی شود و همچنین به‌دلیل سخت‌گیری و ایرادگیری همسر به خاطر اینکه همه چیز کامل و بی عیب و نقص باشد به‌طبع آن بحث بیشتری اتفاق بیافتد و همینطور عمل اعتماد کردن نیز در فرد کمال‌گرا دیرتر از بقیه افراد اتفاق بیافتد
  10. ممکن است خودرا برتر و بهتر از بقیه ببیند و همیشه از بالا به دیگران نگاه کند . زیرا او همیشه آرمانی فکر می کند و خودش را مانند آرمان هایش می بیند به همین علت انتظاراتش بالاتر می رود .
  11. برای تأیید خود نیاز به احترام و تأیید دیگران دارند و تحسین آنها از دیگران بیشتر مبنی بر احساسات خودشان است.
  12. همیشه از اینکه نقاط ضعف و عیب هایشان را دیگران بفهمند می ترسند و تمام تلاششان را می کنند تا آن ها را نمایان نکنند
  13. همه ی تلاششان را می کنند تا در کارهایشان از دیگران کمک نخواهند.
اگه فکر میکنی رابطه عاطفیت شکست خورده یا نمیتونی زندگی زناشویی تو نجات بدی و زندگی سردی داری این کتاب کلی میتونه بهت کمک کنه.اگه فکر میکنی که نیاز داری توی رابطت چطور رفتار کنی حتما استفاده کن.

خرید کتاب(کلیک)

درکنار این موارد اگر افراد کمال‌گرایی سالم را پیش بگیرند مزایایی از قبیل:

دراین نوع کمال‌گرایی، اهداف منطقی اجازه‌ی لذت از تلاش را می‌دهد

  1. این افراد از انجام کارهای حتی سخت و طاقت‌فرسا نیز لذت می‌برند زیرا  فکر می کنند چه شکست بخورند و چه پیروز شوند تلاششان را کرده اند ..
  2. خودشان را بقیه مقایسه نمی‌کنند
  3. مهمترین موضوع زندگیشان این است که فرد مفیدی باشند و همین امر باعث پیشرفت آنها می شود .
  4. در این نوع کمال‌گرایی افراد می‌توانند سطوح کمال‌گرایی خود را به‌سبب منطق تنظیم کنند بنابراین رابطه مستقیمی با پیشرفت در سطوح بالا و عواطف مثبت و آرامش روان دارند
  5. اگر کمالگرایی افراطی نداشته باشند معمولا  آرامش روانی زیادی تجربه می کنند  و از خودشان رضایت کافی را  دارند .

همین الان آزمون دانش عشق رو بزن و ببین چقدر بلدی

[wp_quiz_pro id='20470']

مطالعه بیشتر: مشاوره ازدواج

 

درباره نویسنده: محمدرضا سلمانی ماهینی

من محمدرضا سلمانی هستم، نویسنده و فعال در حوزه روانشناسی. سال‌هاست که با علاقه و اشتیاق در مسیر شناخت ذهن، رفتار انسان و بهبود کیفیت زندگی افراد قدم برداشته‌ام. هدف من اینه که مفاهیم روانشناسی رو به زبان ساده، کاربردی و قابل فهم برای همه ارائه بدم، تا هر کسی بتونه از این علم برای رشد فردی، روابط سالم‌تر و آرامش ذهنی بیشتر استفاده کنه. در این سایت سعی می‌کنم محتوایی ارائه بدم که نه فقط آگاهی‌بخش باشه، بلکه الهام‌ بخش تغییر هم باشه. چون باور دارم هر کسی می‌تونه نسخه‌ ی بهتر خودش رو بسازه فقط کافیه مسیر رو بشناسه و با قدم‌های کوچیک شروع کنه. اگه دنبال مطالبی در مورد خودشناسی، طرحواره‌ ها، روابط عاطفی، اعتماد به نفس و رشد فردی هستی، اینجا جای توئه.
4.1/5 - (15 امتیاز)

درج دیدگاه