کوچینگ شغلی
کوچینگ شغلی با عنوان کوچینگ انتخاب شغل هم شناخته می شود این کوچینگ به فرد کمک می کند تا بتواند با شناخت توانایی های درونی خود و در نظر گرفتن شرایط جامعه نسبت به یافتن شغل مورد علاقه خود اقدام کند. کوچینگ شغلی کمک می کند تا فرد با اتکا بر تجربیات کاری خود و یاد گرفتن راهکارهای جدید، بتواند شرایط شغلی بهتری را به دست بیاورد و به مدارج بالاتری برسد یا در صورت دوست نداشتن شغل فعلی خود برای به دست آوردن شغل جدید با توجه به داشته های خود اقدام کند.
برای رسیدن شخص به خودباوری و در پیش گرفتن روال جدید در زندگی نیاز به آموزه های جدیدی به وجود می آید که در قالب کوچینگ شغلی قابل هدف گذاری می باشد.
کوچینگ شغلی به چه معناست؟
کوچینگ شغلی نوعی از مهارت آموزی است که بر اساس آن کوچ شغلی، یک فرد را برای رسیدن به هدف مطلوب هدایت می کند و مورد آموزش هم قرار می دهد. کوچینگ شغلی به افراد تحت آموزش کمک می کند تا نقاط قوت، اهداف، توانمندی ها ، ارزش ها، خواسته ها و ویژگی های خود را جستجو کنند و ببینند توانایی آن ها در چه حدی است، سپس تصمیم بگیرند که می خواهند در جایگاهی که دارند بمانند یا برای رسیدن به شغل و جایگاه بهتر تلاش کنند. در دنیای جدید و شرایط متغیر کسب و کار، پیدا کردن یک شغل مناسب و ماندگاری در آن شغل و یا رسیدن به جایگاه شغلی بهتر می تواند بسیار چالش برانگیز باشد.
همچنین میتوانید از تست های شغلی از جمله تست هالند نیز جهت شناسایی استعداد خود اقدام کنید. تست هالند یک تست استعداد یابی و شغل یابی است که با استفاده از آن میتوانید شغل مورد خود را جستجو کنید.
اگر می خواهید شغل جدیدی دست و پا کنید یا در همان شغل خودتان رشد کنید، مهمترین کار این است که یک کوچ شغلی کاربلد پیدا کنید.
مطالعه بیشتر: مشاوره شغلی
فواید کوچینگ شغلی
در کوچینگ شغلی، کوچ ابتدا به فرد کمک می کند تا برای خود یک جایگاه شغلی ایده آل در نظر بگیرد، پس از آن از او می خواهد که موانع رسیدن به آن جایگاه ایده آل ذهنی را برای کوچ مورد نظر تشریح کند. سپس کوچ سعی می کند با استفاده از راهکار های مناسب فرد را ترغیب کند تا اقدامات لازم را برای برطرف کردن مشکلات پیشرو انجام داده خود را به هدف مورد نظر نزدیک کند.
اگر شما می خواهید به جلسه مصاحبه شغلی بروید، حضور یک کوچ می تواند هم شما را دلگرم کند و هم توانمندی ها و نقاط قوت شما را بازگو کند تا با دید مثبتی در جلسه حاضر شوید و جلسه را با موفقیت به پایان برسانید.
مطالعه بیشتر: تست فرسودگی شغلی
چگونگی برخورد با کوچ و مجریان کوچینگ شغلی
کسی که تصمیم می گیرد برای موفقیت در پروسه شغلی از مجریان یا کوچ شغلی استفاده کند. باید برای ارتباط برقرار کردن با کوچ یک محیط امن و دوستان برقرار شود. که بتوان در آن شرایط نگرانی ها و انتظارات خود را از شغل ایدآل مورد نظر بدون قضاوت، با کوچ در میان گذاشت. در این شرایط کوچ ها می توانند در غالب کوچینگ شغلی دیدگاه های تازه ای را ارائه داده و شما را با استراتژی کار یابی آشنا کنند.
هرچند یک نتیجه ایدآل می تواند برای افراد مختلف متفاوت و غیر قابل تضمین باشد. اما باید به این نکته توجه کرد که می توان در روال کوچینگ شغلی از پشتیبانی کوچ ها تا زمان حصول نتیجه اطمینان داشت. و بدون هیچ نگرانی مراحل کار را به پیش هدایت کرد. در یک پروسه زمانبندی شده گام به گام خود را به هدف مورد نظر نزدیک کرد.
مطالعه بیشتر: کوچینگ خانواده
در کوچینگ شغلی چگونه باید هدف گذاری کرد؟
هرچند که در کوچینگ انسان ها باید برای انتخاب هدف ابتدا آرزوها و امیال شغلی خود را در نظر گرفته و برای رسیدن به آن ها تلاش کنند. ولی باید به این نکته توجه داشت. که افراد باید آرزو هایی را مورد توجه قرار دهند. که حد و سقف آن در حیطه قدرت و توانایی آن ها باشد چون به قول معرف سنگ بزرگ نشانه نزدن است. پس برای اندازه آرزو و ایدآل انسان ابتدا باید به مرحله خودشناسی برسد. و پس از شناخت خود و نیروهای درونی آن، اقدام به حرکت به سمت ایدآل خود بکند. و در اثر شکست دچار نا امیدی و استیصال نشود.
از آنجا که کوچ شغلی بر اساس یک رابطه و همکاری متقابل برای رسیدن به هدف بنا شده است. نباید انتظار داشت که کار ها را قرار است کسی غیر از خود شخص برای رسیدن به هدف مورد نظر انجام دهد. در عوض فرد باید آماده تلاش برای دستیابی به اهداف شغلی و استراتژی های جدید باشد.
هرچه کوچ شغلی اطلاعات بیشتری درباره فرد مورد نظر داشته باشد. و او را بهتر بشناسد می تواند شرایط مناسب تری را فراهم کرده. و فرصت های بهتری را پیش روی فرد قرار دهد. کسانی به دنبال کوچینگ شغلی هستند. که به دشواری های بازار مدرن نیروی کار واقف بوده و با توجه به این شرایط در پی یافتن یک کار جدید، ارتقا گرفتن در محیط کاری فعلی و یا تغییر دادن زمینه فعالیتشان هستند.
مطالعه بیشتر: تست نئو
کوچینگ شغلی برای متقاضی چه کاری می تواند انجام بدهد؟
کوچینگ شغلی یک رشته تخصصی است. که با افرادی از طبقات مختلف با سطوح شغلی متفاوت سروکار دارد. بنابراین چالش پیش روی مجری کوچینگ شغلی این خواهد بود. که فرد مراجعه کنند را ترغیب کرده و به او نیرو بدهد. تا در زمینه شغلی حال و حاضرش به کار و فعالیت ادامه دهد. یا او را ترغیب کند تا با اتکا به نیروی درونی خود یک دوره گذار را پشت سر گذارد. تا بتواند به شغل یا رتبه شغلی ایدآل خود برسد. ماهیت کوچینگ شغلی در مورد تغییر مثبت است. برای رسیدن به نتیجه باید به روند کوچینگ اعتماد کرده و ذهنیت آزاد داشت.
با مراجعه به کوچینگ شغلی، فرد اهداف و چشم اندازهای جدیدی برای خود در نظر می گیرد. و با توانمند کردن الگوی ذهنی و بالا بردن اعتماد به نفس خود به درک بهتری از موانع کاری خود رسیده و در صدد برطرف کردن آن ها بر می آید. افراد مراجعه کننده به کوچینگ بطور معمول می توانند انتظار داشته باشند. که می توانند اعتماد به نفس، چشم انداز، حمایت و الهاماتی را طی جلسات مراجعه می توانند به دست بیاورند جستجو برای کار می تواند مقدار مشخصی از اضطراب، ترس و احساس ناتوانی را در افراد مختلف به وجود بیاورد.
در این شرایط کوچ ابتدا باید با گفتار خود شرایطی به وجود بیاورد که مراجعه کنندگان از آن حالت خارج شده و احساس آرامش و آسودگی کنند. پس از آن کوچ باید ارزیابی های متعددی از افراد مراجعه کننده انجام دهد. مثل ارزیابی شخصیتی، در این روش راه های پیداکردن گرایش ها و تشخیص آنکه افراد به چه چیز هایی افتخار می کنند و اینکه چه کارها برای فرد مناسب بوده و در چه مکانی احساس راحتی می کند و می تواند از شرایط مناسبی برخوردار باشد مورد توجه قرار می گیرد.
مطالعه بیشتر: مشاوره ی کسب و کار
زمان مناسب برای مراجعه به کوچینگ شغلی چه موقعی می باشد؟
هرچند کوچینگ شغلی در هر نقطه ای از مسیر حرفه ای می تواند مفید باشد. اما به جرات می توان گفت که بهترین زمان برای این کار ابتدای مسیر حرفه ای و پس از به پایان رساندن تحصیلات دانشگاهی می باشد. زیرا از این طریق افراد می توانند قدم های بعدی خود را محکم تر بردارند. در این مسیر داشتن ذهنیتی که به آن ها کمک کند تا مسیر حرفه ای خود را درک کرده و برای رسیدن به هدف مسیر خود را هموار تر کنند، می تواند پر اهمیت و راه گشا باشد.
در چه شرایطی افراد احساس می کنند که باید به کوچینگ شغلی مراجعه کنند؟
افراد مختلف پس از پایان تحصیلات دانشگاهی یا رسیدن به سن بلوغ احساس می کنند که برای استقلال در همه جنبه های زندگی نیاز به یک منبع در آمد مطمئن دارند تا بتوانند با حفظ استقلال زندگی آرامی را برای خود تدارک ببینند ولی احساس اضطراب از اینکه نتوانند شغل مناسبی بنا بر ایدآل های ذهنی خود به دست بیاورند ممکن است آن ها را دچار نا امیدی و سردرگمی بکند. در این شرایط مراجعه به کوچینگ شغلی می تواند برای آنان به عنوان یک نقطه اتکا عمل کرده و آن ها با قرار گرفتن در شرایط کوچ شغلی به این نتیجه برسند که می توانند خواسته های خود را حتی المقدور با توجه به شرایط بدست بیاورند.
بعضی از افراد هم هستند که به صورت ناخواسته و از روی اجبار به کاری مشغول هستند که از آن کار ناراضی بوده و این نارضایتی تا حد تنفر هم پیش رفته است این افراد، هم به دلیل ترس، از دست دادن شغل و این احساس که آیا پس از رها کردن شغل فرصتی دوباره برای آن ها فراهم شود که کار جدیدی را در پیش بگیرند. دچار یاس و سردرگمی می شوند که با مراجعه به کوچینگ شغلی می توانند با طی مراحلی از این حالات خارج شده و به خودباوری برسند و با در پیش گرفتن روالی جدید به اهداف از پیش تعیین شده خود دست پیدا کنند.
از نظر کوچینگ شغلی، افراد برای آنکه از شغل خود در هر شرایطی احساس رضایت بکنند، باید کاری مطابق با ارزش های ذهنی خود انتخاب کنند تا در زمان انجام کار احساس آرامش توام با رضایت داشته باشند.
مطالعه بیشتر: کوچینگ زندگی
در کوچینگ شغلی از چه تکنیک هایی استفاده می شود؟
در کوچینگ شغلی اولین نکته ای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که اگر تازه شغلی را شروع کرده اید، نباید توقع داشت که در همان چند ماه اول در آمد کلانی بدست بیاورید و با کمی صبر و خلاقیت می توان بعد از مدت کوتاهی به در آمد قابل قبولی دست یافت.
دومین مورد از تکنیک های کوچینگ تقویت مهارت شنیدن است این موضوع از این جهت اهمیت دارد که تمام تاثیری را که کوچینگ بر شغل و مهارت شما می گذارد وابسته به صحبت ها و گفتگو هایی است که با کوچ خود دارید بنابراین اگر به صحبت های کوچ به خوبی توجه نگردد و حرف های او شنیده نشود ممکن است که موفقیت چشمگیری که انتظار می رود حاصل نگردد.
در نهایت مهمترین چیزی که باید مورد توجه قرارگیرد، وضعیت روحی و روانی فرد مراجعه کننده به کوچینگ شغلی می باشد. بدیهی است که هر چقدر فرد مورد نظر صبور تر و امیدوار تر باشد شور و اشتیاق بیشتری برای بهبود وضعیت خود خواهد داشت و هرچه فرد از نظر روحی و روانی در سطح پایین تری قرار داشته باشد دور طولانی تری برای خود سازی و رهایی از نا امیدی و استیصال نیاز دارد تا بتواند به شرایط ایدآل رسیده و از مرحله گذار عبور کند.
خرید کتاب(کلیک)
چه انتظاراتی نباید از کوچینگ شغلی داشت؟
کوچینگ شغلی راهکار نسبتا محدودی است که در حوزه خود می تواند کار ساز باشد و نمی توان از آن به عنوان راهکاری برای همه مشکلات انتظار معجزه داشت. کوچینگ شغلی یک مشاور و درمان گر نیست بلکه مهارت هایی است که به افراد مراجعه کننده در مسیر پیشرفت کمک می کند، تا نقاط قوت خود را تقویت کرده و بهبود ببخشند و نباید از آن انتظار مشاوره شغلی برای پوشاندن نقاط ضعف مراجعان را داشت. کوچینگ مربوط به آینده است و برای اتفاقات آینده برنامه ریزی می کند در حالی که در روانشناسی برای برطرف کردن مشکل با گذشته فرد و علت ها سروکار دارند.
افرادی که قصد دارند از کوچینگ شغلی استفاده کنند باید ذهنی باز و پذیرا در برابر ایده ها داشته باشند و با شور و شوق تغییرات را ایجاد کنند. علاوه بر این ها انتقاد پذیری و تلاش برای بهبود و پشتکار است که می تواند باعث نتیجه ای بهتر و رضایت بخش تر شود. در کوچینگ شغلی باید به این نکته توجه شود که پس از یک جلسه مراجعه، دیدگاه ها و اقدامات فرد تغییر فراوانی نمی کند در حالیکه تحقیقات نشان داده است که حد اقل 8 تا 10 ساعت زمان برای تاثیر گذاری کوچینگ شغلی در ابتدای مراجعه زمان لازم است.
پس از آنکه فرد به این نتیجه رسید که تغییر می تواند برای پیشرفت چهارچوب زندگیش مفید باشد با در نظر گرفتن شرایط و توان هایی های خود می تواند با کمک گرفتن از کوچ به سمت مسیر پیشرفت و تعالی حرکت کند. فرد مراجعه کننده به کوچینگ شغلی باید به این نکته توجه کند که تا پایان راه باید حرف و نقطه نظرات کوچ را آویزه گوش خود کند تا بتواند به تغییر مناسب و دلخواه در زندگی خود برسد.
مطالعه بیشتر: انواع کوچینگ
آخرین مقالات
-
اختلال dsm5 چیستآیا تا به حال با اختلالات روانی روبرو شدهاید که تشخیص […]
-
مدیتیشن برای افسردگیآیا تاکنون حس کردهاید که زندگیتان در مه ای از […]
-
کار درمانی چیستآیا تا به حال احساس کردهاید که از مشکلات عاطفی […]
- بازی درمانی چیستآیا تا به حال متوجه شدهاید که کودکتان به راحتی […]
-
همه چیز درباره بلوغ زودرس پسرانتا حالا شده فکر کنی چرا بعضی از پسرا خیلی زودتر از […]
- تکنیک های مطالعه موثرآیا تا به حال ساعتها برای مطالعه صرف کردهاید، اما در […]
-
نشانه های والدین کنترل گر و آسیب هایی که به کودکان می زنندآیا میدانید رفتارهای کنترلگرانه والدین میتواند […]
-
بلوغ زودرس دخترانهمه چیز درباره بلوغ زودرس دختران : آیا میدانستید که […]
-
فواید تنها بازی کردن کودکانآیا شما هم وقتی کودکتان تنها بازی میکند، نگران هستید […]
-
بهترین بازی های مادر با کودک در خانهآیا از اینکه کودکتان در خانه بیحوصله است و ساعتها […]
حتما این مطالب را بخوانید
استعدادیابی برای انتخاب رشته
استعدادیابی برای انتخاب رشته استعدادیابی یک فرایند مهم است که به افراد کمک میکند تا رشته تحصیلی مناسب خود را انتخاب کنند. در این فرایند، افراد با استفاده از تستها، مصاحبهها و ارزیابیهای مختلف، استعدادها، علاقهها، نیازها و توانمندیهای خود را شناسایی میکنند. این فرایند...
مرکز استعداد یابی در تهران
مرکز استعداد یابی در تهران استعدادیابی چیست؟ استعدادیابی یا تست استعداد (Assessment) فرایندی است که به کمک آن افراد به منظور شناسایی و ارزیابی تواناییها، استعدادها، نقاط قوت و ضعف خود، مورد بررسی قرار میگیرند. این فرایند معمولاً به صورت استاندارد و با استفاده از...
سردرگمی در انتخاب شغل
سردرگمی در انتخاب شغل چرا در زمان انتخاب شغل اینقدر دچار سردرگمی میشویم؟ در زمان انتخاب شغل، افراد معمولاً با چالشها و سردرگمیهای زیادی روبرو میشوند. دلایل مختلفی میتواند این سردرگمی را ایجاد کند، از جمله: 1. عدم شناخت کامل از خود: بسیاری از افراد...
تفاوت استعداد و هوش
تفاوت استعداد و هوش استعداد و هوش دو ویژگی مختلف در افراد هستند: 1. هوش: هوش یک مفهوم کلیتر است و به قدرت فرد برای فهمیدن، اندیشیدن، حل مسائل و پیشبینی واقعیتها میپردازد. این شامل استفاده از منطق، تجزیه و تحلیل، حافظه و فرآیندهای شناختی...
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
کوچینگ شغلی یعنی چی دقیقا
آیا استعداد یابی انجام میشه و افراد مختلف راهنمایی میشن ؟
من خیلی دوستدارم اطلاعاتی کسب کنم در این مورد
مطلب خیلی خوبی بود کاش در قالب ویدیو بود
خیلی عالی بود
مشاوره شغلی همون کوچینگ شغلی هست ؟
دختری 22 ساله هستم درسم تموم شده و تا الان چندین بار سر کار های مختلف رفتم اما در هیچ کدوم موفق نبودم و درآمد خوبی بدست نیوردم.خوشحال که با سایت شما آشنا شدم
چجوری میتونم وارد کوچینگ شغلی بشم ؟