تنبلی چیست
افراد تنبل انگیزه لازم برای انجام هیچ کاری را ندارند و همیشه توانایی و استعدادهای خود را دست کم می گیرند. این افراد بیشتر رویاپردازی می کنند و اصولا از واقعیت دور هستند. آنها اغلب برای خود هدفی ندارند چون توانایی رسیدن به ان را در خود نمی بینند. افراد تنبل همیشه احساس خستگی دارند و وقتی درخواستی از آنها دارید مدام با پاسخ منفی روبرو می شوید. تنبلی تمام جوانب زندگی این افراد را تحت تاثیر قرار داده و حتی باعث دور شدن دیگران از آنها می شوند. اهمال کاری بخشی از وجود این افراد بوده و به دلیل تنبلی مدام کارهای خود را به تاخیر می اندازند. نظم و ترتیب و برنامه ریزی برای این دسته از افراد معنای خاصی نخواهد داشت.
این افراد بیشتر خوردن و خوابیدن را ترجیح می دهند و گاهی از نظر جسمی و فیزیکی هم به بیماری مبتلا می شوند. اگر چه همه ما یک درصد اهمال کاری و تنبلی را در وجود خود داریم اما این مشکل در برخی افراد بیشتر بوده و زندگی آنها را تحت تأثیر قرار می دهد. این تنبلی ممکن است در مدل کار کردن ما، ساعت خواب و بیداری، رفتارها و حتی نوع زندگیمان نمایان شود. حتی در زمینه تحصیلی هم به وفور دیده می شود. دانش آموزانی که به دلیل تنبلی و اهمال کاری تمام دروس را برای شب امتحان انباشته می کنند و با این کار نمی توانند به نتیجه خوبی برسند.
افراد تنبل در محیط کار هم عملکرد خوبی ندارند. آنها مدام وظایف خود را به دیگران موکل کرده و از انجام مسئولیت شانه خالی می کنند. وقتی تنبلی به اوج خود می رسد در واقع چیزی برای فرد مهم نخواهد بود و هیچ تلاشی دیگر او را خوشحال نخواهد کرد. این رفتار بد زمانی که به عادت تبدیل می شود حتی افسردگی و تنهایی و عزلت را به همراه دارد. در واقع فرد تنبل حتی تمایلی به ارتباط با دیگران هم ندارد و سعی می کند تا بیشتر از دیگران فاصله بگیرد تا مورد سرزنش هم قرار نگیرد.
مطالعه بیشتر: تست اهمال کاری تاکمن
مهمترین ویژگی افراد تنبل
افراد تنبل با ویژگی هایی که دارند بین افراد دیگر شناخته می شوند و می توان به راحتی آنها را در جامعه شناسایی کرد. این ویژگی ها عبارتند از:
کار زیاد و نتیجه کم
افراد تنبل هیچ وقت در زندگی خود برنامه ریزی ندارند به همین دلیل همیشه زمان خود را به کاری اختصاص می دهند که چندان اهمیتی ندارد و آنها یا این روش کارهای زیادی ا انجام داده اند اما در پایان کمترین نتیجه را بدست آورده اند.
رویاپردازی
رویاپردازی افراد تنبل را لز واقعیت دور می کند و باعث می شود تا آنها همیشه در رویا باقی بمانند و با اهمال کاری شرایط برای انجام کاری را نداشته باشند. در رویاهای آنها همه چیز عالی و بی نظیر است اما در واقعیت ممکن است اینگونه نباشد.
کمال گرایی
افراد تنبل هم مانند افراد کمالگرا دوست دارند کارها را بی عیب و نقص انجام دهند و وقتی زمان کافی برای انجام چنین کاری را ندارند همیشه آن را کنار گذاشته یا به تاخیر می اندازند.
اذیت کردن دیگران
تنبلی فقط اذیت کردن خود فرد نیست بلکه اذیت و آزار دیگران را هم به همراه دارد. در واقع اطرافیان هم در لین شرایط حس خوبی نسبت به شما نخواهند داشت. شما مدام کارهای خود را به دیگران واگذار کرده و آنها را اذیت می کنید.
مطالعه بیشتر: اهمال کاری چیست؟
تنبلی، عامل افسردگی
تنبلی به دنبال خود افسردگی را به همراه دارد. وقتی بیش از حد اهمال کار و کسل باشید کم کم اعتماد به نفس خود را از دست خواهید داد و این کار شما را به لاک تنهایی فرو برده و باعث می شود تا فردی افسرده و دلمرده باشید و برای هیچ کاری پیش قدم نشوید.
بی بهرگی از دنیا و آخرت
فرد تنبل نمی تواند بهره ای از دنیا و آخرت ببرد چون نه هدفی دارد و نه برای چیزی تلاش می کند.
تنبل ها هرگز موفق نمیشوند
افراد تنبل اصولا بدون هدف زندگی می کنند از این رو موفقیتی کسب نخواهند کرد. قطعا با خوردن و خوابیدن و به تاخیر انداختن کارها رشد و پیشرفت نخواهید کرد. پس شما هم اگر تنبل هستید هیچ وقت این انتظار بیجا را از خودتان نداشته باشید.
کمبود اعتماد به نفس
ویژگی دیگری که در افراد تنبل به وفور مشاهده می شود کمبود اعتماد به نفس است که انگیزه را هم از آنها می گیرد.
فقیر بودن
فردی که برای زندگی خود تلاشی ندارند و با اهمال کاری مدام کارهای خود را به زمان دیگری موکول می کند قطعا نمی تواند انسان ثروتمندی باشد.
خرید کتاب(کلیک)
درمان تنبلی
برای اینکه بتوانید تنبلی را درمان کنید تکنیک های زیادی وجود دارد:
- اولین و مهمترین تکنیک پیدا کردن عامل اصلی و ریشه یابی و سپس حل آن است اگر مشکل به درستی حل شود قطعا درمان سریع تر خواهد بود.
- نظم و برنامه ریزی داشته باشید تا بتوانید تمام کارها را سر موقع انجام دهید این برای برطرف کردن اهمال کاری هم موثر بودهدو شما را به پیشرفت می رسند.
- با مثبت اندیشی افکار منفی را از خود دورکرده و می توانید با مشخص کردن اهداف کوتاه مدت و بلند مدت به افکار مثبت خود جامعه عمل پوشانده و تنبلی را کنار بگذارید. با جملات انگیزشی به دور کردن افکار منفی کمک می کنید.
- در مرحله چهارم بهتر لست فقط به زمان حال توجه کنید و سعی کنید با انجام کارها در زمان حال از نتیجه آنها نهایت لذت را ببرید. غصه و حسرت گذشته را نخورید.
- اهداف دست یافتنی و واقعی را برای خود ترسیم کنید چون آنها به شما انگیزه می دهند و مشوق شما می شوند تا تنبلی را کنار بگذارید و اهمال کار نباشید.
- برای درمان تنبلی بهتر است همیشه شاد و خوشحال از خواب برخیزید و انرژی کافی داشته باشید. این باعث می شود تا حس تنبلی از شما دور شود.
- برای از بین بردن تنبلی و اهمال کاری ورزش بهترین گزینه است چون از نظر روحی و جسمی شما را شاداب می کند.
- اعتماد به نفس داشته باشید و از زمان نهایت استفاده را ببرید.
- در صورت نیاز از دیگران کمک بگیرید چون آنها به شما انگیزه بیشتری می دهند.
مطالعه بیشتر:
اهمال کاری تحصیلی چیست؟
آخرین مقالات
-
درمان طرحواره بدبینیآیا احساس میکنید همیشه دیگران قصد دارند شما را فریب […]
-
درمان طرحواره تنبیهآیا تا به حال احساس کردهاید که اشتباهات کوچک و بزرگی […]
-
درمان طرحواره آسیب پذیریآیا احساس میکنید همیشه در معرض آسیبپذیری بیشتر از […]
-
مدیتیشن برای کاهش خشمآیا تا به حال احساس کردهاید که خشم شما تحت کنترل شما […]
-
مدیتیشن برای رهایی از استرسآیا از استرسهای روزمره خسته شدهاید؟ آیا به دنبال […]
-
فواید مراقبه چیستآیا احساس میکنید زندگی شما از استرس و اضطراب پر شده […]
-
مدیتیشن برای افزایش تمرکز کودکانآیا کودکتان هنگام انجام تکالیف به راحتی حواسش پرت […]
-
مدیتیشن برای خواب آرامآیا شبها به سختی به خواب میروید؟ یا ممکن است حتی […]
-
مدیتیشن برای رفع سر دردآیا از سردردهای مکرر و طاقتفرسا خسته شدهاید؟ آیا به […]
-
مدیتیشن برای آرامش اعصابآیا هر روز با استرس، اضطراب و فشار ذهنی مواجه هستید؟ […]
حتما این مطالب را بخوانید
7 راه برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان
اعتماد به نفس یکی از مهمترین عواملی است که بر رشد و توسعهی کودکان تأثیرگذار است. این ویژگی اساسی، که در دوران کودکی شکل میگیرد، نه تنها به افراد کمک میکند تا با چالشهای زندگی مواجه شوند، بلکه به آنها اعتماد به خود، احساس موفقیت...
چرا من زشتم و اختلال خود زشت انگاری
متأسفانه اختلال خود زشت انگاری یکی از مشکلات رایج است که ممکن است باعث احساس زشتی یا ناکامی در افراد شود، حتی اگر واقعیت این گونه نباشد. این اختلال ممکن است باعث شود که فرد خود را به عنوان زشت یا ناکام در نظر بگیرد،...
اعتماد به نفس کاذب چیست
تظاهر به اعتماد به نفس در واقع همان اعتماد به نفس کاذب است که در طولانی مدت زندگی فردی و اجتماعی انسان را مختل می کند. در این شرایط فرد هیچ علائمی از اعتماد به نفس را درون خود مشاهده نمی کند و فقط این...
افزایش انگیزه برای درس خواندن و یادگیری
اگر برای درس خواندن هدف داشته باشید قطعا انگیزه لازم هم در شما ایجاد می شود و به شما کمک می کند تا تلاش کنید برای رسیدن به هدف و موفقیت. برای افزایش این انگیزه راهکارهای زیادی وجود دارد که آنها را معرفی می کنیم:...
دیدگاهتان را بنویسید