افزایش انگیزه برای درس خواندن و یادگیری
اگر برای درس خواندن هدف داشته باشید قطعا انگیزه لازم هم در شما ایجاد می شود و به شما کمک می کند تا تلاش کنید برای رسیدن به هدف و موفقیت. برای افزایش این انگیزه راهکارهای زیادی وجود دارد که آنها را معرفی می کنیم:
فقط روی هدف خود تمرکز کنید
برای اینکه بتوانید انگیزه لازم برای درس خواندن را داشته باشید باید ابتدا تمرکز خود را روی هدف قرار دهید. وقتی با افراد مثبت و با انگیزه مراودت می کنید این انگیزه در شما بیشتر شده و با درس خواندن سعی دادید تا اهداف خود را دنبال کنید. پس هدف گذاری اصلی ترین فاکتور در رسیدن به انگیزه است.
انگیزه برای انسان مانند
انگیزه اولین فاکتور انسان برای انجام هر کاری لست و برای شروع هر فعالیتی به آن نیاز دارد. پس انسان بدون انگیزه قطعا نمی تواند در کارهای خود به نتیجه خوبی دست پیدا کند. بهتر است برای افزایش انگیزه از داشته ها و نداشته های خود استفاده کنید.
برای ثبت درخواست مشاوره فرم زیر را پر کنید یا با شماره 02166425154 تماس بگیرید.
انگیزه هدف می خواهد
اگر برای درس خواندن هدف داشته باشید قطعا انگیزه پیدا می کنید که برای رسیدن به آن تلاش کنید. هدف برخی افراد ازد س خواندن رسیدن به مدارج بالاتر است پس انگیزه پیدا می کنند تا به آن چیزی که دوست دارند برسند.
قبل از مبارزه گرم کنید
درس خواندن هم مانند ورزش کردن است پس قرار نیست به یکباره به سراغ درس های سخت بروید بهتر است کم کم خود را با درس های کمتر گرم کردن و پس از آن دروس سخت تر را شروع کنید. این گرن کردن ها به شما انگیزه می دهد تا این پروسه را به بهترین شکل طی کنید.
خود را در رودخانه پرت کنید
درس خواندن مانند یک رودخانه است پس زمانی شما انگیزه لازم را پیدا می کنید که خود را در این رودخانه پرت کنید. در لین زمان است که با افراد موفق روبرو خواهید شد و با الگو قرار دادن آنها شما هم انگیزه لازم برای درس خواندن و یادگیری را پیدا می کنید. سعی کنید رفیق و دوستی برای خود انتخاب کنید که شبیه این تیپ باشد تا از او تاثیر مثبت بگیرید و پیشرفت کنید.
به دنبال سبک خاص خودتان باشید
هر کس برای درس خواندن سبک مختص به خود را دارد که به کمک آن می تواند سطح یادگیری خود را افزایش دهد. شما هم بهتر است از دیگران تقلید نکنید و سبک خود را برای درس خواندن داشته باشید که این می تواند انگیزه شما را روز به روز بیشتر کند.
مطالعه بیشتر: انگیزه درس خواندن
جواب پس بده
دیگران می توانند در بدست آوردن انگیزه به شما کمک کنند اما در صورتی که شما قول رسیدن به هدف را به آنها داده باشید. در این زمان آنها مدام نگران شما هستند و شما را به سمت هدف که دارید هل می دهند. این می تواند انگیزه شما را بیشتر کند.
هدفت را کوچک کن
بهتر است اگر اهداف بزرگی دارید آن را تقسیم بندی کنید و از اهداف کوچک شروع کنید تا دل زده تشوید. این کار باعث نی شود تا شما انگیزه لازم برای ادامه راه را داشته باشید.
درگیر حاشیه نشوید
حواشی همیشه انگیزه انسان را می گیرند پس بهتر است به آنها توجه نکنید تا بتوانید انگیزه لازم برای تحصیل و درس خواندن را داشته باشید. در این زمان انگیزه شما روی اهدافی که دادید بیشتر خواهد شد.
خرید کتاب(کلیک)
عوامل موثر در ایجاد انگیزه درس خواندن
ایجاد انگیزه برای درس خواندن به عوامل گوناگونی بستگی دارد این عوامل عبارتند از:
هدف
اولین فاکتور برای داشتن انگیزه این است که شما هدف داشته باشید چون هدف به زندگی شما جهت می دهد و سرعت و قدرت شما را بیشتر می کند.
متناسب بودن محتواي درس با نياز فراگيران
دروسی که دانش آموز قرار است آنها را فرا بگیرد باید مقتضای سن و نیاز او باشد. در این زمان آک انگیزه لازم را پیدا می کنید.
تسلط معلم
معلم باید تسلط علمي و شخصيتي داشته باشد تا بتواند در درس خواندن و یادگیری به فراگیران کمک کند و به آنها انگیزه بدهد.
مطالعه بیشتر: انگیزه چیست
مشوق ها
در واقع مشوق ها همان تقويت کننده های مثبتی هستند که به فرد انگیزه می دهند. این نشون ها شخصي و غیر شخصي هستند و هر کدام در بوجود آوردن انگیزه نقش مهمی دارند. مشوق های شخصی همان انگیزه های درونی مانند خشنودی فرد از يادگيري بوده و مشوق های غیر شخصي همان انگیزه های بيروني مانند جايزه و نمره و … هستند.
در این ميان روابطی که فرد با والدین و همسالان و معلمان خود دارد می تواند تاثیر عمیقی در یادگیری و پیشرفت او داشته باشد چون این عوامل باعث بوجود آمدن انگیزه در فرد می شوند. وقتی فرد توسط معلم تشویق و حمایت می شود انگیزه لازم را به دست می آورد. عوامل محیطی هم در ایجاد انگیزه نقش دارند. تفریح و مسافرت می تواند به روحیه فرد و ایجاد انگیزه در او کمک کند. فردی که به توانمندی های خود ایمان دارد می تواند با انگیزه بیشتری تحصیل را ادامه دهد چون باور دارد که پیروز می شود.
علائم نداشتن انگیزه تحصیلی
افرادی که در زمینه تحصیلی انگیزه لازم را ندارند همیشه علائم زیر را از خود نشان می دهند:
ناتمام گذاشتن کارها
افرادی که انگیزه ندارند همیشه کارهای خود را نیمه تمام باقی می گذارند.
خودداری از انجام تکالیف
این افراد اغلب تکالیف درسی خود را انجام نمی دهند.
عدم تلاش برای حل مشکل خود
دانش آموزان بی انگیزه برای حل مشکل خود تلاشی نمی کنند
مشکل در تصمیم گیری
آنها نمی توانند تصمیم گیری های درست و به جایی داشته باشند.
انتظار کمک از دیگران
همیشه از دیگران کمک می خواهند.
بی توجهی و بی دقتی
تمرکز آنها پایین بوده و بی دقت هستند.
آوردن بهانه های متعدد برای انجام ندادن کارها
با بهانه های مختلف از انجام کار سر باز می زنند.
عاجز بودن در تنظیم فعالیت حال و آینده
چون انگیزه ندارند نمی توانند فعالیت های خود را کنترل کنند.
میل دائمی به قرار داشتن در حالت استراحت
مدام به خواب و استراحت فکر می کنند.
به سر بردن دائمی در رویا
به دنبال رویا پردازی هستند و از واقعیت فاصله می گیرند.
مطالعه بیشتر: استرس درس خواندن
آخرین مقالات
-
درمان طرحواره بدبینیآیا احساس میکنید همیشه دیگران قصد دارند شما را فریب […]
-
درمان طرحواره تنبیهآیا تا به حال احساس کردهاید که اشتباهات کوچک و بزرگی […]
-
درمان طرحواره آسیب پذیریآیا احساس میکنید همیشه در معرض آسیبپذیری بیشتر از […]
-
مدیتیشن برای کاهش خشمآیا تا به حال احساس کردهاید که خشم شما تحت کنترل شما […]
-
مدیتیشن برای رهایی از استرسآیا از استرسهای روزمره خسته شدهاید؟ آیا به دنبال […]
-
فواید مراقبه چیستآیا احساس میکنید زندگی شما از استرس و اضطراب پر شده […]
-
مدیتیشن برای افزایش تمرکز کودکانآیا کودکتان هنگام انجام تکالیف به راحتی حواسش پرت […]
-
مدیتیشن برای خواب آرامآیا شبها به سختی به خواب میروید؟ یا ممکن است حتی […]
-
مدیتیشن برای رفع سر دردآیا از سردردهای مکرر و طاقتفرسا خسته شدهاید؟ آیا به […]
-
مدیتیشن برای آرامش اعصابآیا هر روز با استرس، اضطراب و فشار ذهنی مواجه هستید؟ […]
حتما این مطالب را بخوانید
7 راه برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان
اعتماد به نفس یکی از مهمترین عواملی است که بر رشد و توسعهی کودکان تأثیرگذار است. این ویژگی اساسی، که در دوران کودکی شکل میگیرد، نه تنها به افراد کمک میکند تا با چالشهای زندگی مواجه شوند، بلکه به آنها اعتماد به خود، احساس موفقیت...
چرا من زشتم و اختلال خود زشت انگاری
متأسفانه اختلال خود زشت انگاری یکی از مشکلات رایج است که ممکن است باعث احساس زشتی یا ناکامی در افراد شود، حتی اگر واقعیت این گونه نباشد. این اختلال ممکن است باعث شود که فرد خود را به عنوان زشت یا ناکام در نظر بگیرد،...
اعتماد به نفس کاذب چیست
تظاهر به اعتماد به نفس در واقع همان اعتماد به نفس کاذب است که در طولانی مدت زندگی فردی و اجتماعی انسان را مختل می کند. در این شرایط فرد هیچ علائمی از اعتماد به نفس را درون خود مشاهده نمی کند و فقط این...
مقایسه خود با دیگران
مقایسه خود با دیگران همیشه هم تاثیر منفی ندارد بلکه گاهی می تواند سازنده باشد به شرطی که شما خود را با افراد موفق مقایسه کنید و آنها را الگو قرار دهید. مقایسه کردن به مرور زمان باعث کاهش اعتماد به نفس در افراد می...
دیدگاهتان را بنویسید