نیاز به مشاوره فوری دارم
اگر نیاز به مشاوره فوری داری همین الان میتونی از طریق دکمه زیر درخواست خودت رو ثبت کنی!!!
نیاز فوری به مشاوره دارم
سلامت روان چیست
سلامت روان به چه معنی است
سلامت روان شامل رفاه عاطفی ، روانی و اجتماعی ما می شود . این بر نحوه تفکر ، احساس و رفتار ما در هنگام کنار آمدن با زندگی تأثیر می گذارد . همچنین به تعیین نحوه مدیریت استرس ، ارتباط با دیگران و انتخاب کمک می کند . سلامت روان در هر مرحله از زندگی ، از کودکی و نوجوانی تا بزرگسالی و پیری ، مهم است .
سلامت روان برای توانایی جمعی و فردی ما به عنوان انسان در تفکر ، احساسات ، تعامل با یکدیگر ، کسب درآمد و لذت بردن از زندگی ، اساسی است . بر این اساس ارتقا ، حفاظت و احیای سلامت روان می تواند به عنوان دغدغه حیاتی افراد ، جوامع در سراسر جهان تلقی شود .
اختلالات روانی چیست
اختلالات روانی شرایط جدی هستند که می توانند بر تفکر ، خلق و خو و رفتار شما تأثیر بگذارند . آنها ممکن است گاه به گاه یا طولانی مدت باشند . آنها می توانند بر توانایی شما در ارتباط با دیگران و عملکرد هر روز تأثیر بگذارند . درمان هایی وجود دارد . افراد مبتلا به اختلالات روانی می توانند بهتر شوند و بسیاری از آنها به طور کامل بهبود می یابند .
چرا سلامت روان مهم است
سلامت روان مهم است زیرا می تواند به شما کمک کند : با استرس های زندگی کنار بیاییداز نظر جسمی سالم باشید روابط خوبی داشته باشید کمک های معناداری به جامعه خود داشته باشید مولد کار کنید تمام پتانسیل خود را بشناسید .
آیا سلامت روان من در طول زمان تغییر می کند
با گذشت زمان ، سلامت روان شما می تواند تغییر کند . به عنوان مثال ، ممکن است با یک موقعیت دشوار دست و پنجه نرم کنید ، مانند تلاش برای مدیریت یک بیماری مزمن ، مراقبت از یکی از بستگان بیمار ، یا مواجهه با مشکلات مالی . موقعیت ممکن است شما را خسته کند و توانایی شما را برای کنار آمدن با آن تحت تأثیر قرار دهد . این می تواند سلامت روان شما را بدتر کند . از سوی دیگر ، دریافت درمان ممکن است سلامت روان شما را بهبود بخشد .
مطالعه بیشتر: نقش ازدواج بر سلامت روان
چه چیزی باعث مشکلات روانی می شود
مشکلات سلامت روان می تواند طیف وسیعی از علل را داشته باشند . این احتمال وجود دارد که برای بسیاری از افراد ترکیب پیچیده ای از عوامل وجود داشته باشد .
اگرچه افراد مختلف ممکن است عمیق تر از دیگران تحت تأثیر چیزهای خاص قرار گیرند .
به عنوان مثال ، عوامل زیر می توانند به طور بالقوه سلامت روان شما را به خطر بیندازند :
- سوء استفاده ، آسیب یا غفلت در دوران کودکی
- انزوای اجتماعی یا تنهایی
- تجربه تبعیض و انگ ، از جمله نژادپرستی
- آسیب اجتماعی ، فقر یا بدهی
- سوگ (از دست دادن یکی از نزدیکان خود)
- استرس شدید یا طولانی مدت
- داشتن یک وضعیت سلامت فیزیکی طولانی مدت
- بیکاری یا از دست دادن شغل
- بی خانمانی
- سوء مصرف مواد مخدر و الکل
- خشونت خانگی ، قلدری یا سایر آزارها در بزرگسالی
اگرچه عوامل سبک زندگی از جمله کار ، رژیم غذایی ، داروها و کمبود خواب همگی می توانند بر سلامت روان شما تأثیر بگذارند .
آیا مشکلات سلامت روان در خانواده ها وجود دارد
تحقیقات نشان می دهد که برخی از مشکلات سلامت روان ممکن است در خانواده ها ایجاد شود . به عنوان مثال ، اگر والدینی دارید که مبتلا به اسکیزوفرنی هستند ، احتمال ابتلای شما به اسکیزوفرنی بیشتر است . اما هیچکس نمیداند که آیا این به خاطر ژنهای ماست یا عوامل دیگری مانند محیطی که در آن بزرگ میشویم یا شیوههای تفکر ، مقابله و رفتاری که ممکن است از والدین خود بیاموزیم . اگرچه ایجاد برخی از مشکلات سلامت روان ممکن است تحت تأثیر ژنهای ما باشد ، اما محققان هیچ ژن خاصی را پیدا نکردهاند که قطعاً باعث مشکلات سلامت روان شود .
بسیاری از افرادی که مشکل سلامت روانی را تجربه می کنند ، هیچ والدین ، فرزندان یا بستگان دیگری با این بیماری ندارند .
آیا شیمی مغز یک عامل خطر برای سلامت روان است
مغز انسان بسیار پیچیده است . برخی تحقیقات نشان می دهد که مشکلات سلامت روان ممکن است با تغییراتی در برخی مواد شیمیایی مغز ( مانند سروتونین و دوپامین ) مرتبط باشد ، اما هیچ کس واقعاً نمی داند که چگونه و چرا .
استدلال ها مبنی بر اینکه ترکیب شیمیایی مغز یک فرد علت مشکلات سلامت روان است ، بسیار ضعیف بوده . اگرچه شواهد محکمی وجود ندارد که بگوید هر گونه مشکل سلامت روانی ناشی از عدم تعادل شیمیایی در مغز ماست ، اما ممکن است دریابید که برخی افراد هنوز از شیمی مغز برای توضیح آنها استفاده می کنند .
دلایل این امر ممکن است شامل موارد زیر باشد :
برخی از داروهای روانپزشکی با اثر بر مواد شیمیایی در مغز عمل میکنند ، و شواهد زیادی وجود دارد که نشان میدهد دارو میتواند در درمان برخی از علائم مشکلات سلامت روان مؤثر باشد ( اگرچه داروها برای همه یکسان عمل نمیکنند ) . عوامل موثر بر سلامت روان همه در زندگی لحظات بدی را تجربه می کنند . توانایی کنار آمدن با تجربیات منفی از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است و تا حد زیادی تعیین می کند که آیا افراد از زندگی خود لذت می برند یا خیر .
برخی از عوامل مؤثر بر سلامت روانی جوانان به شرح زیر است :
1. اعتماد به نفس
این ارزشی است که برای خودمان قائل هستیم ، تصور مثبت از خود و احساس ارزشمندی . افرادی که عزت نفس بالایی دارند عموماً دیدگاه مثبتی دارند و بیشتر اوقات از خود راضی هستند . جوانان باید تشویق شوند تا ویژگی های منحصر به فرد خود را کشف کنند و برای رویارویی با چالش ها و ریسک کردن اعتماد به نفس داشته باشند . جوانانی که به گونه ای تربیت شده اند که به خود اعتماد داشته باشند ، بیشتر نگرش مثبت دارند و زندگی شاد و سازنده ای دارند .
2. احساس دوست داشتن
کودکانی که احساس می کنند مورد محبت ، اعتماد و پذیرفته شدن والدین و دیگران هستند ، به احتمال زیاد عزت نفس خوبی دارند . آنها همچنین بیشتر احساس راحتی و امنیت می کنند و بهتر می توانند با دیگران ارتباط بگیرند و روابط مثبت ایجاد کنند .
3. فروپاشی یا از دست دادن خانواده
جدایی یا طلاق یا از دست دادن والدین یا خواهر و برادر بسیار دردناک است . یافتن راه هایی برای کنار آمدن و سازگاری با تغییرات ناشی از این رویدادها برای همه ، به ویژه برای جوانان ، حیاتی است . نحوه مدیریت غم و اندوه می تواند برای سال های آینده بر جوانان تأثیر منفی بگذارد .
4. رفتار دشوار وقتی فردی ناراحتی خود را درونی می کند
معمولاً به عنوان رفتار بد یا دشوار ظاهر می شود ، مانند استفاده از زبان توهین آمیز ، پرخاشگر یا خشونت آمیز ، آسیب رساندن به اموال ، دزدی ، دروغ گفتن ، امتناع از انجام درخواست ها یا انتظارات در مدرسه یا خانه ، یا نشان دادن سایر اعمال نامناسب . اگر چنین رفتاری جدی و مداوم باشد ، فرد جوان و خانواده اش ممکن است به یک مشاور سلامت روان مراجعه کند .
5. بیماری جسمی بیماری ها
جراحات و سایر مشکلات جسمی اغلب به سلامت روانی ضعیف و گاهی اوقات بیماری روانی کمک می کنند . برخی از علل فیزیکی (مانند تروما هنگام تولد ، آسیب مغزی یا سوء مصرف مواد) می توانند مستقیماً بر شیمی مغز تأثیر بگذارند و به بیماری روانی کمک کنند . معمولاً ، سلامت جسمانی ضعیف می تواند بر عزت نفس و توانایی افراد برای رسیدن به اهدافشان تأثیر بگذارد ، که منجر به ناراحتی یا حتی افسردگی می شود . در چنین مواردی ، دریافت بهترین درمان ممکن برای مشکل جسمی و عواقب روانی ناشی از آن ، کلید بهبودی مطلوب برای سلامت روان است .
6. سو استفاده کردن
سلامت روان کودکان آزاردیده در خطر بزرگی است . کودکان آزار دیده بیشتر در دوران کودکی و بزرگسالی دچار اختلالات روانی یا بیماری روانی می شوند . آزار ممکن است فیزیکی ، جنسی ، روانی یا کلامی باشد . ممکن است همیشه آشکار یا به راحتی قابل تشخیص نباشد .
صرف نظر از شکل آن ، سوء استفاده قابل تحمل نیست . کودکان باید از سوء استفاده محافظت شوند و به آنها کمک شود تا بر اثرات منفی آن غلبه کنند . بدرفتاری میتواند باعث احساس عزت نفس پایین ، عدم اعتماد به نفس ، افسردگی ، انزوا و خشم شود .
همه این احساسات شانس کودک برای داشتن یک زندگی شاد را مختل میکنند . اعتماد به دیگران و احساس امنیت و مراقبت از مؤلفه های کلیدی برای بهبودی از سوء استفاده است . تعداد کمی از کودکان قادر به بهبودی خود به خود هستند . پشتیبانی بسیار مهم است و گاهی اوقات به مشاوره نیاز است . اگر سوء استفاده زودهنگام کشف شود ، شانس بازگشت کودک به وضعیت ذهنی سالم و اجتناب از اختلالات روانی جدی بسیار افزایش می یابد .
راه های خاص برای ارتقای سلامت روان عبارتند از :
مداخلات اولیه در دوران کودکی (مثلا فراهم کردن یک محیط پایدار حساس به سلامتی و نیازهای تغذیه ای کودکان ، همراه با محافظت در برابر تهدیدها ، فرصت هایی برای یادگیری زودهنگام ، و تعاملاتی که پاسخگو ، حمایت عاطفی و محرک رشد هستند ) .
حمایت از کودکان (مانند برنامه های مهارت های زندگی ، برنامه های توسعه کودک و نوجوان ) ؛
توانمندسازی اجتماعی-اقتصادی زنان ( به عنوان مثال ، بهبود دسترسی به آموزش و طرحهای اعتبارات خرد ) ؛
حمایت اجتماعی از جمعیت سالمندان ( مانند طرح های دوستی ، مراکز اجتماعی و روزانه برای سالمندان )؛
برنامه هایی با هدف افراد آسیب پذیر ، از جمله اقلیت ها ، مردم بومی ، مهاجران و افراد متاثر از درگیری ها و بلایا ( مانند مداخلات روانی- اجتماعی پس از بلایا ) ؛
فعالیت های ترویجی سلامت روان در مدارس ( مثلاً برنامه هایی که شامل تغییرات محیطی حمایتی در مدارس می شود ) .
مداخلات سلامت روان در محل کار ( مانند برنامه های پیشگیری از استرس ) ؛
سیاست های مسکن ( به عنوان مثال بهبود مسکن ) ؛
برنامه های پیشگیری از خشونت ( مانند کاهش دسترسی به الکل و دسترسی به اسلحه ) .
برنامه های توسعه جامعه ( به عنوان مثال توسعه یکپارچه روستایی ) ؛
کاهش فقر و حمایت اجتماعی از فقرا ؛
قوانین و کمپین های ضد تبعیض ؛
ارتقای حقوق ، فرصت ها و مراقبت از افراد مبتلا به اختلالات روانی .
مراقبت و درمان سلامت رواندر چارچوب تلاشهای ملی برای توسعه و اجرای سیاستهای بهداشت روان ، نه تنها حفاظت و ارتقای رفاه روانی شهروندان ، بلکه رسیدگی به نیازهای افراد مبتلا به اختلالات روانی تعریفشده نیز حیاتی است . دانش درباره اقداماتی که باید در مورد بار فزاینده اختلالات روانی انجام داد ، در دهه گذشته به طور قابل توجهی بهبود یافته است .
شواهد رو به رشدی وجود دارد که هم اثربخشی و هم مقرون به صرفه بودن مداخلات کلیدی را برای اختلالات روانی اولویت دار در کشورهای در سطوح مختلف توسعه اقتصادی نشان می دهد .
نمونه هایی از مداخلاتی که مقرون به صرفه ، امکان پذیر و مقرون به صرفه هستند عبارتند از :
درمان افسردگی با درمان روانشناختی و در موارد متوسط تا شدید ، داروهای ضد افسردگی .
درمان روان پریشی با داروهای ضد روان پریشی و حمایت روانی اجتماعی ؛
مالیات بر مشروبات الکلی و محدودیت در دسترس بودن و بازاریابی آنها . همچنین مجموعه ای از اقدامات موثر برای پیشگیری از خودکشی ، پیشگیری و درمان اختلالات روانی در کودکان ، پیشگیری و درمان زوال عقل و درمان اختلالات مصرف مواد وجود دارد .
علائمی که نشان می دهد ممکن است مشکل سلامت روانی داشته باشم چیست
وقتی نوبت به احساسات شما می رسد ، تشخیص اینکه چه چیزی طبیعی است و چه چیزی نیست ، می تواند سخت باشد . علائم هشداردهنده ای وجود دارد که نشان می دهد ممکن است مشکل سلامت روانی داشته باشید ، از جمله :
-تغییر در عادات غذایی یا خواب شما
-کناره گیری از افراد و فعالیت هایی که از آنها لذت می برید
-داشتن انرژی کم یا بدون انرژی
-احساس بی حسی
-داشتن درد غیر قابل توضیح
-احساس درماندگی یا ناامیدی
-سیگار کشیدن ، نوشیدن یا مصرف مواد مخدر بیش از حد معمول
-احساس گیجی ، فراموشی ، عصبانیت ، ناراحتی
-نگرانی یا ترس غیرمعمول
-داشتن نوسانات شدید خلقی که باعث ایجاد مشکل در روابط شما می شود
-داشتن افکار و خاطراتی که نمی توانید آنها را از ذهن خود خارج کنید
-شنیدن صداها یا باور چیزهایی که حقیقت ندارند
-فکر آسیب رساندن به خود یا دیگران
-ناتوانی در انجام وظایف روزانه مانند مراقبت از فرزندان یا رفتن به محل کار یا مدرسه
اگر فکر می کنم مشکل سلامت روانی دارم چه باید بکنم؟
اگر فکر می کنید ممکن است مشکل سلامت روانی داشته باشید ، از یک مشاور کمک بگیرید . گفتار درمانی و یا داروها می توانند اختلالات روانی را درمان کنند .
دوره های آموزشی رایگان در یوتیوب
همین الان میتونی از کانال یوتیوب ما دیدن کنی و مارو حمایت کنی و کلی ویدیو های آموزشی و دوره های آموزشی رایگان ببینی
نمایش دوره های رایگان
مزایای کتاب شفای هیجانات نیمه شکسته
افزایش آرامش - کاهش استرس - افزایش اعتماد به نفس - خودآگاهی و شناخت احساسات
خرید کتاب شفای هیجانات
خرید کتاب دیدار با استاد درون
افزایش عزت نفس - سفر به دورن خود و شناخت احساسات خود - احساس همدلی - افزایش اعتماد به نفس - بهبود کیفیت زندگی
خرید کتاب دیدار با استاد درون
حتما این مطالب را بخوانید
تنفس جعبه ای برای کاهش استرس
تنفس جعبه ای برای کاهش استرس تنفس جعبه ای چیست؟ تنفس جعبهای یک روش تنفسی است که در آن فرد نفسهای خود را به صورت کامل و عمیق از ریههای خود بیرون میکشد و سپس نفس جدیدی را به آرامی و با کندی وارد میکند....
چرا با خودم حرف میزنم
چرا با خودم حرف میزنم؟ حرف زدن با خود، یک رفتار رایج در انسانهاست و میتواند اهداف مختلفی داشته باشد. اغلب به افراد کمک میکند تا افکارشان را روشنتر کنند، تصمیمات بگیرند یا اطلاعات را تثبیت کنند. این میتواند یک راه برای حل مشکلات یا...
انواع فوبیا و راه های درمان
فوبیاها، ترسهای بیمنطق و بیمعنی هستند که میتوانند زندگی انسان را به شدت تحت تأثیر قرار دهند. افرادی که با فوبیاها مواجه هستند، ممکن است تجربههای نامطلوبی را در مواجهه با موقعیتهای خاص داشته باشند. در این مقاله، به بررسی انواع فوبیا و راههای درمان...
استرس اجتماعی چیست
استرس اجتماعی یکی از مسائل روزمره زندگی مدرن است که بسیاری از افراد با آن روبرو میشوند. در این مقاله، به بررسی علل استرس اجتماعی، علائم آن، و راههای مدیریت این مشکل خواهیم پرداخت. برای فهم بهتر این موضوع، ابتدا به تعریف استرس اجتماعی میپردازیم...
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خوب