فواید مدیتیشن چیست؟
فواید مدیتیشن چیست؟
فواید مدیتیشن چیست؟ مدیتیشن را می توان مجموعه ای از تکنیک ها و روش ها برای افزایش سطح آگاهی و ایجاد تمرکز دانست. فواید مدیتیشن برای بر سلامت جسمانی و روحانی فراوان است. تمرین روزانه این عمل می تواند بیماری ها و دردهای عضلانی را کاهش دهد. همچنین مدیتیشن دشمن اضطراب و نگرانی می باشد و انواع آن به قدری زیاد است که نمیتوانیم آن ها را در یک مقاله گنجانده و توضیح دهیم.
با تمرین روزانه مدیتیشن به وسیله ی راهنما یا بدون آن می توانید به بهترین ها دست یابید. مدیتیشن هزاران سال است که در فرهنگ های سراسر جهان انجام می شود. تقریباً هر دین از جمله بودائیسم، هندوئیسم، مسیحیت، یهودیت و اسلام در استفاده از شیوه های مراقبه روش های متفاوتی دارند، در حالی که بهترین راه برای اهداف مذهبی استفاده می شود. بسیاری از مردم آن را مستقل از هرگونه انتقادی و عمل مذهبی و معنوی انجام می دهند.
این کار همچنین می تواند به عنوان یک روش روان درمانی استفاده شود. انواع مختلفی از مدیتیشن وجود دارد که با توجه به روحیات افراد یا وضعیت فیزیکی آن ها متفاوت است. برای اینکه بیشتر در این مورد بدانید، می توانید به مطالعه ادامه متن بپردازید.
سنجش دانش روانشناسی خود. بر روی دکمه زیر کلیک کنید
[wp_quiz_pro id=”20938″]
فواید مدیتیشن متمرکز
مدیتیشن متمرکز شامل تمرکز تمام توجه شما برای یک شی خاص و در عین حال تنظیم هر چیز دیگری در اطراف شما می باشد.
هدف این است که واقعاً هر آنچه را که بر آن تمرکز می کنید، تجربه کنید. آن نفس شما باشد یا چیز دیگری این به شما کمک می کند تا در وضعیت بالاتری از چیزی که هستید قرار بگیرید و اوضاع اطراف بهبود یابد.
مطالعه بیشتر: انواع مدیتیشن
فواید مدیتیشن ذهن آگاهی
یکی از اصلی ترین فواید مدیتیشن ذهن آگاهی کاهش استرس مبتنی بر درمان شناختی می باشد. ذهن آگاهی می تواند مسائلی مانند افسردگی را هدف قرار داده و با تمرین روزانه نابود کند. به طور کلی مدیتیشن خود را از لحظه حال نگرانی که در آن واحد درگیر آن هستید آزاد می کنید و در دسترس آرامش قرار خواهید گرفت.
تاثیرات مدیتیشن بر سلامت جسمانی
مدیتیشن ضربان قلب و مصرف اکسیژن، دفعات تنفس، هورمون های استرس، سطح لاکتات و فعالیت سیستم عصبی سمپاتیک را کاهش می دهد. صابت شده است کسانی که دو یا سه سال مدیتیشن کردند، فشار خون پایین دارند. در طول مدیتیشن مصرف اکسیژن به طور متوسط ۱۰ تا ۲۰ درصد در سه دقیقه اول کاهش می یابد. به عنوان مثال در طول خواب مصرف اکسیژن در حدود ۴ درصد در طی ۴ یا ۵ سال کاهش می یابد.
برای مدیتیشن هایی که سال ها تمرین کرده اید، میزان تنفس می تواند به ۳ یا ۴ تنفس در دقیقه کاهش یابد و امواج مغزی از امواج آلفا که در حالت آرامش عادی دیده می شود به امواج دلتا تبدیل شده و بسیار کندتر شود.
تاثیر مدیتیشن بر سلامت روانی
از دهه ۱۹۷۰ روان شناسی بالینی و روانپزشکی تکنیک های مدیتیشن را برای بسیاری از شرایط روانی توسعه داده اند. تمرین ذهن آگاهی در روانشناسی برای کاهش شرایط نامرتب روحی و جسمی برای کاهش افسردگی، استرس و اضطراب استفاده می شود.گاهی نیز در درمان اعتیاد به مواد مخدر استفاده می شود. اگرچه کیفیت تحقیقات ضعیف بوده است مطالعات نشان می دهد که مدیتیشن یک اثر متوسط برای کاهش درد دارد.
شواهد کافی برای تاثیر مدیتیشن بر خلق و خوی مثبت، توجه به عادات غذایی، خواب یا وزن بدن وجود ندارد ولی به طور کلی دلایل دیگر لزوم بهرهبرداری از فواید مدیتیشن را معنا می دهد. یک بررسی در سال ۲۰۱۷ نشان داد که شیوه های مدیتیشن تاثیرات کوچک و متوسطی بر نتایج احساسات و رفتارهای مثبت اجتماعی گذاشته و آن ها را بهبود می بخشد.
چگونه مدیتیشن تمرین کنیم؟
در حالی که انواع مختلفی از مدیتیشن و روش های تمرین وجود دارد، یادگیری یک مدیتیشن اولیه برای مبتدیان بسیار عالی است.
- مکانی آرام انتخاب کنید که عاری از حواس پرتی باشد. تلفن، تلویزیون و سایر عوامل مزاحم را خاموش کنید. اگر موسیقی آرام را انتخاب می کنید، چیزی بدون تنش تکراری را انتخاب کنید.
- محدودیت زمانی انتخاب کنید. اگر به تازگی شروع به کار کرده اید، ممکن است، بخواهید به جلسات کوتاه تری با طول حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه پایبند باشید.
- به بدن خود توجه کنید و راحت باشید تا زمانی که احساس می کنید، می توانید چند دقیقه راحت بنشینید می توانید روی زمین یا روی یک صندلی پا ها را قرار دهید
- بر تنفس خود تمرکز کنید و سعی کنید نفس های عمیقی بکشید که شکم شما را باز کرده و سپس به آرامی بازدم انجام دهید.
- به احساسی که در هدف پیدا می کنید توجه کنید.
مطالعه بیشتر: آموزش مدیتیشن
فواید اصلی مدیتیشن
مدیتیشن یکی از ابزارهای عمده برای تغییر مسیر جریان آگاهی می باشد. نحوه واکنش شما به مدیتیشن بسیار مهم است و در واقع این مسیر را هموار می کند. تحقیقات نشان داده است که مدیتیشن می تواند تاثیرات فیزیولوژیکی و روانی داشته باشد. برخی از اثرات فیزیولوژیکی مثبت شامل کاهش حالات برانگیختگی فیزیکی، کاهش تنفس، کاهش ضربان قلب، تغییر در الگوهای موج مغزی و کاهش استرس است.
برخی دیگر از مزایای روانشناسی عاطفی و مرتبط با سلامت مدیتیشن عبارتند از مدیریت بهترین علائم بیماری از جمله اختلالات اضطرابی، افسردگی، اختلالات خواب، مشکلات درد و فشار خون بالا. مهارت های مدیریت استرس با فواید مدیتیشن محقق می شود.
نکاتی برای انجام مدیتیشن
اگر علاقه دارید، مدیتیشن را امتحان کنید، نکات و ترفند هایی وجود دارد که به شما کمک می کند، یک تمرین مفید را شروع کنید. با انجام جلسات کوتاه حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه در روز شروع کنید و سپس به تدریج به جلسات طولانی تر برسید. برنامه ریزی کنید و سعی کنید هر روز در زمان مشخصی مدیتیشن کنید. برای مثال اولین ساعات صبح بسیار مناسب هستند.
راحت باشید. نشستن روی پاها بر روی زمین نشانه راحتی است. شما باید در موقعیتی باشید که بتوانید چند دقیقه بدون احساس ناراحتی، سفت شدن و بیقراری بنشینید. روی احساسی که دارید، تمرکز کنید به طور طبیعی نفس بکشید و احساسات را در دم و بازدم پیاده کنید.
تجربه مدیتیشن
وقتی چشمان خود را می بندید و دستورالعمل های اولیه مدیتیشن هدایت شده خود را دنبال کنید، باید انتظار داشته باشید که ذهن شما مشغول باشد. به راحتی حواس ذهن پرت می شود و بی قرار می شود و این یک حالت طبیعی است. اینکه شما مدیتیشن را انتخاب کرده اید به این معنی نیست که ناگهان آرامش بی وقفه را تجربه خواهید کرد. به همان صورتی که یک اسب وحشی را یک شبه نمیتوانید رام کنید، نمیتوان به راحتی تمرکز کرد.
روند مراقبه ساده و آسان است. به سادگی بنشینید و تمرین کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که چشمان خود را ببندید و بر تنفس خود متمرکز باشید و بگذارید ذهن شما کار خود را انجام دهد. این تنها مهارتی است که در آن نیازی به تلاش برای دستیابی به چیزی ندارید و فقط مکانی ساکت و دارای آرامش را انتخاب کنید.
مطالعه بیشتر: تمرین مدیتیشن چگونه انجام میشود ؟
چیزی به نام مدیتیشن خوب یا بد وجود ندارد، فقط آگاهی یا عدم آگاهی وجود دارد. لحظه ای که متوجه می شوید در فکر فرو رفته اید، این آگاهی است و آن زمانی است که به موضوع تمرکز که معمولاً نفس می باشد، باز می گردید. این تنها کاری است که باید انجام دهید. از افکار پریشان خود به نفس بر گردید و همیشه آگاهی خود را تقویت کنید.
با پشتکار دوره های ذهن آگاهی و حواس پرتی طولانی تر و طولانی تر می شود. قبل از شروع کار خوب است که خود را با نحوه عملکرد ذهن آنچه در هنگام نشستن برای مدیتیشن از آن انتظار دارید آشنا کنید.
زمان و مکان مناسب برای مدیتیشن
اولین قدم این است که به یک تمرین منظم متعهد شوید. در صورت امکان چند بار در هفته سعی کنید، مدیتیشن را تکرار کنید. زمان مشخصی را معین کنید، ابتدا ۱۰ یا ۱۵ دقیقه. جایی که می نشینید نسبتا بدون مزاحمت باشد. برای ایجاد عادت به نظم و پشتکار نیاز است. بنابراین احترام به یک روال معمول در همان زمان و در همان مکان به ایجاد تمرین مدیتیشن شما کمک می کند.
بسیاری از افراد مدیتیشن را با یک عادت معمول که قبلاً داشته اند مانند مسواک زدن انجام می دهند. مدیتیشن معمولا اولین فعالیتی است که در صبح انجام می شود، اگرچه زمان مناسب برای برنامه شما می تواند متغیر باشد.
پوشش برای مدیتیشن
برای اینکه از فواید مدیتیشن بهره مند شوید، نیاز نیست که پوشش خاصی داشته باشید. هر چیزی را دوست دارید می توانید بپوشید. مهمترین چیز این است که شما راحت و آرام باشید. اگر به طور اتفاقی از کراوات، کمربند یا روسری استفاده می کنید ممکن است بخواهید آن را از قبل شل کرده و همچنین کفش با پاشنه های ناراحت کننده را کنار بگذارید.
اگر شما این را انتخاب می کنید، می توانید مطلقاً هیچ چیزی نپوشید اما برای اینکه هیچ پوششی نداشته باشید باید در مکانی کاملا خلوت قرار بگیرید.
نحوه نشستن هنگام مدیتیشن
نحوه نشستن تاثیر بسیاری بر کسب فواید مدیتیشن دارد. می توانید در داخل یا خارج خانه این کار را انجام دهید. روی زمین، کوسن، نیمکت، صندلی و یا هر چیزی که برای شما مفید است، می توانید بنشینید. می توانید با خیال راحت تصاویر کلیشه ای از نشستن روی دو پا را کنار درخت فراموش کنید. مبتدیان اغلب با استفاده از این روش راحت تر می توانند از صندلی استفاده کنند. نشستند به جلوی صندلی می تواند به نوعی به صورت صحیح انجام گیرد. دستان خود را آزادانه روی دامن یا زانو ها قرار دهید.
مطالعه بیشتر: فواید تند خوانی
انگیزه خود را واضح بیان کنید
دلایل انجام مدیتیشن گسترده و برای همگان متفاوت می باشد. مفید است که با یک انگیزه خوب شروع کنید. بدانید از مدیتیشن چه می خواهید و هدفتان از انجام این کار چیست. اگر فقط در مورد دلیل انجام این کار ایده ای مبهم دارید، به احتمال زیاد برای حفظ این تمرین مشکل پیدا خواهید داشت. روشن بودن آن چه می خواهید از جلسات خود به دست آورید، خواه برای احساس شادی، آرامش، تمرکز بیشتر یا استرس کمتر و غیره کمک بزرگی در ایجاد نگرش درست ذهن شما خواهد بود، زیرا به شما کمک می کند، تعهد خود را حفظ کنید.
در انجام مدیتیشن منظم باشید
فواید مدیتیشن در استفاده مداوم و انجام منظم بروز پیدا می کند. دویدن سریع در یک روز نمیتواند وعده پیروزی در مسابقه را بدهد. مدیتیشن را باید جلسه به جلسه و روز به روز آن را انجام دهید و بدانید که این مهارتی است که نیاز به تعهد صبر و تمرین دارد. جایی که مزایای آن به تدریج در طول زمان احساس می شود آن موقع است که در حال لذت بردن از پیروزی هستید. هیچ مدیتیشن خوب یا بد وجود ندارد و موفقیت یا شکست وجود ندارد. فقط آگاهی و عدم آگاهی و حواس پرتی و عدم حواس پرتی وجود دارد.
پس از اتمام مدیتیشن آگاهی را حفظ کنید
ما مدیتیشن می کنیم تا آگاهی خود را از لحظه حال تمرین کنیم. هدف این مهارت این است که ما را در طول روز بیشتر حواس جمع تر بکند. در پایان هم مهم است کیفیت ذهن را در لحظه بشناسید و سپس قصد داشته باشید که آن را در بقیه روز به همراه داشته باشید. یک ایده در مورد آنچه که قرار است بعد از آن انجام دهید، مسواک زدن، دوش گرفتن یا صبحانه تهیه کردن می باشد. بلند شدن از روی صندلی و یا دست دادن می تواند با روند آگاهی مدیتیشن پیش برود ب۶ این معنی که تمام کار ها روند آگاهی به خود بگیرد. بنابراین مراقب باشید که این آگاهی را در فعالیت بدنی انجام می دهید به همراه داشته باشید.
مطالعه بیشتر: فواید ذهن آگاهی برای سلامتی
موانع رایج برای مبتدیان
وقتی برای اولین بار شروع به انجام این کار و کسب فواید مدیتیشن می کنید کاملاً طبیعی است که با موانعی روبرو شوید. بی قراری، بی حوصلگی ترس، اضطراب، غرق شدن یا به طور کلی مقاوم بودن کاذب می تواند در اول کار مشاهده شود. اگر با گذشت زمان این کار را با تمرین کنید، همه موانع کاهش می یابد و روند کار آسان تر می شود. شایان ذکر است که همه با مدتی انجام مدیتیشن به صورت صحیح می توانند از مزایای آن برخوردار شوند. این روز ها ذهن به مشغله عادت کرده است، بنابراین انجام مدیتیشن می تواند ما را از خستگی های روزمره به دور کند.
آخرین مقالات
-
اختلال dsm5 چیستآیا تا به حال با اختلالات روانی روبرو شدهاید که تشخیص […]
-
مدیتیشن برای افسردگیآیا تاکنون حس کردهاید که زندگیتان در مه ای از […]
-
کار درمانی چیستآیا تا به حال احساس کردهاید که از مشکلات عاطفی […]
- بازی درمانی چیستآیا تا به حال متوجه شدهاید که کودکتان به راحتی […]
-
همه چیز درباره بلوغ زودرس پسرانتا حالا شده فکر کنی چرا بعضی از پسرا خیلی زودتر از […]
- تکنیک های مطالعه موثرآیا تا به حال ساعتها برای مطالعه صرف کردهاید، اما در […]
-
نشانه های والدین کنترل گر و آسیب هایی که به کودکان می زنندآیا میدانید رفتارهای کنترلگرانه والدین میتواند […]
-
بلوغ زودرس دخترانهمه چیز درباره بلوغ زودرس دختران : آیا میدانستید که […]
-
فواید تنها بازی کردن کودکانآیا شما هم وقتی کودکتان تنها بازی میکند، نگران هستید […]
-
بهترین بازی های مادر با کودک در خانهآیا از اینکه کودکتان در خانه بیحوصله است و ساعتها […]
حتما این مطالب را بخوانید
تکنیک های مطالعه موثر
آیا تا به حال ساعتها برای مطالعه صرف کردهاید، اما در نهایت احساس کردهاید که چیزی یاد نگرفتهاید؟ یادگیری مؤثر، کلید موفقیت تحصیلی و شغلی است. اگر هنوز از روشهای قدیمی و ناکارآمد استفاده میکنید، وقت آن رسیده که تغییر کنید. با این تکنیکهای جدید...
تفاوت های ذهن آگاهی با مدیتیشن
مقدمه ذهن آگاهی و مدیتیشن دو روش معروف در راههای افزایش آگاهی و بهبود روحیه انسانها هستند. این دو مفهوم اغلب با یکدیگر اشتباه گرفته میشوند، اما در واقعیت تفاوتهای مهمی دارند. در این مقاله به معرفی و توضیح تفاوتهای اساسی بین ذهن آگاهی و...
درمان اضطراب و استرس
مقدمه: اضطراب و استرس مشکلات روانشناختی شایعی هستند که بسیاری از افراد در زندگی روزمرهشان با آنها مواجه میشوند. این مشکلات میتوانند تأثیرات منفی جسمانی و روانی قابل توجهی داشته باشند و به کیفیت زندگی فرد بسیار ضربه وارد کنند. در این مقاله، به بررسی...
راهکارهایی برای شادابی و خوشبختی در زندگی
مقدمه: شادابی و خوشبختی دو عامل مهمی هستند که به تعادل و کیفیت زندگی انسانها کمک میکنند. اما در میان چالشها و استرسهای روزمره، گاهی احساس شادابی و خوشبختی را از دست میدهیم. در این مقاله، به بررسی چند راهکار ساده ولی مؤثر برای افزایش...
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
زمان خاصی وجود داره که مدیتشن را انجام بدیم ینی در یه زمان بتونیم بهترین تمرکز را بگیریم؟