وبینار رایگان از خجالت تا شهامت

رهایی از شرم در رابطه عاطفی و در جمع

یکشنبه 4 خرداد ساعت 21
فقط 100 نفر اول

ثبت نام
توسط منتشرشده در: اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۱دسته بندی ها: روابط عاطفی

فهرست مطالب این مقاله

ترس  جدایی در رابطه

ترس (اضطراب) جدایی چیست ؟

اضطراب جدایی ترس از جدا شدن از عزیزان یا افرادی است که به نظر ما منبع امنیت و ارتباط هستند . برای هر کسی احساس تنهایی و ناراحتی در مورد دوری از عزیزان طبیعی است ، اما زمانی که فرد کنترلی روی احساسات خود ندارد  و تنهایی باعث ناراحتی زیاد او می شود ، نشانه آن است که نیاز به توجه دارد .

این مقاله به بررسی ویژگی ها و علل ترس  جدایی ، تأثیر آن بر روابط و راهکارهایی برای کمک به شما برای مقابله با آن می پردازد .

همین الان خودتو بسنج و بدون دانش عاطفی داری یا نه جایزه هم بگیر

[wp_quiz_pro id=”20470″]

علل اضطراب جدایی

اضطراب جدایی اغلب بر کسانی تأثیر می‌گذارد که سبک دلبستگی نا ایمن از خود نشان می‌دهند .

برخی از دلایل اضطراب جدایی هستند

کلیک کن و خودتو بشناس

تست شخصیت شناسی زنان

عوامل ارثی در ترس از جدایی در رابطه

اضطراب جدایی دارای یک مؤلفه ارثی است والدینی که اضطراب جدایی را تجربه می کنند امکان دارد فرزندانشان هم این حس را داشته باشند  .

عوامل محیطی در ترس از جدایی در رابطه

برخی از عوامل محیطی نیز ممکن است نقش داشته باشند ، مانند از دست دادن والدین ( به عنوان مثال به دلیل جدایی ، طلاق یا مرگ ) ، خانه های بسیار آشفته یا پر استرس ، غیبت طولانی والدین ( به دلیل اعزام نظامی ، حبس ، یا ترک) ، درگیری والدین و غیره .

اختلالات اضطرابی در ترس از جدایی در رابطه

تشخیص اختلال اضطرابی دیگر ، مانند اضطراب فراگیر یا اضطراب اجتماعی ، می تواند یک عامل خطر برای اضطراب جدایی باشد  . اضطراب جدایی در برخی از روابط بیشتر از دیگران ظاهر می شود . به عنوان مثال ، ممکن است این شکل از اضطراب را در رابطه با یک شریک عاشقانه تجربه کنید .

مطالعه بیشتر: احساس مرد بعد از جدایی

ترس از جدایی در رابطه

ترس جدایی در روابط

وقتی وارد یک رابطه صمیمانه می شویم و شروع به آسیب پذیری می کنیم ، بخش های عمیق تری از خود را که جوان تر هست  و به اولین تجربه ما از خانواده نزدیک تر است ، به نمایش می گذاریم .

وقتی در رابطه با کسی آسیب پذیر هستیم ، می ترسیم که این رابطه را تا حد ایجاد اضطراب جدایی از دست بدهیم ، به خصوص اگر در خانواده ای بزرگ شده باشیم که به طور ناخودآگاه سبک های دلبستگی ناایمن را داشته باشیم  .

برای ثبت درخواست مشاوره فرم زیر را پر کنید یا با شماره 02166425154 تماس بگیرید.

تاثیر ترس و  اضطراب جدایی

تأثیرات اضطراب جدایی بر سلامت روان فرد بسته به شدت یا میزان اضطراب ناشی از جدایی از فردی به فرد دیگر متفاوت است . اضطراب جدایی می تواند طیف گسترده ای از علائم را ایجاد کند و بر سلامت روان و همچنین روابط شما تأثیر بگذارد .

6 عامل جلوگیری از جدایی

قیمت اصلی 990,000 ریال بود.قیمت فعلی 190,000 ریال است.

خرید دوره(کلیک کنید)

علائم اضطراب جدایی

علائم فیزیکی 

در برخی افراد ، اضطراب جدایی می‌تواند علائمی مانند ضربان قلب سریع ، گزگز در اندام‌ها یا به طور کلی احساس اضطراب ایجاد کند .

علائم رفتاری و شناختی

اضطراب جدایی می تواند باعث تغییرات قابل توجهی در خلق و خوی ( مانند تشدید اضطراب یا افسردگی ) ، تمرکز ، تصمیم گیری یا حتی خوردن یا خواب شود .

مطالعه بیشتر: جدایی از خانواده بعد از ازدواج

مشکلات عملکردی

اضطراب جدایی همچنین می‌تواند باعث شود برخی از افراد مشکلات عملکردی داشته باشند ، مانند اجتناب از ترک خانه ، مشکل در محل کار  ، یا روی آوردن به مواد برای مقابله .

کلیک کن و خودتو بشناس

تست طرحواره یانگ

 تاثیر اضطراب جدایی  بر سلامت روان

زندگی در حالت ترس باعث می شود که واکنش پذیرتر باشیم و از جایی که ترس داریم یا جایی که نمی خواهیم کسی یا چیزی را از دست بدهیم تصمیم گیری کنیم .

بنابراین ما تصمیماتی می‌گیریم که معمولاً از قلب ما نیست ، بلکه بیشتر از ذهن ما است و به یک نتیجه منفی خیالی از آینده واکنش نشان می‌دهد . این حالت به شدت بر سلامت روان ما تأثیر می گذارد ، زیرا برای ما سخت تر است که شادی و ارتباط و دلبستگی ایمن را تجربه کنیم .

مطالعه بیشتر: 6 عامل جلوگیری از جدایی

ترس از جدایی در رابطه

تاثیر اضطراب جدایی  بر روابط

در هر رابطه‌ای ،  هر چه آسیب‌پذیرتر شویم ، تجربه ارتباط با یک شریک را عمیق‌تر می‌کنیم و از دست دادن او بیشتر می‌ترسیم  . برای کسانی که اضطراب جدایی را تجربه می کنند  ترس  ، آنها را بیشتر به سمت تلاش برای مالکیت ، کنترل یا حسادت هدایت می کند . اما در یک رابطه سالم ، وقتی رها می‌کنیم و یاد می‌گیریم چگونه اعتماد و عشق ایجاد کنیم ، کمتر در اضطراب جدایی گرفتار می‌شویم . این به عنوان وابستگی متقابل شناخته می شود .

همین الان آزمون دانش عشق رو بزن و ببین چقدر بلدی

[wp_quiz_pro id='20470']

مقابله با اضطراب جدایی در روابط

علائم را بشناسید 

اول ، مهم است که علائم اضطراب جدایی را با صحبت با خانواده ،  دوستان یا متخصصان مورد اعتماد تشخیص دهید .

 آن را بپذیرید 

افرادی که می توانند با اضطراب جدایی شناسایی شوند ، باید تمام تلاش خود را به کار گیرند تا این را نه تنها به عنوان اضطراب جدایی ، بلکه به عنوان یک ترس عمیق از رها کردن عزیزان تشخیص دهند .

روابط سالم را مشاهده کنید 

 مشاهده روابط سالم و وابسته به هم می تواند مفید باشد .

به توانایی‌های خود ایمان داشته باشید 

به خاطر داشته باشید که اضطراب جدایی موقتی است و می‌توان با توجه به توانایی‌های خود آن را کاهش داد . اگر از شریک زندگی خود جدا هستید ، به خود یادآوری کنید که قبلاً این موضوع را مدیریت کرده‌اید . به دنبال راه‌هایی باشید تا وقت خود را با راهکار های عالی پر کنید .

یوگا و مدیتیشن را امتحان کنید 

تمرینات فیزیکی و ذهنی مانند یوگا و مدیتیشن برای کمک به شما در مبارزه با اضطراب پیشنهاد می شود .

به دنبال درمان باشید 

 درمان حرفه‌ای در قالب روان‌درمانی می‌تواند علاوه بر ایجاد برنامه‌ای برای افزایش ارتباط با همسر و یا شریک عاطفی شما ، گزینه مفیدی برای بررسی باشد . درمان شناختی رفتاری (CBT) می‌تواند برای اصلاح سوگیری‌های شناختی یا یادگیری آرامش در هنگام افزایش اضطراب مفید باشد .

اضطراب جدایی می تواند جدایی از عزیزانتان ، به ویژه شریک زندگیتان را برای شما دشوار کند . این می تواند طیف گسترده ای از علائم را ایجاد کند و بر سلامت روانی شما و همچنین روابط شما تأثیر بگذارد .

تمرین یوگا و مدیتیشن و مشغول نگه داشتن خود به طور معناداری می تواند به شما در کنترل اضطراب کمک کند .

گزینه های درمان و مدیریت ترس از جدایی در رابطه

پزشکان ممکن است درمان اضطراب جدایی را از طریق روان درمانی ، برنامه های دارویی یا ترکیبی از هر دو توصیه کنند .

درمان شناختی رفتاری (CBT)

CBT اغلب اولین خط درمان منبع مورد اعتماد برای اضطراب جدایی است .  هدف این درمان کمک به افراد برای شناسایی افکار و رفتارهایی است که اضطراب جدایی آنها را بدتر می کند . والدین همچنین ممکن است تکنیک های فرزندپروری بیشتری را یاد بگیرند که می تواند اضطراب جدایی آنها را کاهش دهد .

داروی ضد اضطراب

روان پزشکان  ممکن است به طور موقت داروهای ضد اضطراب تجویز کنند تا به فرد کمک کنند تا حادترین علائم اضطراب جدایی را برطرف کند .

با این حال ، این داروها همیشه راه حل های بلندمدت برای اختلال زمینه ای نیستند و پزشکان معمولاً کاهش تدریجی دوز داروها را پس از 6 ماه توصیه می کنند .

گروه های پشتیبانی مشاوره ترس از جدایی در رابطه

همچنین ممکن است فردی بخواهد به دنبال یک گروه حمایتی برای کسانی باشد که دارای اضطراب جدایی هستند . افرادی که به این گروه‌ها می‌پیوندند می‌توانند در یادگیری تکنیک‌های کاهش اضطراب ناشی از جدایی کمک بگیرند .

 اگر افراد مطمئن نیستند که ترس هایشان مربوط به جدایی است ، باید به یک متخصص بهداشت روان مراجعه کنند . از طریق درمان و در برخی موارد ، داروها ، افراد می توانند علائم اضطراب جدایی خود را کاهش دهند .

مطالعه بیشتر: مردان چه مدت بعد از جدایی دلتنگ میشوند

اگه فکر میکنی رابطه عاطفیت شکست خورده یا نمیتونی زندگی زناشویی تو نجات بدی و زندگی سردی داری این کتاب کلی میتونه بهت کمک کنه.اگه فکر میکنی که نیاز داری توی رابطت چطور رفتار کنی حتما استفاده کن.

خرید کتاب(کلیک)

 

 

درباره نویسنده: محمدرضا سلمانی ماهینی

من محمدرضا سلمانی هستم، نویسنده و فعال در حوزه روانشناسی. سال‌هاست که با علاقه و اشتیاق در مسیر شناخت ذهن، رفتار انسان و بهبود کیفیت زندگی افراد قدم برداشته‌ام. هدف من اینه که مفاهیم روانشناسی رو به زبان ساده، کاربردی و قابل فهم برای همه ارائه بدم، تا هر کسی بتونه از این علم برای رشد فردی، روابط سالم‌تر و آرامش ذهنی بیشتر استفاده کنه. در این سایت سعی می‌کنم محتوایی ارائه بدم که نه فقط آگاهی‌بخش باشه، بلکه الهام‌ بخش تغییر هم باشه. چون باور دارم هر کسی می‌تونه نسخه‌ ی بهتر خودش رو بسازه فقط کافیه مسیر رو بشناسه و با قدم‌های کوچیک شروع کنه. اگه دنبال مطالبی در مورد خودشناسی، طرحواره‌ ها، روابط عاطفی، اعتماد به نفس و رشد فردی هستی، اینجا جای توئه.
5/5 - (1 امتیاز)

درج دیدگاه