استعداد یابی کودکان
استعداد یابی کودکان
دنبال استعدادیابی کودکان هستید؟ اگر روانشناس یا والد یک کودک هستید این مقاله کمک خوبی به شما می کند. ما در این مقاله تست استعدادیابی کودکان را معرفی می کنیم.
چگونه استعدادها و نقاط قوت فرزند خود را کشف کنید و آنها را ارتقا دهید؟ تقریباً هر پدر و مادری که به نوزاد تازه متولد شده خود نگاه می کند، از خود می پرسد که فرزند من چه استعدادی را دارد؟ استعدادیابی کودکان یکی از دشوارترین کارهاست که تنها روانشناسان و مشاوران خاصی می توانند در این زمینه کاری انجام دهند.
بیشتر والدین می خواهند هرچه زودتر بدانند فرزند کوچکشان چه استعدادهایی دارد تا بتوانند آن استعدادها را پرورش دهند و به فرزند خود افتخار کند.
برخی از والدین از همان سالهای اول متوجه می شوند که فرزندانشان اعجوبه هستند و برای به حقیت پیوستن نبوغ فرزند تلاش زیادی می کنند.
از طرف دیگر، بسیاری متوجه می شوند که فرزندانشان استعدادهای عمومی مثل صحبت کردن یا ارتباط برقرار کردن ندارند. و این کشف آنها را ناامید می کند. بنابراین یافتن استعداد کودک کار مهمی است.
بدتر از آن، بسیاری از والدین، جرقه های استعداد را در فرزندان خود می بینند اما این جرقه ها را نمی دانند چگونه روشن نگه دارند و موفقیت های آینده فرزندان را رقم زنند.
والدین وقتی به اطراف نگاه میکنند و متوجه میشوند که دوستان و همکاران بچههای با استعدادی دارند، این تمایل را احساس میکنند که فرزندشان را بکاوند و استعداد آن ها را شناسایی کنند.
با توجه به این موارد، تصمیم گرفتیم در این مقاله در مورد استعدادیابی کودکان سخن برانیم.
آیا شما والدینی هستید که برای کشف و پرورش استعدادها و نقاط قوت فرزندتان تحت فشار هستید؟ ما یک برنامه گام به گام را به اشتراک می گذاریم که می توانید از آن برای کشف استعدادها و نقاط قوت فرزند خود در این مقاله استفاده کنید.
مطالعه بیشتر: مشاوره ی کسب و کار
استعداد چیست؟
استعداد توانایی طبیعی برای انجام کاری خوب است ، به خصوص بدون آموزش.
استعداد یابی کودکان چیست؟
شاید شما هم فکر می کنید که استعداد یک ویژگی ذاتی است و مانند میلیونها والدین دیگر این فکر شما را فریب میدهد که بخواهید مغز فرزندتان را باز کنید و ببینید فرزندتان چه استعدادهایی را در مغزش پنهان میکند. اما استعداد را باید کشف کرد و تقویت کرد.
چگونه استعداد یابی کودکان را انجام دهیم ؟
بزرگترین تصور غلط در مورد استعداد این است که کودکان با آن متولد می شوند. هر چند یک سری از توانایی های کودکان ذاتی است ولی بیستر موفقیت های آینده کودکان در استعدادهای نهفته آن ها قرار دارد.
شما نمی توانید در ذهن فرزندتان بگردید و استعدادهای فرزندتان را پیدا کنید ،شما باید با ایجاد محیط مناسب اجازه دهید استعدادهای فرزندتان ظاهر شود.
کودکان زمانی که شرایط مناسبی پیش می آید استعداد خودشان را نشان می دهند .
اگر میخواهید استعداد فرزندتان را کشف کنید، دست نگه دارید. اگر محیط مناسبی را ایجاد کنید، استعداد فرزندتان ظاهر می شود. و اگر به پرورش آن ادامه دهید، رشد خواهد کرد.
چه زمانی کودکان استعدادهای خود را کشف می کنند؟
تنها چیزی که واقعاً کودکان را به کشف استعدادهای خود ترغیب می کند، است.
وقتی کودکی کاری برای انجام دادن نداشته باشد، جایی برای رفتن نداشته باشد و منبع سرگرمی نداشته باشد، متوجه خواهید شد که کودک شما شروع به انجام “کاری” می کند.
به عنوان مثال : متوجه خواهید شد که اگر کودک خود را در یک اتاق خالی رها کنید و از او بخواهید بی حرکت روی یک صندلی بنشیند، پس از مدتی کودک شما شروع به آزمایش کردن بدن خودن می کند .
زمانی که به اتاق برمی گردید فرزندتان را درحالی خواهید دید که مشتاق است آنچه را که در مورد خودش آموخته یا بهتر است بگویم کشف کرده است به شما نشان دهد.
نقش والدین در استعداد یابی کودکان
مرحله اول
زمانی که به فرزندتان دستور دادید که آنجا بنشیند تا زمانی که دوباره شما به اتاق برگردید، شروع به فریاد زدن روی فرزندتان به خاطر ترک صندلی نکنید.
مرحله دوم: کارهای فرزندتان را تحسین کنید.
و آنها را به انجام کارهای بیشتر تشویق کنید. سفر به سوی کشف استعدادها از زمانی شروع می شود که کودک شما خسته است و زمانی که علاقه نشان می دهید و تشویق می کنید ادامه می یابد.
هیچ زمانی از پیش تعیین نکنید که فرزندتان چه کاری انجام دهد به طور مثال شما دوست دارید که فرزندتان مانند شما نقاش شود ممکن است که کودک شما استعدادی در این کار نداشته باشد ولی شما نمی توانید بگویید که او بی استعداد است .
اگر فرزند شما با استعداد نیست
اگر هیچ استعدادی در فرزندتان نمی بینید، به دنبال نقاط قو ت او باشید.
استعدادها با نقاط قوت متفاوت است.
استعداد عملکرد محور است. این کاری است که فرزند شما انجام می دهد و شما می توانید آن را ببینید.
از سوی دیگر، یک نقطه قوت بخشی از شخصیت فرزند شما است. ممکن است آن را نبینید مگر اینکه به طور فعال به دنبال آن باشید.
قدرت در استعداد یابی کودکان
نقطه قوتهای افراد، جزء ویژگی های شخصیتی هستند. ممکن است قابل مشاهده نباشد زیرا مبتنی بر مهارت نیست اما در هر کاری که کودک انجام می دهد ظاهر می شود.
برخلاف استعدادها، ممکن است لازم باشد قبل از اینکه نقاط قوت کودک را در استعداد یابی کودکان پیدا کنیم، به دقت رفتار او را نگاه کنیم . با دقت به لیست زیر می توانیم نقاط قوت را از موارد زیر در کودک پیدا کنیم:
شجاعت
بشریت
خرد
احساس عدالت
خود کنترلی
توانایی نگاه کردن به فراتر از خود
به یک فرد با استعداد فکر کنید و مطمئناً متوجه خواهید شد که یکی از این نقاط قوت شخصیت بخش برجسته ای از شخصیت آنها است.
چگونه نقاط قوت فرزند خود را شناسایی کنیم؟
قدرت چیزی است که به طور طبیعی به فرزند شما می رسد. این چیزی است که به کودک شما احساس خوبی می دهد و بنابراین تبدیل به کاری می شود که فرزند شما اغلب انجام دهد.
مطالعه بیشتر: تست هوش
بیایید آن را در مثال زیر بررسی کنیم :
سوال 1: آیا فرزند شما اولین کسی است که در دعوا عقب نشینی می کند؟
سوال 2: آیا عقب نشینی در دعوا باعث می شود کودک احساس خوبی داشته باشد؟
سوال 3: آیا فرزند شما ترجیح می دهد بیشتر اوقات از درگیری اجتناب کند؟
اگر جواب این سوالات بله است شما باید بدانید که صمیمی بودن و خوش خلقی نقطه قوت فرزند شماست و این یک ویژگی عالی است که باید پرورش یابد زیرا مهمترین ویژگی در کار تیمی و رهبری خوش خلقی است و این می تواند به استعدادیابی کودکا.
شاید شما فکر کنید که عقب نشینی در بحث و دعوا نشانه ی ضعف است ولی اینگونه نیست ؛ بلکه نشانه همدلی و بهره عاطفی بالاست.
اجتناب از درگیری بزدلانه نیست . اینکه مدام درحال بحث و دعوا باشی باعث اتلاف وقت و انرژی شما می شود و اجتناب از این کار نشانه ی عقل است.
چگونه به کودک خود کمک کنید استعداد خود را کشف کند
درک این نکته مهم است که بخشی از استعداد که واقعاً توسط ژن ها تعیین می شود، یا به عبارت دیگر ذاتی است، «علاقه» است.
-کودک خود را در معرض فعالیت های مختلف قرار دهید
توجه کنید که فرزندتان به چه چیزهایی علاقه دارد ؛ فرزند شما به بعضی چیزها بیشتر از چیزهای دیگر علاقه مند خواهد شد.
علاقه مهم است زیرا باعث می شود فرزند شما بیشتر از دیگران روی آن چیزها تمرکز کند . به عنوان مثال ، اگر فرزند شما به موسیقی علاقه مند باشد ، خیلی بیشتر از شما روی آهنگ تمرکز می کند .
آنها پیچیدگی های لحن را انتخاب می کنند. در نتیجه، وقتی آنها سعی می کنند بخوانند ؛ بسیار بهتر از شما خواهند خواند ، زیرا دانش بیشتری در آن زمینه دارند.
– تشویق کنید
زمانی که آنها آن را امتحان کردند و متوجه شدند که در آن مهارت دارند ؛ اگر آنها را تشویق کنید و به دیدن نسخه کامل تر آهنگ علاقه نشان دهید ، آنها شروع به تمرین آن خواهند کرد.
-پیگیر باشید
هنگامی که کودک شروع به تمرین می کند به احتمال زیاد دست از کار می کشد، زیرا تمرین خسته کننده است و باعث می شود کودک دست از کار بکشد و کار را رها کند اما اگر شما پیگیر کار فرزندتان باشید میتوانید به آنها کمک کنید تا تصویر بزرگتر را در نظر داشته باشند و بدون اینکه دلسرد شوند، روی هدف خودش متمرکز شود .
مطالعه بیشتر: استعداد یابی چیست
– برای آموزش شرایطی محیطی آرامی را به وجود آورید هنگامی که فرزند شما به سطح معینی از مهارت در زمینه ی خاصی برسد ، می خواهد بیشتر پیشرفت کند . و اگر پیگیر استعداد فرزندتان باشید ، میتوانید ( بسته به سبک یادگیری اش )به فرزندتان کمک کنید تا منابع آنلاین یا آفلاین را برای یادگیری پیدا کند . همیشه به یاد داشته باشید که یادگیری چیزی آسان نیست و موانعی در اینجا وجود دارد که باید به فرزندتان کمک کنید تا از بر این موانع غلبه کنند .
زمانی که کودکتان یاد گرفت که چگونه در فضای آن مهارت حرکت کند شما کمی عقب نشینی کنید ؛ شما می توانید فقط در مواقعی که کودکتان از شما در خواست کرد تا حضور داشته باشید در کنارش باشید و فقط به اندازه ای که کودک شما می خواهد در آن شرکت کنید ؛ آنجا باشید اما بر صحنه تسلطی برا کار های نداشته باشید . این بهترین رویکرد برای ایجاد انگیزه بدون فشار است .
چگونه می توان بهترین شرایط خانه را برای کمک به رشد استعدادهای کودک ایجاد کرد؟
چگونه فرزند خود را برای کشف استعداد یا ایجاد یک قدرت برانگیزانیم؟
-اجازه دهید فرزندتان خسته شود
به کودک خود زمان و مکان بدهید تا بدون عجله تمرکز کند.
روتین داشته باشید
مطالعه بیشتر: تست استعداد یابی
بسیاری از ما فکر می کنیم که نبود نظم و انضباط آزادی است و تصور می کنیم که با برهم زدن نظم و قوانین خانه فرزندانمان را آزاد گذاشته ایم تا خودشان را کشف کنند.
اما این یک تصور اشتباه است
روال و نظم و انضباط بسیار مهم هستند، زیرا زمان را از فعالیت های معمول آزاد می کنند و به کودکان کمک می کنند تا زمانی را برای انجام کارهای جدید پیدا کنند . یک روال و قانون به دلیل حس کنترل و قابل پیش بینی بودن آن باعث می شود کودکان احساس امنیت و قدرت کنند. و تنها زمانی است که کودکان احساس امنیت کنند، می توانند عملکردهای ذهنی بالاتر خود را انجام دهند.
در خانه ای که روال و نظم و انضباط رعایت می شود، کودکان آزاد می شوند تا به پتانسیل واقعی خود دست یابند.
چگونه یک روال را حفظ کنیم که فرزندتان را به کشف استعدادهای جدید ترغیب کند
هر روز در ساعت معینی به رختخواب بروید و از خواب بیدار شوید
وعده های غذایی سالم را به موقع را در زمان خاصی مصرف کنید .
-همیشه در کنارشان بمانید و حس حمایت به فرزندانتان بدهید
بیش از هر چیز دیگری ؛ کودکان نیاز دارند که با والدین خود احساس صمیمیت و راحتی داشته باشند.
اگر فقط فرزندتان را رها کنید تا کاری را که میخواهد انجام دهد و فقط مشغول کار خودتان شوید متوجه خواهید شد که فرزندتان برای ارتباط گرفتن با شما تلاش زیادی می کند.
به کودکان اجازه دهید تا در زمانی که وقت شما آزاد است هر کاری را که دوست دارند انجام دهند اما نه به صورت متوالی و همیشگی .
مطالعه بیشتر: استعداد یابی بزرگسالان
چگونه با کودک خود ارتباط برقرار کنید تا او را تشویق کنید تا استعدادهای خود را کشف کند؟
در زمان صرف غذا و زمان خواب با هم ارتباط برقرار کنید و به آنچه که آنها می گویند گوش دهید.
برای تقویت حضورتان در طول روز،کودکتان را زیاد در آغوش بگیرید و ببوسید.
-الهام بخش به جای آموزش
اگر شما به صورت مداوم و پی در پی به کودک خودتان بگویید که چرا کارش را به درستی انجام نداده است و او را سرزنش کنید ؛ کودک انگیزه ی خودش را از دست می دهد و شروع به غر زدن می کند .
به خود یادآوری کنید که فرزندتان شما را به سمت استعداد یا قدرت خود هدایت می کند. شما نمی توانید آنها را با تکان دادن و تحریک آنها به سمت آن سوق دهید.
نقش شما الهام بخشیدن است نه آموزش
چگونه فرزند خود را تشویق کنید تا استعداد خود را پیدا کند؟
با انجام کارهای خودتان، شور و شوق و پرتلاشی را در خانه ایجاد کنید. لازم نیست کاری باشد که شما می خواهید فرزندتان انجام دهد. فقط ، باید چیزی باشد که شما به آن علاقه دارید. فرزند شما باید ببیند که شما به سختی در آن کار می کنید، چه در پختن غذا، چه سفالگری یا هر چیز دیگری . و پافشاری علی رغم همه موانع، بدون اینکه در مورد شکست اذیت شود. وقتی فرزندتان شما را بسیار متعهد و ببیند به او الهام می شود که خودش با چیزی شروع کند و ادامه دهد.
تلویزیون را خاموش کنید و از دستگاه ها دوری کنید. متأسفانه در بسیاری از خانه ها جو غالب آزار و اذیت و عصبانیت به دلیل کسالت است. و این با روشن نگه داشتن تلویزیون در پس زمینه و ارائه سرگرمی غیرفعال برطرف می شود. وقتی سرگرمی غیرفعال به راحتی در دسترس است ، بعید است فرزند شما برای رسیدن به چیزی سخت کار کند.
-مقایسه نکنید
یکی از سادهترین راهها برای منصرف کردن فرزندتان از انجام هر کاری این است که شروع کنید به مقایسه آنها با کودکان دیگر.
متأسفانه برای بسیاری از ما والدین، مقایسه یک روش زندگی است. و ما فکر می کنیم که مقایسه کودکان موثرترین ابزار انگیزشی است.
اما باید بدانیم که اینطور نیست.
به محض اینکه شروع به مقایسه فرزند خود با کودک دیگری می کنید، به کودک خود می گویید که “من فکر می کنم آن کودک از شما بهتر است.”و فقط در صورتی دوستت خواهم داشت که شبیه آن کودک شوی.
و با انتقال این انتظارات بی جا مطمئن می شوید که فرزندتان کاملاً بی انگیزه است. و دست از تلاش می کشد .
و کودکی که تمایلی به تلاش ندارد بعید است هرگز استعداد یا قدرتی بیابد و در چیزی برتر باشد.
چگونه از فرزند خود برای کمک به شناسایی استعدادهای خود قدردانی کنیم؟
دست از مقایسه بردارید
با علاقه و اشتیاق قدردانی کنید
ترس از شکست را آموزش ندهید
بیشتر کودکان از تلاش برای هر چیز جدیدی می ترسند زیرا همیشه میترسند که در آخر کار شکست بخورند .
هیچ کودکی در هنگام تولد ترس از شکست را ندارد ؛ این چیزی است که آنها در طی یک دوره زمانی از والدین و اطرافیان خود به دست می آورند.
به رفتار نادرست واکنش نشان ندهید
وقتی در طول استراحت زمان زیادی را با یکدیگر می گذرانید، هم شما و هم فرزندتان شروع به آزار یکدیگر می کنید.
[su_button url=”Tel:09388604456″ target=”blank” style=”3d” background=”#368a2a” color=”#ffffff” size=”6″ center=”yes” radius=”5″ icon=”icon: phone-square” text_shadow=”0px 0px 0px #158fd0″]رزرو نوبت استعدادیابی(کلیک کنید)[/su_button]
در حالی که ممکن است فرزند شما این آزادی را نداشته باشد که این موضوع را به شما گوشزد کند. بهعنوان والدین، احتمالاً هر بار که فرزندتان کاری را انجام میدهد که شما را آزار میدهد، از این فرصت استفاده کنید.
و طبق تجربه من، والدین وقتی اذیت می شوند نه با تدبیر هستند و نه ملایم.
اگر تمام روز به مشاجره بر سر مسائل کوچک سپری شود، متوجه خواهید شد که فرزندتان به دلیل بی انگیزگی و ترس از درگیری، کارهای بسیار کمی انجام داده است.
به جای این که بگویید: «باید به حرف من گوش کنی، در غیر این صورت تنبیه میشوی» اگر بگویید «آیا میتوانی زمانی که نیاز به بازی کردن با من داری، همانطور که با دوستانت همکاری میکنی، با من همکاری کنی؟ سپس می توانیم از آن روز لذت ببریم.»
این به کودک شما کمک می کند تا یک نیروی درونی و راهی برای استفاده از آن به نفع خود کشف کند.
مطالعه بیشتر: تست هوش
چگونه برای تشویق فرزندتان به کشف استعدادهایش واکنش نشان دهید؟
– به جای واکنش نشان دادن پاسخ دهید
از نیروی درونی خود استفاده کنید و به فرزندتان کمک کنید تا از نیروی درونی خود استفاده کند .
توصیه پایانی
به یاد داشته باشید که استعدادها بدون وجود نیروی درونی که به ما کمک می کند تا آن استعدادها را تقویت کنیم و در آنها برتری پیدا کنیم، بی فایده هستند.
همچنین به یاد داشته باشید که کشف نقاط قوت درونی مهمتر از اجرا و بردن جوایز برای استعدادهاست .
زیرا از برخی از نقاط قوت درونی استفاده های زیادی می شود مانند انعطافپذیری که میتوان در هر کاری از آن استفاده کرد . در حالی که استعدادی مانند توانایی رقصیدن ممکن است کاربرد محدودی داشته باشد.
هدف ما به عنوان والدین باید تشویق رشد عزت نفس و انگیزه در فرزندانمان باشد تا آنها بتوانند در هر کاری که تلاش می کنند موفق باشند.
کودکی که راه رفتن را یاد می گیرد، نمی داند که زمین خوردن هنگام تلاش برای راه رفتن نشانه شکست است.
اما در طی یک دوره زمانی پیام به مغز آنها هدایت می شود.
اصولا به کودکان گفته میشود که “اگر کودک دیگری قبل از شما یا بهتر از شما شنا کردن، نوشتن، اسکیت سواری یا انجام هر کاری را یاد بگیرد، شکست خورده اید.”
زمان هایی است که فشار رقابت روی کودکان زیاد است و این باعث استرس او می شود و می تواند دلیلی برای تلاش نکردن یا رها کردن هدف خود شود .
[su_button url=”Tel:09388604456″ target=”blank” style=”3d” background=”#368a2a” color=”#ffffff” size=”6″ center=”yes” radius=”5″ icon=”icon: phone-square” text_shadow=”0px 0px 0px #158fd0″]رزرو نوبت استعدادیابی(کلیک کنید)[/su_button]
چگونه به فرزند خود انگیزه دهیم تا استعدادهای خود را کشف کند ؟
به فرزندانتان بیاموزید با شکست های خود روبه رو شوند.
به آنها نشان دهید که شکست، پله ای برای موفقیت است .
به یاد داشته باشید که استعدادها بدون وجود نیروی درونی که به ما کمک می کند تا آن ها را تقویت کنیم و در آنها برتری پیدا کنیم، بی فایده هستند.
مطالعه بیشتر: استعدادیابی نوجوانان
آخرین مقالات
-
درمان طرحواره بدبینیآیا احساس میکنید همیشه دیگران قصد دارند شما را فریب […]
-
درمان طرحواره تنبیهآیا تا به حال احساس کردهاید که اشتباهات کوچک و بزرگی […]
-
درمان طرحواره آسیب پذیریآیا احساس میکنید همیشه در معرض آسیبپذیری بیشتر از […]
-
مدیتیشن برای کاهش خشمآیا تا به حال احساس کردهاید که خشم شما تحت کنترل شما […]
-
مدیتیشن برای رهایی از استرسآیا از استرسهای روزمره خسته شدهاید؟ آیا به دنبال […]
-
فواید مراقبه چیستآیا احساس میکنید زندگی شما از استرس و اضطراب پر شده […]
-
مدیتیشن برای افزایش تمرکز کودکانآیا کودکتان هنگام انجام تکالیف به راحتی حواسش پرت […]
-
مدیتیشن برای خواب آرامآیا شبها به سختی به خواب میروید؟ یا ممکن است حتی […]
-
مدیتیشن برای رفع سر دردآیا از سردردهای مکرر و طاقتفرسا خسته شدهاید؟ آیا به […]
-
مدیتیشن برای آرامش اعصابآیا هر روز با استرس، اضطراب و فشار ذهنی مواجه هستید؟ […]
حتما این مطالب را بخوانید
استعدادیابی برای انتخاب رشته
استعدادیابی برای انتخاب رشته استعدادیابی یک فرایند مهم است که به افراد کمک میکند تا رشته تحصیلی مناسب خود را انتخاب کنند. در این فرایند، افراد با استفاده از تستها، مصاحبهها و ارزیابیهای مختلف، استعدادها، علاقهها، نیازها و توانمندیهای خود را شناسایی میکنند. این فرایند...
مرکز استعداد یابی در تهران
مرکز استعداد یابی در تهران استعدادیابی چیست؟ استعدادیابی یا تست استعداد (Assessment) فرایندی است که به کمک آن افراد به منظور شناسایی و ارزیابی تواناییها، استعدادها، نقاط قوت و ضعف خود، مورد بررسی قرار میگیرند. این فرایند معمولاً به صورت استاندارد و با استفاده از...
سردرگمی در انتخاب شغل
سردرگمی در انتخاب شغل چرا در زمان انتخاب شغل اینقدر دچار سردرگمی میشویم؟ در زمان انتخاب شغل، افراد معمولاً با چالشها و سردرگمیهای زیادی روبرو میشوند. دلایل مختلفی میتواند این سردرگمی را ایجاد کند، از جمله: 1. عدم شناخت کامل از خود: بسیاری از افراد...
تفاوت استعداد و هوش
تفاوت استعداد و هوش استعداد و هوش دو ویژگی مختلف در افراد هستند: 1. هوش: هوش یک مفهوم کلیتر است و به قدرت فرد برای فهمیدن، اندیشیدن، حل مسائل و پیشبینی واقعیتها میپردازد. این شامل استفاده از منطق، تجزیه و تحلیل، حافظه و فرآیندهای شناختی...
دیدگاهتان را بنویسید