افسردگی بعد از مهاجرت
مهاجرت همیشه دغدغه های خاص خود را دارد و باعث شده تا افراد به دلیل حس دلتنگی و دوری از خانواده و دوستان دچار افسردگی شوند. این افسردگی در همه افراد یکسان نیست و بستگی به شرایط زندگی آنها هم دارد. سکونت در کشوری که شرایط مناسبی برای زندگی ندارد باعث شده تا شما احساس سختی داشته باشید و این میتواند دلتنگی و افسردگی شما را بیشتر کند. هر چه میزان رضایت شما از مهاجرت و زندگی در کشوری دیگر بیشتر باشد قطعا سطح افسردگی شما کاهش پیدا میکند پس این دو با هم رابطه متقابل دارند. افسردگی همیشه در مرحله اول مهاجرت رخ میدهد.
زمانی که فرد به زندگی عادی عادت میکند افسردگی کمتر میشود. شما در روزهای اول مهاجرت احساس میکنید که در یک سرزمین دور افتاده هستید اما کم کم شناخت پیدا کرده و با دیگران ارتباط برقرار میکنید و این میتواند به شما کمک کند تا بر افسردگی بعد از مهاجرت غلبه کنید. شناسایی محیط اطراف این امکان را به شما میدهد تا از افکار منفی دور شوید و بتوانید به افکار مثبت نزدیک شوید. افراد به دلایل مختلفی مهاجرت میکنند به همین دلیل شرایط روحی آنها بعد از مهاجرت یکسان نیست. برخی به اهدافی که منتظر آن بودند دست نمییابند به همین دلیل حال روحی آنها خراب میشود و ممکن است بیشتر در معرض افسردگی باشند.
افسردگی بعد از مهاجرت یک مشکل شایع بوده که امروزه بیشتر افراد با آن روبرو هستند برای بهبود افسردگی بعد از مهاجرت بهتر است حتما مشاوره افسردگی انجام دهید تا مشکلات دوری از خانواده و وابستگی شما به خانواده بهبود یابد. این اختلال روحی روانی به دلایل مختلف اتقاق میافتد به همین دلیل شدن آن در همه افراد یکسان نیست. زوجین بعد از مهاجرت باید حامی یکدیگر باشند تا بتوانند بهتر با حس دلتنگی و در کنار آن افسردگی مقابله کنند. اگر افراد شرایط همدیگر را در مهاجرت درک نکنند قطعا ماندن در کشوری دیگر برای آنها سخت خواهد بود. اگر افراد شرایط اقتصادی مناسبی برای مهاجرت داشته باشند میتوانند زندگی بهتری را شروع کنند و قطعا شرایط روحی آنها هم بهتر خواهد شد.
علل افسردگی پس از مهاجرت چیست؟
افسردگی به دلایل مختلفی در افراد رخ میدهد که در زیر به چند مورد از آنها اشاره میکنیم:
- اصلی ترین عامل بروز افسردگی در افراد قرار گرفتن در محیطی است که فرهنگ متفاوتی دارد بنابراین از حمایت عاطفی و اجتماعی پایینی برخوردار است که او را ناراحت و نگران و همچنین افسرده میکند.
- وارد شدن به یک کشور جدید سختی های زیادی دارد و ممکن است در ماههای اول شما درآمد کمی داشته باشید بنابراین باید بتوانید با روحیه بالا امورات زندگی را بگذرانید. شرایط اقتصادی هم میتواند مهمترین عامل ایجاد افسردگی در افراد شود.
- شرایط اقلیمی متفاوت هم می تواند دلیل دیگر افسردگی در افراد باشد. همه کشورها شرایط آب و هوایی یکسانی ندارند بدین ترتیب ممکن است در کشور دیگر هوای ابری و بارانی برای شما خوشایند نباشد و باعث دلگیری شما شود.
- افرادی که مهاجرت می کنند ترس بیشتری از آینده دارند و مدام دلواپس اوضاع مالی خود هستند بدین ترتیب مجبور هستند برای هدفی که دارند بیشتر تلاش کنند. این میتواند زمینه افسردگی آنها را فراهم کند.
- دلیل دیگر افسردگی بعد از مهاجرت دلتنگی دوستان و خانواده است که اگر وابستگی شما به آنها بیشتر باشد قطعا افسردگی هم حادتر خواهد بود.
نشانههای افسردگی بعد از مهاجرت
افسردگی بعد از مهاجرت علائم و نشانههایی دارد که میتوان افراد را با این علائم به راحتی شناسایی کرد. مهمترین این علائم عبارتند از:
- احساس پوچی و ناامیدی و همچنین غمگین بودن می کنند و این خلق و خوی در طول روز با آنها است.
- دیگر علاقه و انگیزه برای انجام کارهایی که در گذشته آنها را دوست داشته ندارد و از انجام هیچ کاری لذت نمی برد.
- فرد رژیم غذایی خاصی ندارد اما مدام در حال کاهش و افزایش وزن است.
- پرخوابی و بیخوابی نشانه دیگر افرادی است که افسردگی بعد از مهاجرت را تجربه میکنند.
- این افراد مدام سراسیمه و دلواپس هستند بدین ترتیب آشفتگی روحی و روانی آنها زیاد است و از نظر تحرک هیچ اقدامی انجام نمی دهند.
- انرژی آنها کم بوده و مدام خسته و بی حال هستند بدین ترتیب برای انجام فعالیتهای جسمانی رمقی ندارند.
- آنها مدام به اشتباهات خود فکر کرده و خود را سرزنش میکنند به همین دلیل احساس گناه افراطی همیشه همراه آنها خواهد بود.
- قدرت تمرکز در آنها کاهش پیدا کرده و توانایی فکر کردن را ندارند و نمیتوانند درباره موضوعات مهم زندگی تصمیم درستی را اتخاذ کنند.
- از دیگر علائم مشاهده شده در این افراد می توان به اشتغال ذهنی فراوان درباره خودکشی و مرگ اشاره کرد.
- زندگی آنها کسالت آور بوده و هیچ هیجانی هم ندارد.
افسردگی پس از مهاجرت چه مراحلی دارد؟
افسردگی بعد از مهاجرت به طور آنی رخ نمی دهد بلکه در ۵ مرحله اتفاق می افتد:
گردشگری یا ماه عسل:
در مرحله اول فرد ذوق و شوق زیادی دارد چون به تازگی وارد یک کشور جدید شده بنابراین به دنبال اکتشافات بروز است. این در زمانی است که فرد با خواست خود مهاجرت کرده باشد چون در غیر این صورت هیچ ذوقی ندارد. این مرحله بین همه افراد یکسان نیست.
مرحله بحران:
مرحله دوم شامل افرادی می شود که احساس تنهایی می کنند و ارتباط آنها با دیگران قطع است. افرادی که به تنهایی مهاجرت نی کنند بیشتر در خطر افسردگی هستند. گاهی تنهایی باعث یک تصمیم اشتباه می شود و افراد کشوری که مناسب نیست را انتخاب می کنند. نا امیدی در چند ماه اول برای این اشخاص زیاد است و ممکن است افسردگی را بیشتر کند.
مطالعه بیشتر: حفظ زندگی مشترک پس از مهاجرت
مرحله مقابله یا تنظیم:
در این مرحله فرد کمی به محیط عادت کرده و احساس رضایت می کند. او می تواند با دیگران ارتباط برقرار کند. درصد کمی افسردگی و ناامیدی در این فرد دیده می شود که به کمک یک روانشناس به راحتی برطرف می گردد.
مرحله استقلال یا جذب:
مشاوره های روانشناس به فرد کمک می کند تا با کشور جدید آسما شود و فرهنگ آن کشور را بپذیرد که در چنین شرایطی زندگی برای او آسانتر می شود.
مرحله شوک فرهنگی معکوس:
در این شرایط فرد مدام کشور خود را با کشور جدید مقایسه کرده و از تفاوت های موجود به شوک فرو می رود و این نگرانی او را آزارده می کند.
راههای مقابله با افسردگی بعد از مهاجرت
برای مهاجرت فرد باید مسیر دشواری را طی کند و اگر افسردگی هم به آن اضافه گردد می تواند شرایط را برای فرد دشوارتر سازد بدین ترتیب بهتر است افراد قبل از مهاجرت و حتی بعد از آن همیشه با یک مشاور با تجربه در ارتباط باشند تا در رفع مشکلات به آنها کمک کند. مشاورین برای مقابله با افسردگی بعد از مهاجرت همیشه راهکارهای خوبی ارائه می دهند.
از روانشناس کمک بگیرید:
اولین کاری که باید انجام داد مشورت با روانشناس است. چون فشار و استرس های زیادی را متحمل می شوید ممکن است نتوانید در شرایط خاص تصمیمات درستی را اتخاذ کنید بنابراین بهتر است از روانشناس کمک بگیرد و تمام شرایط و رفتارهایی که متحمل شده اید را برای او بازگو کنید. جلسات حضوری و آنلاین با او داشته باشید و اگر به زبان آن کشور مسلط نیستید بهتر است از روانشناس فارسی زبان کمک بگیرید.
انگیزههای خود را مرور کنید:
اگر انگیزه و هدف خود را از مهاجرت مرور کنید قطعا به بن بست نمی خورید سلام همیشه علاقه برای ادامه راه دارید. به این فکر کنید که اگر از ادامه راه پشیمان شوید دیگر نمیتوانید رشد و پیشرفتی که آرزو داشتید را تجربه کنید. وقتی امید داشته باشید بهتر می توانید بر مشکلات پیروز شوید. هر زمان که نا امید شدید تنها به هدفی که دارید فکر کنید تا دوباره برای ادامه راه انگیزه و علاقه لازم را پیدا کنید. مرکز کردن انگیزه ها می تواند راه را برای شما هموارتر سازد.
مطالعه بیشتر: مرکز مشاوره ایرانیان خارج از کشور
نقطه را به دایره تبدیل کنید:
اگر چه در روزهای اول مهاجرت کسی را نشناسید و ارتباط با دیگران برای شما سخت باشد اما کم کم میتوانید ارتباطات خود را گسترده تر کنید و این رفت و آمدها سرگرمی شما را بیشتر کرده و باعث می شود تا امید بیشتری برای رسیدن به هدف پیدا کنید. روابط اجتماعی می تواند تاثیر زیادی در سلامت روحی و جسمی شما داشته باشد.
قدمهای کوچک بردارید:
بر ترس خود غلبه کنید و با قدم های کوچک راه خود را ادامه دهید. قرار نیست که بدون نقص زندگی کنید بلکه باید شروعی خوب و پایانی بهتر داشته باشید. چیزهای جدید را تجربه کرده و آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
ارتباط با خانواده و دوستان:
از حال خانواده و دوستان مطلع شوید و همیشه با آنها در ارتباط باشید و غم و شادی خود را با آنها به اشتراک بگذارید. این ارتباط می تواند شما را به رسیدن به هدف دلگرم تر کند.
راه هایی که روانشناسان برای مقابله با افسردگی بعد از مهاجرت معرفی کرده اند همه بر اساس تحقیقات انجام شده هستند به همین دلیل نتیجه خوبی را به همراه دارند. اگر تنهایی مهاجرت کرده اید به هیچ وجه این راه را تنهایی ادامه ندهید بلکه سعی کنید همیشه از دیگران هم کمک بگیرید. برای مقابله با این افسردگی تلاش می تواند کارساز باشد چون شما با داشتن شرایط اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی بهتر م توانید در یک کشور دیگر زندگی بهتری داشته باشید و این به سلامت روحی و جسمی شما هم کمک می کند.
مطالعه بیشتر: استرس قبل از مهاجرت
آخرین مقالات
-
مشاوره زناشوییزندگی زناشویی میتواند پر از چالشها و لحظات دشوار […]
-
مشاوره اختلاف زن و شوهرآیا حس میکنید اختلافات زناشوییتان بهجای حلشدن، […]
-
مشاوره گروهیآیا تا به حال احساس کردهاید که مشکلات شما تنها مختص […]
-
درمان طرحواره اطاعتآیا تاکنون احساس کردهاید که همیشه در زندگیتان به […]
-
تست نئو برای ازدواجآیا میخواهید از ورود به یک رابطه پایدار و موفق […]
-
درمان طرحواره بازداری هیجانیآیا احساس میکنید که در بیان احساسات خود محدود […]
-
درمان طرحواره ایثارآیا احساس میکنید همیشه باید نیازهای دیگران را بر […]
-
درمان طرحواره انزوای اجتماعیآیا احساس میکنید هیچکس شما را نمیفهمد؟ اگر در […]
-
درمان طرحواره وابستگیآیا احساس میکنید بدون کمک دیگران قادر به مدیریت زندگی […]
-
درمان طرح واره معیارهای سرسختانهآیا تا به حال حس کردهاید که استانداردهای بالا و […]
مزایای کتاب سیاست های زنانه به سبک حرا
بهبود رابطه عاطفی - رشد سیاست های زنانه - افزایش درایت های مردانه - پیشرفت در رابطه عاطفی - رهایی از وابستگی
خرید کتاب سیاست های زنانه
مزایای کتاب عشق عاقلانه
رشد کیفی رابطه - تشخیص رابطه سمی از رابطه سالم - بهبود اختلاف در رابطه - هدف گزاری برای رابطه ها
خرید کتاب عشق عاقلانه
حتما این مطالب را بخوانید
مشاوره زناشویی
زندگی زناشویی میتواند پر از چالشها و لحظات دشوار باشد که نیاز به راهنمایی و مشاوره دارد. اگر احساس میکنید که روابط شما به نقطهای رسیده که نمیدانید چه باید کنید یا چطور با مشکلات کنار بیایید، مشاوره زناشویی میتواند به شما کمک کند تا...
مشاوره اختلاف زن و شوهر
آیا حس میکنید اختلافات زناشوییتان بهجای حلشدن، بیشتر و پیچیدهتر میشوند؟ اگر جواب شما بله است، این مقاله دقیقا برای شما نوشته شده است. بیایید با هم راهکارهایی عملی و مؤثر را بررسی کنیم تا به آرامش و صمیمیتی که لیاقتش را دارید، برسید. آیا...
رفتار غیر مستقیم پسر عاشق
تا حالا شده حس کنی یکی از اون نگاههای عمیق و طولانی بهت میندازه، اما هیچوقت مستقیم نمیگه چی تو دلشه؟ پسرایی که عاشقن، گاهی اونقدر غیرمستقیم رفتار میکنن که آدم نمیفهمه این همه نشونه برای چیه! شاید لبخندای کوچیک، مراقبتای غیرمستقیم و توجههای خاصشون...
مشاوره رابطه عاطفی
رابطه عاطفی همیشه مثل یه جاده هموار نیست. خیلی وقتا پیش میاد که حس کنی دیگه نمیدونی چطور باید با طرفت حرف بزنی یا مشکلات رو حل کنی. اینجاست که مشاوره رابطه عاطفی میتونه کمک بزرگی باشه. تو این مقاله قراره در مورد اینکه چطور...
دیدگاهتان را بنویسید