مشاوره همسرداری
درود بر تو دوست من که برای شناخت خود و پیشرفت خود زمان میگذارید. نظر و تجربت را با ما به اشتراک بزار تا همه بتونیم بهم کمک کنیم. ثبت نظر
مشاوره همسرداری چیست: یکی از راه هایی که به بهتر شدن روابط زن و شوهر کمک می کند مشاوره همسر داری است ، روان شناس بعد از صحبت کردن با زن و شوهر شناختی درباره ی هر دو بدست می آورد و تلاش می کند تا راه حل های مناسبی را برای بهتر شدن رابطه ارائه دهد .
زوج درمانی و مشاوره ی همسر داری
اصطلاحات زوج درمانی و مشاوره ی همسر داری، اغلب برای تعریف یک نوع مشاوره برای دو نفر در یک رابطه متعهدانه و صمیمانه استفاده می شوند . زوج ها ممکن است برای رفع مشکلاتی مانند فقدان ارتباط ، عشق ، درک ، اعتماد یا مهارت های ارتباطی بین دو شریک به دنبال مشاوره روابط باشند .
جهت دریافت نوبت مشاوره بر روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت نوبتمشاوره همسر داری یا مشاوره ی ازدواج :
در چه زمانهایی زوجین به فکر مشاوره می افتند:
زوج ها اغلب در مواقع تعارض ، بحران یا ناراحتی ،به مشاوره فکر می کنند. هنگامی که روابط در پریشانی هست خود را ملزم به مشاوره می کنند.
زوج درمانی می تواند مسیری رو به جلو برای ایجاد یک رابطه متقابل سودمند و قابل اعتماد پس از چنین دوره های پر فراز و نشیب یا دشواری باشد. بسیاری از زوج ها به دنبال رابطه درمانی هستند تا کیفیت یک رابطه عاشقانه و درست را زیاد کنند . به عنوان مثال، آنها ممکن است بخواهند مهارت های ارتباطی خود را تقویت کنند تا ازاختلافات احتمالی در آینده جلوگیری کنند، ابزارهایی برای مقابله با رویدادهای استرس زا در زندگی فراهم کنند، مانند زمانی که یک زوج به فکر بچه دار شدن، خرید خانه یا تغییر شغل هستند.
مطالعه بیشتر: تست ازدواج
چه کسی باید به مشاوره ی همسر داری برود ؟
یک زوج ممکن است بخواهند بخش هایی از رابطه خود را تقویت کنند، یا از مشاوره به عنوان فرصتی برای ایجاد ارتباط بهتر قبل از کار های مهم زندگی استفاده کنند .
به صورت کلی بهتر است همه زوجین از رابطه خود مراقبت کنند و گه گاهی به مشاور خود سر بزنند. اما کسانی که با هم توافق ندارند، یا دچار بحرانهایی شده اند به مشاوره نیاز بیشتری دارند.
مطالعه بیشتر: تست استعداد یابی
چرا به دنبال مشاوره همسر داری باشیم؟
دلایل زیادی وجود دارد که یک زوج ممکن است به دنبال مشاوره باشند. نمونه هایی از مشکلات رایجی که افراد را به دنبال زوج درمانی سوق می دهد عبارتند از:
1.مشکل در برقراری ارتباط
2.تغییر یا فقدان صمیمیت (مثلاً محبت فیزیکی کمتر یا رابطه جنسی)
3.احساس قطع ارتباط عاطفی
4.بحث های مداوم، مشکل در حل تعارض
5.مشکلات ناشی از عصبانیت
6.مقابله با خیانت
7.مشکلات مدیریت تقسیم کار
8.مشکل در تربیت فرزند
9.مدیریت اختلافات نژادی، فرهنگی، قومی یا مذهبی
مطالعه بیشتر: روانشناسی ازدواج
چگونه مشاوره ی همسر داری و یا زوج درمانی می تواند کمک کند؟
مشاوره می تواند به زوجین کمک کند تا مهارت های روابط قوی تری داشته باشند و در مواقعی که به اختلاف می رسند این اختلافات را ساده تر و بهتر حل کنند . در رابطه درمانی ، افراد از الگوهای ارتباطی و رفتار مربوطه به خود و اینکه چگونه هر کدام در ایجاد سوء تفاهم یا اختلافات در رابطه نقش دارند ، آگاه تر می شوند.
درمان می تواند راهکار های مناسبی یه زوجین ارائه د هد و مشکلات آنها را بهبود بخشد. افرادی که در جلسات زوج درمانی شرکت کرده اند به اتفاق نظر بیشتری در رابطه رسیده اند و از افزایش همدلی و درک بیشتر خود صحبت می کنند .
هنگامی که یک رابطه در بحران است و یک زوج در حال فکر کردن به جدایی هستند ، ترک عادات و الگو های رفتاریمان و همچنین باورهای فردی می تواند دشوار باشد. مشاوره ازدواج می تواند به زوج ها کمک کند تا این مسائل را حل کنند و مسیر جدیدی را به آن ها نشان دهد.
مطالعه بیشتر: تست هوش هیجانی
بهبود ارتباطات در یک رابطه
هدف درمان بهبود یا تقویت مهارت های ارتباطی بین دو فرد و کاهش اختلافات است. مزایای ایجاد ارتباطات عبارتند از:
1.درک رابطه
2.یادگیری شناخت الگوهای معمولی و باورهای محدود کننده
3.ایجاد ارتباط عاطفی بیشتر و حمایت از طرف شریک زندگی خود
4.ایجاد فرصت برای رشد و ارتباط
5.یاد بگیرید که به زبان عشق شریک زندگی خود ارتباط برقرار کنید
6.شناسایی حل مشکل
7.یادگیری مدیریت بهتر عوامل استرس زا مانند پول ، تقسیم کار ، فرزندان ، خانواده ، مشکلات سلامتی و شغل
8.به مسائل جنسی و صمیمیت کمک کنید
به زوج ها کمک کنید تا با اختلافات کنار بیایند
هیچ دو شریکی شبیه هم نیستند و در حالی که هیچ کس نمیخواهد با فردی دقیقاً شبیه او ست ازدواج کند، تفاوتهایی که شریک زندگی در رابطه ایجاد میکند میتواند آن را جالب و در عین حال چالشبرانگیز کند . این موضوع به ویژه برای زوج های که از قوم های مختلفی هستند، بین نژادی و بین ادیان مطرح است . زوجدرمانی میتواند به زوجها کمک کند تا راههایی برای تطبیق و پذیرش تفاوتهای مربوط به خود ، چه شخصیت ، ارزشها ، باورها یا دیدگاههای مذهبی متفاوت به عنوان بخشی از رابطه پیدا کنند .
راز داشتن یک ازدواج شاد
1.اول از همه باید بدانید که حتی زوج های شاد هم با هم بحث می کنند .
هیچ ازدواجی همیشه شاد و موفق نیست . در همه روابط، فراز و نشیب هایی هم وجود دارد. اما زوج ها زمانی که دعوا میکنند، اگر به نقطه نظرات یکدیگر گوش دهند، تشخیص میدهند که مشاجره چه زمانی از بین میرود و و کار های لازم برای حل مشکل چیست .
مطالعه بیشتر: مهارت های قبل از ازدواج
2.روی نقاط قوت یکدیگر تمرکز کنید.
دیدن برخی از اشکالات و رفتار های نامناسب همسرتان شاید آزار دهنده باشند . حتی گاهی ممکن است از شریک زندگی خود متنفر شوید. اما برای داشتن یک ازدواج شاد، باید نقاط قوت و ضعف شریک زندگی خود را بپذیرید و بتوانید انتظارات واقع بینانه را تعیین کنید.
3.انتظار نداشته باشید که شریک زندگی شما را کامل کند.
اگر برای تحقق خود به همسر خود تکیه کنید ، می تواند منجر به یک رابطه بیش از حد وابسته شود که در آن شما به عنوان فرد رشد نمی کنید. در عوض، زوجهایی که در روابط سالم هستند باید برای موفقیت به یکدیگر کمک کنند .
4.اما با این حال، کارها را با هم انجام دهید. و با هم خوش بگذرانیم
در حالی که مهم است که برای حفظ یک ازدواج شاد به طور کامل به شریک زندگی خود وابسته نباشید، همچنین لازم است تجربیات مشترک خود را به اشتراک بگذارید.
5.با هم بخندید.
زندگی پر استرس است . در زمانهای خوب و بد خنده را پیدا کنید زوجهایی که ازدواجهای موفقی داشته اند ، در کنار یکدیگر آرامش دارند . جوکهای کوچک ، یک متن غیرمنتظره ، یا حتی تماشای کمدی مورد علاقهتان با هم ، ارتباط با همسرتان با خنده میتواند پیوند شما را افزایش دهد.
6.با یکدیگر مهربان باشید.
بسیار مهم است که نسبت به همسرتان احترام بگذارید و درک کنید. اگر انتقادی و قضاوتکننده باشید، معمولاً به حالت تدافعی و عصبانیت ختم میشود. بنابراین برای خوشحال نگه داشتن شرایط در ازدواج، از حمله به شخصیت شریک زندگی خود در هنگام ناراحتی خودداری کنید.
برای مثال، می گویید: “تو اینقدر شلخته ای ! هرگز ظرف هایت را تمیز نمی کنی .” درعوض، سعی کنید چیزی شبیه این بگویید: «چون من شام درست کردم، واقعا ممنون میشوم اگر امشب ظرفها را تو بشوی». ببینید چقدر زیباتر به نظر می رسد؟
7. لحظات کوچک، خوب، را جشن بگیرید.
«بیشتر ما میدانیم که مهم است که در زمانهای سخت در کنار شریک زندگیمان باشیم. اما ، تصدیق لحظات خوب نیز به همان اندازه مهم است. اتفاقات خوب بیشتر از اتفاقات بد میافتد ، اما زوجها اغلب فرصتهای ارتباط را از دست میدهند.
بنابراین دفعه بعد که همسرتان چیز مثبتی را به اشتراک میگذارد، مانند تعریف و تمجید رئیسش ، فوراً کاری را که انجام میدهید متوقف کنید و تمام توجه خود را سمت او متمرکز کنید. با پرسیدن سوال و جشن گرفتن به آنها کمک کنید لحظه را بچشند . با انجام این کار ، قدردانی از لحظات شاد در ازدواج خود را نشان خواهید داد .
8. قدر یکدیگر را بدانیم.
زمان هایی که همیشه در کنار کسی هستید ممکن است آن فرد و یا زندگی با او برایتان تکراری شود . برای جلوگیری از تکراری شدن روابط و عادی شدن آن به خاطر کوچک ترین کار ها از همدیگر تشکر کنید.
به عنوان مثال، اگر همسرتان صبح برای شما قهوه درست می کند، به او بگویید که روز شما را با لبخند آغاز کرده است. اگر احساس ارزشمندی در زندگیمان وجود نداشته باشد کم کم از هم دور می شویم .
مطالعه بیشتر: مشاوره آنلاین روانشناسی
9.بپذیرید و انتظار تغییر را داشته باشید.
برای اینکه زوجی بتوانند در ازدواج واقعاً خوشبخت باشند، زوج ها باید مایل به رشد و سازگاری باشند. نیازهای ما همیشه در حال تغییر هستند ، مردم در حال رشد هستند و روابط در حال تکامل هستند.
بنابراین آنچه امروز به آن نیاز داریم ممکن است آن چیزی نباشد که سالها بعد به آن نیاز داریم . در ازدواج های موفق ، هر فرد از دیگری حمایت می کند تا بتواند رشد کند و به بهترین فرد تبدیل شود و این به معنای بلوغ فردی و با هم بودن به عنوان یک تیم است .
10- به رابطه به عنوان یک فرزند معنوی نگاه کنید
اولین فرزند معنوی یک زوج رابطه آنهاست و باید همیشه به آن توجه کنند.
در مشاوره همسرداری توجه به رابطه خیلی مهم است.
مطالعه بیشتر: نکات همسرداری و زناشویی
برای مشاهده دوره های روانشناسی و خودشناسی موسسه ذهن موفق وارد لینک زیر شوید
درود بر تو دوست من که برای شناخت خود و پیشرفت خود زمان میگذارید. نظر و تجربت را با ما به اشتراک بزار تا همه بتونیم بهم کمک کنیم. ثبت نظر
حتما این مطالب را بخوانید
تغییر رفتار همسر بعد از ازدواج
زندگی مشترک پس از ازدواج 🤵👰 زندگی مشترک پس از ازدواج یکی از دورانهای خوشبختی در زندگی افراد است. اما گاهی اوقات ممکن است با تغییر رفتار همسر بعد از ازدواج باشد و این مسئله میتواند به یک چالش تبدیل شود. در این مقاله، ما...
نشانه های یک رابطه سمی
در زندگی ما با افراد مختلفی در تعامل هستیم. این تعاملات میتوانند از نوع مثبت و رابطه های سالم باشند یا در مواقعی به رابطههای سمی تبدیل شوند. رابطههای سمی ممکن است آسیبهای عمیقی به روان و جسم فرد وارد کنند. در این مقاله، به...
ترمیم رابطه سرد شده
در روابط عاشقانه، گاهی اوقات اتفاق میافتد که رابطهای که به مدت زمانی طولانی دوام پیدا کرده است، به نظر میرسد که سرد و بی روح شده است. و همسران در رابطه ای سرد گرفتار می شوند .در این مقاله، به بررسی راهکارهایی برای ترمیم...
چگونه با همسر خود آشتی کنیم
زندگی زناشویی، یکی از مهمترین و پایهایترین ابعاد زندگی انسانهاست. این مسیر پر از چالشها و لحظات شیرین است که نیازمند فهم، تعامل و ارتباط مؤثر بین همسران میباشد. در این مقاله، به شما نکات و راهکارهایی برای آشتی با همسر خود خواهیم گفت و...
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
من اوایل ازدواجم مجبور شدم که مشاوره ی زوج درمانی برم توی جلسات متوجه تفاوت های مرد و زن شدم این باعث شد به اشتباهات خودم پی ببرم اینکه یک نفر بی طرف بین و زن و شوهر قرار میگیره و راهنمایی میکنه خیلی کمک کننده است .